Omenaglögi
Omenaglögi on tänä vuonna vienyt meidät mennessään ja se onkin ihana vaihtoehto perinteiselle marjaglögille. Omenaglögi maistuu vähän kuin omenapiirakalta, hyvällä tavalla. Se on omenaista, kanelista ja lämmitettynä niin taivaallista (kylmänäkin toki voi nauttia). Jos kaipaat reseptiä perinteisempään glögiin, katso täältä.
Omenoiden lisäksi tätä voi tottakai keittää päärynöistä, ja arvelisimme että myös luumuista (luumuglögi kuulostaa hyvältä… seuraavaksi testijonoon!). Mausteita voi aina laittaa oman maun mukaan, mutta meidän mielestämme tämä oli juuri hyvää näin.
Näin joulukuussa glögi kannattaa keittää sesongin jouluomenoista. Meidän glögimme valmistui vielä syksyn sadosta loppusyksynä. Toki jos sinulla on suosikkiomenalajike, käytä sitä! Jos annat glögiä lahjaksi, voit kuivattaa omenasiivuja koristeeksi kuten me teimme!
Huomenna on vuorossa jotain suolaisen ja makean yhdistelmää, myöskin yksi teidän lukijoiden toiveresepteistä.
Lisää jouluiloa? Seuraa meitä instagramissa @drjinna
Omenaglögi
Ainekset
- 10
- Isoa omenaa (lohkottuina)
- 1
- Appelsiini (neljässä osassa)
- 4
- kanelitankoa
- 1 tl
- neilikoita (kokonaisia)
- 1 tl
- maustepippureita (kokonaisia)
- 1
- kokonainen muskottipähkinä
- 1½ dl
- fariinisokeria
- 2 l
- vettä
Tee näin:
- Mittaa isoon kattilaan kaikki ainekset, kaada vesi päälle. Anna kiehahtaa.
- Vähennä lämpötilaa ja anna porista kannen alla kahden tunnin ajan.
- Poista kahden tunnin jälkeen appelsiinit joukosta, ja murskaa omenoita lastan tai perunanuijan avulla “muussiksi”. Anna keittyä vielä tunnin ajan kannen alla.
- Siivilöi hienon siivilän avulla puhtaisiin pulloihin tai suoraan tarjolle, puristele lastan avulla hedelmistä nesteet joukkoon (heitä jäämät roskiin).
Säilyy kylmässä säilytettynä, ilmatiiviissä pullossa vähintään 1-2 viikkoa.
Paljonhan ohjeeseen tulee nestettä/vettä?
2 litraa vettä, loput nesteet irtoaa hedelmistä ja sokereista 😛
Laitetaanko omenat ja appelsiini kuorineen? Vai kuorinko hedelmät? 🙂
Me laitettiin ihan kuorineen 🙂