Mustikka-lemonade
Mustikka-lemonade on just sitä mitä kaivattiin arkeen paluuseen. Heti aamusta laitettiin tämä tulemaan ja sitten ollaan siemailtu tätä raikasta juomaa jäiden kanssa töiden lomassa. Mustikka-lemonade on ihana yhdistelmä kirpeää sitruunaa sekä maukasta mustikkaa. Yhdessä näistä tulee ihanan raikas ja maistuva juoma, mikä on herkullista sellaisenaan tai sopisi vaikka driksun pohjaksi (esimerkiksi vodkan tai ginin kanssa). Meidän pakkanen on niin täynnä mustikkaa, että ollaan jo leivottu siitä vaikka mitä. Ja lisää on tulossa, myös tänne blogin puolelle. Vielä ehtii toivoa reseptejä kommenttiosiossa tai instagramin puolella, jos siis on jotain tiettyä mitä kaipaatte.
Mustikka on se marja, mitä meillä täytyy olla pakkasessa vuoden ympäri. Tänä vuonna emme poikkeuksellisesti pakastaneet edes mansikoita, jotta mustikoille olisi varmasti runsaasti tilaa pakkasessa. Mustikkasato on kuitenkin sen verran runsas, että täytyy vähän leipoa marjoja poiskin, että pakkaseen mahtuu muutakin! 😀
Tykkäättekö te mustikoista? Ainakin meidän mustikkamuffinit on luetuimpien reseptien joukossa joka syksy! Jos saamme muffineiden rinnalle suositella muita mustikkaisia leivottavia, ehdotamme kokeiltavaksi näitä ihania mustikkajuustokakkupaloja sekä tottakai mustikkamurupiirasta.
On ollut ihana myös tehdä juotavia blogin puolelle, mansikkamehu on ollut ehdottomasti blogin suosituimpien joukossa koko kesän. Myös raparperi-minttumehua on valmistunut monen teidän keittiöissä, mikä on ilahduttanut meitä kovasti. Sillä on meille niin iso merkitys että jaksatte testailla meidän reseptejämme ja jakaa eteenpäin. Iso kiitos kaikille teille.
Seuraa meitä myös instagramin puolella @drjinna
Mustikka-lemonade
Ainekset (10 annosta)
- 2½ dl
- vettä
- 2 dl
- hienoa sokeria
- 3 dl
- mustikoita (tuoreita tai pakaste)
- 2½ dl
- tuoretta sitruunamehua (n.3-5 sitruunaa)
- 12 dl
- kylmää vettä
Tee näin:
- Mittaa 2½ dl vettä ja sokeri kattilaan. Lämmitä kunnes sokeri liukenee. Lisää sitten mustikat ja kiehauta pari minuuttia, kunnes mustikat pehmenevät.
- Siivilöi mustikkaliemi puhtaaseen kulhoon, ja siirrä sivuun jäähtymään.
- Mittaa toiseen suureen kulhoon tai isoon kannuun (2l) tuore sitruunamehu sekä kylmä vesi (sitruunamehu kannattaa siivilöidä myös).
- Siivilöi mustikkamehu uudelleen ja kaada se sitruuna-vesiseoksen päälle. Sekoita, maista ja pullota puhtaisiin pulloihin. Jos kaipaat vinkkejä pullojen puhdistukseen, kurkkaa täältä.
- Laita kylmään ja tarjoile jäiden ja tuoreiden mustikoiden kanssa.
Vinkki! Kokeile myös tehdä limeade käyttämällä limeä sitruunan sijasta.