Blogit
Koti asemalla

Siivouspäivän remppasuunnitelmia

 Mulla on ollut tänään siivouspäivä.
Mies oli mökillä hommissa päivän niin kerrankin ei tarvinnut sunnuntaita rempata. Muksun kanssa ulkoiltiin ja minä vähän siistin paikkoja kotona.
Mies toi myös mökiltä mun lampaantaljan joka toi heti olohuoneeseen kovin talvista tunnelmaa. Veikkaan että tuosta kissatkin tykkää kun löytävät paikan.
(Osku muuten meinasi jäädä tänään auton alle… Harjoiteltiin Mikin kanssa pyöräilyä tossa talon vieressä tiellä ja meidän hömppä katti käveli siinä meidän tontilla vieressä. Yhtäkkiä mokoma ryntäsi meidän luo suoraan autotielle! Säikähdin ihan kamalasti, mutta onneksi mutkasta tuleva kuski ajoi rauhallisesti ja kissa ehti pois alta… Siis niin mahdoton toi kissa kun joka paikkaan pitää tunkea mukaan…:/  Kiitos kuskille varovaisuudesta!!)
Siivotessa saatiin myös näitä roikkumaan jääneitä juttuja paikalleen, esimerkiksi Mikin uusi taulu seinälle. Miki sai julisteen jo ajat sitten lahjaksi serkkunsa äidiltä. Minä tykästyin heti tauluun kivan värimaailman ym takia, Miki siksi kun aakkosten harjoittelu on meillä muutenkin nyt ajankohtaista. Kehykset on Ikeasta alle 10€. (Pahoittelen huonoa kuvaa…)
Arvatkaas muuten mitä? Me tapetoitiin eilen kokonaan se lastenhuone!:) Olen kyllä niin ylpeä meistä, varsinkin miehestä joka tapetit seinään pääosin asetteli! Oli kyllä hankalaa, mutta hieno tuli!
 Tapetointi voisi oikeasti olla ihan kivaa jos olisi SUORAT seinät…Mutta kun jokainen seinä on ihan aaltoilevaa, vinoa, kulmista aivan vinot, kuviot ei ikinä täsmänneet toisiinsa jne niin kyllä siinä aika monta prkl:ttä lensi ennen kuin tuli valmista!:D Kuvio oli muutenkin aika vaikea ensitapetiksi, mutta toisaalta kuvio antaa myös paljon anteeksi virheitä. Siinä ei muutamat pienet kuprut juuri näy.
Olen tosi tyytyväinen siihen tapettiin, ja niin on mieskin joka oli kuulemma tapetin ensimmäistä kertaa nähtyään aika kauhuissaan…:D
Hyvä siitä huoneesta vielä tulee, ai että.:)
                       
Seuraavaksi jatkuu keittiön katon maalinrapsutus ja mä voisin pikuhiljaa hyökätä lastenhuoneen lattian kimppuun. En vaan vielä tiedä miten…
Otin teistä oppia ja tutkin rintamamiestalo.fin jos sieltä saisi neuvoa mutta melkein kaikki neuvot oli ”tee koneella” (Siis sellaisella isolla koneella jota työnnetään, mikä sen nimi onkaan). Mä en vaan halua siitä lattiasta liian tasaista ja meinaan yrittää käsin.
Suunnitelma tällä hetkellä olisi tämä:
-Muovimaton liiman ja vanhan maalin poisto maalinpoistoaineella tai sit pitäis ostaa sellainen Speedheater vihdoin.
-lattian hionta kevyesti käsin tai käsinauhahiomakoneella. Isoimmat kolot piiloon (Ne jotka syntyi kun muovimaton repi ja puoli lankkua lähti mukana) jollain puukitillä tai liima-hienopuru-sekoituksella tms.
Kolot saa reilusti silti jäädä, vanha kuluminen pitää näkyä!!
Makuuhuoneissa mietin lipeäpesua mutta kuulostaa niin hankalalta että perinteinen suopa- tai maitopesu kuulostaisi paremmalta. Muissa huoneissa maalaus Uulan lattiamaalilla. Se että miten hyvin saadaan kaikki vanha maali pois, vaikuttaa tietty siihen että voiko sen suopapesun tms tehdä vai pitääkö maalaa kaikki lattiat…
Tämä olisi taas se kohta että kokemuksia ja mielipiteitä kuulisin mielelläni!:) Ollaanko hulluja jos tehdään se noin? Mua ei haittaa istua lattialla tuntitolkulla raapimassa maalia (onhan se tuhatkertaa helpompaa kuin kyseinen työ katosta) pääasia on, että tulee hyvää ja kestävää jälkeä mutta ei liian ”hienoa”.:)
-Henna-

Lisäsin vielä loppuun pari kuvaa lattiasta. Klikkaamalla voi suurentaa. Nämä on keittiöstä mutta lastenhuoneessa samanlainen.
Tuossa alemmassa kuvassa on ihmeen vähän maalia, sitä on kyllä keskimäärin paljon enemmän lastenhuoneen lattiassa. Liimaa myös aika paljon paikoitellen.

Kommentit (15)

 1. Anonyymi

  En jaksa uskoa että koneella hiomalla saisi liian hienoa aikaiseksi. Mummolassa just tekivät lattiarempan, ja ei tullu hieno… 😉

  Lisäksi puulattiaan saa kyllä nopeasti "elämisen jäljet", on sen verran pehmeää materiaalia.

  Vuokratkaa nyt vaan kunnon hiomakone, saatte nopeasti lattiat valmiiksi.

 2. Anonyymi

  Oli haaveena saada rintamamiestalon vanhat puurappuset hiottua vinyylimatonliimasta kauniiksi ja maalattua venelakalla kiiltäviksi. Toisin kävi, tuo liima oli niiiin syvällä puun sisällä, että olis joutunut hiomaan useamman sentin,niinpä sitten päädyin siivoamaan isommat sotkut, nauhahiomakoneella,kulmat sellaisella kolmion mallisella hiomakoneella ja sitten valkoinen betolux pariin kertaan päälle. Ainakin rappukäytävästä tuli kivan valoisa. Ja joo, yritäppä laittaa killejä hihnaan, ainakin meidän katti sai siitä kauheet kilarit : ) Tiina.

 3. Anonyymi

  Moi!
  Ihana toi juliste!! Sulla on muutenkin hauska tapa sisustaa, siis kotoisa, lämmin, mukava, nätti, ja viihtyisä. Kiitos blogistasi!

 4. Anonyymi

  Meillä maalattiin vanhat lattiat betoluksilla, kolot ja raot saivat jäädä näkyviin ja vanhan puulattianhan pitää EHDOTTOMASTI narista.
  Sellaisen kalliin maalinpoistohärvelin sai ainakin ennen lainaksi Metsäkylän navetalta, ja voihan sen saada muualtakin. Muistaakseni se on ostettuna melkoisen kallis.

 5. hennaasemalta

  Anonyymi: Siis riippuu mistä koneesta kyse. Mä tarkoitan etten halua sellaista isoa työnnettävää konetta.
  Lisäksi se että, joo puulattiaan saa nopeasti elämän jäljet, mutta eihän se ole pointti ollenkaan. Sama kuin ostaisi uuden talon ja hakkaisi sinne uuteen lattiaan jälkiä. Ei, vaan me halusimme vanhan talon siksi koska siinä näkyy mennyt elämä, menneet jäljet ja vanha tunnelma. Kyllä se lattia pienelläkin koneella onnistuu vaikka kestäisikin vähän pidempään. Täällä voisi monetkin asiat tehdä nopeasti, mutta se ei ole vanhassa talossa tarkoitus.

  Tiina: Meillä tuntuu se liima lähtevän ihan hyvin, mutta eipä me saada varmaan kaikkia maaleja joka kolosta pois…Mutta ei tarviikaan jos nyt sitten maalataan vaan kaikki huoneet.
  Heh! Mä en tiedä saako meidän kissoja hihnaan mutta kyllä meidän tontti on ihan hyvä paikka antaa niiden olla vapaana.

  Anonyymi: Voi kiitos!:):)

  Anonyymi: Totta, samaa mieltä! (Paitsi se narina on huono kun lapset on nukahtanut..;D )

  Niin kyllähän kaikkia laitteita saa lainattua, mutta kun se lainakin maksaa…:/ Tuskin mn:kään ilmaiseksi lainaa…Kallis on, huomasin kanssa…Et taitaa jäädä sittenkin kauppaan, katotaan nyt…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *