Tea Time

 Mun ja äidin yksi outo hamstraamiskohde on ehdottomasti teekupit. Teekupit ja koristetyynyt. Niitä meillä on kauheasti.
Mä en juurikaan juo kahvia, yhden kupin juon Samin kanssa aina hänen tultua töistä ja ruoan syötyämme. Teetä juon senkin edestä. Aamulla, päivällä, illalla nukkumaan mennessä ja useasti siinä välissä. Tosin, nyt kun olen opetellut taas juomaan runsaasti vettä, teen juonti on jäänyt vähemmälle koska eihän kukaan pysty vetämään nesteitä niin paljoa. Ennen en juonut vettä juurikaan muutoin kun teessä.
Mä myös tarkkaan aina valitsen kupin aamulla, fiiliksen mukaan. Pienen, ison, koristeellisen, kera aluslautasen tms. Samaa kuppia sitten käytänkin yleensä koko päivän, koska tiskivuori kasvaa ilmankin päivän aikana tarpeeksi.

Olen Pinterestistä keräillyt näitä ihanaakin ihanampia teekuppi-kuvia. Mun mielestä kaunis teekuppi, kera pienen herkun tai kirjan tai kutimien tms, kuvastaa vaan jotain todella mukavaa. Rauhallista, rentoa hetkeä. Hetkeä ystävän kanssa juoruten, hetken itsekseen rauhoittuen kiireen keskellä. Jokaisen pitäisi juoda kuppi teetä päivässä ja rauhoittua siksi aikaa. Mun yksi suosikki tv-sarja on Emmerdale, ja mua aina hymyilyttää kun aina kriisi- ja surutilanteissa, tai missä tahansa, ensimmäinen teko on, että laitetaan teetä tulemaan. Kuppi kuumaa ja ei kun avautumaan huolista.

Itse aion etsiä kuvien kuppeja vastaavia eriparikuppeja. Olen niitä jo metsästänyt kirppiksiltä tms mutta kun vanhat kupit on niiiin pieniä… Pitäisi varmaan silti niitä ottaa, pannu täyteen teetä ja siitä vaan lisää kaatamaan.

-Henna-

Kuvien linkit täällä.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Kauniita kuppeja <3 Itse juon teetä oikeastaan vain iltaisin sohvan nurkassa vilttiin käriytyneenä, mutta isosta kupista 🙂

  • 1.1

   sanoo

   Oi, mullakin iltaisin iso kuppi kamomillateetä, mikä sinänsä ei ole järkevää koska sitten saa ravata vessassa vielä iltamyöhään.:D

 2. 2

  sanoo

  Joo mä oon huomannu saman! Aina kun Emmerdalessa on jollain joku kriisi niin kysytään, että "Shoud I put the kettle on?". 😀
  Mä lukeudun myös teen lipittäjien kastiin. Monta kuppia menee päivässä, joten ymmärrän tuon fiilistelyn. Rauhalliset tee-hetket on elämän parhautta. Se on jännä, että kahvin juontiin liittyy usein sellanen kiire-aspekti, että monesti ryystetään take awayt lennossa, mut teetä ei voi juoda niin vaan siitä oikeasti nautiskellaan! 🙂

  • 2.1

   sanoo

   Joo just niin!:D Mun mielestä se on vaan jotenkin niin kotoisaa! Tykkään muutenkin siitä sarjasta ihan hirveästi, ns oikeita ihmisiä ja aina tapahtuu jotain jännää!!
   Joo aivan, meinasin tohon postaukseenkin kirjoittaa että kahvi on kiireisten juoma, sekä se joka piristää, teetä juodaan rauhassa ilman kiirettä.:)

 3. 3

  sanoo

  Oi miten kauniita kuppeja!!
  meillä ei ole muuten yhtään (nyt tosiaan tajusin)perinteistä teekuppia lautasineen, on vain mukeja.
  Mutta mun hamstraus on ne mukit ja tyynyt 🙂

  Aamu ei käynnisty ilman kahta mukillista kahvia, muuten juon sitten teetä ja sen pitää olla vihreää 🙂

  • 3.1

   sanoo

   Mulla on Kokon kahvikuppeja lautasen kera sekä pari jättikuppia mutta ei tollaisia vanhanaikaisia.
   Joo mäkin suosin vihreää ja illalla kamomillaa.:)

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Minulla on tapana ostaa ulkomaanmatkoilta kaksi paria teekuppeja matkamuistoksi. Kohta lähden ison meren taa ja ostan taas. Haaveena on jotkut vanhanaikaiset kukalliset kupit. Toivottavasti löytyy. Jos ei niin uusi käsilaukku löytyy varmasti.

 5. 6

  sanoo

  Nämä pienet kupit ovat kyllä kauniita,mutta niin pieniä. Vissiin säästetään kaffeeta kun ei kuppiin paljon mahdu 😉
  Itselläkin kaapista niitä löytyy ja vieraita sitten kiusataan juhlissä.

  • 6.1

   sanoo

   Niinpä… Ei ennenvanhaan tainnut tollaisia isoja nykyajan kuppeja olla ollenkaan. Ehkä niillä ei ollut aikaa tai rahaa ryystää isosta kupista, tai olisiko ollut vain sievempää siemailla pienestä kupista. Tosin ennenhän kuumat juomat juotiin esim siltä lautaselta jotta jäähtyi nopeammin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *