Sähköä

Huomenna alkaa sähkötyöt keittiössä.
Me ollaan ostettu monta kassillista sähkötarvikkeita, ja mä olen aivan pyörällä päästäni siitä kaikesta.
Mut pyydettiin miettimään mihin haluan pistorasiat ja virtakytkimet, ja tarvikkeet piti ostaa valmiiksi jotta pääsee miehet heti huomenna ajoissa töihin. Silti tuntuu että tarvikkeita puuttuu, niitä ”ei näkyviä” juttuja.

Nämä Scheider Electrinicin Renova kytkimet ja rasiat olin jo päättänyt. Tämä ”ulkonäkö/sisustusosuus” kun on mulle se helpoin osuus. Näitä tulee keittiön välitilaan laattoihin upotettuna. Samoin molemmalle ovelle tulee tuollainen virtakytkin.
Olisin eniten halunnut jotain oikeasti vanhaa, tai vanhan kopiota edes, mutta maksavat niin paljon että nähän nyt tyydyin. Katsotaan nyt sitten jos muihin huoneisiin löytyisi halvemmalla niitä vanhoja. Lastenhuoneeseen haluan ehkä mustat kytkimet ja pistorasiat. Joko tällaiset tai ne oikeasti vanhat.

Muualle keittiöön, lattian tasolle tulee ihan perus pistorasioita, nämä Renovat kun ovat aika hintavia myös, eikä ne sielä lattian lähellä ole niin näkyvillä kuin siinä välitilassa.

Katsotaan nyt miten onnistuu. Eihän näitä kuoria vielä paikalleen saa, johtojen sun muun vetämistä se huominen on, mutta tästä se lähtee.

Mua vähän huvittaa kun mies aina katsoo mua kun hullua kun sanon mitä haluan. Esim just nämä siihen kettiön välitilaan. Samoin se on suhtautunut tapetteihin ym. Kun sitten lopulta tapetit ovat olleet seinässä, se on todennut että ”Hei, näähän onkin tosi hienot, sopii tänne!” Katsotaan miten näiden kanssa käy.

Vähän kyllä hirvittää olenko ajatellut kaiken järkevästi. Onko pistorasioita tarpeeksi, mistä mikäkin valo syttyy ym…Vaikea tässä vaiheessa ajatella kun ei sielä ole vielä niitä kalusteita…Täytyy toivoa että homma toimii.

Hyvää viikonloppua kaikille!

-Henna-

Nuo epäselvät kuvat ovat Clas Ohlsonilta kopsattu.

Kommentit
 1. 2

  Anonyymi sanoo

  Onhan se haasteellista miettiä mihin tarvitaan rasioita ja miten paljon. Me rakensimme uuden talon ja samoin noita paikkoja piti miettiä tosi aikaisin.

  Nyt kun talossa on asuttu 4-vuotta voi huomata, että osa rasioista on väärissä paikoissa. Esim. tykkään kovastit ikkunasta kun siinä on nuo tähdet (tai jouluvalot tms) ja onneksi on yksi rasia ylhäällä (on alunperin tehty ilmalämpöpumppua varten) ja kovassa käytössä (eli miettisin ihan näitä mieltymyksiä esim. lamppujen suhteen kun tekisin päätöksiä, lasten huoneessa on monesti kiva, että olisi vaikka ikkunalla joku valo ympärivuoden)

  Kun taas keittiössä on hassuissa paikoissa pistorasioita, mitä ei koskaan käytetä. Onneksi te jo asutte siellä ja keittiötä suunnittelette niin osaat ehkä jo arvioida mihin tulee kahvinkeitin ja mikäkin kone, on paljon kätevämpää että leivinpaahdin, kahvinkeitin jne voivat olla aika pöydällä, pistorasia kiinni, kun että niitä pitää vaihdella.

  Samoin esim. kännykän laturit meillä tuppaa olemaan yhdessä paikassa ja aina seinässä (meitä asuukin kodissa puhelinta käyttäviä 5) joten nekin tarvitsevat monta paikkaa, tai ainakin pari (kun erilaiset puhelimet).

  Eteinen on paikka, missä on kiva pitää myös jotain valoa tms sähköä tarvitsevaa. Vessat on ihan ehdottomia pistorasioiden suhteen, toisessa meillä on yksi (liian vähän) ja toisessa ei yhtään (aivan liian vähän).

  Rasiat menee helposti myös vääriin paikkoihin, jos se on kovin iso möhkäle, niin sen eteen ei mahdu kaappia (tai jää sitten monta senttiä seinän ja kaapin väliin)tai muuta eteen.

  Toisaalta elämäntilannekin muuttuu, nyt te tarvitsette tiettyjä juttuja, mutta entäs sitten kun perhe kasvaa ja teillä onkin vaikka 3 murkkua…no eihän sitä kukaan tiedä 10 vuoden päähän, mitkä laitteet ovat arkipäivää ja mitkä eivät.

  Kiva kun pähkäilet kaikkea, eikä se onneksi haittaa jos jokin menee väärin, hyvin sitä pärjää tarvittaessa jatkojohdolla tai mitä se ylimääräinen rasia jossain haittaa =)

  Mukavaa alkanutta vuotta. Olisi kiva kuulla onko sinulla hoitolapsia tällä hetkellä, muistaisin että syksyllä tuli kaksi mutta vieläkö he teillä asustavat. Tietenkään et juuri mitään voi kirjoittaa, mutta lähinnä mietin että miten taas olet onnistunut yhditämään rempan ja lastenhoidon. Ja oletko saanut/hakenut työnohjausta jne. Meillä siis omia ja sijoitettu ja lisäksi ollaan tukiperhe. Tavallista arkea eletään, mutta kohta se muuttuu kun hoitovapaani loppuu ja yritän yhdistää työn ja (ison perheen) perhe-elämän…

 2. 3

  sanoo

  nättiä tulee, meillä on samat eljot, mutta harmaalla taustalla. meidän tosin oli valmiiksi laitettu edellisen asukkaan toimesta, jos mun mielikuva ei ole ihan väärä niin se tais käydä tallinnasta ne hakemassa (tai sitten ei, kuuden vuoden univelka tekee temppuja muistille;-))

 3. 4

  Anonyymi sanoo

  Toivotaan että nuo ostamasi tarvikkeet ovat asentaja ystävällisiä. Hinta on hyvä merkki asiasta. Jotku pistorasiat on meinaan suunniteltu niin huonosti tai paremminkin jätetty suunnittelematta että hermo palaa kun niitä asentaa. Samaa sanoisin vanhoista rojuista. Älä edes kuvittele ostavasi kierrätysliikkeestä sähkötarvikkeita. Sitten neuvon jättämään biltemat ja muut rojukaupat väliin kun ostat sähkötarvikkeita. Kaveri osti kesällä B:n pari upporasiaa, muuten hyvät mutta niihin ei löytynyt vedonpoistajia vaikka olivat hyväksytty sähkötarvikkeiksi.
  Hyvä että me ei rakenneta, sillä silloin et saisi noin vapaasti tehdä sähkötarvikehankintoja 🙂
  Timo

 4. 6

  sanoo

  Minna: Kiva kuulla positiivisesta kokemuksesta! Luulen että mäkin tuun olemaan niihin ihan tyytyväinen.:)

  Anonyymi: Kiitos, tuossa tuli monta hyvää vinkkiä!:) Oonkin yrittänyt kuvan kanssa miettiä että missä pitäisin kodinkoneita jne. Esim nuo tähtilamput oli hyvä huomio, mietin että molemman ikkunan lähellä pitäisi olla pistorasia, ei vaan ehkä onnistu…
  Luulen että nämä tulee olemaan ihan hyvissä paikoissa, lähinnä se määrä mietityttää.

  Ei, mulla on nyt ollut ihan hirveän pitkä tauko työssä…:/ On kyllä ehtinyt rempata, mutta palkkaa ei tule…:/
  Meillä on ryhmätyönohjausta kerran kuussa.

  MonenÄiti: Okei:D Jos mulla on lahopää, en ihmettele jos 6 vuoden univelka vähän aiheuttaa unohtelua.:D

  Timo: haha, no, voihan niitä sitten vaihtaa. Mä kyllä uskon että ainakin noi kuvan tuotteet ovat ihan ok, ovat tosiaan vähän hintavampiakin ja laadukkaamman oloisia. Muista en sitten tiedä, osa on Clas Ohlsonilta, osa K-raudasta. Clasulla ollaan ainakin saatu aina ihan laadukasta tavaraa.
  En osta kierrätysliikkeistä, lähinnä mielessä rakennusapteekin tms uusvanhat tuotteet.
  Kiitos vinkeistä!

 5. 8

  Maija sanoo

  Kyllä nuo Renovat on ihan laadukkaita. Meillä on laitettu kaikki näkyvät pistorasiat niillä. Onhan ne toki kalliimpia kuin ihan perusmallit mutta paljon hienompia =). Ihan vinkkinä vaan, Ruotsista tilaamalla noita saa paljon halvemmalla, meillä on hyviä kokemuksia eldirekt.se putiikista. Ruotsista sai myös sellaisia osia, joita ei Suomesta löytynyt, ainakaan silloin kun viimeksi tilattiin niin Suomessa ei ollut saatavilla esim. lattialämmitystermostaattia.

 6. 9

  sanoo

  Maija: Vau, suuri kiitos vinkistä! Tuolla on näköjään puolet halvempia nuo! Ainoa miinus etten ainakaan löytänyt sivuilta muuta kieltä kuin ruotsi, niin ei meinaa oikein ymmärtää.:D Mutta kyllä tuolta saa tilattua ainakin nuo tutut tuotteet!:D Mahtavaa!:):)

 7. 10

  Maija sanoo

  Joo, kieliongelmahan siinä taisikin olla kun ei noi sähkötermit ole ihan tuttuja sillä toisella kotimaisella(kaan). Me taidettiin katsoa jostain kotimaisesta kuvastosta jotkut mallinumerot ja tilattiin niiden perusteella. Pari tilausta on tuonne tehty ja kohta varmaan pitäisi taas laittaa uutta tilausta menemään…

 8. 11

  sanoo

  Meillä kun on patterit tuvassa, niin aina sen patterin vieressä on pistorasia (maastoutuvat hyvin sinne putkien ja patterin väliin), toinen hyvä on ollut, että melkein jokaisen oven vieressä on pistorasia… niin ja jääkaapille on omansa jääkaapin yläpuolella. Kulmamallisessa keittiössä ei ole rasioita kuin toisella seinällä, sais olla toisellakin… en nyt muista minkämallinen teille on tulossa. Keittiössä ylipäätään en tiedä mikä määrä on liikaa, kun pitää olla sellaisia, että saa esim. kahvinkeittimen johdon piiloon ja toisaalta sellaisia mitä on helppo käyttää kokatessa.

  Renovan katkaisijat on meilläkin ja pistorasiat on tavallisia, meinaavat ne renovat olla vähän ahtaita kuulemma ja sen takia suurin osa jakorasioista on renovan pyöreiden sijaan suorakulmion mallisia (ihan ok nekin). Ja muuten, jos sattuu löytymään tuttuja sähkömiehiä, jotka saa henkilökunta-alennusta… sillä me säästettiin paljon.

 9. 12

  sanoo

  Maija: Joo sehän se on kun ei noita meinaa osaa suomeksikaan ostaa.:D Mut tilaa vaan samoja mitä itsellä on ennestään.

  Kirsi: Joo meille tulee sillain kulmaan keittiö ja molemmille seinille laitetaan välitilan alalaitaan yhteensä 8 reikää. Lisäksi vastakkaiselle seinälle tulee jääkaappi ja pieni lipasto tms jossa keitellään kahvit ym ja siinä on lattian tasolla piilossa 6 reikää joista yksi sille jääkaapille.
  Mun mielestä se välitilan alareuna on hyvä paikka kun johdot saa sinne kodinkoneen taakse sit.:)

  Ai ai, toivottavasti eivät olisi Renovat ahtaita…:/
  Joo meillä kävi miehen veli laittamassa, ei maksanut mitään.:) Huima säästö meille!

 10. 13

  sanoo

  Kuulosta hyvältä määrältä, ja sijoitus alareunassa on varmaan kans hyvä. Meillä pistorasiat 4kpl on valaisimen yhteydessä ja yläreunassa sen takia.

  Toivottavasti johdoissa riittää pituudet lattiatasoon siellä toisella puolella, leivänpaahtimessa ainakin manaan sitä lyhytty johtoa aina. Kahvinkeittimessä mahtaa kyllä piisata johto.

  Renovien katkaisimissa riittää tilaa kohtuudella, mutta jakorasioissa on monesti enemmän sitä johtosekamelskaa, niitä isä haukkui ahtaiksi. Meille kaverin kautta tavarat alennuksella ja isä asensi, säästöä:).

  Voi miten mahtava tunne varmasti, kun keittiö alkaa valmistumaan:). Kuvia, kuvia!!

 11. 14

  sanoo

  Niin totta, leivänpaahtimessa on lyhyt johto ainakin…Taitaa olla tuossa kahvinkeittimessäkin aika lyhyt…Pitääpä miettiä vielä asiaa, vielä kun sähköt ei ole lopullisesti paikoillaan.

  On kyllä mahtavaa!:) Joo mä laitan varmaan seuraavat kuvat sitten kun aletaan kalusteita kasaamaan, vielä ei ole paljoa nähtävää.:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *