Puikkojen kilkutusta kuorossa

Muistatteko kun keväällä kyselin täällä halukkaita perustamaan kanssani käsityökerhon? Kuinka haaveenani on ollut jo vuosia kuulua käsityökerhoon jossa olisi tuttu porukka, yhteinen harrastus, keitettäisiin teetä ja juteltaisiin. Kuinka saisi nähdä välillä ihmisiä eikä kökkiä aina itsekseen kotona. Kuinka meille mahtuisi hyvin isokin porukka, ja meininki olisi ehkä vähän rennompi kuin järjestetyillä kursseilla. Niin, eikä maksa mitään.
No, minähän sain paljon viestejä halukkailta osallistujilta! Aivan hämmennyin, niitä oli niin paljon että jouduin jopa sanomaan monelle ”ei mahdu enää”… Moni myös kertoi että kovasti haluaisi osallistua mutta asuu liian kaukana..
 Oli hauskaa lukea ihmisten kertomuksia itsestään, ja kuinka hekin ovat kaivanneet elämäänsä jotain tällaista. Erilaisia naisia joilla on kuitenkin jotain yhteistä. Muutama blogista tuttu nimimerkkikin mukana.

Porukka saatiin kasaan, pari peruutti viime hetkellä mutta kaikenkaikkiaan meitä on 12 naista. Eilen tapasimme ensimmäistä kertaa ja meitä oli paikalla 9 naista.
Pari toi leipomuksia, keitettiin kahvit ja teet, ja istuttiin meidän ison keittiönpöydän ääreen. Jokainen kaivoi käsityönsä esiin, ja niin sitä sitten kilkutettiin. Tuli ihan mieletön fiilis kun istuin siinä ja katsoin näitä erilaisia vielä tuntemattomia naisia ja pöytää jolla makoili monta rullaa lankaa. Jes, vihdoin mulla on porukka joka on yhtä innokas harrastamaan tätä ”mummoilua” kuin minä!
Eka kerta on aina eka kerta, kukaan ei tunne ketään ja vähän saattaa jänskättää. Juttua ja naurua silti riitti, ja ensi kerralla on varmasti taas sata kertaa rennompaa!
Illalla mietin, kuinka ihanaa olisi jos tästä tulisi pitkäaikainen juttu. Kuinka porukka voisi oikeasti tutustua toisiinsa ja tämä saattaisi jatkua vaikka vuosia!
Saa nähdä, katsotaan nyt miten porukka pysyy mukana. Mä ainakin pidin kaikista ja toivon että täällä on taas pöytä täynnä naisia kuukauden päästä.
Iso kiitos osallistuneille!

-Henna-

Kommentit
  • 1.1

   sanoo

   Joo on se kyllä kivaa, vaikkei siinä kahdessa-kolmessa tunnissa nyt paljoa ehdi mutta jotain. Lisäksi saa tosi hyviä vinkkejä muilta!

  • 2.1

   sanoo

   Kyllä sielä varmasti tullaan tekemään vähän kaikkea, tällä kertaa porukalla nyt oli puikot ja koukut. Yksi ompeli napit takkiinsa!

 1. 4

  sanoo

  Kuulostaa hauskalta mummoilulta. Mäkin oisin ollut kovasti innoissani mukana, jos asuisin lähempänä. Mut joo, siinä olis kyllä käyny niin, että aika hiljaista olis toi kilkutus ollu meikäläisen osalta, repertuaariin kun ei kuulu mitään sileetä neulosta erikoisenpaa. Oisin sit varmaan jotain epämääräistä pötköä vaan pistäny tulemaan.. 😉 Eli alkeiskurssille olis tarvetta! Ai että mua harmittaa kun ei tullu aikanaan opeteltua neulomista. Ompelukonetta vaan hurruuteltiin sillon kun oppi ehkä olis vielä menny päähän.. Hih. 😉

  • 4.1

   sanoo

   No olikin kyllä hauskaa! Ei meilläkään kaikki ole mitään supertaitureita, eikä tarviikaan olla! Muut voi myös opettaa ja antaa vinkkejä.:)
   Mä olin koulussa innokas käsityötuntilainen, kässä oli ihan parasta, ja kuvis!:)

 2. 5

  sanoo

  Pakko myöntää että pikkiriikkisen harmittaa kun en mahtunut mukaan tuohon porukkaan.
  Mutta toivottavasti tätä kautta pääsee edes fiilistelemään ja saa joskus nähdä jopa valmiita tuotoksia. Hauskoja neulomis tapaamisia.

  • 5.1

   sanoo

   🙁 On kyllä harmi etten pystynyt kaikkia ottamaan! Nytkään kaikki osallistujat ei ollut edes paikalla ja silti oli pöytä täynnä.

 3. 6

  sanoo

  Kiitos Henna viimeisestä! Ihan varmasti tulen ensi kerrallakin ellei taudit yllätä…Kivaa oli ja mahtavaa tutustua uusiin käsityöhenkisiin kavereihin :o) Seuraavalla kerralla voisin tuoda pinon käsityöaiheisia kirjojani selailtavaksi ja ideoita antamaan.

 4. 7

  Helena sanoo

  Hei ihanaa, että tuo idea tosiaan toteutui 🙂 Ja rohkee veto lähtee vetää jotain tollaista ryhmää! Mä voin joskus tulla sun yksityisopetukseen, omat käsityötaidothan rajottuu sinne ala-astetasolle ja olin silloinkin kiinnostuneempi puutöistä (kun siellä oli kaikki söpöt pojat), mikä nyt harmittaa, koska mun mutsi on tosi taitava tekee kaikenlaisia ompelutöitä ja vaikka minkänlaista lankahärpäkettä! Se on varmaan vähän pettyny, että ainoa tytär hallitsee just ja just irronneen napin kiinnittämisen takasin paikoilleen. Mut holla at your girl, koitetaan sopii muutenkin joku näkeminen!

  • 7.1

   sanoo

   No joo, onhan se toisaalta aika jännää pyytää kotiinsa 10 tuntematonta ihmistä, mutta toisaalta tiesin että meillä tulee olemaan yhteistä, joten se ei voi kovin pahasti mennä pieleen!:)
   Ehdottomasti annan, toisenkin ystävän olen opettanut alkuun käsitöissä!
   Hei kyllä, mäpä laitan sulle viestiä kohta facessa!

 5. 8

  sanoo

  Minulla oli myös mukavaa. Minullakin on jonkin verran käsityökirjoja, myös englanninkielisiä. Otan niitä ensi kerralla mukaan! Kotinne on ihan mahtavan hieno!

  • 9.1

   sanoo

   Niin oli!:) Suakin oli niin hauska nähdä livenä kun säkin täällä yleensä suht paljon kommentoit! Se on jännä miten ihmisen kuvittelee niin erilaiseksi kuin mitä oikeesti on.:D

 6. 10

  sanoo

  Kerrassaan hienoa! Käsityö on hieno yhdistävä tekijä. Sitten kirjapiiri,puutarhapiiri yms. Hieno tapa saada tukiverkostoa…

 7. 11

  sanoo

  Ihana kuulla, että sait neulepirkot kasaan!
  Meidän neulepirkot kokoontuu kesätauon jälkeen taas huomenna. Täytyykin kaivella naftaliinista mun villatakin tekele. En ole koko kesänä koskenutkaan siihen.

  • 11.1

   sanoo

   Kiitos!:)
   Joo eipä mullakaan tullut juurikaan kesällä kudottua. Mulla vaihtuu kesäisin aina kutimet kirjaan, kun talvella taas ei tuu luettua.

 8. 13

  sanoo

  Kyllä kässäkerho on täälläkin aina odotettu ilta. Tänä vuonna (2. toimintakausi) käynnistimme syksyn luokkaretkellä Loviisaan wanhoille taloille. Vain osa kerholaisista pääsi mukaan, mutta on ollut hauska huomata, kuinka sitä samalla porukalla tulee tehtyä muutakin kuin käsitöitä. Puutarhajuttujakin esimerkiksi. Eikä kaikki kerholaiset vielä tiedä, minkälaisia käsitöitä edes tekisivät, mutta ainakin pääsee aikuisseuraan (vain ja ainoastaan) edes silloin tällöin.

  Ja kyllä kai niitä kerhoja mahtuu useampiakin samalle kylälle! Ei kannata jäädä murehtimaan, jos joku porukka on "täynnä". Sittenpähän voi perustaa ihan oman kerhon. Ei siihen tarvita mitään vakiopaikkaa, useissa kirjastoissakin on nykyään monitoimitiloja ja kouluistakin kannattaa tiloja kysellä.

  • 13.1

   sanoo

   Joo toi on kanssa hauska että kun porukkaan tutustuu, voi tehdä kaikkea muutakin yhdessä, tai keksiä teemailtoja tms…
   Niinhän se on, toki porukan kerääminen kerhoon voi olla vähän hankalaa jos ei tunne paljoa neulojia. Mulla kävi hyvin kun sain blogin kautta porukan kerättyä.:)

 9. 14

  Anonyymi sanoo

  Kiitos mukavasta kässäilyillasta – minun osaltani tosin melko lyhyestä…

  Seuraavaan kässäkerhoiluiltaani olen merkannut alkamisajan oikein.
  Ja aion ottaa kässätyön mukaan.

  T-R (se takinnapinompelija)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *