Blogit
Koti asemalla

Ruutulattia suunnitelma

Täällä mä oon taas, heh heh…:D
Listasin tossa blogin oikeaan laitaan juttuja joista aion vielä kirjoittaa ja siinä tuli mieleen että tästä tulevan aulan lattiasta piti kirjoitella.
Selailin jokunen viikko sitten sukulaisen/ystävän vanhoja Gloriankoti-lehtiä, ja sieltä tuli vastaan tämä kuva. Tämä on sarjassamme näitä hyviä ideoita, jotka pitää kerätä ihan talteen.
Eli tuo ihana lattia. Katsotaanpas ihan lähikuvassa:

Siis tuo eteinen tässä kuvassa on muutenkin kiva, mutta näitä lattian ruutukuvioita rakastan, varsinkin mustavalkoista. (Joka ei meille harmi kyllä sovi) Sinänsähän tässä ei ole mitään ihmeellistä, ruutukuvion päätin laittaa aulaan jo ajat sitten, mutta tuo tapa millä tämäkin lattia on tehty. Sen sijaan että hirveällä työllä teippailisin lattiaa ja panikoisin ettei milliäkään mene viiva vinoon, voinkin vetää ruudut ihan vapaalla kädellä.

Mä tykkään tässä lattiassa tosta että ruudut ei ole ihan suoria, lattia on hiukan kulunut ja lautojen reunat näkyy selvästi. Ihan kuin meidän perhe ja elämäntavat: ”ei se ole niin justiinsa”.:) Itseasiassa meidän aulan lattia on kaikenlisäksi vähän vinokin, ja varmaan sellaiseksi jääkin.
Kulumaa en meinaa tehdä valmiiksi koska aulan lattia varmasti kuluu nopeasti itsekin mutta viivat vedän vapaalla kädellä.
Se, että miten tuo toimii kaakaonruskea-roosaruutuisessa lattiassa, en tiedä, mutta sitä lähdetään kokeilemaan.
Pieniä juttuja, mutta niin tärkeitä sisustuksessa, ja helpottaa työtä paljon!:)

Mies aloitti tänään olohuoneessa katon rapsuttelun, ensi viikonloppuna päästään ehkä keittiön putkihommissa  ja tapetoinnissa eteenpäin. Jospa se kauan odotettu paneelimaalikin vihdoin saapuisi!! Huh huijaa, ehkä hommat taas etenee meillä. Hihii, niin kivaa!:):)

-Henna-

Ps. Toivoisin kommenttia oikean palkin kyselyyn, mua kiinnostaa hirveästi että millaisia ihmisiä täällä keskimäärin käy.

Kommentit (12)

  1. Anonyymi

    Löysin tänne ystävän vinkistä – ihana blogi 🙂 Ehdin vasta vähän aloittaa lukemista, mutta palaan kahlaamaan kaikki läpi…

  2. Anonyymi

    Ruutulattiaa ei tarvitse teipata, jos teet sopivankokoisia suojapaloja esim. kovalevystä tai halvoista sopivankokoisista lattialaatoista. Lattialaattojen tapauksessa pohjaan kannattaa vetää vähän teippiä suojaamaan naarmuttamiselta ja suojalevyjen kanteen pitäisi saada teipillä tai liimalla jonkinlainen nostonuppi. Esim. kymmenkunta suojalevyä haluttuun ruutukokoon vaaleammalla värillä maalatulle lattialle ja siitä maalaamaan tummaksi. Suurilla kontrasteilla kertamaalaus ei välttämättä riitä. Paksu maalikalvo sotkee siirrettäessä suojia. Voit kävellä suojien päällä maalatessasi ja maalin ollessa pölykuiva siirtelet apumiehen kanssa suojat seuraaviin paikkoihin. Rättiä ja maalin ohennetta kannattaa varata, että saa putsattua suojat ja siistittyä sotkut rajauksista.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *