Vaaleanpunainen halloweenkakku
Hyvää halloweenia kaikille sinne ruudun toiselle puolen! Täällä saatiin valmiiksi meidän vaaleanpunainen halloweenkakku! Olemme jo muutaman vuoden ajan suunnitelleet vaaleanpunaista kakkua mustilla yksityiskohdilla tähän juhlaan ja tänä vuonna sen teimme! Tämä halloweenkakku on herkullisen samettinen violet velvet-kakku vaaleanpunaisella tuorejuustokreemillä ja mustilla suklaapääkalloilla. Tästä tuli aika kiva!
Usein halloweenina painotetaan karmaisevien ja värimaailmaltaan oranssien herkkujen suuntaan, mutta miksi ei myös pinkki voisi olla pop halloweenina! Tarvitseeko herkkujen edes olla pelottavia?
Sopiiko vaaleanpunainen mielestäsi halloweeniin vai onko väri liian suloinen? Astetta karmivamman kakun voit tehdä tällä reseptillä. Violetin pohjan värjääminen oli muuten yllättävän haastavaa. Tai itse värjääminen onnistui, mutta pohjat olivat uunista tullessaan vihreitä (lila+paistopinta = ruskea) ! 😀 Sisältä paljastui kuitenkin tumman violetti pohja, kun leikkasi päällimmäisen kerroksen pois! Tosin se vihreäkin olisi ollut halloweeniin sopiva väri!
Instagram: @drjinna
Violet velvet-kakkupohja
Ainekset (15 annosta)
- 6 dl
- vehnäjauhoja
- ½ dl
- tummaa kaakaojauhetta
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 3½ dl
- sokeria
- 3½ dl
- öljyä tai sulaa voita
- 2
- kananmunaa
- 2½ dl
- jogurtti tai piimää
- 1½ tl
- ruokasoodaa
- 2 tl
- viinietikkaa
- +
- violettia väriainetta
- Tuorejuustokreemi
- 400 g
- tuorejuustoa (notkistettuna)
- 75 g
- voita (huoneenlämpöisenä)
- 3 dl
- vispikermaa
- 3½ dl
- tomusokeria
- 1 tl
- vaniljasokeria
- +
- vaaleanpunaista väriainetta
Tee näin:
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Mittaa kulhoon vehnäjauhot, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Aseta sivuun.
2. Sekoita keskenään sokeri ja öljyt, lisää kananmunat joukkoon yksitellen. Vatkaa kunnes seos on tasainen. Lisää joukkoon violetti väriaine. Riippuen värin vahvuudesta n. muutamasta pisarasta yhteen teelusikalliseen.
3. Lisää seoksen joukkoon kuivia aineita sekä jogurttia vuorotellen. Sekoita tasaiseksi, mutta älä ylivaivaa. Jos taikina haaleni liikaa, voit vielä lisätä väriä.
4. Pienessä kulhossa mittaa viinietikka ja lisää joukkoon ruokasooda. Kaada kuohuva seos heti taikinan joukkoon ja sekoita se joukkoon.
5. Annostele taikina kakkuvuokiin (joko kahteen 24cm vuokaan tai kolmessa erässä 18cm vuokaan). Ja paista uunin keskitasolla n.30-40 minuutin ajan uunin tehosta riippuen, kokeile kypsyyttä hammastikulla. Jos sinulla käytät samaa vuokaa, anna taikinan odotella paistovuoroaan huoneenlämmössä.
6. Anna pohjien jäähtyä ja valmista kuorrute. (Kakkupohjat säilyy hyvänä pari vuorokautta huoneenlämmössä, kelmuun tai pussiin käärittynä.)
7. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi, laita jääkaappiin.
8. Notkista tuorejuusto käsivatkaimella tai yleiskoneessa, lisää joukkoon pehmeä, mielellään huoneenlämpöinen voi. Vatkaa seosta kunnes se on tasainen.
9. Lisää joukkoon tomusokeri ja vanilja. Vatkaa taas tasaiseksi.
10. Kääntele nuolijalla joukkoon puolet kermavaahdosta, ja kääntele sitten joukkoon loput, lisää vielä väriaine, sekoita se huolella joukkoon.
11. Annostele tasaisesti kakun väleihin, sekä pinnalle.