T niin kuin talolyhty ja Tiina

 Mä tilasin vihdoin täälläkin ääneen haaveilemani Normann Copenhagenin Lighthouse-lyhdyn. Alunperin haaveilin siitä tosin pinkkinä, mutta totesin pian että valkoinen on iättömämpi, ja voihan sinne sitten laittaa sen pinkin kynttilän.:)
Olen kyllä todella tyytyväinen, tuo pitää laittaa johonkin paraatipaikalle toisella puolella. (Mun puheet on nykyään joka kerta tätä ”sitten kun ollaan toisella puolella….” mutta kun on jo melkein toinen jalka sielä! Kyllä me kohta päästään, pakko!!)

Seuraava säästökohde ja design-juttu taitaakin olla se uusi sohvapöytä…

Asiasta jälleen viidenteen. Onko täällä muita jotka rakastaa Anni Polvan Tiina-kirjoja? Itse olen lukenut nämä kaikki miljoona kertaa. Koska alkoi niin ottamaan pannuun nämä tämän kesän kelit, päätin lainata Tiinan kesäseikkailuja, joissa on oikea, ihana, lämmin intiaanikesä! Olkoonkin nuortenkirjoja, mutta näitä jaksaa lukea vielä mummonakin, näistä tulee niin hyvälle tuulelle.:) (ja lukeeko näitä edes nykyajan padi ja tietokone-nuoret…??)
Itse halusin nuorena ujona tyttönä olla kuin Tiina, tai kuin Peppi Pitkätossu. Olin surkea kaikessa urheilussa, eikä käsityötaitoni olleet tuolloin kovinkaan ”Cool”. Nyt olen ihan tyytyväinen omana itsenäni, mutta Tiinan seikkailuja rakastan eniten. Ja Tiinan ja Juhan rakkaustarina, niin ihana!:)

-Henna-

Ps. Viikonloppuna jotain superihanaa tiedossa, siitä lisää pian!
Pps. Niitä lyhtyjä saa muuten ainakin www.finnishdesignshop.fi sta.

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Mä sain just eilen neljä Anni Polvan rakkaushömppäkirjaa siskon kaverilta, joka oli heittämässä niitä pois. En oo ikuna aiemmin Polvaa lukenut, joten odotan mielenkiinnolla, että pääsisin noihin uppoutumaan. Ovat muuten aika ihanan värisissä kansissa eli näyttävät kirjahyllyssäkin hyvältä. 😉

 2. 3

  sanoo

  Tiinat minäkin luin kaikki. Minulla oli tosi selkeä käsitys siitäkin, miltä Tiinan koti näytti. Muistan sen vieläkin hyvin elävästi. Oon kyllä eläytynyt niihin vahvasti. Pitäisikin kokeilla, miltä ne nyt aikuisena vaikuttavat.

  Tiinojen jälkeen olin Lotta-kirjojen fani, ja kun siitä vielä kasvoin, siirryin lukemaan Anni Polvan aikuisten rakkausromaaneja. Voi miten siveellisiä ne olivatkaan!

 3. 4

  sanoo

  Noora: 🙂 Tossa lyhdyssä on kiva kans kun toi on niin ns iätön. Luulisi että tykkään siitä vielä pitkään.

  Sari: Mä en muista lukeneeni niitä rakkaus hömppiä, vain noi Tiinat mielessä.:)

  Susanna: Joo mulla taas jostain syystä tuli aina, ja tulee vieläkin mieleen et se koti olis kuin mun mummin koti, mutta pienempi!ja rivarin sijaan kerrostalokoti.:D Mutta varsinkin se keittiö olis ihan samanlainen. Mummin koti on niin kotoisa ja koen et Tiinankin koti olisi ollut, niin siinä ehkä syy.
  Kokeile ihmeessä, aikuisenakin ne on ihania! ja tosiaan niin hyväntuulen kirjoja.:)

  Mä en muista Lotta-kirjoja, oonkohan lukenutkaan, oon varmaan mutta en muista niistä mitään. ja aikuiskirjoja en oo lukenut mutta voin kuvitella ton siveellisyyden.:D

 4. 5

  sanoo

  Tiinat tuli mullekin tutuksi pienenä, vieläkin niitä löytyy kirjahyllystä kymmenkunta, pari jopa äitini vanhoja. Olin kyllä aikamoinen lukutoukka, joten luin kaikkea muutakin. Muita lemppareita oli Runotytöt ja Anna-sarja.

  Tosi kaunis lyhty, nimenomaan tuollainen ajaton!

 5. 6

  sanoo

  Mä oon löytänyt myös aikuisena Tiinat uudelleen. Lapsena ahmin ne kaikki läpi ja nyt kolmekymppisenä tajusin, että voila, mähän omistan niistä suurimman osan. Todella hyvän tuulen kirjoja!

  Tsemppiä toisen puolen remonttiin. Meillä on kans ollut nyt käynnissä koko asunnon uudistaminen uudessa osoitteessa. Huomenna muutetaan, vaikka keittiötä ja suurinta osaa jalkalistoista ei olekaan vielä asennettu. Remontointi on peffasta, mutta sitäkin ihanampaa on saada joskus valmista!

 6. 7

  sanoo

  Sanna: Mullakin oli ennen äidin vanhoja Tiinoja, nykyään taitavat olla pikkusiskolla…?
  Mä olin kans kova lukutoukka. Tikkurilan kirjaston koko lasten ja nuortenosaston luin varmaan, ja siitä jatkoin yläkertaan aikuisten kirjoihin. 😀 Nykyään aikaa vie myös käsityöt sun muut joten huomaan lukevani enää oikeastaan vaan kesäisin jolloin käsityöt vähän jää…
  Oi, runotytöt oli kans mun lemppareita!ja yksi lempparikirja jonka muistan oli salainen puutarha.:) Niin ja viisikot!:)

  Töölön tyllerö: Niinpä, niille nauraa vieläkin, kaikki ne sanavalinnat ja Tiinan ja Juhan keskinäinen tapa jutella. ja Tiinan kesäretket mummolaan, niistä tulee aina nälkä!:D
  Kiitos! Oho, onnea muuttoon!Niinpä, se ajatus valmiista onkin ainoa joka pitää hengissä tän kaiken remontin keskellä.:D Kyllä sitä vielä joku päivä kiittää itseään kaikesta urakasta!

 7. 8

  sanoo

  Tiina-kirjat oli ihan parhaita. En ole lukenut niitä enää aikuisena, mutta se tunnelma joka niitä lukiessa oli, tulee vieläkin mieleen. Ensimmäinen kirja, jonka lainasin kirjastosta kun olin oppinut lukemaan oli: Tiina sairastaa. Ja siitä se sitten lähti. Ihan lapasesta tuo lukeminen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *