Marjaisa raparperipiiras (kananmunaton)

kananmunaton marjapiiras

kananmunaton marjapiiras

Tällä kertaa keittiössämme valmistui herkullinen marjaisa raparperipiiras. Kun leivomme piirasta, teemme sen yleensä tällä vakkarireseptillämme, sillä olemme todenneet sen suosikiksimme. Mutta hetki sitten saimme toiveen mehevästä piiraasta ilman kananmunaa ja päätimme kokeilla jättää sen taikinasta pois. Piiraasta tuli ihan loistava ilmankin! Tästä piiraasta saa helposti myös vegaanisen vaihtamalla taikinan maidon joko vedeksi tai kasvimaidoksi sekä käyttämällä muruseokseen esimerkiksi margariinia!

Meillä oli tällä kertaa keittiössä auttamassa pikkuleipuri, joten tämä resepti on todettu nyt myös lapsiystävälliseksi. Mikä parasta? Marjaisa raparperipiiras valmistuu myös vain yhdessä kulhossa, minimoiden täten myös tiskin määrän!

marjaisa raparperipiiras

kananmunaton marjapiiras

Laitoimme tällä kertaa raparperin kaveriksi pakkasesta löytyneitä punaviinimarjoja, mutta tosiaan tähän piiraaseen uppoaisi hyvin myös omena,mansikat, vadelmat tai mustikat! Jos et tykkää rapeasta murusta piiraan päällä, voit jättää sen huoletta pois!

Suosittelemme herkuttelemaan piiraan lämpimänä jäden tai vaniljakastikkeen kera!

 

Instagram: @drjinna

Kananmunaton raparperipiiras

Ainekset (12 annosta)

4 dl
erikoisvehnäjauhoja
1½ dl
hienoa sokeria
2½ tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
kardemummaa
½ tl
suolaa
¾ dl
rypsiöljyä
2½ dl
maitoa
n. 4 dl raparperia tai marjoja
Muruseos
50 g
kylmää voita
½ dl
sokeria
1 dl
erikoisvehnäjauhoja
½ dl
isoja kaurahiutaleita
40 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

  1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja valmistele piirasvuoka voitelemalla se. Jos käytät irtopohjavuokaa, suosittelemme vuoraamaan sen leivinpaperilla. Pilko raparperit. Siirrä sivuun.
  2.  Mittaa kaikki kaikki kuivat aineet kulhoon sekoita nuolijalla. Mittaa sitten joukkoon maito ja öljy. Sekoita kunnes taikina on tasainen, älä ylisekoita.
  3. Kaavi nuolijalla vuokaan ja ripottele pinnalle raparperi ja haluamasi marjat.
  4. Mittaa taikinassa käytettyyn kulhoon vehnäjauhot, sokeri, voi ja kaurahiutaleet. Nypi käsin murumaiseksi ja ripottele sitten raparperin ja marjojen päälle.
  5. Paista piirasta uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25-30 minuuttia uunin tehosta riippuen. Piiras on valmis kun se on kullanruskea. Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla.
  6. Tarjoile lämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kera!
ruoka makeat-piirakat leivonta raparperi
Kommentit (2)
  1. Hei, jos haluaa käyttää kananmunaa, niin 1 pohjaan varmaan riittää?

    1. eiköhän! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *