Ullakolla

 Muistin etten ole varmaan ikinä, monista aikomuksistani huolimatta, kuvannut meidän ullakkoa tänne blogiin ollenkaan.
Sekin on omalla tavallaan nähtävyys, joten ajattelin muutaman kuvan räpsäistä sieltäkin.

Tällä hetkellä meillä on ullakko vain varastokäytössä, ja ihan hirveässä sekamelskassa vielä. Tänään kun katselin noita tavaroita, mietin että täytyisi pitää joku pihakirppis, tuolta riittäisi myytävää vaikka kuinka!
Ullakko olisi jo puolet parempi jos ehtisimme käydä tavarat läpi ja järjestää. Tällä hetkellä ullakolle meno on vain ahdistavaa, tavaraa joka puolella ja mitään ei löydä mistään…

 Meillähän on tietysti tuhat ja yksi ideaa siitä, että mitä ullakosta voisi tehdä. Mikille omaa tilaa, miesten hengailutila biljardipöytineen, muhkeine sohvineen jne. Vierastilaa, koko perheen yhteinen löhöily ja rauhoittumispaikka säkkituoleineen jne. Tai remppatila jossa voisi jatkossa maalailla, tuunailla, sahailla ja leikata lasia.
Haaveilua rajoittaa kyllä paljon ensinnäkin se, että toteutus tapahtuisi ehkä aikaisintaan miljoonan vuoden päästä, ja se että tuolla pitäisi tehdä paljon hommia sen eteen, eristää ym. Lisäksi se että rumat, tilaa vievät, hankalat ja ihan vaan kamalat, ilmastointiputket kiipeilee ympäri ullakkoa.
Noo, kaikkeen varmaan löytyisi ratkaisu kun paneutuisi. Sitten joskus.

Ullakolla on myös paljon kaunista, ja tietynlaista kivaa tunnelmaa. Katto on mun mielestä kaunis ja ikkunat, vaikka ovatkin melko pienet.
Harmi kyllä juuri ullakon pohjoispää on siistimpi ja tilavampi, eli ns naapurin yläpuoli. Sielähän kuivattelin vuosi sitten pyykkiäkin, kun asuimme vielä tuossa talon pohjoispuolen huoneistossa. Pohjoispää on edelleen meidän eikä naapurin käytössä, mutta sinne on hankala kulkea meidän puolelta eikä sinne saa valaistustakaan meidän puolelta.

 Lattia on ullakolla melko vaarallinen, irrallisia ja puuttuvia lankkuja, joten saa tarkkaan katsoa mihin astuu. Lattiahan meidän täytyy jokatapauksessa jossain vaiheessa sielä avata ja lisäeristää jotta lämpö ei karkaisi niin pahasti.
Saa nähdä mitä vielä keksimme, vai jääkö ullakon kunnostus vain haaveeksi…

Loppuun vielä yksi ostosvinkki. Kävin lauantaina ensimmäistä kertaa Helsinkiin avatussa Granit-myymälässä. Liike oli oikeasti tosi mielenkiintoinen ja sielä oli monta tosi kivaa juttua. Varsinkin jos pohtii säilytysratkaisuja, niin sieltä kyllä löytyy ties mitä koria, laatikkoa sun muuta.
Mun lempparilöytö oli kuitenkin tämä valoroikka. Mähän olen näitä ihaillut, mutta pääosin olen nähnyt vain sellaisia 150-200 euron hintaisia. No tämäpä maksoi vain reilu 20 euroa! Se lähti mukaan tulevaan Mikin huoneeseen. Siinä on pitkä johto ja sitä voi helposti siirrellä paikasta toiseen.
Tosin voipi olla että kehun liian aikaisin, halpa hintahan yleensä näkyy sitten laadussa. Tuo vaikuttaa muuten ihan hyvältä, mutta en meinaa saada sitä auki ja testattua… Katsotaan saako mieskään, vai kehuinko tosiaan liian aikaisin… Palaan siis asiaan!

Ps. Esim ww.johtoi.fi myy näitä myös ihanan värisinä, ja koska hintakin on tosiaan eri luokkaa kuin tällä, niin varmasti laatukin on parempi! Jäin myös vielä harkitsemaan josko ostaisin silti sieltä vielä esim sen pinkin vaikka makuuhuoneeseen….

Edit: No aukesihan se, ja hyvin toimii!

-Henna-

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Meillä on tuollainen työvalaisin periytynyt puoliskon isän työpaikalta ja pari oottaisi vielä kunnostusta, ne on oransseja, mutta ei kivan oransseja 😉 Mietin maalatako niitä, toisaalta rykelmät olisi kivoja kanssa. Mutta siis, tykkään kanssa noista! 🙂

  Ja ullakko näyttää silmiini potentiaaliselta, vaikkakin, kuten sanoit, hommia riittäisi. Ja saattaa olla vielä niitä hoidettavia asioita ennen ullakkoa 🙂 Mutta todella kauniit nuo ikkunat!

  • 1.1

   sanoo

   No niin, nehän on sitten vielä kivempia kun ovat ns oikeita ja käytettyjä valaisimia!

   Joo, on kyllä aika pitkä lista vielä paljon tärkeämpiä asioita kuin ullakko.:D Mies aina innoissaan selittää miten tekee siitä miesten paikan, mutta sitten kun vuosien päästä siihen päästään, saa nähdä onko intoa enää…:)

 2. 2

  sanoo

  Kiva valaisin, itselläkin hakusessa jotain vastaavaa 🙂
  Vanhojen talojen ullakot/vintit on jokseenkin viehättäviä. Tuollakin kattorakenteet on todella kauniita. Me suunnittelimme omaamme kesänviettotilaa, hetekoita ja hyttysverkkoja Aku Ankka-pinoineen tietysti 🙂
  Museosuojelluissa kohteissahan suositellaan vintin jättämistä eristämättä, sillä se on niitä harvoja nurkkia rakennuksessa, jotka on täysin alkuperäisessä asussaan. Henkilökohtaisesti taas pidän sitä yläpohjan tuulettumista todella tärkeänä.
  Mutta kukin ilman muuta tekee parhaalla katsomallaan tavalla, olennaisintahan on että näillä vanhoilla kaunottarilla on mieleinen käyttötarkoitus ja sitä kautta tulevaisuutta 🙂

  • 2.1

   sanoo

   Kyllä, suositellaan ettei vinttiin tehtäisi mitään muutoksia ja ymmärrän sen kyllä. Meidän ullakolla vaan kun katsoo noita kamalia putkia, ei voi muuta sanoa kuin että tila on pilattu jo, ja pahasti. Jos rakennamme tuonne jotain, lähinnä piilotamme putkia jne. Siistimme tilaa kuitenkin niin että tuota alkuperäistä tunnelmaa jää mahdollisimman paljon.
   En itse ole vielä juurikaan tutustunut niihin yläpohja-asioihin, koska niiden aika ei vielä ole. Katsomme sitten mitä kannattaa tehdä ja mitä ei. Tosiasia kuitenkin on se, että hukkalämpöä tulee ihan hirveästi, talon katonreunus on talvisin täynnä metrin mittaisia jääpuikkoja ja lämpölaskut on järkyttävän isoja.
   Tietenkään emme mene mitään muovia tms työntämään välipohjaan, mutta lattia täytyy tutkia, vaihtaa ehkä purut ja lankuille ainakin pitää tehdä jotain. Sen näkee sitten että mitä teemme.

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Mä ostin vastaavan roikan 15€:lla Claes Ohlsonilta ja on hieno sekä kestävä. 🙂

  Oon sun naapurikunnasta ja kiva seurata tätä blogia!

  Vintit on ihania, mutta sinne tuppaa kerääntymään kaikenlaista. Ja mahdollisuuksiahan sinne on rakentaa vaikka mitä, kunhan vaan aika ja raha antais periksi. Me saatiin samanlainen vintti tyhjäksi vasta, kun talo myytiin..

  Hyvää kesän jatkoa ja tsempit remppoihin!

  • 3.1

   sanoo

   Kiitos!:)
   Tosiaan, oon mäkin tainnu nähdä Clasulla joskus vastaavia! No, Clasu on muutenkin niin heräteostosten taivas, sieltä löytyy aina jotain yllättävän kivaa!:D

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Clas Ohlsonilta sai ainakin pari vuotta sitten tuollaisia työvalaisimia hintaan 10 – 20€. Samaan aikaan tosiaan Vepsäläisessä myytiin melkein identtistä tuotetta yli 200€ hintaan. Clas Ohlsonin lamppu on kestänyt parvekkeella aivan moitteettomasti muutaman vuoden, joten ei laadussa pitäisi olla valittamista.

 5. 5

  sanoo

  No eipäs satuttu samana päivänä Granitiin, mäkin kävin siellä viime viikon Helsingin reissun yhteydessä ekaa kertaa. 🙂 Tosiaan olis ollu vaikka mitä kivaa säilytykseen, mä tykästyin kaiken muun ohella kovasti myös niihin putkesta tehtyihin naulakoihin ja rekkeihin. Kotiin kannoin itse kuitenkin vaan parit klipsit ja valkoisen tussin, jolla on tullut söherrettyä jo yhtä sun toista. 🙂

  Ihana ullakko! Näen kyllä, että tuossa olis tosiaan hirveesti mahdollisuuksia vaikka mihin. Varmaan ihan hyvä, ettei tila oo ihan näkösällä niin ei ehkä tuu ahdistus ja hinku päästä tekemään niin helposti..? Ja toisaalta, ehkä se visio siitä vuosien mittaan kehittyy ja sit kun oikeesti pääsee tekemään, on selvät sävelet mitä tilaan kaipaa? 🙂

  • 5.1

   sanoo

   No eipä satuttu!:O
   Mäkin otin parit klipsit, sellaisia magneettisia. Ne olisi ollut tarjouksessa jos olisi ottanut 5. Otin vaan 2 ja heti kotona harmittelin että otin vaan kaksi, oli meinaa tosi käteviä ja hyvä magneetti!
   Niin, toi on totta. Voi olla myös, että se jää ikuisesti varastoksi. Mikäs siinäkään sinänsä, jos lattian korjaisi ja siivoisi kaikki tavarat niin tuosta saisi oikein ihanan varastonkin.:) Nyt se on vain kaamea sotkuvarasto.:D

  • 6.1

   sanoo

   No uskon!:) Mikikin tykkää käydä tuolla meidän kanssa ja katsella mitä sieltä löytyy.:) Tuonne saisi kyllä ilman suurempia muutoksia myös kivan oleskelu- ja piilopaikan lapsille vähän isompana.:)

 6. 7

  sanoo

  Ullakon paha puoli on just se kun sinne kertyy niin hirveesti tavaraa, ainakin meillä. Siivosin sen keväällä ja nyt on melkein samanlainen, kun sinne on viety kaikkee ylimääräistä.
  Ihanat ikkunat teiän vintissä <3 ja kiva tuo reikäkuvioinen säilytyspenkki tai vastaava .

  • 7.1

   sanoo

   No niinhän se menee… Mä toivon että kun joskus tuon siivoamme ja lisäämme hyllyjä ym niin se pysyisi jatkossakin paremmin järjestyksessä…
   Nuo ikkunat on kyllä ihanat!:)
   Joo tuo on vanha Ikean penkki jonka olen maalannut valkoiseksi. Se on vaan tosi iso ja kerää pölyä sisäänsä niin sille ei ole oikein paikkaa nyt…

 7. 8

  Anonyymi sanoo

  Jos en itse voittaisi lotossa (no en voi voittaa kun en koskaan edes lottoa) niin melkeinpä (itsekkäästi) toivoisin että te voittaisitte. Sen verran että jäisitte siihen asumaan, mutta saisitte kaiken sen tehtyä mitä haaveilette. Olis niin hienoa nähdä niitä kuvia!!

 8. 9

  sanoo

  Minä pelkään ullakoita. Juu-u. Aikuinen nainen. Mutta näen jo, mitä kaikkea hienoa saatte sinne aikaan. 🙂 Olen muuten sen verran mamo, että minua pelottaa jokainen narina ja kolahdus ja rapina ja ripinä. Oli kuule totutteleminen muuttaa paikkaan, jossa ei ole katuvaloja… ;D

  • 9.1

   sanoo

   Tiedän tunteen, mäkin olen aika pelkuri. Jostain syystä en silti täällä pelkää, paitsi jos talvella pimeässä pitää hakea varastosta puita tai yöllä pimeällä mennä ullakolle. Alkuun en pelännyt sitäkään, mutta sitten eräänä aamuna poika kertoi nähneensä täällä kaksi lasta keskellä yötä, niin aloin mäkin pelkäämään….:/ Sitä ennen olin varma ettei täällä kummittele. Nyt koiran myötä pelko on myös vähentynyt, Unto kyllä varoittaa jos vaikka pihalla liikkuu yöllä joku. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *