Siivouspäivän remppasuunnitelmia

 Mulla on ollut tänään siivouspäivä.
Mies oli mökillä hommissa päivän niin kerrankin ei tarvinnut sunnuntaita rempata. Muksun kanssa ulkoiltiin ja minä vähän siistin paikkoja kotona.
Mies toi myös mökiltä mun lampaantaljan joka toi heti olohuoneeseen kovin talvista tunnelmaa. Veikkaan että tuosta kissatkin tykkää kun löytävät paikan.
(Osku muuten meinasi jäädä tänään auton alle… Harjoiteltiin Mikin kanssa pyöräilyä tossa talon vieressä tiellä ja meidän hömppä katti käveli siinä meidän tontilla vieressä. Yhtäkkiä mokoma ryntäsi meidän luo suoraan autotielle! Säikähdin ihan kamalasti, mutta onneksi mutkasta tuleva kuski ajoi rauhallisesti ja kissa ehti pois alta… Siis niin mahdoton toi kissa kun joka paikkaan pitää tunkea mukaan…:/  Kiitos kuskille varovaisuudesta!!)
Siivotessa saatiin myös näitä roikkumaan jääneitä juttuja paikalleen, esimerkiksi Mikin uusi taulu seinälle. Miki sai julisteen jo ajat sitten lahjaksi serkkunsa äidiltä. Minä tykästyin heti tauluun kivan värimaailman ym takia, Miki siksi kun aakkosten harjoittelu on meillä muutenkin nyt ajankohtaista. Kehykset on Ikeasta alle 10€. (Pahoittelen huonoa kuvaa…)
Arvatkaas muuten mitä? Me tapetoitiin eilen kokonaan se lastenhuone!:) Olen kyllä niin ylpeä meistä, varsinkin miehestä joka tapetit seinään pääosin asetteli! Oli kyllä hankalaa, mutta hieno tuli!
 Tapetointi voisi oikeasti olla ihan kivaa jos olisi SUORAT seinät…Mutta kun jokainen seinä on ihan aaltoilevaa, vinoa, kulmista aivan vinot, kuviot ei ikinä täsmänneet toisiinsa jne niin kyllä siinä aika monta prkl:ttä lensi ennen kuin tuli valmista!:D Kuvio oli muutenkin aika vaikea ensitapetiksi, mutta toisaalta kuvio antaa myös paljon anteeksi virheitä. Siinä ei muutamat pienet kuprut juuri näy.
Olen tosi tyytyväinen siihen tapettiin, ja niin on mieskin joka oli kuulemma tapetin ensimmäistä kertaa nähtyään aika kauhuissaan…:D
Hyvä siitä huoneesta vielä tulee, ai että.:)
                       

Seuraavaksi jatkuu keittiön katon maalinrapsutus ja mä voisin pikuhiljaa hyökätä lastenhuoneen lattian kimppuun. En vaan vielä tiedä miten…
Otin teistä oppia ja tutkin rintamamiestalo.fin jos sieltä saisi neuvoa mutta melkein kaikki neuvot oli ”tee koneella” (Siis sellaisella isolla koneella jota työnnetään, mikä sen nimi onkaan). Mä en vaan halua siitä lattiasta liian tasaista ja meinaan yrittää käsin.
Suunnitelma tällä hetkellä olisi tämä:
-Muovimaton liiman ja vanhan maalin poisto maalinpoistoaineella tai sit pitäis ostaa sellainen Speedheater vihdoin.
-lattian hionta kevyesti käsin tai käsinauhahiomakoneella. Isoimmat kolot piiloon (Ne jotka syntyi kun muovimaton repi ja puoli lankkua lähti mukana) jollain puukitillä tai liima-hienopuru-sekoituksella tms.
Kolot saa reilusti silti jäädä, vanha kuluminen pitää näkyä!!
Makuuhuoneissa mietin lipeäpesua mutta kuulostaa niin hankalalta että perinteinen suopa- tai maitopesu kuulostaisi paremmalta. Muissa huoneissa maalaus Uulan lattiamaalilla. Se että miten hyvin saadaan kaikki vanha maali pois, vaikuttaa tietty siihen että voiko sen suopapesun tms tehdä vai pitääkö maalaa kaikki lattiat…
Tämä olisi taas se kohta että kokemuksia ja mielipiteitä kuulisin mielelläni!:) Ollaanko hulluja jos tehdään se noin? Mua ei haittaa istua lattialla tuntitolkulla raapimassa maalia (onhan se tuhatkertaa helpompaa kuin kyseinen työ katosta) pääasia on, että tulee hyvää ja kestävää jälkeä mutta ei liian ”hienoa”.:)
-Henna-

Lisäsin vielä loppuun pari kuvaa lattiasta. Klikkaamalla voi suurentaa. Nämä on keittiöstä mutta lastenhuoneessa samanlainen.
Tuossa alemmassa kuvassa on ihmeen vähän maalia, sitä on kyllä keskimäärin paljon enemmän lastenhuoneen lattiassa. Liimaa myös aika paljon paikoitellen.

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Ennen maalin poistoainetta ja lämmittämistä kokeilisin käsikraapalla ja teräsharjalla. Mut joku kuva lattiasta vois helpottaa neuvomista. Niin tietäs mitä oot oikeasti tekemässä. Voithan sä kysyäkin rintamaiestalosta etkä vain lukea vanhoja juttuja.
  Mut onnea jos katto on jo kunnossa.
  Timo

 2. 2

  sanoo

  Timo:
  Täällä on yksi kuva:

  http://korsonasema.blogspot.com/2011/06/juhannus-meni-rempaten-yllattaen.html

  mutta ei tietty kovin lähikuva mutta vähän saa käsitystä. Tosin tuo on keittiöstä mutta samanlaista on lastenhuoneessa. Toi maali ja liima näyttää olevan aika tiukassa, en usko että lähtee noin vaan, varsinkaan kun pitää saada ihan puhtaaksi…:/ Eriasia niissä huoneissa joissa tulee maali päälle.
  Niinhän mä voin, mutta en vielä jaksanut kirjautua.:D

  Lastenhuoneen katto saa jäädä siihen kuntoon mitä on ja sielä aloitan sen lattianlaiton. Ei sekään täydellinen sen katon maalikunto ole, mutta kelpaa. Keittiössä meillä on se katonlaitto vielä ihan kesken…:/

 3. 3

  sanoo

  Lattiajuttuihin en osaa kommenttia antaa, mutta tuli mieleen tuosta tapettihommasta, että miten mahdoitte tehdä nurkat..? Kannattaa nimittäin varmaan tehdä niin, ettei ees yritä nurkissa jatkaa suoraan kuviota jos talo on vino. Tai siis miten tän selittäis.. me tehtiin aikanaan niin, että käännettiin vaan nurkassa sitä tapettia jatkumaan siitä. Sitten vanha talo otti ja nurkkiaan niksautteli – ja tapetit repesi nurkista.. Nyt tehtiin suosiolla niin, että vedettiin tapetti nurkista veitsellä poikki. Ei ainakaan sitten revi liikahtelut niitä piloille. Sit nurkkiin vois laittaa vaikka listat, ne on tosin meillä edelleen laittamatta..

  Tahtois nähdä kuvia siitä tapetoidusta huoneesta.. =D

 4. 4

  sanoo

  Heli: Me käännettiin joku 5-10 cm sitä tapettia toiselle seinälle. Mietittiin kans että pitäiskö suosiolla jättää tapetin reuna siihen kulmaan, olisi niin paljon helpompi laittaa mutta mietittiin että jääkö se repsottaa rumasti nurkasta tms…mut ehkä vois sitten jatkossa tehdä niin? Ei menis niin hermotkaan.:D
  Hemmetti kun potuttais jos ne repeis!:D
  Meinasin ottaa kuvia mutta ei sielä tavallaan ole sen kummempaa vielä kuin tuossa aiemmassa postauksessa jossa näkyy tapetoinnin aloitus….:D Otan kuvia sitten kun oon leikannut niitä ylimääräisiä listojen päälle roikkuvia ym tapetinpaloja pois.:D (Ne on sielä vielä kun oli mahdoton leikkaa märkää tapettia)

 5. 5

  sanoo

  Normaalistihan tapetti kuuluu kääntää muutaman sentin kulman yli, toisen tapetin päälle… Mutta vanhassa talossa (varsinkaan hirsitalossa) en tekisi ikinä niin, sillä vanha talo aina elää. Joten ikävä kyllä ne alkavat kupruilemaan ja repeilemään nurkista : (

  Jos kyseinen ilmiö teillä tapahtuu, toivotaan että se on vasta monen vuoden päästä ja kun sulla tulee halu vaihtaa tapetit ; ) Ainakin hyvää syy sitten vaihtoon !

 6. 6

  sanoo

  Mulla ei valitettavasti ole vinkkejä antaa, kun itsekin aina joutuu pyytämään isän apuun näissä remppahommissa ja se ei edes halua mua sinne tielle räpeltämään vaikka olenkin "tapetointikoulutusta" pyytänyt 🙂

  Kannattaisko se nurkka tosiaan viiltää varovasti tapettiveitsellä "auki" jos talo elää..

  Uteliaana myös kyselen, että ratkaisitteko jotenkin tuon sähkökoteloinnin kohtalon jo?

  t.Annukka

 7. 7

  sanoo

  Eanna: Mitenköhän se yleensä repeilee? Siis että tuleeko ensin pientä repeämää joka ei juuri näy ja siinä vaiheessa sitten vetää kulmat auki veitsellä vai voiko se revetä kerralla niin pahasti ettei mitään ole enää tehtävissä?

  Annukka: Tosiaan toi kulmien avaaminen on mulle ihan uusi tieto mutta kun noin moni on tota mieltä, niin ehkä niin sitten pitäisi tehdä…Mies sanoi kyllä heti että pyh se mitään enää liiku, mutta miksi ei liikkuisi?

  Ei ratkaistu vielä sähkökotelointia. Musta tuntuu että tehdään eri huoneissa eri ratkaisuja. Muissa huoneissa tuo jää paneelien taakse muutenkin mutta olohuoneen kohdalla täytyy vähän miettiä. Luultavasti jätetään se noin ylös silti ja peitetään ikkunalaudoin ym.

 8. 8

  sanoo

  Lattia asiaa lähtisin myös koneella lähestymään. Käsin hiominen on kyllä aika työlästä, jos varsinkin maalikerroksia on useampi kuin yksi.

  Meillä hiottiin "pikku-olkkarin" reilu 30m2, lattiat kevyesti (ensin karkeammalla ja sitten hienommalla..)koneella,koska minäkin tahdoin että elämisen jäljet täytyy jättää lattiaan.

  Maalattiin lattia kahteen kertaan betoloxilla ja hieno tuli. Ainut miinus on että kun emme hioneet lattiaa puulle saakka, nyt sattuvat kolhut sun muut tuovat alla olevan paskanruskean maalin näkyviin. Siitäkään en ole ottanut pulttia vaan sutaissut pensselillä paikan 🙂

  Ainoa paras ratkaisu, minusta, olisi irroittaa laudat ja ottaa jokaisesta maali pois kuumailmapuhaltimella, sitten laudat takaisin lattiaan ja kevyt hionta koneella. Näin meillä tehdään nyt eteisaulan lattia, huomiona se että lattia piti aukaista kosteusepäilyn tarkastusta ja "narinan" korjuuta varten. Järjetön työ, mutta sen väärti, koska tiedän että siitä tulee nyt tosi hyvä.

  Millään kuumalla ei maalia saa irroittaa paikanpäällä lattista, pienikin kipinä voi jäädä lattian alle kytemään ja aamulla ei tarvitse enää huolehtia maalinpoistosta..

 9. 9

  Anonyymi sanoo

  Hei, älä ihmeessä pidä kissojasi vapaina keskellä taajamaa!! Sehän on ihan venäläistä rulettia katin hengellä. Kokemuksesta voin vakuuttaa, että kissa elää ihan hyvää kissanelämää myös valjaissa/ sisäkissana/verkolla aidatussa pihassa ulkoillen. KISSA EI TODELLAKAAN KUULU LIIKENTEEN SEKAAN.

 10. 10

  sanoo

  Anna-Riikka: Mä nyt laitoin tonne rintamamiestalo.fiin viestiä ja sielä neuvoivat speedheaterilla poistamaan pahimmat liimat ja maalit ja lopuksi hionta epäkeskohiomakoneella. Se kuulostaisi aikas hyvältä,pitäis vaan raaskia ne laitteet ostaa..Se heater on vaan pirun kallis niin mietityttää mutta kyllähän me sitä moneen tarttettais. Sitä täälläkin monet suositelleet.En kyllä viitsi lähteä lautoja lattiasta repimään, ne saattaa kuulemma hajotakin helposti siinä hommassa niin en uskalla…:/
  Haha! No mut jos mä laitan meille esim kaakaonruskeaa niin se alla oleva p*skanruskea on aika lähellä sitä jos kolhuja tulee.:D
  ja joo, mä sainkin tänään kuulla varoituksen tosta kuuilmapuhaltimesta niin en uskalla siihen enää koskea, hui…

  Anonyymi: Kiitos huolenpidostasi, mutta näitä on mahdotonta pitää täällä sisällä, karkaavat heti kun ovi narahtaa ja kesällä pidämme ovia paljon auki. Vaikka olemmekin kaupungissa niin tämä tontti on niin täällä suojassa että tuskin kissat itsekseen usein autotielle asti menevätkään. Nyt kissa vain juoksi tielle kun pelkäsi meidän karkaavan ja sekosi jotenkin siitä. Tuskin silti päivittäin yksin sielä juoksee kun itse tämä tonttikin on jo niin iso tutkimusalue.

 11. 11

  Anonyymi sanoo

  En jaksa uskoa että koneella hiomalla saisi liian hienoa aikaiseksi. Mummolassa just tekivät lattiarempan, ja ei tullu hieno… 😉

  Lisäksi puulattiaan saa kyllä nopeasti "elämisen jäljet", on sen verran pehmeää materiaalia.

  Vuokratkaa nyt vaan kunnon hiomakone, saatte nopeasti lattiat valmiiksi.

 12. 12

  Anonyymi sanoo

  Oli haaveena saada rintamamiestalon vanhat puurappuset hiottua vinyylimatonliimasta kauniiksi ja maalattua venelakalla kiiltäviksi. Toisin kävi, tuo liima oli niiiin syvällä puun sisällä, että olis joutunut hiomaan useamman sentin,niinpä sitten päädyin siivoamaan isommat sotkut, nauhahiomakoneella,kulmat sellaisella kolmion mallisella hiomakoneella ja sitten valkoinen betolux pariin kertaan päälle. Ainakin rappukäytävästä tuli kivan valoisa. Ja joo, yritäppä laittaa killejä hihnaan, ainakin meidän katti sai siitä kauheet kilarit : ) Tiina.

 13. 13

  Anonyymi sanoo

  Moi!
  Ihana toi juliste!! Sulla on muutenkin hauska tapa sisustaa, siis kotoisa, lämmin, mukava, nätti, ja viihtyisä. Kiitos blogistasi!

 14. 14

  Anonyymi sanoo

  Meillä maalattiin vanhat lattiat betoluksilla, kolot ja raot saivat jäädä näkyviin ja vanhan puulattianhan pitää EHDOTTOMASTI narista.
  Sellaisen kalliin maalinpoistohärvelin sai ainakin ennen lainaksi Metsäkylän navetalta, ja voihan sen saada muualtakin. Muistaakseni se on ostettuna melkoisen kallis.

 15. 15

  sanoo

  Anonyymi: Siis riippuu mistä koneesta kyse. Mä tarkoitan etten halua sellaista isoa työnnettävää konetta.
  Lisäksi se että, joo puulattiaan saa nopeasti elämän jäljet, mutta eihän se ole pointti ollenkaan. Sama kuin ostaisi uuden talon ja hakkaisi sinne uuteen lattiaan jälkiä. Ei, vaan me halusimme vanhan talon siksi koska siinä näkyy mennyt elämä, menneet jäljet ja vanha tunnelma. Kyllä se lattia pienelläkin koneella onnistuu vaikka kestäisikin vähän pidempään. Täällä voisi monetkin asiat tehdä nopeasti, mutta se ei ole vanhassa talossa tarkoitus.

  Tiina: Meillä tuntuu se liima lähtevän ihan hyvin, mutta eipä me saada varmaan kaikkia maaleja joka kolosta pois…Mutta ei tarviikaan jos nyt sitten maalataan vaan kaikki huoneet.
  Heh! Mä en tiedä saako meidän kissoja hihnaan mutta kyllä meidän tontti on ihan hyvä paikka antaa niiden olla vapaana.

  Anonyymi: Voi kiitos!:):)

  Anonyymi: Totta, samaa mieltä! (Paitsi se narina on huono kun lapset on nukahtanut..;D )

  Niin kyllähän kaikkia laitteita saa lainattua, mutta kun se lainakin maksaa…:/ Tuskin mn:kään ilmaiseksi lainaa…Kallis on, huomasin kanssa…Et taitaa jäädä sittenkin kauppaan, katotaan nyt…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *