Vadelma-suklaa cupcakes

vadelma-suklaa cupcakes

vadelma-suklaa cupcakes

Äitienpäivää juhlitaan ensi sunnuntaina ja me leivoimme juhlaan sopivat herkullisen mehevät suklaa-vadelma kuppikakut. Kävimme kuvaamassa vaaleanpunaiset herkut kauniissa Roihuvuoren kirsikkapuistossa ja kauniit vaaleanpunaiset puut sopivat täydellisesti yhteen meidän kuppikakkujemme kanssa! Vadelma-suklaa kuppikakut ovat ihanan pehmoisia ja ne saivat syöjiltä valtavasti kehuja! Jos kuitenkin kaipaat kokonaan suklaisia kuppikakkuja, kurkkaa nämä!

vadelma-suklaa kuppikakut

Vaaleanpunaista, herkkuja ja aurinkoinen ilma. Eli just passeli päivä meille! Pysykäähän kuulolla sillä tähän viikkoon mahtuu lisää reseptejä äitienpäiväksi ja muihin kevään ja kesän ihaniin juhliin! Kurkkaa lisää kuvia päivästämme täältä.

Tämä oli muuten meidän ensimmäinen kerta Kirsikkapuistossa kukinta-aikaan. Ja täytyy myöntää että puisto oli ihan satumainen! Tosin suosittelemme varaamaan aikaa jos haluaa kuvata hyvällä paikalla, sillä kauniilla aurinkoisella säällä puisto oli täynnä innokkaita kuvaajia (vadelma-suklaa kuppikakut keräsi kyllä katseita kun pyörimme puistossa kuvaamassa niitä)!

Aurinkoista tiistaita kaikille!

Suklaa-vadelma cupcakes

Ainekset (12 annosta)

1 dl
kuumaa kahvia/tai kiehuvaa vettä
120 g
voita (sulana)
150 g
tummaa suklaata (sulana)
2
kananmunaa + 1 keltuainen
2½ dl
hienoa sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
vehnäjauhoja
½ tl
ruokasoodaa
1 tl
leivinjauhetta
1 dl
tummaa kaakaojauhetta
1 dl
ranskankermaa
2 tl
rypsi-tai kookosöljyä
+ vadelmia
40 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

  1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen ja vuoraa muffinipelti muffinivuoilla.
  2. Keitä kahvi/kiehauta kuuma vesi. Sulata suklaa ja voi yhdessä mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä kahvi, voi ja suklaa. Huolehdi että kaikki sekoittuvat toisiinsa.
  3. Anna seoksen jäähtyä hetki ja vatkaa sitten käsivatkaimella joukkoon kananmunat ja keltuainen sekä sokerit.
  4. Lisää sitten joukkoon kuivat aineet siivilän läpi, vatkaa nopeasti sekaisin (älä ylivatkaa!).
  5. Lisää viimeisenä joukkoon ranskankerma (tai kermaviili/jogurtti) ja öljy. Vatkaa sekaisin.
  6. Täytä muffinivuoat n. 2/3 täyteen ja paina jokaisen vuoan keskelle taikinan joukkoon yksi iso tai muutama pieni vadelma.
  7.  Paista 175 asteessa n. 15-20 min, tai kunnes kuppikakut ovat kypsiä. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Anna paiston jälkeen jäähtyä.
  8. Valmista kuorrute tällä ohjeella. Voit käyttää tavallisen tomusokerin sijasta vadelmatomusokeria tai lisätä kuorrutteeseen 2-3 rkl vadelmapyrettä tuomaan makua ja väriä. Pursota jäähtyneiden kuppikakkujen pinnalle.

Säilyy viileässä noin 3-4 päivää.

ruoka makeat-leivonnaiset leivonta marjat
Kommentit (1)
  1. Oi, kun näyttää ihanilta!:) Eilen leivottiin raparperipiirakkaa äidin pihalta poimituista raparpereista, tuli hyvää! Tämä voisi olla seuraava leivontaresepti kun mansikkakausi kohta on parhaimmillaan.
    Kiitos respetistä ja mukavaa sunnuntaita!
    Ida
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupumgissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *