Blogit
Koti asemalla

Sunnuntaina

Huomaatteko kuka on vallannut mamman kiikun?:) Tämä on ihan pojan lempparipaikka, saankohan minä itse tässä enää istua?:)

Meillä meni viikonloppu tuttuun tapaan, tällä kertaa kyllä todella tylsä remppavaihe oli meneillään. Maalinrapsutusta, rapsutusta ja lisää rapsutusta…
Mies raapi keittiön kattoa, mikä onkin aika iso urakka koska maali hilseileekin yllättävän paljon.(eikä varmaan kovin hyvä asento tehdä tuota niska vääränä kädet ylhäällä) Poistamme kaiken irtoavan maalin, muu saa jäädä. Viikonlopun jäljiltä on silti rapsutettu vasta muutama neliö noin 20 neliöstä vaikka mies työskenteli monta tuntia…
Minä rapsutin saman huoneen pönttöuunia ja aloitin sen maalauksen. Sekään ei alkuun oikein sujunut mutta tämän päivän jälkeen uskon että siitä tulee kuitenkin oikein hyvä.

Suuri kiitos kaikille todella ystävällisistä ja hyödyllisistä vastauksista jälleen! Oli niin hienoa nähdä että jo samana iltana kun asioista kysyin, vastauksia oli tullut jo monta! Kaikki neuvot luen ja katson linkit sun muut, paljon hyödyllistä tietoa! Tämä lämmitti mieltä tosi paljon vaikkei viikonloppu muuten ollutkaan se paras.

Sain myös ohjeita mistä hakea neuvoa ja niihin tutustun lisää. Välillä vaan tuntuu että olen netissä tms pitkiä aikoja päivittäin, vain etsimässä sitä tietoa (mä olen meidän perheessä se joka etsii tiedon, mies tekee) joten ihana kun välillä saa vastaukset suoraan tänne. Toivottavasti tästä on hyötyä muillekin ja joku muukin saa täältä hyviä neuvoja.
Sain myös pikkuisen kritiikkiä nähtävästi siitä että emme osaa, ja ”pilaamme” koko hienon talon. Kommentoin tähän nyt siksi koska meille tuli samanlaista kommenttia myös kun tämän talon ostimme. Toinen kanta oli myös se, että talon olisi pitänyt ostaa joku rikas jolla olisi rahaa tehdä talosta hieno.
Me ei tosiaan olla ammattilaisia, vähän hulluja vaan, joten todellakin kaikkeen pieneenkin pitää sitä tietoa etsiä pitkään ja kauan, ennen kuin asian oppii. Veikkaan että kunhan saamme yhden huoneen valmiiksi, muut tulee paljon nopeammin koska sitten vähän tietää mitä tekee. Samoin kuin kaikki muu tekeminen. Puolivuotta sitten mies ei tiennyt mitään ikkunoiden korjauksesta. Nyt mies tekee työtä jo tuosta noin vain, jopa eräs oikea ikkunaentisöijä kehui miehen käden jälkeä. Oikein, perinteisin tavoin tehtyä työtä, itseopittua.
Virheitä teemme varmasti, emme ole Roope-Ankkojakaan, ja homma etenee hitaasti, mutta tuskin olemme vielä taloa pilanneet. Parempi kai me täällä hääräämässä kuin se, että talo olisi edelleen tyhjillään teinien sotkettavana? Ja hei, ei tätä kukaan ammattilainen tai rikas halunnut ostaa, niin että minkäs teet…

Ensi viikko jatkuu rapsutellen ja maalaillen, kavereita tavaten ja toivottavasti työtkin jo alkaisi.
Pihaakin pitäisi vähän siistiä. Parempi viikko edessä, ihan varmasti!

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille teillekin!

-Henna-

Kommentit (19)

 1. Anonyymi

  Tääl kaksi suojeltua kohdetta. Nöyrästi olemme ottaneet neuvoja ja ohjeita vastaan.
  Kuhan linja on ollut muoviton, lastulevytön, ilman uusia hömpötyksiä 😉 (tääl lastulevy on kulkenut vain ulospäin ja onneksi sitä oli niukasti.)
  Silloin kaik vinkit ovat tervetulleita. Saa tosissaan olla tarkkana maalienkin kanssa….
  Emme missään nimessä halua muuttaa rakenteiden toimivuutta. Kesällä hirsitalossa on mukavan viileä ja talvella lämmin!
  En usko et kukaan pahaa tarkoittaa. ilmaisee vain itsensä radikaalin tiukasti.
  Ei kaik oo nii mustavalkoista.
  Tzemppii teille!

  Lämpimin terveisin,
  Meri

 2. hennaasemalta

  Meri: Meillä on kanssa sama asenne rempassa, mutta näitä kyseisiä kommentteja ei voi ottaa positiivisesti vaikka miten päin yrittäis tulkita. Tai jos kyseiset kommentoijat ei oikeasti tarkoita mitään pahalla, niin käyttäisi edes rohkeasti nimimerkkiä tms.
  Sunko mielestä kaikki nää "Vain rikkaiden/ammattiremppaajien pitäis ostaa tollainen talo"/"leikkaa poikas tukka, näyttää ihan tytöltä"/"ruma huivi"/"kannattais vaihtaa duunia, sä et selvästi välitä sun hoitolapsista" jne. Nekö ei ole pahalla tarkoitettu???
  Nää ei ole todellakaan edes pahoja kommentteja siihen nähden mitä monissa blogeissa näkee, mutta kyllä ne on pahalla sanottu.
  Mä tiedän kyllä ettei kaikki maailmassa tykkää samoista asioista, mutta mitä järkeä tulla kirjoittamaan esim."ruma huivi"??? tai haukkumaan mun lapsen ulkonäköä? Aika sinisilmäistä ajatella ettei kukaan, varsinkaan anonyymina kommentoiva tarkoita koskaan mitään millään pahalla.

  Sori, mutta mua ärsyttää tällainen. Vaikka kirjoitan julkisesti, niin jotkut käytöstavat voisi lukijoilla olla, tai jättää sitten lukematta ja kommentoimatta…

  Onneksi suurinosa lukijoista täällä on todella mukavia, auttavia ja ystävällisiä ja saan usein rakentavaa ja ajatuksia herättävää palautetta.

 3. Anonyymi

  "Sunko mielestä kaikki nää "Vain rikkaiden/ammattiremppaajien pitäis ostaa tollainen talo"/"leikkaa poikas tukka, näyttää ihan tytöltä"/"ruma huivi"/"kannattais vaihtaa duunia, sä et selvästi välitä sun hoitolapsista" jne. Nekö ei ole pahalla tarkoitettu??? "

  Tuollainen on todella asiatonta, enkä moista tarkoittanut! En noihin yhdistänyt ollenkaan tuota.
  Rakennuksen kunnostamiseen liittyvät asiat olivat mielessä.
  Lisäksi monet rikkaat "ammattiremppaajat" ovat tuhonneet vanhoja rakennuksia.

  Älä välitä ihmisten itsekkäästä typeryydestä. Helpommin sanottu kuin tehty, mutta helpottaa elämää kun ei jää niitä märehtimään. Tiedän kokemuksesta. 😉
  Toi on niin totta et puskista on nykyään niin helppo huudella ilkeyksiä. Harvalla pokkaa nokakkain asiallisesti keskustella.

  Pirtein syysterkuin,
  Meri

 4. hennaasemalta

  Joo en mä todellakaan jää niitä märehtimään. Ihmettelen vain yleisesti että miksi ihmisillä on oikeus tulla anonyymina huutelemaan kun eivät todellakaan tiedä meidän tilanteesta mitään. (tai mistäs mä tiedän vaikka anonyymi olisi joku live-tuttu, mutta tuskin)
  Kyllähän se silti pännii että tullaan haukkumaan vaikka itse tiedän täysin että ovat väärässä.
  Mutta ei siitä sen enempää.:)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *