Syysistutuksia

Mulla oli loman aikana todella moni pihakasvi kuihtunut. Muutenkin niin ankeaa, ja lehtiä ja puidenroskaa joka paikassa. Tänään käytiin pojan kanssa kukkaostoksilla ja siivottiin kuistia ja muita istutuksia.
Mun mielestä nämä syyskasvit on niin kauniin värisiä! Liilan eri sävyjä ja vihreää, olin oikein tyytyväinen lopputulokseen.
Kuistilla taas viihtyy, tänään oli niin mukava syyssääkin, vaikka välillä vähän satoikin.

Muutama Pelargoni jäi vielä pihalla ruukkuihin, pitäisi tutkia miten ne talvehtii jos ottaisi kellariin tms ruukuissa talveksi. Samoin tuo puksipuu. Vai osaako joku jo näin kertoa? Koska pitäisi ottaa sisään, tarviiko vettä ja valoa jne?

 Olen siis ihan aloittelija näissä hommissa, mutta roskiin en viitsisi kasveja heittää, jos ensi kesäksi ne voisi kerta säilyttää.

On se jännä miten kasveilla ja kaikella kauniilla on niin terapeuttinen ja rentouttava vaikutus. Voisin tuijotella uusia kasveja ja näitä kuvia vaikka kuin pitkään ja hymistä itsekseni tyytyväisenä.

Huomenna jatkuu sisäkasvienlaitto kotona, jäivät vielä vähän kesken tänään.

-Henna-

Kommentit
 1. 3

  sanoo

  Hyviltä näyttävät nämä syksyiset istutukset! Omat kukkaseni odottavat vielä kaupassa, jotenkin ei ole nyt ollut energiaa niitä laitella joten porraspäässä on melko masentava näky, kun kanariankrassi on sellainen köynnössotku kellastuneine ja sateessa ränsistyneine lehtineen.. No, onneksi palargonia tekee uusi nuppuja 😉 Hyvää syksynjatkoa!

 2. 4

  sanoo

  Hienot istutukset. Kasvien terapeuttisesta vaikutuksesta olen samaa mieltä. Minulla tuskin koskaan on niin kiire etten kerkeäisi ihmettelemään kukka ja kasvi-istutuksiani, aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn ja talvella muistoissa ja kuvista.

 3. 5

  sanoo

  Kerttu: Kiitos!:)

  Anonyymi: Mä en valitettavasti muista, joku -marja se oli…Näitä oli Plantagenissa.

  Eija: Kiitos! Eiköhän se into sieltä vielä tule, ja silloin ne pitääkin laittaa kun siltä tuntuu eikä väkisin.:)

  Mummo: Niinpä! Senkin takia tykkään blogata, koska tulee just otettua kuvia kukista ym kauniista, ja ne jää sitten talveksi muistoksi.

 4. 6

  sanoo

  Ihanat syysistutukset!
  Tosi kauniit noi marjakanervat; minä en uskaltanut omiin istutuksiin tänä vuonna ottaa, kun googlamalla selvisi että ovat lievästi myrkyllisiä. Meidän tenavat kun on koko loppukesän syöneet mustikoita ja vadelmia omalta tontilta; niin tuskin olis kovin kauaa marjat noissa pysyneet. Kielotkin on saanet kovan kohtelun tänä vuonna; kaikki marjat on nypitty pois raakoina isojen ihmisten toimesta.

 5. 7

  sanoo

  Ihania istutuksia! Itse olin kyllä ajatellut, että kun kesäkukat vetelevät viimeisiään, lähtevät ne roskiin eikä muuta tilalle tule, mutta nämä sinun kauniit kuvat saivat toiselle mielelle. Taitaa meillekin jotain syysistutuksia ilmestyä 🙂

 6. 8

  sanoo

  Hanna: Kiitos!:)
  Höh, onppa harmi…Meillä ei poika ihme kyllä nypi tota kukkaa vaikka se näyttääkin siltä että tuosta tekisi mieli napata..:) Mulle ihan uusi tuttavuus tuo, mutta kivan näköinen!

  Satu: Kiitos! Ja kiva kuulla jos innostuit!:) Mä en viime vuonna tainnut edellisen kodin parvekkeelle laittaa syyskukkia ollenkaan, tuntui ettei ne partsilla oikein päässeet esille. Tuossa kuistilla ovat kivat koska siitä aina kävelee ohi ja näkee ne.:)

 7. 9

  sanoo

  Kivat oli ihan luonnossakin 🙂 piti vaan kertomani puksipuusta, että talvehtii varmaan parhaiten ihan maahan istutettuna. Mulla kuoli edellinen, kun ruukussa pidin.
  Mäkin kokeilen ensimmäistä kertaa laittaa pelargonit kellariin. Niiden annetaan siellä olla, mitä nyt kerran kuukauteen kaits pitää antaa vähän vettä. Ei siis pidä kastella mitenkään normisti. Kokeilemalla sit tietää 🙂

 8. 10

  sanoo

  Kiitos.:) Niin mä olen kans tosta puksipuusta lukenut, mutta en mä voi istuttaa sitä maahan kun ei täällä ole vielä mitään paikkoja tiedossa…:/ Siis kun ei yhtään tiedä vielä mihin tulee kukkapenkit ym niin ei viittis mitään vielä maahan istuttaa…Uloshan sitä ei voi ruukussa talveksi jättää, ajattelin kokeilla viileään eteiseen sen laittaa kun tarvii kuulemma valoa, eli kellari ei käy.
  Lähinnä nyt haluaisin tietää että koska mä laitan sen puksipuun sisälle ja pelargonit kellariin, just ennen pakkasia varmaan?? ja voiko pelargonit laittaa sinne siinä ruukussa missä ne nyt on vai miten?

 9. 11

  sanoo

  Mä laitan puksin johonkin maahan, josta sen voi sitten siirtää vaikka takas ruukkuun keväällä kun maa sulaa?! Pelargonit sitten ennen kylmiä vaan sisälle viileeseen eli sinne kellariin. Meilläkään kun ei vielä pihan kukkaistutuksia kannata laittaa, ennen kuin varsinainen piha valmis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *