Vielä keittiöstä

Voi miten paljon on tullut kommentteja edelliseen postaukseen! Kiitos paljon kaikille! Ihana huomata että vaikka täällä oli aika hiljaista välillä, ette te lukijat ole kuitenkaan vielä karanneet mihinkään.:) Ja kyllähän tässä blogissa puhaltaa nyt ihan uudet tuulet muuton myötä. Remppajuttujakin kyllä, mutta kotikuvat ovat täysin erilaisia.

Keittiöstä piti vielä kirjoittaa. Tässä keittiössä on hyvää myös se, että hyvin pienellä saa koko keittiön ilmettä muutettua helposti ja sitä ideaa hainkin. Jos värit alkaa kyllästyttämään, saa keittiöstä helposti vaikka täysin vaalean ja seesteisen. Matot ja tuolit vaihtoon/uusiomaalaukseen ja värikkäät astiat kaappeihin piiloon ja muutenkin avohyllyissä olevien tavaroiden vaihtelua.
Mulla olisikin vielä tarkoitus muutella paljon tavaroiden paikkoja, niitä oikeita paikkojahan kun ei löydä kuin keittiötä käyttämällä. Mausteiden, astioiden jne paikka on hyvin tärkeää jotta keittiö toimii. Mies jaksaa vielä nurista siitä että jääkaappi on niin kaukana, mutta mun mielestä tuo on ainoa oikea paikka jotta jääkaappi pääsee oikeuksiinsa. Tuosta myös helppo nostella ruoat pöytään/ tulevalle kahvinkeitto-pisteelle.
Uunin paikka on tavallaan vähän hankala tuolla nurkassa, mutta koska se on noin korkealla, ei ongelma ole mitenkään iso. (Kuva edellisessä postauksessa) Toisaalta taas korkea kuivakaappi on täydellisessä paikassa lähellä hellaa.

Tarkoitus olisi vielä hankkia pöydän päähän toinen pienempi korituoli joka mahtuu pöydän alle. Esimerkiksi tämä Ikean Hästveda-tuoli olisi kiva. Siinä voisi juoda aamuteen lehden äärellä tai selailla nettiä läppäriltä pöydän ääressä vähän mukavammin. Tuo isompi korituoli kun olisi liian ahdas siihen tarkoitukseen.

Haluaisin keittiöön myös lautashyllyn. Ikeassa olisi yksi ihan kiva, mutta enempi haluaisin jonkun vanhan puisen ja kuluneen. Muutenkin meillä alkaa olemaan jo ihan liikaa Ikeaa keittiössä, kunpa ehtisin metsästää jotain omaperäisempää. Lautashyllyllä ei olekaan kiire, joten sitä voin rauhassa etsiä.

-Henna-

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Ihan superihanan näköistä!! <3 Tykkään niin kaikista väripilkuista ja yritän niitä pikkuhiljaa tuoda meillekkin!:) Vähän sinne ja tänne!
  Eriväriset tuolit on tosi kivat ja nuo räsymatot,oi oi! <3
  Jatkan

 2. 3

  sanoo

  Niina: Kiitos.:) Niinpä, välillä katson ihaillen joitain vaaleita koteja, mutta se ei sitten kuitenkaan ole meidän juttu.

  Anni: Kiitos.:) Tottakai on ok!

 3. 4

  Anonyymi sanoo

  On teillä ollut hyvä mielikuvitus silloin, kun aseman ostitte:) Siis aivan ihanaa. Mahtavaa, että joku viitsii nähdä noin suuren vaivan ja samalla pala historiaa säilyy. Teillä tulee kyllä aivan ihana talo.

  Ainoa mitä mietin, että on noissa avohyllyissä siivoamista.

  Tsemppiä niin remontoimiseen, kun oikeisiin hommiinkin.

  Koleega

 4. 5

  sanoo

  Keittiö on ihan supersöpö! Ja näitä remontin ennen – vaiheessa – jälkeen -kuvia on aina niin kiva katsella ja napata vinkkejä! 🙂

 5. 6

  Anonyymi sanoo

  Komppaan miestäsi. Olen samaa mieltä että jääkaappi on kaukana, mutta siihen viereen taso ja sen päälle kaappi auttaa asiaa. Hankkisin siihen vielä toisen mikron koska usein tulee otettua jääkaapista jotain jonka tuuppaa suoraan mikroon. Samalla tasolle tulis vähän niikuin voileivän teko piste. Taso vois olla jopa pyörillä kulkeva jolloin suuremman ruuanlaiton aikaan sen sais lähemmäs muuta keittiötä, aputasoksi ja juhlissa keskelle lattiaa seisovaksi pöydäksi. Mut juu keittiön suunnittelu on vaikeaa, varsinkin vanhaan pohjaan. Uunin olisin itse saattanut sijoittaa pönttöuunin viereen, jolloin se olisi ehkä ollut hieman keskemmällä. No juu makuasioita. Värimaailmasta pidän, sanoisin sitä harmooniseksi. Apteekkarin kaappi on huippu juttu.

  Timo

  Ps. Miten kissat jakselee.

 6. 7

  sanoo

  Koleega: Kiitos! Joo mä sanoinkin silloin alussa että muut näki vaan tagit, umpinaiset risat ikkunat ym, mä näin vaan sen että mitä siitä saa.:) Myös mies näki heti talon tuomat mahdollisuudet vaikkei ehkä niinkään osannut miettiä että mikä tulisi mihinkin.
  ja totta, avohyllyt on inhottava siivota mutta toisaalta siinä on arkiastioita jotka ei hirveästi ehdi pölyyntyä. ja kyllähän täällä tätä siivottavaa on muutenkin niin paljon että tuo on vielä pientä.:D

  Katri: Kiitos, joo rakastan niitä itsekin muissa blogeissa.:)

  Timo: Miehet…:D Kysymys kuuluu, ketä haittaa että joutuu muutaman askeleen kävelemään? Helpoinhan olisi asua yksiössä jossa ylettyisi sohvalta makuuasunnosta joka paikkaan.:D Mutta meillä tässä keittiössä joutuu muutenkin vähän kävelemään kun tämä huone on jo itsessään mun ekan asunnon kokoinen. siis oikeasti.
  Mutta totta, mietin itsekin siihen sitä voileipäpistettä ja niitä pyöriä. Sellaisia isoja hyvin rullaavia pyöriä. ja toi juhlien seisovapöytä oli hyvä huomio! Sitä uunia kans mietin tonne pönttiksen viereen mutta en muista miksi se ei ollutkaan hyvä…Oiskohan ollut putkien paikka ja muiden kodinkoneiden sijoittelun takia, kaikki kuitenkin pitää toimia yhteen ettei ole liian lähekkäin tms. ja hirveesti piti fiksaa jotta sai kaiken just ja just mahtumaan. Ja uunin ja kuivaruokakaapin piti olla toisinpäin mutta kuivakaappi ei olisi mahtunut aukeamaan. Lopulta tuo onkin parempi noin koska kuivakaapilla käy useammin kuin uunin luona.
  Kiitos!

 7. 8

  sanoo

  Niin ja Timo: Kissat jakselee hyvin, ovat jo kotiutuneet, varsinkin Eppu. Ehkä tosin kaipaisivat jotain rauhallisempaa nukkumapaikkaa poissa uteliaiden lasten käsistä, kuin tuo sänky olohuoneessa. Osku ei oikein ole löytänyt paikkaa itselleen vielä, hän kun häiriintyy helpommin. Eppu makoilee nytkin sängyllä eikä ole lapsista moksiskaan.:) Ihme kyllä ne eivät ole vielä pyrkineet tuonne keittiön uunin päälle vaikka tahallaan jätin paikan heille tyhjäksi.

 8. 9

  sanoo

  Teilläkin ollaan keittiötunnelmissa 🙂 Tosi ihanan näköistä, eka kuvasta tulee jotenkin englantilaiset keittiöt mieleen. Mahtavat karkkivärit ja räsymatot ja tuolit… Ja pönttöuuni! Ihan unelma.

 9. 10

  Anonyymi sanoo

  Yksi, jo alusta asti mukana roikkunut, lukija ilmoittautuu! Olen huono kommentoimaan, pahoittelut siitä. Blogisi on ihana ja rempan edistymistä on mukava seurata. Tulee todella todella hyvä mieli teidän puolesta, kun olette saaneet ihanan keittiön valmiiksi! 🙂 Onnittelut siitä ja jaksamista rempan keskelle. Ahkeruus palkitaan! <3

  -Sanna

 10. 12

  sanoo

  Ihana koti ja kaunis keittiö! meilläkin on ollut yhdessä aiemmassa kodissa Ikea-keittiö ja tykättiin tosi paljon. Juuri tuontapaisesta keittiöstä haaveilen nytkin, keittiönne on ajaton, raikas, rento ja helposti saa tyyliä muuteltua 🙂

 11. 13

  sanoo

  Pikkutalon emäntä: Kiitos!:) Joo sitä mä hainkin että keittiö olisi toimiva, ajaton ja muunneltavissa.:) Vielä muutama juttu ei toimi täysin, mutta pikkuhiljaa fixataan parempaan.:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *