Blogit
Koti asemalla

Ulkokuvia

Sain vihdoin otettua ulkokuviakin, kun oltiin kerrankin talolla valoisaan aikaan.
Näitä kun katsoo, niin voi järkytys….Meillä on vähän hommaa tiedossa! 😀
Tuo ensimmäisen kuvan vasen ovi vie sinne, mihin nyt ensin muutetaan. Sielä ollaan saatu ihme kyllä jotain aikaiseksi vaikkei sielä ole sähköäkään. Yksi huone on siivottu lapsille, vessan olen pessyt ja seinät maalannut kerran, keittiö ollaan siivottu. Sami sai myös ensimmäisen ikkunalaudan irti, se oli ihana hetki!:) (Kunhan nyt kukaan ei menisi sitäkin rikkomaan…) Siinäkin ikkunassa on vielä yksi ruutu rikki, mutta piti saada vähän edes luonnonvaloa sisään ja helpompi seurata pihalla olevia lapsia.
Tämä itse asemarakennus on niin ihanan näköinen! Ihan hullua että nämä talot ovat molemmat suojeltuja, ja toinen on päässyt niin huonoon kuntoon…
Meillä tosiaan suurin ongelma on ovet. (Toinen ovi, tai puolet siitä, löytyy tuosta alhaalta) Pienen huoneiston ovesta on vain rangat jäljellä, keskimmäisestä on tuo puoli ovea. Meinaan nyt alkaa selvittämään voiko/kannattaako tuota puoliovea hyödyntää ja rakentaa siitä vai tehdä/etsiä ihan uusi. Onneksi ensimmäinen ovi, joka on koristeelllinen pariovi, on melko hyvässä kunnossa.
Me meinaamme siis rakentaa vanhaa kunnioittaen,  säästää ja hyödyntää kaikki talon oma materiaali, mitä vain on. Maalata hengittävillä ja hyvillä maaleilla, repiä muovimatot ym pois, jotka ovat paitsi rumia, myös tekee todella huonoa vanhalle talolle. Talon pitää olla hengittävä ja kaiken aineen mitä sinne tungetaan, tehdä mahdollisimman hyvää talolle. Tätä taloa ei remontoida niin kuin ”tavallisia” taloja.
Päänvaivaa siinä aiheuttaa vain tämä kiireellinen pieni huoneisto. Emme ehdi repiä tapetteja seiniltä ja tutkia mitä alta löytyy, mutta seinät on graffitien takia pakko maalata heti. Ei kuitenkaan ehkä kannata kuitenkaan niille seinille laittaa mitään hienoa pellavaöljymaaleja kun ei tiedä mitä on alla. Lisäksi alkuun pitää vaan löytää edes jotkut ovet jotta olemme turvassa sisällä. Myöhemmin metsästämme oikeanlaiset ovet.
Nyt täytyy siis tehdä ”oikaisten” ja pikaisesti. Joskus myöhemmin voimme sitten katsoa uudelleen ajan kanssa. Koitetaan kuitenkin varoa ettemme laita mitään tukkivaa alkydimaalia seinään tms…
Todella vaikea kyllä päättää mitä laittaa kun on kiire, vaikka vanhan talon kanssa ei saisi olla kiire…Onneksi tilanne helpottuu kunhan päästään muuttamaan sisälle.
Seuraava kuukausi tulee olemaan muutenkin rankka, kun iso remontti, lapset ja pakkaaminen toisessa päässä. Lisäksi täytyy hirveästi selvittää ja soitella asioita. Onneksi remontissa se muutos on niin selkeä tässä vaiheessa, että tulee todella hyvä mieli kun saa jotain aikaiseksi ja joka päivä on helpompi olla sielä!:)
Tämä bloggailu sohvalla on jo mukavan rentoa tekemistä kaiken jälkeen!:) Ehkä ihan hyväkin kun on lapset ja pitää tulla ajoissa kotiin, ei voi siis itseäänkään vetää ihan piippuun, ehtii hetken istahtaakin.:D

Kommentit (11)

  1. hennaasemalta

    Lia: Hauska kuulla että äitisi on asunut tässä!:) Juuri sitäkin olemme miettineet, että jos toinen puoli oli eläinlääkärin käytössä, kukas täsä toisella puolella sitten oli?:D
    Niinpä, onhan se hullua että kaunis talo rumistuu hetkessä kun joku on vaan päättänyt vähän sohia spraypullolla huvin vuoksi…Niiden poistaminen onkin sitten iso ja kallis työ..

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *