17.Luukku – Minttusuklaakeksit

17.luukun on nyt aika aueta, ja täältä paljastuu suussasulavat minttuiset suklaakeksit. Näihin kekseihin tulee himo ja ne maistuu kahvin, kaakaon, teen tai glögin parina viltin alla <3
Minttusuklaakeksit ohje;
2 ½ dl vehnäjauhoja
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
½ tl ruokasoodaa
115 g huoneenlämpöistä voita (n. 1 1/4 dl)
3/4 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
½ tl vaniljauutetta/sokeria
150g minttusuklaata (/suklaata)
kourallinen pähkinöitä
Koristeluun
sulaa suklaata
piparminttukarkkimurskaa
1. Esilämmitä uuni 190 asteeseen. Pilko suklaa ja pähkinät.
2. Vatkaa yhteen huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää kananmuna ja vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet hyvin sekaisin. Lisää ne vaahtoon ja sekoita nopeasti joukkoon.
4. Kääntele pilkotut pähkinät ja suklaapalat nuolijalla sekaan.
5. Pyörittele taikinasta n.pingispallon kokoisia palloja pellille (3×3) ja paina niitä vähän alaspäin.
6. Paista 190 asteessa 9-11 minuuttia uunin tehosta riippuen. Anna keksien jäähtyä ritilällä, jotta keksien mehukkuus säilyy. 
7. Jos tahdot koristella keksit suklaalla ja karkkimurskalla, anna niiden ensin jäähtyä ja sitten dippaa suklaassa ja ripottele pintaan murska! Anna jähmettyä. Säilyy ilmatiiviissä rasiassa kolmesta neljään päivään.
Vinkki! Voit myös käyttää keksitaikinassa tavallista suklaata ja maustaa taikinan muutamalla pisaralla piparminttuöljyä 🙂

Eilisen luukun arvonnassa onni suosi Elisaa, sinulle on pistetty meiliä! 🙂
Palataan huomenna uuden luukun parissa, iik muutama yö enää jouluaattoon! 😉 <3
-Dr.Sugar-
Kommentit (1)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *