Vegaaninen vaniljajäätelö

vegaaninen vaniljajäätelö

vegaaninen vaniljajäätelö

Muutama vuosi sitten hitiksi nousi kotona valmistetty kolmen aineen jäätelö, missä raaka-aineina oli kerma, kondensoitu maito ja glukoosisiirappi (lisänä tietenkin makua antavia aineksia!). Me halusimme tällä kertaa tehdä vastaavan helpon kotijäätelön vegaanisena ja tiedättekö mitä; siitä tuli parempaa kuin tavallinen versio! Kaurakermaa käyttämällä jäätelöstä tuli ihanan kuohkea ja ilmava – täydellinen vaikkapa juhannuksen jälkiruoaksi! Kotitekoinen vegaaninen vaniljajäätelö valmistuu nopeasti ja helposti, ja mikä parasta, ilman jäätelökonetta!

Tätä jäätelömassaa ei tarvitse myöskään pakastuksen aikana erikseen sekoitella, sillä kondensoitu maito ja glukoosisiirappi yhdessä estävät nesteiden kiteytymisen ja jäätelö pysyy pehmoisena ja sileänä. Halutessaan glukoosin voi korvata vaikkapa agavesiirapilla, kookosnektarilla tai hunajalla (jos jäätelön ei tarvitse olla vegaaninen).

vegaaninen vaniljajäätelö

Tavallisen kondensoidun maidon korvasimme siis kookosmaidosta tehdyllä versiolla, jota löytää mm. Ruohonjuuresta (isommista kaupoista löytyy myös pienemmässä purkissa olevaa Spice Up! kondensoitua kookosmaitoa, joka ei mielestämme ollut yhtä hyvää). Jos puolestaan jäätelön kaurakerma ei käy sinulle, voit valmistaa jäätelön myös soija-tai kookoskermasta. Ajattelimme että jäätelön maku olisi todella voimakkaasti kookoksen tai kauran makuinen käytettyjen raaka-aineiden vuoksi, mutta EI, ne jotenkin onnistuivat kumoamaan toisensa ja maku oli vaniljaisen ihana!

vegaaninen vaniljajäätelö

Tästä reseptistä tuli ehdottomasti yksi omista suosikeistamme erityisesti pumpulisen koostumuksensa ansiosta ja vegaaninen vaniljajäätelö jää pysyvästi meidän suosikkeihimme. Reseptiä voi myös muokata helposti mieleisekseen, esimerkiksi mansikka-tai suklaaversioksi! Jos kuitenkin tavallinenkin versio tästä nopeasti jädestä kiinnostaa, kurkkaa esimerkiksi tämän pehmeän suklaajäätelön resepti! Ensi viikoksi on luvassa myös useampi jäätelöresepti, pitäkää siis pakkasessa tilaa!

Ihanaa tulevaa juhannusta kaikille, leipokaahan herkkuja! Muistakaa osallistua instagramissa herkulliseen arvontaamme tästä!

Vegaaninen vaniljajäätelö (ilman jäätelökonetta)

Ainekset

5 dl
kaurakermaa
1 prk
kondensoitua maitoa (kookosversio)
1½ dl
Kauravaniljakastiketta
1 tl
vaniljatahnaa
1-2 rkl
glukoosisiirappia
6 h 10 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 6 h 00 min

Tee näin:

  1. Valmistele vähintään litran vetävä leipävuoka vuoraten sen leivinpaperilla. Voit myös käyttää isoa, pakastuksen kestävää muovirasiaa.
  2. Vaahdota kaurakerma kuohkeaksi vaahdoksi, vatkaa nopeasti joukkoon kondensoitu maito, vaniljakastike, vaniljatahna ja glukoosisiirappi.
  3. Kaada seos vuokaan ja anna pakastua vähintään kuuden tunnin ajan, mutta mielellään seuraavaan päivään.
  4. Tarjoile tuoreiden marjojen kera!
ruoka jaatelo vegaaninen jalkiruoat
Kommentit (2)
  1. Kiitos aivan ihanasta jätskiohjeesta! Tätä teen uudelleenkin. Itsetehtyä mansikkahilloa laiton makua tuomaan, lusikallisia sinne tänne.

    1. Ihana kuulla! Suosittelen kokeilemaan myös pakastekuivattua mansikkaa jauhettuna jäätelömassan seassa! Todella hyvää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *