VALMIS KEITTIÖ | OUR NEW KITCHEN

yhteistyössä Unique Home
Keittiömme alkaa olla kutakuinkin valmis, ja nyt olisi niiden lupaamieni lisäkuvien aika. Keittiö valmistui meillä ensimmäisenä tilana, ja nyt onkin ihanaa, kun raksalla on yksi siisti paikka, johon voi istahtaa välipalalle. Eväät säilyvät hyvänä jääkaapissa, vettä tulee hanasta ja sähköä seinästä – tällaisia arjen mukavuuksia alkaa arvostaa ihan eri tavalla, kun on joutunut hetken pärjäämään ilman niitä.
Tässä näkymää eteisen ovelta keittiöön päin. Taustaa hallitsee korkeat kaapit, joihin on mahdutettu mukavasti säilytystilaa, integroitu kylmäkoneet sekä sisällytetty aamiaskaappi, joka tarjoaa vähän lisälaskutilaa ja piilottaa pienkoneet uumeniinsa. Tämä kätevä keksintö vaatii ehdottomasti oman postauksensa, joten palataan tähän vielä uudemman kerran.

Tämä kuvan näkymä on ehdottomasti omia suosikkejani, yhtenäinen korkea kaapisto on kaunis, selkeä tausta huonekaluille. Ne nousevat tosi kauniisti esiin pehmeää harmaata kaapistoa vasten. Täytyy sanoa, että harmaan sävy meni ihan nappiin, se on itse valitsemani Tikkurilan Pro Grey 1938. Juuri sopivan pehmeä, vähän valon mukaan vihreään ja helmenharmaaseen elävä sävy.
Hankimme koko keittiön kaappeineen, tasoineen ja koneineen turkulaisesta Unique Home -keittiöliikkeestä. Heidän kauttaan muutamat toivomamme erikoisratkaisut onnistuivatkin mukavan mutkattomasti, esimerkiksi tuo ovia kiertävä näkyvä runko on minusta tosi herkullinen yksityiskohta. Myös erikoismittaiset kaapit ja vapaasti valittava kaappien sävy oli valtava plussa, näin kaapit saa just eikä melkein muuhun sisustukseen sopivaksi. Ja vink vink, tätähän voi hyödyntää kivasti myös muissa kiintokalusteissa, kuten kaapistoissa, allaskalusteissa tai vaikka senkkityyppisissä säilyttimissä – kannattaa muistaa, että keittiöliikkeestä saa muutakin kuin keittiöitä.
Keittiön yksityiskohdiksi valitsin terästä ja kromia, minusta se oli tässä tapauksessa messinkiä freesimpi valinta. Ajattomat kylmät metallit tuovat keittiöön vähän potkua ja hitusen tehokkaan teollisuuskeittiön tunnelmaa. Liedeksi valikoitui mattamusta Ilven kaasuliesi, joka on jo näin ensitestailujen perusteella aivan huima, myös tämä ansaitsee ihan ehdottomasti oman esittelynsä. Jo heti aluksi tiesin haluavani keittiöön tällaisen erillislieden, se on kuin moderni versio paikalla entisaikaan olleesta, valitettavasti muinoin puretusta puuhellasta. Huuva on alkuperäinen, sitä olemme vain vähän modanneet ja maalanneet valkoiseksi. Näin sympaattisen klommoinen ja vähän epäsuhta huuva maastoutuu paremmin taustaseinän kaakeliin, eikä nouse esille ihan liiaksi asti.
Hanaankin halusin ripauksen teollisuusfiilistä. Hankin Vippin hanan Annen innoittamana (hän on kehunut omaansa maasta taivaisiin) ja se istuu kyllä ympäristöönsä ihan täydellisesti. Hanassa on myös kätevä ulosvedettävä putki, jolloin uuninpeltien ja muiden isojen tiskien peseminen hoituu näppärästi. Seinävalaisimiksi puolestaan valikoitui Gubin Bestlitet lämpimän kermaisessa off white -sävyssä. Näitä saa myös valkoisena ja mustana, mutta minusta ne olisivat olleet liian ilmiselvä valinta. Tämä hiekkainen sävy tuo harmaaseen keittiöön vähän lämpöä, ja löytää parinsa kivasti pöydän vanerireunasta ja pienesineistä, kuten Skagerakin kukkaruukusta, pellavaliinoista ja ruskeasta marmorista. Taisin jo aiemmin kertoa, että olen ihan hullaantunut harmaan ja hiekkaisten sävyjen yhdistelmästä, ne sopivat ihan loistavasti yhteen, kun vain sävyt ovat oikeat.
Keittiön taso on valkoista carraran marmoria, ja tilattu myös Unique Homesta. Mietin aluksi valintaa aidon ja marmorijäljitelmäkvartsin väliltä, mutta onneksi valitsin tämän. Kyllä aito marmori on vain niin kaunis! Uskon myös, että aidot materiaalit kestävät aikaa jäljitelmiä paremmin. Tokihan tämän kanssa ollaan huolellisia, ja suttaavimmat hommat kuten marjojen perkuun tai leipomisen voi vallan mainiosti tehdä keittiön isolla laminaattipöydällä – tämä olikin osasyy tuon pöydän hankkimiseen. Laminaatti kestää melkein mitä vain, ja on tosi huoleton käytössä. Iso pöytä tuo myös lisää lasku- ja työtilaa ja jeesaa varsinkin, jos keittiössä on monta kokkia. Käyttökokemuksia marmoritasosta kirjoittelen vielä myöhemmin, jahka pääsemme kunnolla käytön ja kokkailun makuun.
Sisustukseltaan keittiö on luonnollisesti vielä aika vaiheessa. Pääkalusteet ovat paikoillaan, mutta yksityiskohdat täydentyvät sitten vasta myöhemmin asumisen myötä. Kalustukseltaan keittiö on sekoitus uutta, vanhaa ja lainattua: uutta edustaa Muuton Base-pöytä ja Flosin Splügen Bräu -valaisin, vanhaa nuo wieniläistuolit ja lainattua tuo penkki, jonka nappasin vanhemmiltani. Rento ja kiva sekoitus minusta, mitä nyt valaisinta täytyy vielä vähän fiksata alemmas ja muita pieniä säätöjä tehdä. Ehkä joskus myöhemmin mietin tuohon muutamaa reilua käsinojallista wieniläistuolia tai vastaavaa, mutta ainakin näin aluksi pärjäämme hyvin tällä setillä.
Vain yhden lempiasian valitseminen keittiössämme on mahdotonta, olen tosi tyytyväinen kokonaisuuteen, sekä isoihin linjoihin että yksityiskohtiin. Olen hakenut niissä yhteneväistä kaarevaa muotoa ja värimaailmaa; nämä toistuvat niin liedessä, vetimissä, seinävalaisimissa kuin tuossa riippuvalaisimessakin. Edellä mainitut ovat selkeämmin vanhan talon tyyliä, mutta tuo riippuvalaisin on puolestaan vähän modernimpi valinta. Halusin pöydän päälle katseenvangitsijaksi jotain vähän erilaista, ei niin ilmiselvää valaisinta. Minusta valaisin meni ihan nappiin, sen muoto ja väri pelaavat täydellisesti muiden yksityiskohtien kanssa, mutta sen moderni fiilis tuo kuitenkin tilaan vähän säpinää.
Eräs tuttu asiakas kysyi minulta eilen (terkkuja vaan Satu!) tuliko keittiöstä sellainen kuin aluksi toivoin. Kyllä tuli! En muuttaisi siitä yhtikäs mitään, rakastan sen väriä, mallia, yksityiskohtia, kaikkea. Minusta keittiö istuu vanhaan taloomme tosi hyvin, se on raikas, mutta kuitenkin vanhan talon henkeä mukaileva. Saimme myös todella hyvää palvelua Unique Homesta, Mika jaksoi pyörittää suunnitelmiamme ja kuunnella vaativiakin toiveitamme ihailtavan kärsivällisesti. Iso kiitos siis myös sinne suuntaan.

Meillä jatkuu nyt remontin viimeistely; vaikka keittiö onkin jo mukavassa kunnossa, riittää hommia vielä kosolti muualla. Keittiöasioista kirjoittelen vielä lupaamani mukaisesti (eli paljon), yksityiskohdista, keittiökoneista ja muista riittää vielä rutkasti kerrottavaa. Kurkkaa sillä välin myös muut, keittiön rakentumiseen ja suunnitteluun liittyvät postaukset: Meidän keittiö ja  Keittiö rakentuu.

http://uniquehome.fi/
Keittiöstä saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan.
 
Our kitchen is about to be ready! All the cabinets are now installed, the tilings are done and water and gas is working. Even the main furnitures have been brought into the space. All I can say is that I love the result: color, materials, details, everything.
Kommentit
  • 1.1

   sanoo

   Kiitos ,Hannele!

   Siellä on sitten koristeet omasta takaa, heh. Minä olen asennoitunut niin, että elämä saa näkyä ja maailma ei kaadu pienistä tahroista. Sen pienen haittapuolen kärsin hyvin muuten täydellisissä tasoissa! Vahinko käy jos on käydäkseen, mutta toki tasojen käytössä noudatetaan kuitenkin huolellisuutta, ettei mitään isoa vahinkoa pääsisi syntymään ainakaan kovin helposti…

  • 4.1

   sanoo

   Kiitos! 🙂

   Heh, sitä se remonttikuvien katselu joskus teettää… Onneksi inspiraatiota ja silmänruokaa saa usein riittämiin jo pelkkien kuvien avulla. 🙂

  • 5.1

   sanoo

   Kiitos! Lopputuloksesta tuli kyllä hyvä niin suurien linjojen kuin yksityiskohtienkin puolesta. Olemme oikein tyytyväisiä. 🙂

 1. 6

  Greta sanoo

  Upea kokonaisuus täynnä tyylikkäitä yksityiskohtia! Ja istuu talon tyyliin hienosti. Huomaa, että olet ammattilainen ja punninnut valintoja huolella.

  • 6.1

   sanoo

   Suuret kiitokset! Kyllähän näitä valintoja on tullut puntaroitua huolella. Helppoa on vielä todeta mikä sopii ja mikä ei, mutta kahden hyvän vaihtoehdon väliltä onkin jo vähän kinkkisempää valita… Silloin ratkaisevat pienet nyanssit ja tavoiteltava tunnelma. Lopputuloksesta tuli kyllä mieletön, olemme niin tyytyväisiä oikeastaan ihan kaikesta tuolla.

 2. 7

  sanoo

  Hei, aivan ihana! Wau!!! Niin kaunis kokonaisuus!

  Oon kateellinen myös tuosta huuvasta, meidän on pitänyt teettää sellanen, muttei olla vielä löydetty tekijää(kovin aktiivisesti olla etittykään..) Pitäisi saada sen sisälle vielä liesituuletin ja valot. Ehkä jonain päivänä.. 🙂

  • 7.1

   sanoo

   Kiitos!

   Meiltä puuttuu myös vielä valo ja tuuletin, pitäisi asentaa ne tässä joku päivä. Heh, mulla olisi vinkata hyvät tekijät täältä Turun seudulta, mutta sieltä Tampesterista en kyllä osaa sanoa yhtään mitään. Mutta eipähän täältäkään pitkä matka sinne ole. 🙂

  • 11.1

   sanoo

   Kiitos! Joo, vanhan talon ehdoillahan tuolla mentiin, tila oli mikä oli ja aukot asettivat omat rajoituksensa. Mutta uskon minäkin, että tuo on käytössä oikein toimiva, aamiaiskaappi ja iso pöytä jeesaa paljon – ja iso liesi on varmasti loistava! Ja tunnelmasta tuli juurikin toivotunlainen, luulen että tuosta tulee yksi lempitiloistani koko talossa.

 3. 12

  Anonyymi sanoo

  Tuli mieleen että tuo seinävalaisinten kellertävä väri on suorastaan nerokas, siinä ei lika niin näy eikä ole värinä kova. Tuo kattovalaisin on niin spot on, täydellinen!

  • 12.1

   sanoo

   Juuri tuota kovaa kontrastia itse vierastin, musta olisi ollut minusta liian kova ja valkoinen taas hukkunut taustaan. Halusin rikkoa tunnelmaa jollain vähän pehmeämmällä värillä, ettei keittiöstä olisi tullut liian ilmiselvä matchy-matchy. Ja pölyn/lian värinen pinta on tietysti iso plussa myös! 😀

 4. 13

  sanoo

  Keittiöstä tuli tosi kaunis ja sopii hyvin talon henkeen. Kaunis sävy ovissa ja ihana tuo marmorinen taso. Ite varmaan olisin valinnut seinävalaisimet mustat, varman päälle…mutta kermanväriset sopivat myös hyvin kun tulee samaa sävyä muuallekin 🙂 Kelpaa tuolla kyllä kokkailla 🙂 Kivaa viikonloppua!

  • 13.1

   sanoo

   Kiitos, Päivi! Kyllä tuolla kelpaa tosiaan kokkailla, lopputuloksesta tuli minustakin aivan ihana. Ihanaa, kun yksiön pikkukeittiö vaihtuu kohta tuohon!

   Kyllähän kokonaisuudesta olisi tullut tosi nätti mustillakin valaisimilla, mutta jotenkin ne tuntuivat minulta liian kovalta kontrastilta ja vähän liiankin yhteensopivalta valinnalta… Jotenkin kaipasin tuohon(kin) kohtaan jotain vähän erilaista, pehmeää sävyä. Itse tykkään pienistä asioista, jotka rikkovat kokonaisuuden, niistä usein se mielenkiinto tulee sisustukseen.

 5. 14

  Anonyymi sanoo

  Upeaa suunnittelutyötä! Ihanaa väriharmoniaa! Ripaus twistiä lampuilla! On ollut kyllä NIIN mielenkiintoista seurata rakennus- ja suunnitteluprojektianne! Mukavia kokkaus- ja fiilistelyhetkiä keittiöönne!
  T. NinS

  • 14.1

   sanoo

   Kiva kuulla, KIITOS! Te lukijat olette eläneet kyllä ihan huikeasti koko matkassa mukana, ja mitä kommentteja tässäkin postauksessa – ei voi muuta kuin todeta, että mulla on maailman ihanimmat lukijat. 🙂

 6. 15

  sanoo

  Tämä on niin ihana ja upea, ettei sanat riitä kertomaan <3 Ja miten hienosti kaikki on mietitty. Plussaa hanavalinnasta 😉 ja valaisinvalinnoista, jotka eivät ole itsestäänselviä. Ja tuo penkki on aivan ihana ruokaryhmässä. Täydellistä.

  • 15.1

   sanoo

   Huh, kiitos Anne! Kyllä tuosta tuli ihana, ei voi muuta sanoa. Että kiitosta vaan pähkäilyavusta! 🙂

  • 16.1

   sanoo

   Oi kiitos Suvi! Kyllähän se tunnelma on livenä vielä ihan erilainen, ei sitä kaikkea saa millään kuviin taltioitua. 🙂 Nyt ei malttaisi millään odottaa, että tuonne pääsee kokkailemaan…

  • 18.1

   sanoo

   Kiitos, Terhi! Sisustuskuvia tipahtelee sitä mukaa kun saadaan kalusteita tupaan, mutta remonttijuttujakin on näiden tilojen tiimoilta vielä luvassa. 🙂

 7. 19

  Anonyymi sanoo

  heippa, mistä ihana ruokapöytänne on lähtöisin? oliko hintavakin? 🙂 samanlaista pöytää mielisin meillekin 🙂

  • 19.1

   sanoo

   Pöytä on Muuto Base Table, tätä saa muutamassa eri koossa ja värissä. Kurkkaa vaikka Muuton sivuilta kuvia. 🙂 Tämän 190×85 cm kokoisen pöydän ovh on valkoisella vanerireunaisella kannella 1250 e.

 8. 20

  sanoo

  Täydellinen! Varmasti keittiö istuu vanhaan taloonne kuin nenä päähän, kuitenkin mukana on ripaus moderniutta myös. Peukku!!

  • 20.1

   sanoo

   Kiitos! Joo, juuri sellainen perinteisen ja modernin yhdistelmä oli hakusessa. Klassista tunnelmaa mutta raikkautta myös mukana. Siinä onnistuttiin minusta kivasti!

 9. 22

  Anonyymi sanoo

  Kaunista! Muutama kysymys: Miten keittiössä mahtuu liikkumaan, kun pöydän ympärillä on ruokailijoita? Entä miten tulit valinneeksi mattaharjattua terästä olevan hanan kun muuten näyttäisi olevan kaikki kiiltävää?

  • 22.1

   sanoo

   Kiitos! Kyllä siellä liikkumaan mahtuu vielä ihan mukavasti, vaikka pöydän ympärillä istuisi porukkaa, tällöinkin tilaa jää vielä n. metrin verran. Toki kulkutilaa voisi enemmänkin olla, mutta huoneen leveyttä ei oikein voinut kasvattaa. 🙂 Talon raamit olivat mitkä olivat, ja iso pöytä on taas minusta ehdoton juuri kokkailun ja keittiössä tapahtuvan muun puuhailun vuoksi.

   Hanan valitsin sen muodon ja tyylin, ominaisuuksien (mm. ulosvedettävä juoksuputki – iso peukku tälle) ja värinkin ansioista, minusta se sopi tosi hyvin keittiön muuhun tunnelmaan. Minusta kaiken ei tarvitse olla matchy-matchy ja tismalleen samaa metallia, pieni sekoittelu tuo usein vähän elävyyttä kokonaisuuteen. Ja onhan allaskin rosteria. 😉

  • 24.1

   sanoo

   Se taitaa olla ylivuotosuoja… Muistaakseni. Keittiön on niin uusi, että kaikkia detskuja ei ole ehtinyt vielä kunnolla tutkailemaan. 🙂 Tiskarin nappi on piilossa tiskikaapissa, se on sellainen aika ovela langaton malli. Taidanpa kirjoittaa siitäkin sanasen joskus.

 10. 26

  sanoo

  Mielettömän hieno! Meillä valittiin myös muutama vuosi sitten Carrara marmoritasot (Tulikiveltä) keittiöön ja ne ovat kestäneet käytössä aivan loistavasti. Toki happamista aineista saattaa jäädä mattapintaisia, mutta värittömiä tahroja, jotka erottaa mikäli katsoo viistosti valoa vasten. Se on vain ajan patinaa. Lisää täältä: http://goldencupole.blogspot.fi/2014/10/just-do-it-kitchen.html

  Tuossa aiemmin joku kommentoi, että marmoriin jää punasävyisiä renkaita, mutta se on kyllä käyttäjän huolimattomuutta / välinpitämättömyyttä. Tai sitten ei ole tiedetty mitä on ostettu. Eli ihan loistavan valinnan olette tehneet. Plussaa myös oivalluksesta jättää kaapiston runko esiin. Sopii hyvin vanhan talon henkeen.

  • 26.1

   sanoo

   Kiitos Paula! Ja onpa kiva kuulla käyttökokemuksia marmoritasoista, täytyykin lueskella linkistäsi tarkemmin. Onhan marmori toki arka materiaali, mutta huolellisella käytöllä se pysynee kuitenkin kauniina pitkään – ja aito materiaali usein ikääntyy vieläpä keinotekoista kauniimmin. Patinalta ei voi välttyä ja miksi pitäisikään, onhan se merkki elämästä! Ja toisaalta – ovathan vaikkapa italialaismammat käyttäneet sitä keittiössään iät päivät, ja takuulla ovat joutuneet vähän kovemmalle käytölle kuin meidän kahden hengen skandikeittiössä. 🙂

 11. 27

  sanoo

  On kyllä kaunis kokonaisuus. Ihan unelma keittiö! Takaseinän (aamiais?)kaappirivistö sekä kromiset yksityiskohdat ovat erityisen mieleen. Kromi on kokonaisuuteen toden totta paljon raikkaampi kuin messinki. Onnea uuteen tupaan! 🙂

  • 27.1

   sanoo

   Kiitos! 🙂 Tuosta aamiaiskaapista kirjoittelen vielä vähän tarkemmin sitten, kun on kaapin sisustakin kuvauskunnossa. 😉 Minä tykkään myös tuosta kromista tosi paljon – aikanaan sen valintaa mietti huolella, mutta nyt se tuntuu ihan itsestäänselvältä valinnalta. Se nyt vain jotenkin kuuluu tuonne.

 12. 28

  Anonyymi sanoo

  Sanon vielä minäkin, että paljon onnea uutukaiseen kotiin, jonne nyt asetutte uurastuksen jälkeen asumaan! Tykkään keittiöstä, on valoisa ja kutsuva, mitä muihin huoneisiin, anna rakentua rauhassa. Pullo kuohuvaa ei olisi pahitteeksi tai vaikka kaksi! -Vanha kerppu

  • 28.1

   sanoo

   Kiitos onnitteluista ja kehuista! Kyllä sitä varmaan täytyy pistää pullo kuohuvaa kylmään tulevaa muuttoa ajatellen, on tätä sen verran väännetty.

   Muiden huoneiden suhteen samaa mieltä, hiljaa hyvä tulee!

  • 29.1

   sanoo

   Kiitos, Heidi! Tuo sävyvalinta oli kyllä onnistunut, vähän se jo etukäteen jännittikin, kun harmaissa voi niin helposti mennä pieleen… Mutta tämä sävy kannattaa painaa mieleen ihan vastaisuudenkin varalle! 🙂

  • 30.1

   sanoo

   Kiitos, Heidi! Tuo sävyvalinta oli kyllä onnistunut, vähän se jo etukäteen jännittikin, kun harmaissa voi niin helposti mennä pieleen… Mutta tämä sävy kannattaa painaa mieleen ihan vastaisuudenkin varalle! 🙂

 13. 31

  sanoo

  Tämä teidän keitttiö on niin kaunis. Kaikki yksityiskohdat niin tarkkaan mietittyjä. Talo on todella herännyt henkiin ja saanut avoisensa omistajat. Silmä todella lepää kuvia selatessa. Onnea vielä lopputarkastuksen kanssa!

  • 31.1

   sanoo

   Kiitos Katri ihanasta kommentista. Onhan se aika huikeaa, että oma työ alkaa kantaa vihdoin hedelmää ja yli vuoden uurastuksesta pääsee pian nauttimaan. Ei sitä oikein edes vielä tajua. Muuton jälkeen on varmasti aika jännät fiilikset, nyt tuntuu vielä vähän epätodelliselta, että saako tuonne nyt oikeasti muuttaa asumaan. 🙂

 14. 32

  sanoo

  No huh! Persoonallinen, ajaton, seesteinen, toimiva, vanhaa kunnioittava, samalla moderni… siis aivan täydellinen juuri teille ja tuohon taloon! Onnittelut!

 15. 33

  Anonyymi sanoo

  Hei, todella kaunis kokonaisuus. Hana miellyttää kovasti , mistä niitä saa ja onko tyyppihyväksytty suomessa?

  • 33.1

   sanoo

   Kiitos! Hana on Vippin ja sitä saa merkin jälleenmyyjiltä, eli Suomessa meiltä Koodista tai Formverkistä. Hana on testattu ja hyväksytty Tanskan viranomaisten toimesta, mutta Suomessa sille ei ole VTT:n tyyppihyväksyntää. Riippuu siis hieman talotyypistä, asuinpaikkakunnasta ja tarkastajasta, meneeko se läpi LVI-tarkastuksesta. Meillä ei aiheuttanut ongelmaa, kun kyseessä oli omakotitalo ja hana oli hyväksytty pohjoismaissa.

 16. 34

  Anonyymi sanoo

  Keittiönne on aivan mielettömän kaunis! Olen palannut tähän ja muihin keittiöpostauksiin tasaisin väliajoin omaa keittiötämme suunnitellessa. 😉 Vetimistänne kysyisin: mitkä ne ovat ja mistä hankitte ne? Vai oletkohan maininnut niistä jotain, enkä vain ole huomannut? 🙂 Kiitos jo etukäteen!

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *