Blogit
Pihkala

VALMIS KEITTIÖ | OUR NEW KITCHEN

yhteistyössä Unique Home
Keittiömme alkaa olla kutakuinkin valmis, ja nyt olisi niiden lupaamieni lisäkuvien aika. Keittiö valmistui meillä ensimmäisenä tilana, ja nyt onkin ihanaa, kun raksalla on yksi siisti paikka, johon voi istahtaa välipalalle. Eväät säilyvät hyvänä jääkaapissa, vettä tulee hanasta ja sähköä seinästä – tällaisia arjen mukavuuksia alkaa arvostaa ihan eri tavalla, kun on joutunut hetken pärjäämään ilman niitä.
Tässä näkymää eteisen ovelta keittiöön päin. Taustaa hallitsee korkeat kaapit, joihin on mahdutettu mukavasti säilytystilaa, integroitu kylmäkoneet sekä sisällytetty aamiaskaappi, joka tarjoaa vähän lisälaskutilaa ja piilottaa pienkoneet uumeniinsa. Tämä kätevä keksintö vaatii ehdottomasti oman postauksensa, joten palataan tähän vielä uudemman kerran.
Tämä kuvan näkymä on ehdottomasti omia suosikkejani, yhtenäinen korkea kaapisto on kaunis, selkeä tausta huonekaluille. Ne nousevat tosi kauniisti esiin pehmeää harmaata kaapistoa vasten. Täytyy sanoa, että harmaan sävy meni ihan nappiin, se on itse valitsemani Tikkurilan Pro Grey 1938. Juuri sopivan pehmeä, vähän valon mukaan vihreään ja helmenharmaaseen elävä sävy.
Hankimme koko keittiön kaappeineen, tasoineen ja koneineen turkulaisesta Unique Home -keittiöliikkeestä. Heidän kauttaan muutamat toivomamme erikoisratkaisut onnistuivatkin mukavan mutkattomasti, esimerkiksi tuo ovia kiertävä näkyvä runko on minusta tosi herkullinen yksityiskohta. Myös erikoismittaiset kaapit ja vapaasti valittava kaappien sävy oli valtava plussa, näin kaapit saa just eikä melkein muuhun sisustukseen sopivaksi. Ja vink vink, tätähän voi hyödyntää kivasti myös muissa kiintokalusteissa, kuten kaapistoissa, allaskalusteissa tai vaikka senkkityyppisissä säilyttimissä – kannattaa muistaa, että keittiöliikkeestä saa muutakin kuin keittiöitä.
Keittiön yksityiskohdiksi valitsin terästä ja kromia, minusta se oli tässä tapauksessa messinkiä freesimpi valinta. Ajattomat kylmät metallit tuovat keittiöön vähän potkua ja hitusen tehokkaan teollisuuskeittiön tunnelmaa. Liedeksi valikoitui mattamusta Ilven kaasuliesi, joka on jo näin ensitestailujen perusteella aivan huima, myös tämä ansaitsee ihan ehdottomasti oman esittelynsä. Jo heti aluksi tiesin haluavani keittiöön tällaisen erillislieden, se on kuin moderni versio paikalla entisaikaan olleesta, valitettavasti muinoin puretusta puuhellasta. Huuva on alkuperäinen, sitä olemme vain vähän modanneet ja maalanneet valkoiseksi. Näin sympaattisen klommoinen ja vähän epäsuhta huuva maastoutuu paremmin taustaseinän kaakeliin, eikä nouse esille ihan liiaksi asti.
Hanaankin halusin ripauksen teollisuusfiilistä. Hankin Vippin hanan Annen innoittamana (hän on kehunut omaansa maasta taivaisiin) ja se istuu kyllä ympäristöönsä ihan täydellisesti. Hanassa on myös kätevä ulosvedettävä putki, jolloin uuninpeltien ja muiden isojen tiskien peseminen hoituu näppärästi. Seinävalaisimiksi puolestaan valikoitui Gubin Bestlitet lämpimän kermaisessa off white -sävyssä. Näitä saa myös valkoisena ja mustana, mutta minusta ne olisivat olleet liian ilmiselvä valinta. Tämä hiekkainen sävy tuo harmaaseen keittiöön vähän lämpöä, ja löytää parinsa kivasti pöydän vanerireunasta ja pienesineistä, kuten Skagerakin kukkaruukusta, pellavaliinoista ja ruskeasta marmorista. Taisin jo aiemmin kertoa, että olen ihan hullaantunut harmaan ja hiekkaisten sävyjen yhdistelmästä, ne sopivat ihan loistavasti yhteen, kun vain sävyt ovat oikeat.
Keittiön taso on valkoista carraran marmoria, ja tilattu myös Unique Homesta. Mietin aluksi valintaa aidon ja marmorijäljitelmäkvartsin väliltä, mutta onneksi valitsin tämän. Kyllä aito marmori on vain niin kaunis! Uskon myös, että aidot materiaalit kestävät aikaa jäljitelmiä paremmin. Tokihan tämän kanssa ollaan huolellisia, ja suttaavimmat hommat kuten marjojen perkuun tai leipomisen voi vallan mainiosti tehdä keittiön isolla laminaattipöydällä – tämä olikin osasyy tuon pöydän hankkimiseen. Laminaatti kestää melkein mitä vain, ja on tosi huoleton käytössä. Iso pöytä tuo myös lisää lasku- ja työtilaa ja jeesaa varsinkin, jos keittiössä on monta kokkia. Käyttökokemuksia marmoritasosta kirjoittelen vielä myöhemmin, jahka pääsemme kunnolla käytön ja kokkailun makuun.
Sisustukseltaan keittiö on luonnollisesti vielä aika vaiheessa. Pääkalusteet ovat paikoillaan, mutta yksityiskohdat täydentyvät sitten vasta myöhemmin asumisen myötä. Kalustukseltaan keittiö on sekoitus uutta, vanhaa ja lainattua: uutta edustaa Muuton Base-pöytä ja Flosin Splügen Bräu -valaisin, vanhaa nuo wieniläistuolit ja lainattua tuo penkki, jonka nappasin vanhemmiltani. Rento ja kiva sekoitus minusta, mitä nyt valaisinta täytyy vielä vähän fiksata alemmas ja muita pieniä säätöjä tehdä. Ehkä joskus myöhemmin mietin tuohon muutamaa reilua käsinojallista wieniläistuolia tai vastaavaa, mutta ainakin näin aluksi pärjäämme hyvin tällä setillä.
Vain yhden lempiasian valitseminen keittiössämme on mahdotonta, olen tosi tyytyväinen kokonaisuuteen, sekä isoihin linjoihin että yksityiskohtiin. Olen hakenut niissä yhteneväistä kaarevaa muotoa ja värimaailmaa; nämä toistuvat niin liedessä, vetimissä, seinävalaisimissa kuin tuossa riippuvalaisimessakin. Edellä mainitut ovat selkeämmin vanhan talon tyyliä, mutta tuo riippuvalaisin on puolestaan vähän modernimpi valinta. Halusin pöydän päälle katseenvangitsijaksi jotain vähän erilaista, ei niin ilmiselvää valaisinta. Minusta valaisin meni ihan nappiin, sen muoto ja väri pelaavat täydellisesti muiden yksityiskohtien kanssa, mutta sen moderni fiilis tuo kuitenkin tilaan vähän säpinää.
Eräs tuttu asiakas kysyi minulta eilen (terkkuja vaan Satu!) tuliko keittiöstä sellainen kuin aluksi toivoin. Kyllä tuli! En muuttaisi siitä yhtikäs mitään, rakastan sen väriä, mallia, yksityiskohtia, kaikkea. Minusta keittiö istuu vanhaan taloomme tosi hyvin, se on raikas, mutta kuitenkin vanhan talon henkeä mukaileva. Saimme myös todella hyvää palvelua Unique Homesta, Mika jaksoi pyörittää suunnitelmiamme ja kuunnella vaativiakin toiveitamme ihailtavan kärsivällisesti. Iso kiitos siis myös sinne suuntaan.
Meillä jatkuu nyt remontin viimeistely; vaikka keittiö onkin jo mukavassa kunnossa, riittää hommia vielä kosolti muualla. Keittiöasioista kirjoittelen vielä lupaamani mukaisesti (eli paljon), yksityiskohdista, keittiökoneista ja muista riittää vielä rutkasti kerrottavaa. Kurkkaa sillä välin myös muut, keittiön rakentumiseen ja suunnitteluun liittyvät postaukset: Meidän keittiö ja  Keittiö rakentuu.
http://uniquehome.fi/
Keittiöstä saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan.
 
Our kitchen is about to be ready! All the cabinets are now installed, the tilings are done and water and gas is working. Even the main furnitures have been brought into the space. All I can say is that I love the result: color, materials, details, everything.

Kommentit (68)

 1. Hannele Ruusukummusta

  Ihana, kaunis keittiö!!
  Ystävälläni on marmoriset työtasot koristettuna "kivoilla" punasävyisillä renkailla…mehu ja punaviini renkailla..:D

  • maija

   Kiitos ,Hannele!

   Siellä on sitten koristeet omasta takaa, heh. Minä olen asennoitunut niin, että elämä saa näkyä ja maailma ei kaadu pienistä tahroista. Sen pienen haittapuolen kärsin hyvin muuten täydellisissä tasoissa! Vahinko käy jos on käydäkseen, mutta toki tasojen käytössä noudatetaan kuitenkin huolellisuutta, ettei mitään isoa vahinkoa pääsisi syntymään ainakaan kovin helposti…

 2. Karkku

  Lopputulosta ei voi kuin ihastella. Täydellinen!

  • maija

   Iso kiitos! 🙂 Kyllä mekin tykätään, keittiöstä tuli justiinsa sellainen kuin pitikin.

 3. Anonyymi

  Todella upealta näyttää!!

  • maija

   Kiitos!

 4. Idis & Interiööri

  Aivan täydellinen keittiö!

  Oli paha virhe tulla katsomaan…nyt haluttaa uutta keittiötä : D

  • maija

   Kiitos! 🙂

   Heh, sitä se remonttikuvien katselu joskus teettää… Onneksi inspiraatiota ja silmänruokaa saa usein riittämiin jo pelkkien kuvien avulla. 🙂

 5. Pilviraitti

  Niin kaunis! Täydellinen. Ottaisin mielelläni tuollaisen keittiön meillekin. 🙂

  • maija

   Kiitos! Lopputuloksesta tuli kyllä hyvä niin suurien linjojen kuin yksityiskohtienkin puolesta. Olemme oikein tyytyväisiä. 🙂

 6. Greta

  Upea kokonaisuus täynnä tyylikkäitä yksityiskohtia! Ja istuu talon tyyliin hienosti. Huomaa, että olet ammattilainen ja punninnut valintoja huolella.

  • maija

   Suuret kiitokset! Kyllähän näitä valintoja on tullut puntaroitua huolella. Helppoa on vielä todeta mikä sopii ja mikä ei, mutta kahden hyvän vaihtoehdon väliltä onkin jo vähän kinkkisempää valita… Silloin ratkaisevat pienet nyanssit ja tavoiteltava tunnelma. Lopputuloksesta tuli kyllä mieletön, olemme niin tyytyväisiä oikeastaan ihan kaikesta tuolla.

 7. Asikaine

  Hei, aivan ihana! Wau!!! Niin kaunis kokonaisuus!

  Oon kateellinen myös tuosta huuvasta, meidän on pitänyt teettää sellanen, muttei olla vielä löydetty tekijää(kovin aktiivisesti olla etittykään..) Pitäisi saada sen sisälle vielä liesituuletin ja valot. Ehkä jonain päivänä.. 🙂

  • maija

   Kiitos!

   Meiltä puuttuu myös vielä valo ja tuuletin, pitäisi asentaa ne tässä joku päivä. Heh, mulla olisi vinkata hyvät tekijät täältä Turun seudulta, mutta sieltä Tampesterista en kyllä osaa sanoa yhtään mitään. Mutta eipähän täältäkään pitkä matka sinne ole. 🙂

 8. Hanna /Hannas Home

  Todella kaunis kokonaisuus! 🙂

  • maija

   Kiitos!

 9. Anonyymi

  Upea, huolella suunniteltu keittiö – wau! 🙂

  • maija

   Paljon kiitoksia! 🙂

 10. Kerttu / Modernisti kodikas

  Huikean ihana, hienoa työtä Maija!

  • maija

   Kiitos, Kerttu! En kestä teidän kaikkien ihania kommentteja, olette huippuja 🙂

 11. Tintti – Valkoisia Haaveita

  Upeasti suunniteltu ja varmasti toimiva keittiö.. Ihana tunnelma niin raikas ja kevyt 🙂

  • maija

   Kiitos! Joo, vanhan talon ehdoillahan tuolla mentiin, tila oli mikä oli ja aukot asettivat omat rajoituksensa. Mutta uskon minäkin, että tuo on käytössä oikein toimiva, aamiaiskaappi ja iso pöytä jeesaa paljon – ja iso liesi on varmasti loistava! Ja tunnelmasta tuli juurikin toivotunlainen, luulen että tuosta tulee yksi lempitiloistani koko talossa.

 12. Anonyymi

  Tuli mieleen että tuo seinävalaisinten kellertävä väri on suorastaan nerokas, siinä ei lika niin näy eikä ole värinä kova. Tuo kattovalaisin on niin spot on, täydellinen!

  • maija

   Juuri tuota kovaa kontrastia itse vierastin, musta olisi ollut minusta liian kova ja valkoinen taas hukkunut taustaan. Halusin rikkoa tunnelmaa jollain vähän pehmeämmällä värillä, ettei keittiöstä olisi tullut liian ilmiselvä matchy-matchy. Ja pölyn/lian värinen pinta on tietysti iso plussa myös! 😀

 13. Muuttuvakotini Päivi S

  Keittiöstä tuli tosi kaunis ja sopii hyvin talon henkeen. Kaunis sävy ovissa ja ihana tuo marmorinen taso. Ite varmaan olisin valinnut seinävalaisimet mustat, varman päälle…mutta kermanväriset sopivat myös hyvin kun tulee samaa sävyä muuallekin 🙂 Kelpaa tuolla kyllä kokkailla 🙂 Kivaa viikonloppua!

  • maija

   Kiitos, Päivi! Kyllä tuolla kelpaa tosiaan kokkailla, lopputuloksesta tuli minustakin aivan ihana. Ihanaa, kun yksiön pikkukeittiö vaihtuu kohta tuohon!

   Kyllähän kokonaisuudesta olisi tullut tosi nätti mustillakin valaisimilla, mutta jotenkin ne tuntuivat minulta liian kovalta kontrastilta ja vähän liiankin yhteensopivalta valinnalta… Jotenkin kaipasin tuohon(kin) kohtaan jotain vähän erilaista, pehmeää sävyä. Itse tykkään pienistä asioista, jotka rikkovat kokonaisuuden, niistä usein se mielenkiinto tulee sisustukseen.

 14. Anonyymi

  Upeaa suunnittelutyötä! Ihanaa väriharmoniaa! Ripaus twistiä lampuilla! On ollut kyllä NIIN mielenkiintoista seurata rakennus- ja suunnitteluprojektianne! Mukavia kokkaus- ja fiilistelyhetkiä keittiöönne!
  T. NinS

  • maija

   Kiva kuulla, KIITOS! Te lukijat olette eläneet kyllä ihan huikeasti koko matkassa mukana, ja mitä kommentteja tässäkin postauksessa – ei voi muuta kuin todeta, että mulla on maailman ihanimmat lukijat. 🙂

 15. Anne Malia

  Tämä on niin ihana ja upea, ettei sanat riitä kertomaan <3 Ja miten hienosti kaikki on mietitty. Plussaa hanavalinnasta 😉 ja valaisinvalinnoista, jotka eivät ole itsestäänselviä. Ja tuo penkki on aivan ihana ruokaryhmässä. Täydellistä.

  • maija

   Huh, kiitos Anne! Kyllä tuosta tuli ihana, ei voi muuta sanoa. Että kiitosta vaan pähkäilyavusta! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *