Blogit
Koti asemalla

Sielä ne joulutähdet nyt on!

Alkuun iso kiitos edelliseen kommentoineille! Niitä oli hauska lukea ja nähdä että muutkin ymmärtää mitä tarkoittaa joulumieli ja sen puuttuminen. No, eihän nämä nyt kauhean vakavia asioita ole mutta eräs mun vakkarilukija (jolla on välillä pelottavan samanlaiset ajatukset kuin mulla,heh!) kirjoitti hyvin. Joulufiilis ja joulun odotus on tärkeitä koska niiden avulla pääsee mukavasti ja hyvillä fiiliksillä tämän pimenevän ajan yli. Miten sitä jaksaisikaan koko talven ilman joulua??
Mä tosiaan teidän kommenttien jälkeen pistin Bublen joululaulut soimaan, otin ekan lasin glögiä ja löysin vihdoin ne tähdet! No, joulufiilis ei täysillä iskenyt mutta eiköhän se sieltä viimeistään lumien tultua tule.:) Nyt on työtkin pitänyt niin kiireisenä ja vienyt kaikki ajatukset mutta nekin pitäisi tässä nyt tasoittua.

Joulutähdet sun muuthan kuuluu näihin ikuisiin ”voiko ne jo nyt laittaa”-kysymyksiin. Mä taas olen sitä mieltä että ne on talvitähdet. Niissä on ensinnäkin iso työ saada ne ikkunaan, joten ne saa luvan roikkua siinä sitten lokakuusta tammikuuhun. Lisäksi ne tuo kivaa valoa ja tunnelmaa nyt kun illat on niin kamalan pimeitä. Tänään ollu koko päivä.

Huomaan myös että jälleen olen niitä harvoja blogimaailmassa jotka laittaa oikeasti kunnon punaisen joulun tänäkin vuonna. Monilla joulukoristeet on tyyliin sitä että laitetaan valoja, kuusi ja kynttilöitä tms. Mikä on tosi kaunista myös! No, mä en osaa sisustaa niin hillitysti ja olen jouluhullu, joten tänäkin vuonna meillä on tiedossa kunnon joulukoristelut, ja tänä vuonna hankitaan se kuusikin. Vuosi sitten ei jaksettu kun oli juuri tullut koiranpentu taloon ja myös muutto oli juuri takana. Saa nähdä mitä se koira ja koiran huiskiva häntä tykkää kuusesta….

 Meinasin laittaa tähän Mikin huoneen kuvia mutta tosiaan huone näyttää kuvissa tosi ankealta vaikka oikeasti se ei sitä enää ole.
Tänään varmaan laitetaan viimeiset vuodat seinälle kun viikonloppuna loppui liisteri kesken. Meillä on tällä hetkellä toinen lastenhuone niin ahdas ja kovalla käytöllä mun töiden takia, joten Mikin huoneen valmistuminen tulee erittäin sopivaan saumaan! Nytkin lelut on vallannut niin isosti olohuoneenkin että hyvä kun liikkumaan mahtuu.

Ai juu, töistä puheenollen, huomisessa Hesarissa olisi juttu meistä, tällä kertaa aiheena meidän työ vastaanottoperheenä. Kiva juttu siitä mitä kaikkea tämä työ onkaan näin meidän näkökulmasta.:)

-Henna-

Ps. Lupaan ettei joulujuttuja nyt enempää vähään aikaan. 🙂

Kommentit (33)

 1. majryn

  Kuitenkin tosi kiva ja avartava juttu teistä! Ala on kyllä tosi tuntematon ja mielenkiintoinen. Ehkä osasin suhtautua jotenkin myötämielisesti kun oon seuraillut sun blogia taustalla jo varmaan pari vuotta, pitäis vaan jaksaa kommentoida useammin, tuntuu että se on aina jonkinlainen kynnys.
  Pääasiassa seurailen blogia perinnetaloihmisen näkökulmasta ja aika monesta jutusta teidänkin talossa tykkään ja itsellä on remppa vielä ihan alkutekijöissään 1800-l. hirsitalossa (täällä kuitenkin asutaan jo – "maaseudulla" vaikkakin aika lähellä Korsoa).

  • hennaasemalta

   Kiitos!:)
   Mä tykkäsin jutussa juuri siitä että koska ala on monelle kovin tuntematon, niin tässä antoi vähän kuvaa siitä mitä se on, ne pienet jutut, vaatevarastot ja se miten lapsia voi tulla ja mennä, samankin päivän aikana saattaa lapsi vaihtua.
   Ihanaa aina kuulla että joku on seurannut tätä blogia noin kauan, kiitos siitä!:)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *