(Ruma) Piha

 Mä nyt laitoin kuvan tosta meidän uudesta aidasta, vaikkei siinä nyt sinänsä mitään katsomista ole. Näättepä nyt kuitenkin mihin se tuli! Se jatkuu tuohon talon puoliväliin ja siitä jatkaa matkaansa sitten joskus kun ehditään. Pääasia on että edes tuo paljain alue aidattiin.

Tämä pusikko on se keskeneräinen pusikko josta kerroin.
 Tuo tuossa maassa vasemmalla oleva matala kasvillisuus on siis tuota keskellä olevaa pusikkoa, mutta se kasvaa VÄHÄN väärään suuntaan…ja sitä on myös toisella puolella. Eikä nuo kyllä kauhean hyvinvoivilta näytä muutenkaan…

Ei siis näytä meidän piha kovin kauniilta tästäkään kulmasta…Tekisi mieli myllätä koko piha heti, mutta täytyy tyytyä odottamaan. Jos nuo puskat nyt edes saisi siistittyä tänä kesänä…

Sitäpaitsi mun päässä tuo piha näyttää jo tältä:

 • Aidan vierellä havuaitaa. Valkoinen puinen kävelyportti tuossa edessä olevassa ”kolossa”.
 • Ajoportti paikallaan
 • Kannot poissa
 • koko etuosa hienoa tasaista nurmikkoa
 • pusikko siivottu
 • kävelyportille vie ehkä liuskekivipolku tai jotain vastaavaa

On se hienoa omistaa tällainen näkö joka näkee kaiken parempana. 🙂

-Henna-

Ps. Sitä näkymää kohti ei tänään kyllä menty askeltakaan, kun oli niin kuuma että tämä mamma makoili vaan, lasten passaamisen lisäksi.

Ehkä sitten huomenna…

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Hiljaa hyvä tulee.. ei kai auta muuta ajatella, ellei sit ole varaa palkata pihan tekijöitä ja saada kaikkea hetinyt. Meidän piha on ollu ihan kauhea, vanhoista valokuvista sen näkee parhaiten.. lapset seisoi keskellä järkkyä savea ja kuraa.. ja nyt on jo ihan muuta, vaikka edelleenkään meillä ei ole puutarhaa ja muutakaan laitettua erityisempää. Mut siistiytynyt on ja paljon.

  Tuo aita on hyvä juttu, en ihmettele jos tuosta on aidattomana ollessa ihmiset vaan kävelly pihaan. No, nyt varmaankin sitten vihdoin tajuavat, ettei sinne ole enää asiaa.

 2. 2

  sanoo

  Täällä toinen ruman pihan omistaja 🙂 Eteneminen on hidasta mutta tärkeintä onkin tuo että itse näkee päänsä sisällä mitä siitä vielä tulee… Saa nauttia kauniista pihasta paljon kauemmin kuin ne ohikulkijat jotka ei siitä mitään vielä tiedä 😉

  (Kolmen kesän jälkeen meidän piha jo vähän vihjaisee että ihan kiva tästä tulee)

 3. 4

  sanoo

  Ruma piha täälläkin, nyt on kyllä parin viime viikon aikana saatu epämääräisiä kasoja pois, pensaita siistittyä, pari puuta ja pensata istutettua ja kun nurtsi alkaa kasvaa niin näyttää jo himpun verran paremmalta, hitaasti mutta varmasti:).

 4. 5

  sanoo

  Heli: Niinpä. Olen mä miettinyt että olisi niin ihanaa päästä tuon pihan kanssa johonkin kesäiseen puutarhaohjelmaan jossa ne vaan suunnittelisi ja tekisi.:D Itse tykkään sisällä sisustaa mutta pihan kanssa olen aivan ulalla että mitä ja miten pitäisi tehdä…
  mutta kuitenkin, kivointa on silti se että itse saa ajan kanssa suunnitella ja pikkuhiljaa toteuttaa. Vuosien päästä on ihana nauttia oman työn tuloksista!:)
  Kyllä ne ihmiset silti tänne pihaan tulee, puskien läpi tai tuota tietä pitkin. Aita antaa vaan vähän sitä kuvaa ulkopuolisille että ei tarttis tulla. Mutta juopot sun muut ei sitä kyllä tajua ennen kuin koko piha on aidattu portteineen.

  Pilvitarha: Niinpä!:D Muutenkin varmaan ulkopuoliset kauhistelee meidän talonkin kuntoa, mutta mä vaan hymisen tyytyväisenä kun näen talon päässäni valmiina.:D

  Timo: Täytyypä käydä katsomassa!:)

  Kirsi: Niinpä! Mäkin ajattelen koko ajan että onhan täällä nyt ihan eri tilanne kuin silloin kuin tultiin! Haravoitu, ikkunoita korjattu, ym ym. Eli ihan hyvin alkanut, ei vaan pitäisi olla niin malttamaton luonne….:D

 5. 6

  sanoo

  Heippa! Minusta pihasi ei näytä rumalta. Ei se laitetultakaan näytä, muttei missään nimessä rumalta. Kaunista suomalaista tavallista pihamaisemaa, josta saat varmasti ajan kanssa ihanan 🙂 Talo on todella kaunis, toivottavasti saatte sen pian maalattua ja graffitit piiloon.

  Meilläkin on talo maalaamatta, josko ensi kesänä sitten. Meillä vietetään nyt loppusyksyä. Juuri nyt työmiehet tekevät kylpyhuonetta ja työhuonetta minulle.

  Luin koko blogisi. Tekstisi ovat kivoja, niistä näkyy innostus ja onnellisuus. On varmaan tosi palkitsevaa, kun saa kodikasta aikaan töhrityistä huoneista.

  Täällä Chilessä ei ole vanhoja kauniita rakennuksia, jotka voisi remontoida. Maanjäristykset tasaisin väliajoin pitävät huolen siitä, ettei mitään vanhaa kunnollista ole jäljellä. Maan köyhyydestä johtuen ihmiset rakensivat ennen savesta tehdyistä tiilistä ja ne talot hajosivat viimeisessä suuressa maanjäristyksessä helmikuussa -10. Meillä on uusi puutalo, josta olen yrittänyt saada aikaan pohjoismaalaistyylisen.

  Tervetuloa vierailulle Peikkokukkulalle 🙂

 6. 7

  sanoo

  Mia: Niin toi on totta, siksi se otsikkokin oli osittain suluissa.:D

  Kuulostaa mielenkiintoiselta, asunto Chilessä! Tuun kurkkaamaan heti kun ehdin.:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *