Ruutulattia suunnitelma

Täällä mä oon taas, heh heh…:D
Listasin tossa blogin oikeaan laitaan juttuja joista aion vielä kirjoittaa ja siinä tuli mieleen että tästä tulevan aulan lattiasta piti kirjoitella.
Selailin jokunen viikko sitten sukulaisen/ystävän vanhoja Gloriankoti-lehtiä, ja sieltä tuli vastaan tämä kuva. Tämä on sarjassamme näitä hyviä ideoita, jotka pitää kerätä ihan talteen.
Eli tuo ihana lattia. Katsotaanpas ihan lähikuvassa:

Siis tuo eteinen tässä kuvassa on muutenkin kiva, mutta näitä lattian ruutukuvioita rakastan, varsinkin mustavalkoista. (Joka ei meille harmi kyllä sovi) Sinänsähän tässä ei ole mitään ihmeellistä, ruutukuvion päätin laittaa aulaan jo ajat sitten, mutta tuo tapa millä tämäkin lattia on tehty. Sen sijaan että hirveällä työllä teippailisin lattiaa ja panikoisin ettei milliäkään mene viiva vinoon, voinkin vetää ruudut ihan vapaalla kädellä.

Mä tykkään tässä lattiassa tosta että ruudut ei ole ihan suoria, lattia on hiukan kulunut ja lautojen reunat näkyy selvästi. Ihan kuin meidän perhe ja elämäntavat: ”ei se ole niin justiinsa”.:) Itseasiassa meidän aulan lattia on kaikenlisäksi vähän vinokin, ja varmaan sellaiseksi jääkin.
Kulumaa en meinaa tehdä valmiiksi koska aulan lattia varmasti kuluu nopeasti itsekin mutta viivat vedän vapaalla kädellä.
Se, että miten tuo toimii kaakaonruskea-roosaruutuisessa lattiassa, en tiedä, mutta sitä lähdetään kokeilemaan.
Pieniä juttuja, mutta niin tärkeitä sisustuksessa, ja helpottaa työtä paljon!:)

Mies aloitti tänään olohuoneessa katon rapsuttelun, ensi viikonloppuna päästään ehkä keittiön putkihommissa  ja tapetoinnissa eteenpäin. Jospa se kauan odotettu paneelimaalikin vihdoin saapuisi!! Huh huijaa, ehkä hommat taas etenee meillä. Hihii, niin kivaa!:):)

-Henna-

Ps. Toivoisin kommenttia oikean palkin kyselyyn, mua kiinnostaa hirveästi että millaisia ihmisiä täällä keskimäärin käy.

Kommentit
 1. 2

  Anonyymi sanoo

  Melko ikärasismia. 41-60v samaan ikäkatekoriaan. Melki jätin vastaamatta.
  Timo

 2. 3

  sanoo

  Vanhuus alkaa neljässäkymmenessä, Timo. Minulla vielä pari vuotta aikaa! 😀

  Minäkin olen päättänyt, että meidän keittiöön tulee ruutulattia. Joskus sadan vuoden päästä viimeistään.

 3. 4

  sanoo

  Timo: Mutta Timo, onhan sielä 0-20 v ja "vielä iäkkäämpikin?":D Mun mummi varmaa irvistää kun joutuu ruksaa sen "vielä iäkkäämpi" kohdan.:D

  Susanna: Haha, vanhuus on hyvä asia, silloin ihminen on vihdoin elämää nähnyt ja fiksu. Tai sitä mä omalle kohdalleni toivon että näin kävisi.:D

  Ja jep, voin hyvin kuvitella teille sen ruutukuvion.:)

 4. 5

  sanoo

  Mä vastaisin kyselyyn, jos tietäisin, mitä kaikkia paikkoja lasketaan pääkaupunkiseutuun? 🙂 Joissain paikoissa mun asuinpaikka luokitellaan siihen, joissain ei 🙂

 5. 6

  Anonyymi sanoo

  Mummi ruksasi sen jo, enkä antais päivääkään pois. Terveisiä Timolle on mukava kun olet kommentoimassa.
  terkkuja titi

 6. 7

  Päpä sanoo

  Turun seudulta huiskuttelee terveisensä 31-vuotias nainen. Asuin koko pienen ikäni (itse asiassa 22 vuotta) Korsossa, kunnes muutin muualle. Sattumalta eksyin tänne blogiisi kuukausia sitten ja on ollut mukava seurata projektianne ja muita touhujanne. Mulla on hämärä mielikuva, että Korson asema olis ollut toiminnassa joskus, kun oon ollut tenava ja että oltais äitin kanssa käyty ostamassa sieltä lippuja. Varhaisaikuisuudessa rakennus on kyllä jäänyt itseltäni täysin huomiotta, vaikka junalla paljon tulikin kuljettua siitä ohi. Piti alkuun oikein miettiä ja hahmotella, että missä siinä muka tuommoinen talo on. 😀 Musta on aivan ihanaa, että ootte löytäny unelmienne kodin just siitä!
  Kiitos lämminhenkisestä blogista ja keep up the good work! 🙂

 7. 8

  Anonyymi sanoo

  Yhden Titin tunnen mut se et voi olla sinä. Mut ikärasismia on toi noin suuri haarukka. No onneksi Susannakin voi jo alle kahden vuoden päästä katekorisoida itsensä 60 vuotiaaksi.
  Timo

 8. 9

  sanoo

  LillaMy: Laita vaikka pk-seutuun. Ei se nyt ole niin justiinsa, kunhan keskimäärin näen että ketä täällä käy.:)

  Päpä: Kiitos!:) Joo mäkin olen Korsossa monesti ennen käynyt, tosin aika nuorena, mutta en kyllä yhtään ollut ennen tätä taloa huomannut. Ihan kuin se olisi ilmestynyt tähän nyt vain meitä varten.:D

  Timo: Pahoittelen, mutta ei se nyt ole niin vakavaa. Mä pistin ajatukseni tohon kyselyyn noin kahden sekunnin ajaksi, koska tämä ei ole mikään virallinen kysely vaan mun omaksi iloksi. Päättelin että väliin 20-40 v tulee eniten porukkaa ja siksi ne sai omansa.

  Mulle henkilökohtaisesti on ihan sama onko ihminen 40 vai 60 koska mulle kumpikaan ei ole vanha. Ihminen on sen ikäinen kun tuntee ite olevansa. Mun mieskin lähenee 40 vuotta, mutta on varmaan henkisesti yhtä pikkupoika vielä 60-vuotiaana, ja ihan yhtä rakas. (terveisiä vaan!)
  Itse olen mieluummin kohta 30 v kuin enää 20 v, ja mielelläni aikuistun ja viisastun lisää.:)

  Kyse oli nyt katsoa millaista porukkaa täällä suunnilleen on, ei haukkua itseäni vanhempia ihmisiä. Kiitos, olen puhunut.:)

 9. 10

  sanoo

  Kymenlaaksosta yks Mummo, joka kuuluu 40-60vuotiaisiin, mutta ei ole vielä vanha ja viisas (ehkä hiukan enemmän elämää nähnyt kyllä). Luen blogiasi aina kun päivityksiä tulee.
  :DDDD

 10. 11

  Anonyymi sanoo

  Löysin tänne ystävän vinkistä – ihana blogi 🙂 Ehdin vasta vähän aloittaa lukemista, mutta palaan kahlaamaan kaikki läpi…

 11. 12

  Anonyymi sanoo

  Ruutulattiaa ei tarvitse teipata, jos teet sopivankokoisia suojapaloja esim. kovalevystä tai halvoista sopivankokoisista lattialaatoista. Lattialaattojen tapauksessa pohjaan kannattaa vetää vähän teippiä suojaamaan naarmuttamiselta ja suojalevyjen kanteen pitäisi saada teipillä tai liimalla jonkinlainen nostonuppi. Esim. kymmenkunta suojalevyä haluttuun ruutukokoon vaaleammalla värillä maalatulle lattialle ja siitä maalaamaan tummaksi. Suurilla kontrasteilla kertamaalaus ei välttämättä riitä. Paksu maalikalvo sotkee siirrettäessä suojia. Voit kävellä suojien päällä maalatessasi ja maalin ollessa pölykuiva siirtelet apumiehen kanssa suojat seuraaviin paikkoihin. Rättiä ja maalin ohennetta kannattaa varata, että saa putsattua suojat ja siistittyä sotkut rajauksista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *