Remppameininkiä

Kerroin aiemmin että näimme varaston katonrajassa lupaavan oloisen sängyn. Sami repi sen sieltä alas, koska tarvitsemme lapsille uuden kivan sängyn. (Ihme apinamies tuo mies on, kun siihen pystyi yksin!)
No, se ei nyt sitten ollutkaan sänky, vaan vähän tylsä ja puolittainen sohva…
Mä silti harkitsen todellakin että tästä jotain tekisi kun täällä tällainen on. Olisiko teillä ideoita? Selkänoja tästä puuttuu, mutta me uskotaan että se oli sielä katolla myös, sellainen ruma, vaaleanruskea, nahkaisen oloinen selkänoja…
Tämä on todella matala ja kapea. Se olisi todella lupaava jos olisi edes puinen selkänoja, samaa kuin nuo sivut. Täytyy pyöritellä ja miettiä, kunhan ehtii.
Tässä on meidän työhuone nyt!
Ankea ja todella sotkuinen, kaikki työkalut heitetty vaan sekaisin nurkkaan. Tämä tosin paranee huomattavasti kun saadaan ikkunat auki. Tästä tulee muuten luultavasti lopulta Mikin huone. Aika samankokoinen ja mallinen kuin nykyinen huone.
Tätä nyt tehdään, kittiä pois…

Ja tätä riittää! Sirua ja sirua, paljon. Sitä oli jo ennestään risoista ikkunoista, nyt ollaan itse tehty sitä paljon lisää. Jossain vaiheessa mietin että siivoan lapsille tältä puolen taloa huoneen käyttöön, mutta todettiin nyt että ei onnistu. Kaikki huoneet ovat nyt sen verran vaarallisia tuolla remppapuolella, että turha edes yrittää. Lasinsirua, vaarallisia työkaluja, seinää vasten nojaavia ikkunanpokia jne jne riittää tuolla.

Aloitin tänään pienen maalausprojektin jota voin edes tehdä nykyisen asunnon puolella. Vitsi miten ihanaa maalata! Lisäksi tuo ilma tekee olon niiin iloiseksi! Pitkän kylmän talven jälkeen on uskomatonta että ulkona voi helposti olla ohuemmalla takilla ja on lämmin! Kevät tuoksuu ilmassa, linnut laulaa ja oikein kutkuttaa vatsassa ajatus kesästä asemalla, omalla pihalla.
Edes työmäärä ei pelota, paremminkin odotan innolla! Juuri selailin jälleen Perinnemestarin remonttikirjaa ja hyvällä tavalla levoton olo valtasi mielen.

Miten mielenkiintoista kaikki onkaan!

-Henna-

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  JOssain sisustuslehdessä oli jokin aika sitten juttu, jossa vanha laverisänky oli maalattu mustaksi ja patja päällystetty pellavalla. Voisiko tuokin maalata ja istuinpehmusteet päällystää jollain tyyliin sopivalla kankaalla?

 2. 2

  sanoo

  Mä Henna kadehdin sua. Kun halut maalata. Mä olen suunnitellut, et tänään vihdoin maalaisin junnun huoneen seinän. Yksi kpl. Kittasin jo reiät, maalit hankin koulumatkalla, mutta saanko todella tehtyä sen. Lannistuin jo siitäkin, et kun yksi seinä maalataan vihreäksi niin "valkoisten" seinien kulahtuneisuus korostuu ja pakko sit maalata nekin tietty. Mut jos tästä jonkun innon sais itselleen tehtyä. Joka päivä maalais jotain? 🙂

 3. 3

  sanoo

  Tutun näköinen tuo sohva 🙂 Mummulassa oli aikoinaan samanlainen ja siinä tuli vietettyä monet yöt. Toi on siis ilmeisesti vuodesohva..tai ainakin oli se saman näkönen missä ite oon nukkunu 🙂

 4. 4

  sanoo

  Onko tossa sohvassa jotkut pahat jäljet tai kolot siitä, että selkänoja puuttuu? Jos ei, niin senhän voisi vaan maalata vaikka valkoiseksi, laittaa patjan, johon tekisi päällysen jostain kauniista jämäkämmästä kankaasta ja sitten laittaisi selkänojaksi isoja tyynyjä (niinkun esim. ikean niitä isoja lattiatyynyjä)..ja sijoittaisi tietysti ihan seinään kiinni, että olisi jotain, mihin nojata.

  Paljonko tuolla on syvyyttä? Näyttäähän se pitkältä ja kapealta, mutta miksei toisaalta menisi sänkynä (voisihan siinäkin laittaa sitten sängyn päätyihin isoja tyynyjä tasapainottamaan kokonaiskuvaa). Eihän lapset niin kovin leveää sänkyä tarvitse. Meilläkin on Sisulla sänkynä sellainen about 50-luvun sänky, joka on 60cm leveä (tai syvä) ja ihan hyvin mahtuu siellä nukkumaan..ja varmasti vielä monen monta vuotta.

 5. 5

  sanoo

  Kun teillä on siellä tuhat tyhjää huonetta, niin ette sattuis haluamaan/tarvitsemaan 160*200cm runkopatjasänkyä. meillä olisi yksi odottamassa kierrätyskeskusta tai jotain… Siis uloskantohintaan.

 6. 6

  sanoo

  Ensinnäkin suuri kiitos kaikille vastauksista, ootte ihania!:)
  Anonyymi: Joo maalausta ja kangaspäällystä mä ajattelin, ja tuo sun ehdottama väriyhdistelmä kuulostaa kyllä todella hyvältä!

  Tiitu: Mutta sähän olet kuitenkin tosi hyvässä vaiheessa maalaamisen kanssa, kun on maalitkin jo jne! Mulla isoin kynnys hommissa on se aloittaminen ja esivalmistelu, sitten kun ne on tehty, niin itse maalaushan menee sekunnissa! Kyllä se siitä kuule!:D Tosin voi olla että sitten ne muut seinät näyttää ankeilta…riippuu tietty miten kalusteitakin tulee eteen jne. Tietsä mun pitää oikeasti miettiä tota sänkyä! Onko se teillä nyt heti menossa pois? Kun periaatteessa me ei tarvita noin isoa sänkyä, mutta sitten jos tuleekin tarve niin tollaiset ei ihan ilmaisia ole…ja täällä sitä varastotilaakin riittää kyllä. Mä juttelen miehen kanssa ja ilmoitan?

  Liinu: Ai jaa, aika hauska!:D Oliko siinä millainen selkänoja? ja oliko sekin noin kapea?

  Huopis: Ei ole koloja, vaan tuossa on sellaiset tapit. Näkyy ehkä jos kuvaa suurentaa? oon myös miettinyt että jos se selkänoja löytyy niin sen myös päällystää. (Tosin en ole ikinä mitään päällystänyt, että osaankohan..)Hyviä ideoita sulla myös. Mä en ole mitannut sitä leveyttä/syvyyttä, mikä onkaan, mutta se on varmaan just joku 60cm. Siis kyllähän periaatteessa tohon mahtuu, toi edellinen vihreä sänky oli myös kapea, mutta siinä edellisessä oli kunnon laidat ja mä pelkään että tästä lapset tippuu kun ei ole yhtään laitoja. (Tosin pudotus ei tässä onneksi ole huima)
  Tämähän olis sillain kiva kanssa että se olisi nyt ainakin alkuun hoitolasten sänky, ja jos meillä ei ole hoitolapsia, niin pitäisi sohvana. Maalaisi vaikka vaaleansiniseksi/vanhahtavan vihreäksi niin kuin tuo edellinen.
  Tossa on vaan pohjakin vähän halki, että miten se sitten kestää lasten pomppimista ym vaikka sen paikkaisikin…

 7. 7

  sanoo

  Löysin blogisi ja tulen varmasti toistekkin sen verran mielenkiintoinen projekti teidän aseman kunnostus on! 🙂

 8. 10

  sanoo

  Susanna: Kiva saada uusi lukija, tervetuloa!

  SuviMaria: Kiitos!:)

  Anonyymi: Kappas vaan, sama sohva.:D Tosin mä kyllä luulen että tota ei ole jälkikäteen muokattu, vaan tuo runko ja päädyt kuuluu yhteen. Tosta vaan puuttuu ne tyynyt ja selkänoja jotka on irrotettu jotta sohvan sai varastoon yläorrelle.

 9. 11

  sanoo

  Siinä mummulan sohvassa oli kankaalla päällystetyt istuintyynyt ja selkänoja. Siis just ton näkönen kun Anonyymin laittamassa linkissä (erilaista kangasta vaan). Sohva levitettiin vuoteeksi vetämällä sohvaa levämmäksi etureunasta ja kaatamalla selkänoja patjaksi 🙂

 10. 12

  sanoo

  Liinu: Aa okei! Mut voiko toi meidänkin muka olla sellainen levitettävä…? Ehkä toi on ihan tavallinen sohvaversio koska ei tossa ole mitään "levitysosaa"..:D

 11. 13

  sanoo

  Hyviä ideoita tohon sohvaan…mäkin laittaisin jonkun kauniin kankaan patjaan tai yksivärisenä. Tyynyt voisivat olla sitten värikkäitä. Rungon voisi maalata vaikka eri värillä ja eikös tuo sopisi eteiseen tai sun työhuoneeseen….

 12. 14

  sanoo

  Niina: Niinpä. Pitää ensin päättää mihin tuo tulee, ja katsoa löytyykö se selkänoja. Kun sen ulkonäkö riippuu niin siitä tuleeko se lastenhuoneeseen vai mihin. Eteinenkin olis aika hyvä, täällä kun se aula on niin iso.:) Tosin toi on kyllä ehkä liian matala jos siinä haluaa kengät riisua tms..

 13. 15

  Anonyymi sanoo

  Noista teidän lasihommista tuli mieleen, että Biltemasta löytyy kahvallisia imukuppeja vajaalla kympillä. Ajaa täysin saman asian, kun lasimiehen 300 e maksava imukuppi, vaikka punainen väri ei lisää uskottavuutta.

 14. 16

  Riiseli sanoo

  Kommentoin vielä tätä vanhaa, että itse näin tuossa parisängyn päätyyn, jos makuuhuoneessa vaan on tilaa, käypäisen penkin. Vähän lyhetämällä voisi sellaiseksi taipuakin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *