Koti asemalla
Koti asemalla

Sähköä

Huomenna alkaa sähkötyöt keittiössä.
Me ollaan ostettu monta kassillista sähkötarvikkeita, ja mä olen aivan pyörällä päästäni siitä kaikesta.
Mut pyydettiin miettimään mihin haluan pistorasiat ja virtakytkimet, ja tarvikkeet piti ostaa valmiiksi jotta pääsee miehet heti huomenna ajoissa töihin. Silti tuntuu että tarvikkeita puuttuu, niitä ”ei näkyviä” juttuja.

Nämä Scheider Electrinicin Renova kytkimet ja rasiat olin jo päättänyt. Tämä ”ulkonäkö/sisustusosuus” kun on mulle se helpoin osuus. Näitä tulee keittiön välitilaan laattoihin upotettuna. Samoin molemmalle ovelle tulee tuollainen virtakytkin.
Olisin eniten halunnut jotain oikeasti vanhaa, tai vanhan kopiota edes, mutta maksavat niin paljon että nähän nyt tyydyin. Katsotaan nyt sitten jos muihin huoneisiin löytyisi halvemmalla niitä vanhoja. Lastenhuoneeseen haluan ehkä mustat kytkimet ja pistorasiat. Joko tällaiset tai ne oikeasti vanhat.

Muualle keittiöön, lattian tasolle tulee ihan perus pistorasioita, nämä Renovat kun ovat aika hintavia myös, eikä ne sielä lattian lähellä ole niin näkyvillä kuin siinä välitilassa.

Katsotaan nyt miten onnistuu. Eihän näitä kuoria vielä paikalleen saa, johtojen sun muun vetämistä se huominen on, mutta tästä se lähtee.

Mua vähän huvittaa kun mies aina katsoo mua kun hullua kun sanon mitä haluan. Esim just nämä siihen kettiön välitilaan. Samoin se on suhtautunut tapetteihin ym. Kun sitten lopulta tapetit ovat olleet seinässä, se on todennut että ”Hei, näähän onkin tosi hienot, sopii tänne!” Katsotaan miten näiden kanssa käy.

Vähän kyllä hirvittää olenko ajatellut kaiken järkevästi. Onko pistorasioita tarpeeksi, mistä mikäkin valo syttyy ym…Vaikea tässä vaiheessa ajatella kun ei sielä ole vielä niitä kalusteita…Täytyy toivoa että homma toimii.

Hyvää viikonloppua kaikille!

-Henna-

Nuo epäselvät kuvat ovat Clas Ohlsonilta kopsattu.

Kommentit (14)

 1. Kirsi

  Meillä kun on patterit tuvassa, niin aina sen patterin vieressä on pistorasia (maastoutuvat hyvin sinne putkien ja patterin väliin), toinen hyvä on ollut, että melkein jokaisen oven vieressä on pistorasia… niin ja jääkaapille on omansa jääkaapin yläpuolella. Kulmamallisessa keittiössä ei ole rasioita kuin toisella seinällä, sais olla toisellakin… en nyt muista minkämallinen teille on tulossa. Keittiössä ylipäätään en tiedä mikä määrä on liikaa, kun pitää olla sellaisia, että saa esim. kahvinkeittimen johdon piiloon ja toisaalta sellaisia mitä on helppo käyttää kokatessa.

  Renovan katkaisijat on meilläkin ja pistorasiat on tavallisia, meinaavat ne renovat olla vähän ahtaita kuulemma ja sen takia suurin osa jakorasioista on renovan pyöreiden sijaan suorakulmion mallisia (ihan ok nekin). Ja muuten, jos sattuu löytymään tuttuja sähkömiehiä, jotka saa henkilökunta-alennusta… sillä me säästettiin paljon.

 2. hennaasemalta

  Maija: Joo sehän se on kun ei noita meinaa osaa suomeksikaan ostaa.:D Mut tilaa vaan samoja mitä itsellä on ennestään.

  Kirsi: Joo meille tulee sillain kulmaan keittiö ja molemmille seinille laitetaan välitilan alalaitaan yhteensä 8 reikää. Lisäksi vastakkaiselle seinälle tulee jääkaappi ja pieni lipasto tms jossa keitellään kahvit ym ja siinä on lattian tasolla piilossa 6 reikää joista yksi sille jääkaapille.
  Mun mielestä se välitilan alareuna on hyvä paikka kun johdot saa sinne kodinkoneen taakse sit.:)

  Ai ai, toivottavasti eivät olisi Renovat ahtaita…:/
  Joo meillä kävi miehen veli laittamassa, ei maksanut mitään.:) Huima säästö meille!

 3. Kirsi

  Kuulosta hyvältä määrältä, ja sijoitus alareunassa on varmaan kans hyvä. Meillä pistorasiat 4kpl on valaisimen yhteydessä ja yläreunassa sen takia.

  Toivottavasti johdoissa riittää pituudet lattiatasoon siellä toisella puolella, leivänpaahtimessa ainakin manaan sitä lyhytty johtoa aina. Kahvinkeittimessä mahtaa kyllä piisata johto.

  Renovien katkaisimissa riittää tilaa kohtuudella, mutta jakorasioissa on monesti enemmän sitä johtosekamelskaa, niitä isä haukkui ahtaiksi. Meille kaverin kautta tavarat alennuksella ja isä asensi, säästöä:).

  Voi miten mahtava tunne varmasti, kun keittiö alkaa valmistumaan:). Kuvia, kuvia!!

 4. hennaasemalta

  Niin totta, leivänpaahtimessa on lyhyt johto ainakin…Taitaa olla tuossa kahvinkeittimessäkin aika lyhyt…Pitääpä miettiä vielä asiaa, vielä kun sähköt ei ole lopullisesti paikoillaan.

  On kyllä mahtavaa!:) Joo mä laitan varmaan seuraavat kuvat sitten kun aletaan kalusteita kasaamaan, vielä ei ole paljoa nähtävää.:D

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *