Blogit
Koti asemalla

Puikkojen kilkutusta kuorossa

Muistatteko kun keväällä kyselin täällä halukkaita perustamaan kanssani käsityökerhon? Kuinka haaveenani on ollut jo vuosia kuulua käsityökerhoon jossa olisi tuttu porukka, yhteinen harrastus, keitettäisiin teetä ja juteltaisiin. Kuinka saisi nähdä välillä ihmisiä eikä kökkiä aina itsekseen kotona. Kuinka meille mahtuisi hyvin isokin porukka, ja meininki olisi ehkä vähän rennompi kuin järjestetyillä kursseilla. Niin, eikä maksa mitään.
No, minähän sain paljon viestejä halukkailta osallistujilta! Aivan hämmennyin, niitä oli niin paljon että jouduin jopa sanomaan monelle ”ei mahdu enää”… Moni myös kertoi että kovasti haluaisi osallistua mutta asuu liian kaukana..
 Oli hauskaa lukea ihmisten kertomuksia itsestään, ja kuinka hekin ovat kaivanneet elämäänsä jotain tällaista. Erilaisia naisia joilla on kuitenkin jotain yhteistä. Muutama blogista tuttu nimimerkkikin mukana.

Porukka saatiin kasaan, pari peruutti viime hetkellä mutta kaikenkaikkiaan meitä on 12 naista. Eilen tapasimme ensimmäistä kertaa ja meitä oli paikalla 9 naista.
Pari toi leipomuksia, keitettiin kahvit ja teet, ja istuttiin meidän ison keittiönpöydän ääreen. Jokainen kaivoi käsityönsä esiin, ja niin sitä sitten kilkutettiin. Tuli ihan mieletön fiilis kun istuin siinä ja katsoin näitä erilaisia vielä tuntemattomia naisia ja pöytää jolla makoili monta rullaa lankaa. Jes, vihdoin mulla on porukka joka on yhtä innokas harrastamaan tätä ”mummoilua” kuin minä!
Eka kerta on aina eka kerta, kukaan ei tunne ketään ja vähän saattaa jänskättää. Juttua ja naurua silti riitti, ja ensi kerralla on varmasti taas sata kertaa rennompaa!
Illalla mietin, kuinka ihanaa olisi jos tästä tulisi pitkäaikainen juttu. Kuinka porukka voisi oikeasti tutustua toisiinsa ja tämä saattaisi jatkua vaikka vuosia!
Saa nähdä, katsotaan nyt miten porukka pysyy mukana. Mä ainakin pidin kaikista ja toivon että täällä on taas pöytä täynnä naisia kuukauden päästä.
Iso kiitos osallistuneille!

-Henna-

Kommentit (27)

 1. Nanna

  Ihana kuulla, että sait neulepirkot kasaan!
  Meidän neulepirkot kokoontuu kesätauon jälkeen taas huomenna. Täytyykin kaivella naftaliinista mun villatakin tekele. En ole koko kesänä koskenutkaan siihen.

  • hennaasemalta

   Kiitos!:)
   Joo eipä mullakaan tullut juurikaan kesällä kudottua. Mulla vaihtuu kesäisin aina kutimet kirjaan, kun talvella taas ei tuu luettua.

 2. Nalle

  Ihanalta kuulostaakin!

  • hennaasemalta

   🙂

 3. Jenni

  Kyllä kässäkerho on täälläkin aina odotettu ilta. Tänä vuonna (2. toimintakausi) käynnistimme syksyn luokkaretkellä Loviisaan wanhoille taloille. Vain osa kerholaisista pääsi mukaan, mutta on ollut hauska huomata, kuinka sitä samalla porukalla tulee tehtyä muutakin kuin käsitöitä. Puutarhajuttujakin esimerkiksi. Eikä kaikki kerholaiset vielä tiedä, minkälaisia käsitöitä edes tekisivät, mutta ainakin pääsee aikuisseuraan (vain ja ainoastaan) edes silloin tällöin.

  Ja kyllä kai niitä kerhoja mahtuu useampiakin samalle kylälle! Ei kannata jäädä murehtimaan, jos joku porukka on "täynnä". Sittenpähän voi perustaa ihan oman kerhon. Ei siihen tarvita mitään vakiopaikkaa, useissa kirjastoissakin on nykyään monitoimitiloja ja kouluistakin kannattaa tiloja kysellä.

  • hennaasemalta

   Joo toi on kanssa hauska että kun porukkaan tutustuu, voi tehdä kaikkea muutakin yhdessä, tai keksiä teemailtoja tms…
   Niinhän se on, toki porukan kerääminen kerhoon voi olla vähän hankalaa jos ei tunne paljoa neulojia. Mulla kävi hyvin kun sain blogin kautta porukan kerättyä.:)

 4. Anonyymi

  Kiitos mukavasta kässäilyillasta – minun osaltani tosin melko lyhyestä…

  Seuraavaan kässäkerhoiluiltaani olen merkannut alkamisajan oikein.
  Ja aion ottaa kässätyön mukaan.

  T-R (se takinnapinompelija)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *