Tapetista, keittiöstä ja johtokoteloista


Tässä tämän taas näkee, miten mahtava tämä blogimaailma on sisustajalle.
Nimittäin yksi päivä blogeja lukiessani, törmäsin superkivaan tapettiin!
Tämä Sandbergin Kaspar miellyttää mua ihan hirveästi. Tykkään paljon talojutuista, siis just tämän tyylisistä selkeistä taloista. Tässä tapetissa on erilaisia taloja ja puita. Mietin tätä heti Mikin huoneeseen. Tähän asti olen miettinyt Mikin huoneeseen sinistä hyasinttia. (Toiseen lastenhuoneeseen tulee se oranssi hyasintti) Mikin huoneeseen myös korkeaa panelointia. Mietin siinä vaan sitä että miten kun Miki kasvaa, ja miten saan sinne kivasti julisteita ym. (Esim. Mikillä on sellainen iso sininen robottijuliste jonka kuvaa en nyt jaksa hakea, ehkä joku muistaa)
Voisin sittenkin laittaa tätä koko seinän, siis kaikki seinät. Ongelma on vaan se, että tämä ei ole oikein ehkä tällaisen vanhan talon tapetti, olisko ollut vielä jotain ei-perinteistä-paperi-matskuakin…Kalliskin taisi olla…
Vaikeaa taas. Onneksi vielä ei tarvii päättää, kiva vaan törmätä vaihtoehtoihin.
Olipa muuten kiva kuulla muilta positiivista Ikean-keittiö palautetta. Odotin että heti sieltä tulee ”Ikea ei ole vanhan talon keittiö”-kommenttia. Mä olen alusta asti sitä Ikean keittiötä tuonne päässäni miettinyt, mutta olen yrittänyt antaa muillekin vaihtoehdoille mahdollisuuden. Se Ikea on vaan niin kiva! Niillä on kaunis uunikin.:)
Hei muistakaahan, vielä ehtii osallistua emalikyltti arvontaan täällä! 🙂

Ai niin, vielä yksi pieni ongelma meillä, johon kaipaisin vinkkejä. Meidän tulevaa olohuonetta, keittiötä ja lastenhuoneita ainakin kiertää tuollainen ruma johtokotelo. (Näkyy tuossa ikkunan alla) Me nyt pähkäillään miten sen saisi kauniisti pois/piiloon. Kun ei olla sähkömiehiä, ei oikein osata. Keittiössä ja lastenhuoneessa tämä jää paneelin taakse piiloon, olohuoneessa ei. Mies sanoo että kotelossa olevat miljoona johtoa on mahdotonta laittaa esim lattialistan alle koska johdot ei riitä sinne ja alhaalla menee jo patterien vesiputket. Ehdotti jotain puista nättiä kotelointia. Mua ei houkuttele olohuoneen kauniin tapetin päällä melkein metrin korkeudella seinässä oleva kotelo, olkoon vaan kuin kaunis…Onko ideoita/kokemuksia moisesta? tai onko niitä koteloita sitten olemassa muitakin kuin näitä kamalia metallisia? Toki voin googlettaa ym, mutta teidän kokemukset/tieto on aina kiva kuulla!:) Tuota koteloa menee olohuoneessa jopa parilla seinällä, lisäksi olohuoneessa on ruma sähkökaappi jonka kohdalla tuo kotelo menee ylös seinää pitkin myös…Eli todellakin hirveä kauneusvirhe…:/

-Henna-
Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Hommaan on yksinkertianen vastaus. Ottakaa kouru pois. Ensinnäkin en usko että te tarvitsette noin paljon pistorasioita kun kuvissa näkyy. Sitten saman huoneen pistorasiat voi vetää yhdellä johdolla, keittiötä lukuunottamatta. Homma vain menee niin että sähkötöitä eivät saa tehdä kuin ammattilaiset. Eli joku ammattilainen tekee kourun asennukset jännitteettömiksi ja sitten voitte itse purkaa kourut pois. Tämä tosin sitten vaatii uusien johtojen ja pistorasioiden vetämisen. Vastaus on kuitenkin että ottakaa pakalle joku sähköurakoitsija. Veikkaan että pieni urakoitsija, vaikkapa yhden miehen niin hän tekee työn teidän remontin edetessä. Hyvän urakoitsijan löytää parhaiten puskaradion välityksellä.
  Timo

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Sitten pitää jatkaa.
  Tuota kourua ei saa jättää puolipaneelin alle koska se on suunniteltu pinta asenteiseksi. Mutta kun teette puolipanelia niin sen taakse on helppo asentaa asennusputket joiden kautta sähköt on helppo vetää. Perinteinen putkellinen asennus. Huono puoli on se että jos ottaa puolipaneelin pois on edessä taas sähköremonttiakin. Toinen vaihtoehto on vetää pinta-asennuksena katon listaa pitkin tai puolipanelin yläreunassa listan päällä. Usein pistorasia on myös kätevämpi käyttää jos se ei ole lattian rajassa vaan ylempänä.
  Timo

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Toi mustavalkoinen talotapetti on pal kauniimpi kuin hyasintti tapetti. Ja miksei se sovi vanhaan taloon.
  Edelleen Timo 🙂

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Moi!
  Ihania juttuja taas täällä ja kuvia!! Niin, tuota ikkunan kotelo-ongelmaa katsoessa tuli vaan mieleen, että joskus noissa sisustusohjelmissa on esim. verhot ja verhotanko puolessa välissä ikkunaa. En tiedä miten teillä tosta ikkunasta näkyy pihalle, mutta tuohan se sellaista suojaakin jos verhot on sillain alempana. Musta ne ikkunat oli ihan hauskan näköisiä, missä oli laitettu tanko ja lyhyehkö verhot sillain keskeltä, tosin makuasia.

 5. 5

  sanoo

  Kysyisin joltakin asiantuntevalta sähkäriltä vaihtoehtoa noiden piuhojen vetämiseen uudelleen, että pääsisitte tuosta kotelosta eroon. Tuo näyttää systeemiltä joita on kouluissa ja toimistoissa käytetty. Lieneekö kaikki sisällä oleva piuha edes tarpeellista säilyttää?

  Meillä rintamamiestalossa saatiin juuri ja juuri puisten listojen alle kaikki piuhat survottua, mutta hommaa se vaati ja listat piti varovasti kiinnittää ruuveilla ettei osu piuhoihin. vanhat listat oli muovikourua ja halusin ne pintarempan yhteydessä vaihtaa..

  t.Annukka

 6. 6

  sanoo

  Onko tapetin oltava jonkun määräyksen mukaisesti vanhan talon tyylistä? Minusta nimittäin tuo sopis oikein kivasti lapsen huoneeseen ja myös vanhaan taloon. Mikä ettei se ole jopa tavallaan vanhanaikaisen näköinenkin.

  Ja sitten tuosta johtokotelosta; minusta se vois olla ihan nätti jos sen tosissaan vaikka paneloi ja maalaa sitten tapettiin sopivalla värillä. Tai vaikka ihan vastavärilläkin, että se sieltä ihan tarkoituksella erottuu. Jos sitä ei kerta kuitenkaan pois saa, niin sitten täytyy se vaan jotenkin kaunistaa.

  Ikeassa tosissaan on ihania helloja ja uunejakin. Mua edelleen harmittaa, etten sieltä tajunnut sellasta ihanaa valkoista uunia hommata viime kesänä.. Myös keittiökaapistot on nättejä, ja on siellä niitä vanhanaikaisen näköisiäkin pintoja minusta!

 7. 8

  Anonyymi sanoo

  Meillä oli kotina ennen vanha arkkitehtitoimisto jossa oli tuollaiset kotelot. Sähkäri laski johdot alas ja ne piilotettiin jalkalistaan.

 8. 9

  Anonyymi sanoo

  Piti tosta tapetista vaan kommentoida, että voisin lyödä vetoa ettei kauan kestä, kun joku värittäis noita taloja…On meinaan sen näköisiä, että itsekkin tekis mieli hakea värityskynät…
  =)

 9. 10

  Anonyymi sanoo

  Kyllä minunkin mielestäni tuo tapetti sopii vanhaan taloon. Siitähän saisi kivan taulun/jonkun pienen osan seinää, jonka poika voisi värittää mieleisekseen.

  Patterikotelot tms. piilotukset voi alkaa myöhemmin ärsyttää ja tekee sitten mieli alkaa taas rempata. Joten minä tosiaan pyytäisin hyvän sähkömiehen paikalle ja pyytäisin ideoita siitä miten voisi/kannattaisi tehdä.

  Niina

 10. 11

  sanoo

  Noita sähköjohtoja kätkeviä jalkalistoja on eri kokoisia. Meillä on sellaiset muoviset, joihin mahtuu tosi paljon johtoja. Ne ei ole läheltä katsottuna kauhean nätit, mutta noihin keskellä seinää oleviin verrattuna kuitenkin kymmenen kertaa nätimmät 🙂 Joissakin kohdissa meillä menee johdot myös kattolistojen takana. Monia vaihtoehtoja on, mutta kannattaa ottaa paikalle ammattitaitoinen sähkäri, vaikka sitten tekisikin osan työstä itse.

 11. 12

  sanoo

  Timo: Meillä eräs tuttu sähkömies jo kävikin irroittelemassa sähköjohtoja tapetoinnin tieltä ja samalla purkivat mun miehen kanssa siitä huoneesta kotelonkin pois. Lähinnä vaan pohtivat siinä sitä, että toki johtoja voi vetää vaikka mistä, mutta jos halutaan johdot vaikka lattialistaan taakse, johdot ei ole tarpeeksi pitkiä vaan sitten pitäisi vetää uudet johdot ja siinä vissiin iso homma. Siksi tämä on nyt vähän ongelma…:/

  Anonyymi: Joo totta, mäkin olen tainnut jossain lehdessä nähdä sellaisen ja tykkäsin kyllä. Siis tarkoitatko sillain ettei verhoja tule ylös ollenkaan vaan pelkästään siitä keskeltä?

  Annukka: Joo tässähän oli se eläinlääkäriasema, siksi tuollaiset toimistolistat. Mies väittää että kaikki johdot muka tarvii ja haluaa kaikki nuo miljoonat pistorasiat pitää. Hän on elektroniikka-fani, varsinkin tietokone, ja rakentelee ja korjaa itse koneita, joten hän oli aivan intona kun on tarpeeksi pistorasioita.:D
  Meillä on todella kauniit vanhanaikaiset lattialistat, joten jos johdot vetää niiden taakse, ne pitäisi kyllä mahtua sitten näiden taakse koska uusia listoja ei haluta…

  Heli: Ei ole määräys, itse vain haluan tapeteissakin säilyttää tämän vanhan talon tyyliä. Haluaisin koko talon tapeteissa pitää myös suht yhtenäisen linjan, ja tuo ei ehkä siihen sovi. Jo pelkästään kun niiiiin valkoinen muihin verrattuna!:D mutta katsotaan nyt, olisihan tuo ihana..:)
  Joo totta, tajusin myös että ikkunoiden alle tulee ikkunalaudat jotka peittää koteloita, sekä verhot peittää. Kotelo näkyisi sitten enää ikkunoiden vieressä. Silti kotelon pitää olla kaunis. Vaikka jos saisi vähän ohuemman kotelon, tuohan on aika paksu. Olisi vaikka samantyylinen kuin meidän koristeelliset lattialistat.:)
  Niinpä, mä ehkä haluan valkoisen uunin.:)
  Lyde: Ihan mielettömän hyvä idea, kiitos! Noi kotelot ovat todella kauniita, samalla saisi ruman patterin piiloon! Onkohan ne kauhean kalliita, en taida uskaltaa edes katsoa…

  Anonyymi: Haha, niin totta! Mä kyllä luotan omaan poikaan ettei se tekisi sitä kun ei muutenkaan piirtele seiniin tms, mutta muista lapsista ei aina voi olla varma… Nuo pienet on niin pirun nopeitakin!:D

  Niina: Jatkoa edelliseenkin kommenttiin, että tuo taulujuttu olisi hyvä idea ja sillä ratkeaisi piirtelyongelma, kun saisi ihan luvan kanssa piirtää johonkin kohtaan.:D

  Maria: Niinpä. Tosin, niin kuin edellisellekin laitoin, mä en meidän jalkalistoja vaihtais millään hinnalla, ovat niin kauniit!:)

 12. 13

  Anonyymi sanoo

  Moi!
  Niin, esim. jokainen teillä hoidossa oleva lapsia voisi värittää yhden tuollaisen talon ja se pääsisi jonnekin kehyksiin.(ei siis piirtämistä tapettiin) olis hauska seurata vuoden varrella millaisia taloja teille tulee ja miten paljon…

 13. 14

  sanoo

  Tuota tapettiahan saa eri väreissä, jos se on liian valkoinen. Minustakin sopii oikein
  hienosti vanhaan taloon :o)

 14. 15

  sanoo

  Minusta nuo sandbergin tapetit ovat paperitapetteja ja sopivat siis mainiosti vanhaan taloon. Nehän ovat käsinpainettuja..lukaiseppas sandbergin kotisivuilta. Meillä on -27 rakennettu vanha koulu ja tytön huoneeseen olen miettinyt juuri nuita sandbergin tapetteja.

 15. 16

  Anonyymi sanoo

  Mä haluan löytää jostain tuollaisen naisen joka antais mun rakennella joka huoneessa jotain. Mut juu asiaan. Itse putkittaisin johdot ja laittaisin putket puolipanelin taakse. Samoin keittiön kaapistoseinän taakse koolaisin ristikon jonka kautta saisin vedettyä keittiön sähköt. Johtoja pitää vetää uudelleen mutta uskon että nuo johdot eivät ole tiensä päässä ja homman saa hoidettua niillä. Mutta tuollainen alumiinikouru ei tosiään sovi kuin tuotantotiloihin ja konttoreihin. Jos talon sähkökeskus on olohuoneen seinällä niin senkin kyllä siirtäisin johonkin muuhun huoneeseen, esim. eteiseen. Sun pitää puhua se tuttu sähkäri puolellesi.

 16. 17

  sanoo

  Jossain tämän kesän tee itse -lehdessä oli vinkki, että myös vanhoihin listoihin saa taakse lisää tilaa. En nyt just muista, miten se tehtiin, mutta lehti kyllä löytyy, jos haluat, että tarkistan. 🙂

 17. 18

  sanoo

  Anonyymi: Niin, olishan se hauska! Vähän turhan kirjavaa ehkä vaan, tai siis jos seinässä olevaa tapettia värittäis niin tulis vähän liian suttunen mun makuun.

  Niina: Niin saa, tuo valkomusta olis vaan ihanan raikas…:) Pitää vähän katella mitä muita värejä on. Oon vaan nähnyt vaaleanpunaisen ja valkoisen jossa punaiset kuvat.

  AnnaRiikka: Miten mä luin et ne olis jotain muuta kuin paperia…? En tiedä, todella nopeasti katsoin eli oon varmaan väärässsä.

  Anonyymi: Okei:D Niin mutta kun olohuoneeseen ei tule paneelia niin sielä se on ongelma, muissa huoneissa ei ole ongelmaa. Onkohan sähkökaapin siirto iso homma…?

  Tiivi: Okei. Varmaan joku lisäpala pitäis laittaa sinne listan taakse, rakentaa siitä ns kotelo jos niin haluaisi tehdä. Mutta mä vähän luulen että me ei vedetä niitä johtoja alas kun sit pitäis varmaan vetää neljän huoneen johdot alas kun se tarttis oikeasti tehdä vaan yhdessä huoneessa…No, kattoo nyt mitä nuo miehet keksii.:)

 18. 19

  Anonyymi sanoo

  Sähkökaapin siirron työmäärää on vaikea arvioida vain kuvia katselemalla. Pitäisi katsoa paikan päälle. Mutta usein tuon ikäisen talon remontin yhteydessä pitää varautua suurempaa sähköremonttiin varsinkin kun talon käyttötarkoitus on vaihtumassa. Edelleen vain paikalla katselen asian voi ratkaista. Mut kerran kauan sitten jätin yhden sähkökeskuksen siirtämättä ja kun remontit etenivät niin siirtäminen tuli eteen viisi vuotta myöhemmin eli aikaisempi siirto olisi ollut järkevä. Kysymyksiä herää heti paljon mutta tuttu sähköasentaja varmaan osaa niihin vastata paikan päällä parhaiten. Jos keskus on oikein vanha niin uuden keskuksen myötä turvallisuuskin voi lisääntyä oleellisesti.
  Timo

 19. 20

  sanoo

  Jos on vanhat johdot, niin kannattaa uusia, siskon talossa syttyi tulipalo ukkosella, kun yläkerrassa oli vielä vanhat johdot (niin vanhat, etteivät ole muovipintaisia). Saman syyn takia poistivat vanhan keskuksen, joka oli ensin uuden keskuksen lisäksi käytössä. Mutta sähköasentaja osaa kyllä vastata tähän.

  Vanhan listan taakse saat yksinkertaisesti johdot, kun laitat listan taakse yläreunaan ohuen riman (niin että alaosaan jää tilaa johdoille) ja maalaat yhtenäiseksi. Ja ei niitä pistorasioita varmaan joka huoneessa tarvi niin paljon?

  Jos siitä sandbergin tapetista sanotaan, että kestää pyyhkimistä tms. niin se ainakin kertoo, että jonkinlainen muovi on pinnassa, vaikka sitten muuten olisikin paperia. Itse en käyttäis kuin oikeasti vanhoja paperitapetteja tai esim. P&R tapetteja. (Vinkki: osta rulla tuota kivaa tapettia ja tee siitä tauluja, ja osan vaikka tosiaan annat lasten värittää… tai päällystä sillä vaikka lipasto tai pöytä, niinkuin mä tein kerran.)

 20. 21

  sanoo

  Timo: Ok. Mä en usko että toi sähkökeskus on vanha. Veikkaisin että se on laitettu 2000 vuonna kun tuo eläinlääkärikin tähän tuli, silloin tuli myös ilmastointi ja ilmastoinnin säätönappulatkin on siinä sähkökeskuksen vieressä.

  Kirsi: En usko että johdotkaan on vanhempia kuin tuolloin 2000 laitettuja. Täällä on kaikki johdot muovipinnoitettuja ja varmasti laitettu 20 vuoden sisään. Uskoisin.

  Joo just tollain mä sen listan ajattelinkin, et siitä tulee sitten ns laatikko.
  Ei munkaan mielestä niitä pistorasioita tarvii niin paljon, mutta sanopa tuo elektroniikkahullulle miehelleni.:D

  Joo totta tuo tapettijuttu. Minä en halua muuta kuin perinteisiä paperitapetteja, (enkä usko että tuo on sellainen…) Siis noita Pihlgren & Ritolan ym.
  Hyvä idea. Voipi olla että joudun tekemään niin, tuo Kaspar-tapetti on meinaan järkyttävän kalllista…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *