Blogit
Koti asemalla

Ullakolla

 Muistin etten ole varmaan ikinä, monista aikomuksistani huolimatta, kuvannut meidän ullakkoa tänne blogiin ollenkaan.
Sekin on omalla tavallaan nähtävyys, joten ajattelin muutaman kuvan räpsäistä sieltäkin.

Tällä hetkellä meillä on ullakko vain varastokäytössä, ja ihan hirveässä sekamelskassa vielä. Tänään kun katselin noita tavaroita, mietin että täytyisi pitää joku pihakirppis, tuolta riittäisi myytävää vaikka kuinka!
Ullakko olisi jo puolet parempi jos ehtisimme käydä tavarat läpi ja järjestää. Tällä hetkellä ullakolle meno on vain ahdistavaa, tavaraa joka puolella ja mitään ei löydä mistään…

 Meillähän on tietysti tuhat ja yksi ideaa siitä, että mitä ullakosta voisi tehdä. Mikille omaa tilaa, miesten hengailutila biljardipöytineen, muhkeine sohvineen jne. Vierastilaa, koko perheen yhteinen löhöily ja rauhoittumispaikka säkkituoleineen jne. Tai remppatila jossa voisi jatkossa maalailla, tuunailla, sahailla ja leikata lasia.
Haaveilua rajoittaa kyllä paljon ensinnäkin se, että toteutus tapahtuisi ehkä aikaisintaan miljoonan vuoden päästä, ja se että tuolla pitäisi tehdä paljon hommia sen eteen, eristää ym. Lisäksi se että rumat, tilaa vievät, hankalat ja ihan vaan kamalat, ilmastointiputket kiipeilee ympäri ullakkoa.
Noo, kaikkeen varmaan löytyisi ratkaisu kun paneutuisi. Sitten joskus.

Ullakolla on myös paljon kaunista, ja tietynlaista kivaa tunnelmaa. Katto on mun mielestä kaunis ja ikkunat, vaikka ovatkin melko pienet.
Harmi kyllä juuri ullakon pohjoispää on siistimpi ja tilavampi, eli ns naapurin yläpuoli. Sielähän kuivattelin vuosi sitten pyykkiäkin, kun asuimme vielä tuossa talon pohjoispuolen huoneistossa. Pohjoispää on edelleen meidän eikä naapurin käytössä, mutta sinne on hankala kulkea meidän puolelta eikä sinne saa valaistustakaan meidän puolelta.

 Lattia on ullakolla melko vaarallinen, irrallisia ja puuttuvia lankkuja, joten saa tarkkaan katsoa mihin astuu. Lattiahan meidän täytyy jokatapauksessa jossain vaiheessa sielä avata ja lisäeristää jotta lämpö ei karkaisi niin pahasti.
Saa nähdä mitä vielä keksimme, vai jääkö ullakon kunnostus vain haaveeksi…

Loppuun vielä yksi ostosvinkki. Kävin lauantaina ensimmäistä kertaa Helsinkiin avatussa Granit-myymälässä. Liike oli oikeasti tosi mielenkiintoinen ja sielä oli monta tosi kivaa juttua. Varsinkin jos pohtii säilytysratkaisuja, niin sieltä kyllä löytyy ties mitä koria, laatikkoa sun muuta.
Mun lempparilöytö oli kuitenkin tämä valoroikka. Mähän olen näitä ihaillut, mutta pääosin olen nähnyt vain sellaisia 150-200 euron hintaisia. No tämäpä maksoi vain reilu 20 euroa! Se lähti mukaan tulevaan Mikin huoneeseen. Siinä on pitkä johto ja sitä voi helposti siirrellä paikasta toiseen.
Tosin voipi olla että kehun liian aikaisin, halpa hintahan yleensä näkyy sitten laadussa. Tuo vaikuttaa muuten ihan hyvältä, mutta en meinaa saada sitä auki ja testattua… Katsotaan saako mieskään, vai kehuinko tosiaan liian aikaisin… Palaan siis asiaan!

Ps. Esim ww.johtoi.fi myy näitä myös ihanan värisinä, ja koska hintakin on tosiaan eri luokkaa kuin tällä, niin varmasti laatukin on parempi! Jäin myös vielä harkitsemaan josko ostaisin silti sieltä vielä esim sen pinkin vaikka makuuhuoneeseen….

Edit: No aukesihan se, ja hyvin toimii!

-Henna-

Kommentit (19)

 1. Irmastiina

  Tuo ullakko tuo mieleen lapsuuden…yksi parhaista leikeistäni oli tutkia ullakon aarteita…:)

  • hennaasemalta

   No uskon!:) Mikikin tykkää käydä tuolla meidän kanssa ja katsella mitä sieltä löytyy.:) Tuonne saisi kyllä ilman suurempia muutoksia myös kivan oleskelu- ja piilopaikan lapsille vähän isompana.:)

 2. Sesse

  Ullakon paha puoli on just se kun sinne kertyy niin hirveesti tavaraa, ainakin meillä. Siivosin sen keväällä ja nyt on melkein samanlainen, kun sinne on viety kaikkee ylimääräistä.
  Ihanat ikkunat teiän vintissä <3 ja kiva tuo reikäkuvioinen säilytyspenkki tai vastaava .

  • hennaasemalta

   No niinhän se menee… Mä toivon että kun joskus tuon siivoamme ja lisäämme hyllyjä ym niin se pysyisi jatkossakin paremmin järjestyksessä…
   Nuo ikkunat on kyllä ihanat!:)
   Joo tuo on vanha Ikean penkki jonka olen maalannut valkoiseksi. Se on vaan tosi iso ja kerää pölyä sisäänsä niin sille ei ole oikein paikkaa nyt…

 3. Anonyymi

  Jos en itse voittaisi lotossa (no en voi voittaa kun en koskaan edes lottoa) niin melkeinpä (itsekkäästi) toivoisin että te voittaisitte. Sen verran että jäisitte siihen asumaan, mutta saisitte kaiken sen tehtyä mitä haaveilette. Olis niin hienoa nähdä niitä kuvia!!

  • hennaasemalta

   Voi kiitos, olipa kivasti ajateltu!:)

 4. Milla

  Minä pelkään ullakoita. Juu-u. Aikuinen nainen. Mutta näen jo, mitä kaikkea hienoa saatte sinne aikaan. 🙂 Olen muuten sen verran mamo, että minua pelottaa jokainen narina ja kolahdus ja rapina ja ripinä. Oli kuule totutteleminen muuttaa paikkaan, jossa ei ole katuvaloja… ;D

  • hennaasemalta

   Tiedän tunteen, mäkin olen aika pelkuri. Jostain syystä en silti täällä pelkää, paitsi jos talvella pimeässä pitää hakea varastosta puita tai yöllä pimeällä mennä ullakolle. Alkuun en pelännyt sitäkään, mutta sitten eräänä aamuna poika kertoi nähneensä täällä kaksi lasta keskellä yötä, niin aloin mäkin pelkäämään….:/ Sitä ennen olin varma ettei täällä kummittele. Nyt koiran myötä pelko on myös vähentynyt, Unto kyllä varoittaa jos vaikka pihalla liikkuu yöllä joku. 🙂

 5. Anonyymi

  Seuraava siivouspäivä järjestetään 31.8.2013, joten silloin olisi hyvä aika pitää pihakirppistä. http://siivouspaiva.com/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *