Sielä ne joulutähdet nyt on!

Alkuun iso kiitos edelliseen kommentoineille! Niitä oli hauska lukea ja nähdä että muutkin ymmärtää mitä tarkoittaa joulumieli ja sen puuttuminen. No, eihän nämä nyt kauhean vakavia asioita ole mutta eräs mun vakkarilukija (jolla on välillä pelottavan samanlaiset ajatukset kuin mulla,heh!) kirjoitti hyvin. Joulufiilis ja joulun odotus on tärkeitä koska niiden avulla pääsee mukavasti ja hyvillä fiiliksillä tämän pimenevän ajan yli. Miten sitä jaksaisikaan koko talven ilman joulua??
Mä tosiaan teidän kommenttien jälkeen pistin Bublen joululaulut soimaan, otin ekan lasin glögiä ja löysin vihdoin ne tähdet! No, joulufiilis ei täysillä iskenyt mutta eiköhän se sieltä viimeistään lumien tultua tule.:) Nyt on työtkin pitänyt niin kiireisenä ja vienyt kaikki ajatukset mutta nekin pitäisi tässä nyt tasoittua.

Joulutähdet sun muuthan kuuluu näihin ikuisiin ”voiko ne jo nyt laittaa”-kysymyksiin. Mä taas olen sitä mieltä että ne on talvitähdet. Niissä on ensinnäkin iso työ saada ne ikkunaan, joten ne saa luvan roikkua siinä sitten lokakuusta tammikuuhun. Lisäksi ne tuo kivaa valoa ja tunnelmaa nyt kun illat on niin kamalan pimeitä. Tänään ollu koko päivä.

Huomaan myös että jälleen olen niitä harvoja blogimaailmassa jotka laittaa oikeasti kunnon punaisen joulun tänäkin vuonna. Monilla joulukoristeet on tyyliin sitä että laitetaan valoja, kuusi ja kynttilöitä tms. Mikä on tosi kaunista myös! No, mä en osaa sisustaa niin hillitysti ja olen jouluhullu, joten tänäkin vuonna meillä on tiedossa kunnon joulukoristelut, ja tänä vuonna hankitaan se kuusikin. Vuosi sitten ei jaksettu kun oli juuri tullut koiranpentu taloon ja myös muutto oli juuri takana. Saa nähdä mitä se koira ja koiran huiskiva häntä tykkää kuusesta….

 Meinasin laittaa tähän Mikin huoneen kuvia mutta tosiaan huone näyttää kuvissa tosi ankealta vaikka oikeasti se ei sitä enää ole.
Tänään varmaan laitetaan viimeiset vuodat seinälle kun viikonloppuna loppui liisteri kesken. Meillä on tällä hetkellä toinen lastenhuone niin ahdas ja kovalla käytöllä mun töiden takia, joten Mikin huoneen valmistuminen tulee erittäin sopivaan saumaan! Nytkin lelut on vallannut niin isosti olohuoneenkin että hyvä kun liikkumaan mahtuu.

Ai juu, töistä puheenollen, huomisessa Hesarissa olisi juttu meistä, tällä kertaa aiheena meidän työ vastaanottoperheenä. Kiva juttu siitä mitä kaikkea tämä työ onkaan näin meidän näkökulmasta.:)

-Henna-

Ps. Lupaan ettei joulujuttuja nyt enempää vähään aikaan. 🙂

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Talvitähti. Talvivalot. Niitä meilläkin on. 😀
  Punainen joulu on kyllä ihana. 🙂 Mä allekirjoitan myös tuon, että joulun odotuksella ja fiilistelyllä pääsee kivasta yli ankean loppusyksyn. 🙂

 2. 3

  sanoo

  Anna palaa vaan niiden joulujuttujen kanssa. Ihan turhaan ne joulukoristeet ja muut viettää aikaansa varastonhyllyillä kun niistä voi nauttia vähän pidempäänkin. =)

  • 4.1

   sanoo

   Olen tehnyt ne itse! Parolanaseman blogin ohjeilla.:) Valosarjaan tein askartelumassasta nuo kukat ja kiinnitin valoihin kuumaliimalla.:)

 3. 5

  sanoo

  minä täällä jo valoja olen viritellyt sanokoon muut mitä tykkää 🙂
  ja punainen joulu on aina ollut…tosin meillä tuota punasta on muutenkin 🙂

 4. 7

  sanoo

  Joulu on muutakin kuin joulu,ainakin minulle. Eihän tästä pimeydestä muuten selviä kuin tunnelmoimalla. Minusta kauniit valot ja kynttilät ovat ihan parasta loppusyksyssä…

 5. 8

  sanoo

  Olipa ylläri lukea äsken aamun Hesaria. Tuttua väkeä! Juttu oli hieno, itku meinasi tirahtaa jossain kohtaa. Onneksi on kaltaisianne ihmisiä.

  Olin hämmentynyt siitä, että jutussa mainittiin niin tarkasti se raha, mitä lapsista huolehtimisella tienaa. Ovat todella isoja rahoja ainakin meidän perheen näkökulmasta katsottuna, ja nyt en enää ihmettele, miksi niin usein joutuu lukemaan juttuja hirviömäisistä sijaisvanhemmista. Tuollainen raha takuulla houkuttelee alalle sellaisiakin ihmisiä, jotka eivät siihen oikeasti sovellu.

  Paljon tsemppiä teille ja hyvää taivalta lapsille, jotka teille tulevat ja teiltä lähtevät. ❤

  Ai joulu… auttaisikohan minun syysankeusolossani, jos alkaisinkin jo valmistautua jouluun… hmmm…

  • 8.1

   sanoo

   Mua surettaa aina tuo raha-asia. Se antaa niin väärän kuvan siitä mitä se oikeasti on! Mehän ollaan välillä pitkäänkin tyhjillään, jolloin käteen ei paljoa jää. Toissasyksynä kun peruskorvausta ei vielä ollut, olin kuukausia ilman mitään tuloja! Nyt onneksi on tullut edes tuo peruskorvaus jolla saa edes jotain. Saatikka että tämä työ on todella todella raskasta, 24/7 työtä johon kuuluu erilaisten lasten lisäksi vanhemmat, sosiaalityöntekijät, neuvottelut, jatkuva huoli lapsista… On todella kurjaa jos joku lähtee tähän työhön vain rahan takia, koska ei se raha oikeasti helpolla tule. Onneksi tuolla hesarin sivulla ei ole mahdollista ihmisten antaa palautetta, tulisi varmaan aika ikävääkin tekstiä tuohon rahaan liittyen.

   Kyllä se voisi auttaa!:)

  • 8.2

   sanoo

   Se on takuulla hirmuisen raskasta, henkisesti varsinkin. Ja niin valtavan suuri vastuu siihen sisältyy.

   Ihmettelen tosi paljon, miksi ne rahasummat oli edes lueteltu siihen juttuun. Mitä ne kuuluvat lukijoille?

  • 8.4

   sanoo

   Niin sitä mäkin ihmettelin, kai sillä haluttiin kohauttaa ja herättää keskustelua, sitähän se on kun mediasta kyse. Otsikotkin oli aikamoiset, varsinkin nettiversiossa. Palkat ei mun mielestä kuulu kuin niille jotka oikeasti harkitsee tätä työtä.
   Ilona: No niinpä! Noin kun sen ajattelee niin tuntipalkka on pieni, varsinkin jos joutuu olemaan välillä pitkäänkin tyhjillään! Eikä meillä ole vapaata ikinä! Ei voi 8 tunnin jälkeen heittää hanskoja tiskiin ja aloittaa vapaa-aika. Tai olla vain illat oman perheen kesken. Ei sillä että valittaisin, mä tykkään tästä työstä mutta lukijat ei osaa varmaan ajatella noita huonojakin puolia. Tämä on niiiiin erilaista työtä!:)

  • 8.5

   sanoo

   Minä luin Hesarin jutun äsken kaikessa rauhassa ja olin myös tippa silmässä. Minusta on ihan oikein, että siitä maksetaan jotain, koska kyllähän siinä myös joutuu luopumaan monesta asiasta, jos myös saa paljon. Pyörittelen yhä mielessäni, olisiko meistä samaan (ehkä kunhan saadaan tämä pahin kaaos järjestykseen). Mietin kuitenkin sitä, kun tavallaan työ ei ikinä lopu (mutta eihän oma perhe-elämäkään ikinä lopu) ja mietin miltä se tuntuisi omista lapsista.

   Ihailen ja kunnioitan teidän työtänne.

  • 8.6

   sanoo

   Toivottavasti et, Henna, ymmärtänyt väärin tuota rahakommenttiani. Ala on minulle vieras ja olen tavannut kerran ihmisen, jolla oli pitkäaikaisia sijoituslapsia ja joka hyvinkin vastenmieliseen tapaan kehui sillä, miten hyvin sillä hommalla tienaa. Lisäksi olen lukenut liian monta tarinaa sijoitusvanhemmista, jotka pahoinpitelevät ja hyväksikäyttävät lapsia. Yhden juuri muutama päivä sitten Hesarista. Olen aina ihmetellyt, miten tällaiset ihmiset voivat päätyä sijaisvanhemmiksi. Siis rahan takia, ehkä. Kun tuossakin jutussa oli ne isot summat lueteltu tuohon tapaan, voin uskoa, että aika moni työtön tai pätkätyöläinen saattaa ajatella, että tuossapa "helpolla" hyvät rahat.

   Itse en rupeaisi tuota työtä tekemään mistään summista.

  • 8.7

   sanoo

   Siis en ymmärtänyt väärin! Ymmärrän myös mitä tarkoitat. Ne jutut kuulostaa ihan hirveiltä, enkä mäkään ymmärrä miten joku voi tehdä niin….:(

 6. 9

  Anonyymi sanoo

  Joulunhan kuuluu olla punainen. Odotetaan vain milloin ne muut huomaavat sen. Koukuttava blogi, mukava käydä kurkkaamassa mitä siellä touhutaan.

 7. 10

  Anonyymi sanoo

  Ihanat kuvat taas. Joulua lisää vaan;) Pitää ostaa hesari, mielenkiintoista lukea tästä erittäin tärkeästä asiasta. Päivänjatkoja <3 t.äiti Turusta

 8. 11

  sanoo

  Heh, todellakin aika spookya välillä. 😉 Jäin tällä kertaa fiilistelemään tuon toisen kuvan kohdalle! Vitsi miten kivat värit siinä ja nuo valot! Voi että kun saisi taas itsestäänkin kaivettua esiin sen pipertelijän joka jaksoi tehdä tuollaisia juttuja. Minne lie kadonnut?

  • 11.1

   sanoo

   😀
   No älä, kuule samaa mietin just pari päivää sitten! Siis noi valothan mä tein toissajouluna, ja sen jälkeen en ole juuri muutamaa paperista viirinauhaa lukuunottamatta askarrellut… Ei vaan ole aikaa, eikä oikein niitä omia tilojakaan vielä mihin levittäytyä. Lastenkin kanssa tulee askarreltua suorastaan nolon vähän…. Pitää ottaa nyt itseään niskasta kiinni kun nää työneuvottelut sun muut tässä vähenee ja arki vihdoin rauhoittuu. Viimeinen vuosi ollut niin hulinaa että huh!
   Mutta tosiaan noi parolan aseman kirjat ja pinterest on täynnä juttuja joita niin haluaisi ehtiä tehdä!

 9. 12

  Anonyymi sanoo

  Paljon kiitosta kun teette arvokasta työtä sijaisperheenä! Voi kun se raha-asia olisi jutusta jätetty pois, voin kuvitella mitä jeesustelua se saa aikaan: joku kokee sen helppona rahana ja joku valittaa, miksi siitä pitää moisia summia maksaa että on kotona lasten kanssa. No, täytyy toivoa että enemmistö näkisi raha-asioiden taakse!

  • 12.1

   sanoo

   No niinpä, mä harmittelin samaa, varsinkin kun jutussa ei tarkemmin auottu sitä että mitä kaikkea tähän työhön kuuluu. Eihän tämä ole vain lastenhoitoa kotona, ei todellakaan. Saatikka että vaikka oliskin, ei sekään ole aina niin helppoa ja ruusuilla tanssimista.
   Ainakin oli kuulemma töissä puhelimet soinut tänään kuumana, moni oli jutun luettuaan rohkaistunut soittamaan ja kysymään lisää työstä!:)

 10. 13

  Anonyymi sanoo

  Hieno juttu Hesarissa. Tuo raha-asia voi toisaalta olla siinä mielessä hyvä nostaa esille, että asiasta kiinnostuneet voivat uskaltaa harkita asiaa. Eihän tuosta helpolla leipä tule.
  Kokonaisuudessaan kotihoito on kuitenkin yhteiskunnalle halvinta ja lapselle parasta, jos sijoitusperhe on vain hyvä.
  Paljon voimia työhönne !

  • 13.1

   sanoo

   On se joo toisaalta, mutta ei se kuitenkaan kerro mitään. Ei mekään tuollaisia summia saada.
   Kyllä, lapselle paras kun on kotihoidossa, yksi ja sama hoitaja ja ns normaali arki!:)
   Kiitos kovasti.:)

 11. 14

  Anonyymi sanoo

  Ihanan näköstä teillä!
  En löytänyt juttua hs.fi:stä. Voisikohan joku laittaa linkin?

 12. 15

  Anonyymi sanoo

  Voi tulla rahaa toivoville hieman yllätyksenä se, että työtä voi olla vuodesta vain joitain kuukausia ja että työ on tosiasiassa todella paljon muutakin kuin lastenhoitoa. Käsi ylös, kaikki, jotka haluaa huumeita tai suuria määriä alkoholia käyttävät vanhemmat kotisohvalleen useita kertoja viikossa. On se vaan kyllä niin helppo tapa ansaita, että hyväsydämisten pitäisi tehdä ihan ilmaiseksikin. 😉

 13. 16

  sanoo

  Kuitenkin tosi kiva ja avartava juttu teistä! Ala on kyllä tosi tuntematon ja mielenkiintoinen. Ehkä osasin suhtautua jotenkin myötämielisesti kun oon seuraillut sun blogia taustalla jo varmaan pari vuotta, pitäis vaan jaksaa kommentoida useammin, tuntuu että se on aina jonkinlainen kynnys.
  Pääasiassa seurailen blogia perinnetaloihmisen näkökulmasta ja aika monesta jutusta teidänkin talossa tykkään ja itsellä on remppa vielä ihan alkutekijöissään 1800-l. hirsitalossa (täällä kuitenkin asutaan jo – "maaseudulla" vaikkakin aika lähellä Korsoa).

  • 16.1

   sanoo

   Kiitos!:)
   Mä tykkäsin jutussa juuri siitä että koska ala on monelle kovin tuntematon, niin tässä antoi vähän kuvaa siitä mitä se on, ne pienet jutut, vaatevarastot ja se miten lapsia voi tulla ja mennä, samankin päivän aikana saattaa lapsi vaihtua.
   Ihanaa aina kuulla että joku on seurannut tätä blogia noin kauan, kiitos siitä!:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *