Joulukalenteri luukku 13. – Kettukarkki joulutortut
Nyt seuraa shokeeraava paljastus… me inhoamme kettukarkkeja 🙁
Ja silti, vihreistä kuulista (mistä emme myöskään tykkää…) inspiroituneena päätimme laittaa hihat heilumaan ja luoda joulutortut kettukarkit keskellä! Ja tiedättekö mitä? Ei ollut hassumpia! 🙂 Joten mikäli kettukarkit kuuluu juuri sinun lempparikarkkeihisi, kokeile näitä 😉
Kettukarkki joulutortut ohje;
Torttutaikinalevyjä
Kettukarkkeja
(kananmuna)
1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Leikkaa ja taittele torttutaikina haluaamaasi muotoon pellille.
2. Leikkaa kettukarkit puoliksi ja aseta taitellulle taikinapalalle 2-4 puolikasta karkkia.
3. Voitele halutessasi tortut ja paista uunissa n. 10-15 minuuttia, uunin tehosta riippuen!
Kettukarkkitortut on parhaita syötynä lämpiminä, jäähtyessään kettukarkkikeskiö kovenee jonkin verran 🙂
Valmiisiin torttuihin muodostui hauska “ikkuna” (tai tanskan lippu.. 😀 ) 🙂 jos haluat välttää tämän, voit yrittää muodostaa kettukarkeista pallon pehmittämällä niitä käsissä tai leikata valkoisen kerroksen karkkien päältä pois 🙂
-Dr.Sugar-
Varmaan ihania! Muut meidän perheessä ei oo kauheen innostuneita noille eikä nutella-joulutortuille…
Toimi ehdottomasti paremmin kuin karkit pelkilteen! 😊