Ulkokuvia

Sain vihdoin otettua ulkokuviakin, kun oltiin kerrankin talolla valoisaan aikaan.
Näitä kun katsoo, niin voi järkytys….Meillä on vähän hommaa tiedossa! 😀
Tuo ensimmäisen kuvan vasen ovi vie sinne, mihin nyt ensin muutetaan. Sielä ollaan saatu ihme kyllä jotain aikaiseksi vaikkei sielä ole sähköäkään. Yksi huone on siivottu lapsille, vessan olen pessyt ja seinät maalannut kerran, keittiö ollaan siivottu. Sami sai myös ensimmäisen ikkunalaudan irti, se oli ihana hetki!:) (Kunhan nyt kukaan ei menisi sitäkin rikkomaan…) Siinäkin ikkunassa on vielä yksi ruutu rikki, mutta piti saada vähän edes luonnonvaloa sisään ja helpompi seurata pihalla olevia lapsia.

Tämä itse asemarakennus on niin ihanan näköinen! Ihan hullua että nämä talot ovat molemmat suojeltuja, ja toinen on päässyt niin huonoon kuntoon…
Meillä tosiaan suurin ongelma on ovet. (Toinen ovi, tai puolet siitä, löytyy tuosta alhaalta) Pienen huoneiston ovesta on vain rangat jäljellä, keskimmäisestä on tuo puoli ovea. Meinaan nyt alkaa selvittämään voiko/kannattaako tuota puoliovea hyödyntää ja rakentaa siitä vai tehdä/etsiä ihan uusi. Onneksi ensimmäinen ovi, joka on koristeelllinen pariovi, on melko hyvässä kunnossa.
Me meinaamme siis rakentaa vanhaa kunnioittaen,  säästää ja hyödyntää kaikki talon oma materiaali, mitä vain on. Maalata hengittävillä ja hyvillä maaleilla, repiä muovimatot ym pois, jotka ovat paitsi rumia, myös tekee todella huonoa vanhalle talolle. Talon pitää olla hengittävä ja kaiken aineen mitä sinne tungetaan, tehdä mahdollisimman hyvää talolle. Tätä taloa ei remontoida niin kuin ”tavallisia” taloja.
Päänvaivaa siinä aiheuttaa vain tämä kiireellinen pieni huoneisto. Emme ehdi repiä tapetteja seiniltä ja tutkia mitä alta löytyy, mutta seinät on graffitien takia pakko maalata heti. Ei kuitenkaan ehkä kannata kuitenkaan niille seinille laittaa mitään hienoa pellavaöljymaaleja kun ei tiedä mitä on alla. Lisäksi alkuun pitää vaan löytää edes jotkut ovet jotta olemme turvassa sisällä. Myöhemmin metsästämme oikeanlaiset ovet.
Nyt täytyy siis tehdä ”oikaisten” ja pikaisesti. Joskus myöhemmin voimme sitten katsoa uudelleen ajan kanssa. Koitetaan kuitenkin varoa ettemme laita mitään tukkivaa alkydimaalia seinään tms…
Todella vaikea kyllä päättää mitä laittaa kun on kiire, vaikka vanhan talon kanssa ei saisi olla kiire…Onneksi tilanne helpottuu kunhan päästään muuttamaan sisälle.
Seuraava kuukausi tulee olemaan muutenkin rankka, kun iso remontti, lapset ja pakkaaminen toisessa päässä. Lisäksi täytyy hirveästi selvittää ja soitella asioita. Onneksi remontissa se muutos on niin selkeä tässä vaiheessa, että tulee todella hyvä mieli kun saa jotain aikaiseksi ja joka päivä on helpompi olla sielä!:)
Tämä bloggailu sohvalla on jo mukavan rentoa tekemistä kaiken jälkeen!:) Ehkä ihan hyväkin kun on lapset ja pitää tulla ajoissa kotiin, ei voi siis itseäänkään vetää ihan piippuun, ehtii hetken istahtaakin.:D

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Talo on varmasti ollut joskus hieno ja varmaan te saatte sen jälleen kukoistamaan. Ihanalta näyttää. Tämä on vähän kateellinen : ) Me mennään tänään katsomaan ja luultavasti tekemään tarjous vuonna 2000 rakennetusta talosta… Ihana sekin on, mutta tuollaisessa vanhassa on oma henki.

 2. 2

  sanoo

  On teillä urakkaa, mutta varmasti tulee hieno! Nätti tuo toinen rakennus, mä en käsitä ilkivaltaa 🙁 Ja kumma tosiaan, että tuo toinen rakennus on päästetty tuohon kuntoon?! Onko teillä muuten joku auttamassa remontissa, vai onko teillä itsellä tietotaitoa vanhan kohteen remontoimisesta? Tsemppiä kiireen keskelle!

  Mä muuten haluaisin t-paidan, jossa lukee KORSO 🙂

 3. 3

  sanoo

  Katsula: Eikö ole hassua, että vaikka talo nyt näyttää noin kaamealta, meitä ihmisiä riittää jotka osaa nähdä sen mahdollisuudet!:) ja hyvä niin!
  Vai teilläkin on muutto siis edessä! Kyllä niissä uusissakin taloissa on puolensa, siisteys, ei tarvitse ehkä tehdä mitään, kunhan muuttaa sisään jne.
  Elisabeth: Kiitos!Niinpä…Me tehdään itse niin pitkälle kuin pystytään, taitoa ei ole, mutta intoa, hyvät opaskirjat ja ohjeet netissä, ja yleensäkin käsillä tekemisen taito molemmilla. Tekemällä oppii!:)
  Ja kyllä, mulla on ollut joskus TÖÖLÖ-paita, nyt sopisi tilalle se KORSO.:D

 4. 4

  sanoo

  Voi hurjaa miten huonoon kuntoon se on päästetty, nyt kun noita kuvia kattoo! Mutta ihanan siitä saa, kun pääsee remontoimaan!! Vaikka ei ole kokemusta remontoimisesta tai entisöimisestä, niin kaiken oppii kun vaan tekee 🙂 ja kun intoa riittää, niin hyvin menee!
  p.s. mä olisin voinut tulla vaikka huomenna lapsien kanssa siihen leikkimään, mutta siis mulla ei ole autoa, jotta sinne pääsisin 🙁 siis jos olette huomenna siellä hommissa? Saku voisi varmaan hakea kyllä meidät iltapäivällä….

 5. 5

  sanoo

  Joo mä sain tänään kuvat talosta ennen tuhotöitä, kun oli kesä ja kukkaruukkuja terassilla. Oli niin ihanan näköistä, että kyllä sitä kuvaa varmaan vielä tulee tuijotettua monesti, että jaksaa!
  Nytkin just tultiin työmaalta, sieltä hemmetin kylmästä talosta, ja koko perhe ihan poikki…
  No mekin ollaan huominen aamupäivä ainakin asioilla, eikä me voida hakea kun ei mahduta edes autoon.

 6. 6

  sanoo

  Ihan vissiin kannustaa tuollaset kuvat! Tsemppiä kovasti teidän perheelle 🙂 onko sähköt jo toiminnassa tai selvinnyt syy miksei toimi?
  Joo ja ei sitä tosiaan tällä kokoonpanolla mihkään mahdu ;D mutta katsotaan toinen kerta!

 7. 8

  Anonyymi sanoo

  Hei!
  Hauskaa, että olette ottaneet Korson aseman haltuunne. Yksi lapsuudenkaverini asuikin siellä. Se oli tosi komea rakennus aikoinaan. Niin monta kertaa istuin siellä ja odotin junaa 1970-luvulla. Runollisesti sanottuna, matkani maailmalle alkoi sieltä. Kiitos, ja kaikkea ihanaa teille!

 8. 9

  sanoo

  Anonyymi: Kiitos! Ihana kuulla tällaisia tarinoita! Ja voin uskoa miten upea talo on ollut aikoinaan! Yritämme parhaamme mukaan tehdä siitä upean uudelleen.:)

 9. 10

  Anonyymi sanoo

  Hei Henna, lohdutukseksi voin kommentoida että talo oli kohtuullisen upea vielä pari vuotta sitten. Äitini asui juuri tuossa asunnossa johon olette muuttaneet useamman vuoden tässä 2000-luvulla ja kehui yllättävän rauhalliseksi asuinalueeksi. Itseäni kauhistuttaa nähdä nuo graffiti-kuvat sillä aivan juuri asunto oli oikein idyllinen ja siisti.

  Lia

 10. 11

  sanoo

  Lia: Hauska kuulla että äitisi on asunut tässä!:) Juuri sitäkin olemme miettineet, että jos toinen puoli oli eläinlääkärin käytössä, kukas täsä toisella puolella sitten oli?:D
  Niinpä, onhan se hullua että kaunis talo rumistuu hetkessä kun joku on vaan päättänyt vähän sohia spraypullolla huvin vuoksi…Niiden poistaminen onkin sitten iso ja kallis työ..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *