Sunnuntaina

Huomaatteko kuka on vallannut mamman kiikun?:) Tämä on ihan pojan lempparipaikka, saankohan minä itse tässä enää istua?:)

Meillä meni viikonloppu tuttuun tapaan, tällä kertaa kyllä todella tylsä remppavaihe oli meneillään. Maalinrapsutusta, rapsutusta ja lisää rapsutusta…
Mies raapi keittiön kattoa, mikä onkin aika iso urakka koska maali hilseileekin yllättävän paljon.(eikä varmaan kovin hyvä asento tehdä tuota niska vääränä kädet ylhäällä) Poistamme kaiken irtoavan maalin, muu saa jäädä. Viikonlopun jäljiltä on silti rapsutettu vasta muutama neliö noin 20 neliöstä vaikka mies työskenteli monta tuntia…
Minä rapsutin saman huoneen pönttöuunia ja aloitin sen maalauksen. Sekään ei alkuun oikein sujunut mutta tämän päivän jälkeen uskon että siitä tulee kuitenkin oikein hyvä.

Suuri kiitos kaikille todella ystävällisistä ja hyödyllisistä vastauksista jälleen! Oli niin hienoa nähdä että jo samana iltana kun asioista kysyin, vastauksia oli tullut jo monta! Kaikki neuvot luen ja katson linkit sun muut, paljon hyödyllistä tietoa! Tämä lämmitti mieltä tosi paljon vaikkei viikonloppu muuten ollutkaan se paras.

Sain myös ohjeita mistä hakea neuvoa ja niihin tutustun lisää. Välillä vaan tuntuu että olen netissä tms pitkiä aikoja päivittäin, vain etsimässä sitä tietoa (mä olen meidän perheessä se joka etsii tiedon, mies tekee) joten ihana kun välillä saa vastaukset suoraan tänne. Toivottavasti tästä on hyötyä muillekin ja joku muukin saa täältä hyviä neuvoja.
Sain myös pikkuisen kritiikkiä nähtävästi siitä että emme osaa, ja ”pilaamme” koko hienon talon. Kommentoin tähän nyt siksi koska meille tuli samanlaista kommenttia myös kun tämän talon ostimme. Toinen kanta oli myös se, että talon olisi pitänyt ostaa joku rikas jolla olisi rahaa tehdä talosta hieno.
Me ei tosiaan olla ammattilaisia, vähän hulluja vaan, joten todellakin kaikkeen pieneenkin pitää sitä tietoa etsiä pitkään ja kauan, ennen kuin asian oppii. Veikkaan että kunhan saamme yhden huoneen valmiiksi, muut tulee paljon nopeammin koska sitten vähän tietää mitä tekee. Samoin kuin kaikki muu tekeminen. Puolivuotta sitten mies ei tiennyt mitään ikkunoiden korjauksesta. Nyt mies tekee työtä jo tuosta noin vain, jopa eräs oikea ikkunaentisöijä kehui miehen käden jälkeä. Oikein, perinteisin tavoin tehtyä työtä, itseopittua.
Virheitä teemme varmasti, emme ole Roope-Ankkojakaan, ja homma etenee hitaasti, mutta tuskin olemme vielä taloa pilanneet. Parempi kai me täällä hääräämässä kuin se, että talo olisi edelleen tyhjillään teinien sotkettavana? Ja hei, ei tätä kukaan ammattilainen tai rikas halunnut ostaa, niin että minkäs teet…

Ensi viikko jatkuu rapsutellen ja maalaillen, kavereita tavaten ja toivottavasti työtkin jo alkaisi.
Pihaakin pitäisi vähän siistiä. Parempi viikko edessä, ihan varmasti!

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille teillekin!

-Henna-

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Tähän pieni kirjoitelma… rahakas ja heti valmista, jaahas. Parempi, että taloanne kunnostatte te itse. Vanhan talon uudistaminen opettaa ja haastaa tekijäänsä parhaimpaansa.
  – Meidänkin laajennusprojektista vastaava rkm aikoinaan sanoi, että "parempaa jälkeä kuin ammattilaisilta". Joten tsemppiä työskentelyyn 😉
  – Talo on jatkuva työmaa pihapiireineen, mutta palkitsevaa. Pihakasvitkin löytävät omat paikkansa vuosien myötä, siirtoineen.
  Kaunista syksyä!

 2. 2

  sanoo

  Seija: Niinpä. Mäkin näkisin että ainakin me tehdään niin hyvää työtä kuin osataan, koska tämä tulee meille, halutaan että siitä tulee hyvä ja todellakin mietitään, pohditaan ja selvitetään kaikkea ennen kuin tehdään. Mun ystävä muutti täysin uuteen ammattilaisten rakentamaan kotiin, ja kyseinen huoneisto oli täynnä virheitä, kolhuja, repeämä katossa jne. Että siinä ammattilaisten tekemä työ… En siis todella hauku yleisesti ammattilaisia, mutta inhottaa kun meitä haukutaan siksi ettei olla ammattilaisia eikä meillä ole suuria rahoja.
  Ja kyllä, vaikka näitä huonojakin päiviä on, niin voi että tämä on palkitsevaa kuitenkin!:)

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Kyllä on upeata yrittämistä. Tekevälle sattuu kaikenlaista mutta niin sitä oppii myös. Onnea! Kyllä teistä voi olla ylpeitä.
  terkkuja titi

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Itse olen yrittänyt sua neuvoa rintamamiestalo foorumille kun siellä on samanlaisia puurtajia kuin te ja jo lyöneet päätään seinään.
  Maalin raaputteluun sellainen vinkki että sellainen kapea metrin varrella oleva teräsharja on paljon tehokkaampi kuin pieni yhdenkääden. Olen yhden rintamamiestalon kahteen kertaan ulkopuolelta raaputtanut ja harjannut.
  Timo

 5. 5

  Helena sanoo

  Ihme napisijoita, hyvät asukkaat on teiän talo saanu 🙂 Koitetaan Henna nyt reffaa joku päivä, unohdin kokonaan vastaa sulle sillon pari viikkoo (?) sitten :/

 6. 6

  sanoo

  heippa,
  ette te taloa pilaa! sitä paitsi te teette remonttia, te ette varsinaisesti entisöi. Teidän talosta tulee toimiva koti lapsiperheelle, eikä museo.
  tsemppiä ja hyvää viikkoa!

 7. 7

  sanoo

  Vanhan talon remppa yleisesti ottaen onnistuu kaikkein parhaiten kun tekee itse (ja opettelee samalla siis, mutta myös tutkii ja perustelee, eikä vain tee "niinkuinainaennekin") ja pienellä budjetilla… ehti suunnitelmat jalostua ja kirkastua mikä on tärkeää ja tunnelma säilyy täten parhaiten, kuin että rahalla pistäis muut tekemään mahdollisimman nopeasti täysin valmista, uuttaa ja "hienoa"… Ei siis sillä etteikö rahalla ja muiden työlläkin saisi samanlaista, mutta monesti siinä kiireessä ja ulkopuolisena jää ratkaisut vähän liian vähälle harkinnalle.

 8. 8

  sanoo

  Titi: Kiitos!

  Timo: Juu kyllä mä muistan että olet neuvonut sinne.:) Aina ei vain heti ehdi katsoa kaikkea, ja itseasiassa vieläkään en ole käynyt kyseisiä sivuja katsomassa, mutta menen kyllä vielä!
  Okei, toi teräsharjajuttu kuulostaa järkevältä. Voisi lähteä vähän nopeammin kuin nykyisellä tekniikalla. Pitää illalla miehelle sanoa kun tulee kotiin.

  Helena: Kiitos!:) Joo todellakin, oot tässä mielessä ollut. Mulla ei ole vielä töitäkään niin helpommin pääsisin vaikka Helsinkiin.

  MonenÄiti: Kiitos! Niinpä…Kyllähän me yritetään perinteitä kunnioittaa niin hyvin kuin osataan, mutta ei tosiaan entisöidä. Ei ainakaan sisältä, eikä meidän tarvitsekaan. Se ulkokuori on se missä vaan pitää noudattaa tiettyjä sääntöjä, ja niihin pyrimmekin.

  Kirsi: Olen samaa mieltä. Vaikka välillä potuttaa kun mitään ei saa valmiiksi, niin oltais varmaan jo monesti kaduttu jos oltaisiin päästy tekemään pikaisesti ratkaisuja ja valmista. Näin ehtii rauhassa miettiä ja tutkia.

 9. 10

  sanoo

  Timo: Kävin kattoo linkin:) En kyllä tullut yhtään fiksummaksi koska vaihtoehtoja oli yhtä paljon kuin kirjottajia, mutta muutoin toi rmt.fi vaikuttaa hyvältä sivustolta.

 10. 11

  Anonyymi sanoo

  Monessa jutussa on monta vaihtoehtoa. Sellainen pisti silmään kun että super vip tunnuksen omaavat puhuvat fiksuimmin. Törmäsin mm. Huhdan Pekkaan jonka neuvoja pidän hyvinä, kirjoittelee myös kotiverstaan sivuilla.
  Mut juu uskon että tuollaisilta perinne remontointi sivuilta löydät parhaat neuvot joita on saatavilla.
  Timo

 11. 13

  sanoo

  Timo: Ok, hyvä tietää. haha, mäkin huomasin heti sen Pekan.:D

  Jasmine: Juu, tosin tällä hetkellä vähän rasittava Miki….:D herran pitäis nukkua, mut ruokaa se vaan kinuaa keskellä yötä.:D

 12. 14

  sanoo

  En jaksa tajuta noita "ei millään pahalla, älä suutu" -anonyymejä. Kateellinen ihminen tuollaisia juttuja täällä heittelee. Korson asema on saanut maailman parhaat omistajat. Ne rikkaathan niitä taloja pilailee, herran jumala sentään. Ne rakentavat sisäsaunoja ja vaihtavat vanhat kauniit ikkunat uusiin tiiviimpiin.

  Onkohan se lehtijuttu tuonut blogiisi näitä päänaukojia tavallista enemmän? Minä en ole omassa blogissani törmännyt vielä yhteenkään tuollaiseen ilkimykseen, vaikka mekin köyhät ja taitamattomat olemme "pilanneet" omaa asemaamme ihan urakalla. Päinvastoin tässä paikan päällä on kaynyt monta vanhaa ihmisitä, jotka ovat tulleet kiittämään meitä siitä työstä, jota teemme säilyttääksemme vanhan rakennuksen.

 13. 15

  sanoo

  Susanna: Niinpä, samaa mieltä…
  Mä luulen kyllä että se lehtijuttu on vaikuttanut.
  Silloin hesarin nettisivuille tuli kanssa niin naurettavaa kommenttia, ettei mitään järkeä. Mm. että "lapsia ei voi viedä vanhaan huumeluolaan" ja että "ero tässä tulee tällekin parille" jne. ja me oltiin vasta muutettu sisään, ei ollut kovin kannustava tapa aloittaa remppa…mutta kyllä sitten tuli myös sähköpostiin ja tänne blogiin paljon enemmän niitä kannustavia kommenttteja ja monet livenäkin kiitelleet että pelastamme hylätyn talon.:)

 14. 16

  Anonyymi sanoo

  Tääl kaksi suojeltua kohdetta. Nöyrästi olemme ottaneet neuvoja ja ohjeita vastaan.
  Kuhan linja on ollut muoviton, lastulevytön, ilman uusia hömpötyksiä 😉 (tääl lastulevy on kulkenut vain ulospäin ja onneksi sitä oli niukasti.)
  Silloin kaik vinkit ovat tervetulleita. Saa tosissaan olla tarkkana maalienkin kanssa….
  Emme missään nimessä halua muuttaa rakenteiden toimivuutta. Kesällä hirsitalossa on mukavan viileä ja talvella lämmin!
  En usko et kukaan pahaa tarkoittaa. ilmaisee vain itsensä radikaalin tiukasti.
  Ei kaik oo nii mustavalkoista.
  Tzemppii teille!

  Lämpimin terveisin,
  Meri

 15. 17

  sanoo

  Meri: Meillä on kanssa sama asenne rempassa, mutta näitä kyseisiä kommentteja ei voi ottaa positiivisesti vaikka miten päin yrittäis tulkita. Tai jos kyseiset kommentoijat ei oikeasti tarkoita mitään pahalla, niin käyttäisi edes rohkeasti nimimerkkiä tms.
  Sunko mielestä kaikki nää "Vain rikkaiden/ammattiremppaajien pitäis ostaa tollainen talo"/"leikkaa poikas tukka, näyttää ihan tytöltä"/"ruma huivi"/"kannattais vaihtaa duunia, sä et selvästi välitä sun hoitolapsista" jne. Nekö ei ole pahalla tarkoitettu???
  Nää ei ole todellakaan edes pahoja kommentteja siihen nähden mitä monissa blogeissa näkee, mutta kyllä ne on pahalla sanottu.
  Mä tiedän kyllä ettei kaikki maailmassa tykkää samoista asioista, mutta mitä järkeä tulla kirjoittamaan esim."ruma huivi"??? tai haukkumaan mun lapsen ulkonäköä? Aika sinisilmäistä ajatella ettei kukaan, varsinkaan anonyymina kommentoiva tarkoita koskaan mitään millään pahalla.

  Sori, mutta mua ärsyttää tällainen. Vaikka kirjoitan julkisesti, niin jotkut käytöstavat voisi lukijoilla olla, tai jättää sitten lukematta ja kommentoimatta…

  Onneksi suurinosa lukijoista täällä on todella mukavia, auttavia ja ystävällisiä ja saan usein rakentavaa ja ajatuksia herättävää palautetta.

 16. 18

  Anonyymi sanoo

  "Sunko mielestä kaikki nää "Vain rikkaiden/ammattiremppaajien pitäis ostaa tollainen talo"/"leikkaa poikas tukka, näyttää ihan tytöltä"/"ruma huivi"/"kannattais vaihtaa duunia, sä et selvästi välitä sun hoitolapsista" jne. Nekö ei ole pahalla tarkoitettu??? "

  Tuollainen on todella asiatonta, enkä moista tarkoittanut! En noihin yhdistänyt ollenkaan tuota.
  Rakennuksen kunnostamiseen liittyvät asiat olivat mielessä.
  Lisäksi monet rikkaat "ammattiremppaajat" ovat tuhonneet vanhoja rakennuksia.

  Älä välitä ihmisten itsekkäästä typeryydestä. Helpommin sanottu kuin tehty, mutta helpottaa elämää kun ei jää niitä märehtimään. Tiedän kokemuksesta. 😉
  Toi on niin totta et puskista on nykyään niin helppo huudella ilkeyksiä. Harvalla pokkaa nokakkain asiallisesti keskustella.

  Pirtein syysterkuin,
  Meri

 17. 19

  sanoo

  Joo en mä todellakaan jää niitä märehtimään. Ihmettelen vain yleisesti että miksi ihmisillä on oikeus tulla anonyymina huutelemaan kun eivät todellakaan tiedä meidän tilanteesta mitään. (tai mistäs mä tiedän vaikka anonyymi olisi joku live-tuttu, mutta tuskin)
  Kyllähän se silti pännii että tullaan haukkumaan vaikka itse tiedän täysin että ovat väärässä.
  Mutta ei siitä sen enempää.:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *