Pohjakuva kodin remonteista

Voi vitsi, eräs mun lukija toivoi juuri postausta josta innostuin heti. Tämähän mun onkin pitänyt toteuttaa, ja nyt teen sen heti!
Nimittäin kerron pohjakuvin mitä meillä on tehty, ja mitä tehdään. Mä silloin blogin alkuaikoina vajaa kaksi vuotta sitten postailin kuvia meidän talon pohjasta, johon olin suunnitellut että mitä meinataan tehdä minnekin. Ne suunnitelmat ovat tosin tainneet muuttua jo monesti…:D

Yläkuvassa siis valmiit huoneet. Tuo ”harmaa-alue” on meidän edellinen asunto. Sielä on itseasiassa uusi asukas tehnyt jo hurjia muutoksia, ja lupaan tehdä siitäkin postauksen jossain vaiheessa kun sielä on valmista. Asunnosta tulee nimittäin ihan erilainen, hieno, mutta tunnelmaltaan täysin erilainen kuin ennen koska mehän ei sielä ehditty kuin tehdä nopea pintaremontti. Nyt sielä on mm. viininpunainen olohuone.:D Erilaista kuin mitä mä laittaisin ikinä, mutta talon henkeen sopivaa.

Mutta siis meidän nykyinen asunto:
Ekana valmistui lastenhuone joka on tuo oranssi huone. Ainut huone jossa emme rapsutelleet kattoa. (olisi kyllä ehkä pitänyt) Sen vuoksi huone oli nopein tehdä. Keittiö, joka on tuolla nurkassa, radan puolella oleva violetti huone, oli seuraava. Keittiö oli tietysti se isotöisin putkitöineen sun muineen, huoneessa kun ei edes ollut ennen keittiötä.
Viimeisenä valmistui vaaleanpunainen huone, eli olohuone. Sininen huone taas oli pienenä sivuprojektina toteutettu pääoven pikkueteinen.

Kuten näkyy, niitä tekemättömiä huoneita on vielä aika monta…
 1. Makuuhuone. Kyseinen huone on tällä hetkellä työn alla. Huoneessa on myös toinen pieni wc sekä pieni suihkutila, jotka toistaiseksi jäävät nykyasuunsa. 
 2. Mikin huone. Tuota huonetta odotan tällä hetkellä eniten. Päätimmekin juuri pari päivää sitten, että kun tuo huone joskus vihdoin on tapetointi-ja sisustusvaiheessa, teemme kaiken Mikiltä salassa ja paljastamme sitten valmiin huoneen. Toisaalta olisi kiva suunnitella Mikin kanssa, mutta mä luulen että tuo salailu olisi kivempaa koska noi pieni mies ei kuitenkaan osaa oikein hahmottaa miltä valmis voisi näyttää.:) Odotan pojan huonetta myös siksi, etten oikein osaa visioida päähäni, että miltä tuo tulee näyttämään… Makkari kun on jo ihan valmiina mun päässä.
 3. Aula. Aulahan on meillä pakostakin käytössä jo, mutta remontti on vielä tekemättä. Aulaanhan tulee mm. maalattu ruutukuvio-lattia. 
 4. Mun ”ateljee” sekä vierashuone. Tässä vaiheessa meillä tulee varmaan riitaa että tehdäänkö ensin Samin vai mun huone, mutta koska mun huone on myös vierashuone, meinaan käyttää sitä valttikorttina ja saada oikeuden olla eka.:D 
 5. Samin huone. Samin huone on täynnä koneita, johtoja, tietokoneen osia, rompetta… Mulla on aika selkeä visio millaisen siitä tekisin ja mies itekin on kyllä ihan ideasta tyytyväinen. Mutta miten ihmeessä ne kaikki johdot sun muut saa järkevästi hyllyihin?:D Miehen huoneeseen kuuluu myös tuo pieni tila, entinen pimiö, josta tulee varmaan varastohuone hänelle.

Lisäksi rempattavaa on toinen pikkueteinen, wc:t, suihkutila, kiinteät kaapit haluaisin makkarissa ja mun huoneessa laittaa sisältäkin nätiksi, lisäksi mun huoneessa on tuo pikkuinen ”kodinhoitohuone” joka on suorastaan ylellistä, että meiltä sellainen löytyy. Sinne mahtuu vain allas ja pesukone, mutta siitäkin saa kivan hyllyillä sun muulla.

Lisäksi sitten tietty edessä pihan täysi uudistus, maa pitää myllätä ja varmaan vähän alentaa pintaa, kaikki laittaa uusiksi. Kukkapenkkiä, puskaa, nurmikkoa ym. Talon täysi maalaus, katon korjaus, kuistien korjaus, varaston maalaus, varaston katon paikkaus, mahdollisen pihasaunan rakennus ym. 
Huuh huh, ei oliskaan kannattanu luetella….:D Ei vais, tämä oli kiva juttu tehdä, toivottavasti myös teistä kiva! Mä ainakin itse monesti muiden blogeissa mietin että kunpa heidän kotoaan saisi pohjakuvan jotta pystyisi hahmottamaan että mikä huone on missäkin. 
Meidän kodissa on aika selkeä suora pohja, mutta huone- ja rojumäärästä johtuen kaikki eksyy aina tänne.:D 
Hei ehdottakaa rohkeasti lisää postausehdotuksia, itellä kun pää on välillä aika tyhjä… Mun töistä monet toivoo juttua, mutta sitä en valitettavasti voi toteuttaa vaikka haluaisin…:/ Enempi oon uskaltautunut itseänikin kuvaamaan, mutta mitään päivänasuja sun muita multa tuskin suoranaisesti saa, vaikka muodista oonkin kiinnostunut, mutta täällä ei varmaan hirveästi siitä kiinnostuneita lukijoitakaan ole. ja mulla on mun oma tyyli, ei mikään muodin mukana juokseva! Mutta vähän pääsette kurkkaa että kuka mä oikein olen, ujo tyttö täältä Vantaalta vaan.:)
-Henna-

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Heippa!

  Oliko niin, että vuokrasitte osan asemasta vai myittekö?

  Ja postausideoita:
  – Säilytysratkaisut
  – Valaisimet
  – Kattauskuvia aina vaan lisää! 🙂
  – Joulujoulujoulua lisää! 🙂
  – Inspiraatiokuviasi, joiden pohjalta remppaat / sisustat
  – Lempiyksityiskohtasi (kuvina) talossa

  • 1.1

   sanoo

   Moikka,
   Ei olla myyty, eikä missään nimessä myydäkään. Tässä olisi tosi hankalaa jakaa pihaa sun muuta jos toinen puoli olisi täysin jonkun muun. Ullakollakin pääsee kulkemaan läpi talon. Helpompi vuokrata tutuille jotka tietää mikä homman nimi.

   Hei suuri kiitos hyvistä postausideoista, niitähän tuli enempi kuin uskalsin toivoa!:) Pistän ehdottomasti muistiin ja annan ajatuksen muhia päässä.
   Mun mielestä bloggauksessa vaikeinta on keksiä uusia aiheita ja kuvia kun kuitenkin ne päivät on niin tavallisia…remppakin etenee hitaasti. Eikä aina jaksa keksiä. Joten KIITOS.:)

 2. 2

  sanoo

  Olipas kiva nähdä pohjakuva, noin sitä hahmottaa vähän paremmin kokonaisuutta!

  Ps. Laitoin sulle sähköpostia!

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Tykkään kovasti sun blogista! 🙂 Elä rupee mitään asukuvia postailee. Kivempi silleen että jossain kuvassa näyt, mutta ei mitään poseerauksia ja luetteloa vaatteista… 😉
  Tsemppiä remppahommiin! 🙂
  T. toinen ujo vantaalainen

  • 3.1

   sanoo

   No joo, tota mäkin aattelin ettei se oikein oo mun eikä tän blogin juttu…Enhän mä edes muista mistä kaikki mun rytkyt on ostettu.:D
   Kiitos!:)

 4. 4

  sanoo

  Kiva postaus oli! Niin paljon jo olette tehneet, vaikka paljon on vielä tehtävää. Mutta noilla neliöillä ei työt koskaan lopu….jos muutenkaan omakotitaloissa ikinä 😉

 5. 5

  sanoo

  Pohjakuvista on kyllä kiva katella miten huoneet sijoittuu ja hahmottaa muutenki kokonaisuuden paremmin, mutta väkisin tulee mieleen että minkälaisia ihmisiä niitä katselee meidän sisustuksesta kiinnostuneiden lisäksi. Itse en kyllä haluaisi jakaa kaiken maailman tyypeille tuollaista tietoa. Ajattelen tässä lähinnä sitä miten rosvot näkevät kuvista ensin tvt ja tietokoneet yms. ja pohjakuvasta huoneet ja vielä lomapäivityksistä näkevät milloin koti on tyhjillään. En tiiä oonko vaan vainoharhainen, mutta tämmönen tuli vaan mieleen 🙂

  • 5.1

   sanoo

   No joo, kyllähän toi kävi mielessä. Mutta kun oikeasti, me ollaan AINA kotona. Täällä on aina joku, jos ite joskus harvoin ollaan matkalla niin täällä on naapuri paikalla, tai joku tuttu hoitamassa eläimiä. Enkä mä kerro täällä reissuista etukäteen. Siis ainakaan tarkkaa ajankohtaa. Tätä kotia ei muutenkaan uskalla jättää paljon yksin kun paikka on tämä. Heti hyökkää joku sotkemaan seiniä tms…
   Joten en stressaa, kyllähän ne muutenki näkee kuvista missä joku tv on. ja meillä on kyllä valvontakamerat sun muut, joten turha kenenkään yrittää. Eikä nyt ainakaan ruokita kenenkään päähän ideoita näillä kommenteilla.;)

  • 5.2

   sanoo

   En toki tarkottanu kenellekkään ideaa pahan tekoon antaa. Lähinnä yleisesti halusin ajatukseni ja huoleni jakaa, kun maailma on kuitenki pullollaan niitäkin ilkeitä ihmisiä. Jaksamista remonttiin ja iloista joulun odotusta!

 6. 6

  sanoo

  Mahtavaa, on tässä vielä paljon odotettavaa! En jotenkin ollut tajunnutkaan, miten paljon teillä vielä on edessä ja miten paljon siis ONNEKSI myös meillä tulee vielä olemaan luettavaa ja katseltavaa.

  Ylempään Tanjan kommenttiin haluaisin sanoa, että kaikissa taloissa on telkkarit, tietokoneet sun muut vehkeet. Tuskin sisustusblogit toimivat mitenkään kannustimena murtautumiselle.

  • 6.1

   sanoo

   No mä vähän luulen ettei moni muukaan ole tajunnut ellei ole käynyt täällä.:D Eli remppajuttua riittää vielä pitkäksi pitkäksi aikaa, tämä ei suinkaan ollut tässä, ei todellakaan.:D
   Niinpä. Toki pohjakuvan kanssa näkee paremmin että missä on mitäkin, mutta tää ei tosiaan ole helpoin paikka murtautua..

 7. 7

  sanoo

  Moikka! Olen jo jonkin aikaa seuraillut blogiasi ja se on todella ihana! Aloimme mieheni kanssa pitämään blogia viime kesänä ostetun autiotalon jälkeen, josta rakennamme tulevaisuudessa pienelle perheellemme mökin. Omilla käsillä tekeminen on mahtavaa ja samoin sen ajattelu, että on oikeasti tekemässä unelmiaan todeksi:) Teillä on kyllä huomattavasti kunnianhimoisempi projekti, kun me emme kuitenkaan asu remontin keskellä ja pääsemme tällä hetkellä remppaamaan vain kesäisin, mutta on mahtavaa kun on tällaisia samanlaisia"hulluja" jotka eivät jää empimään toteuttaakseen unelmiaan…teiltä saan varmasti loistavia ideoita omaankin tulevaan projektiin! Tsemppia rutkasti ja jaksamista sekä oikein ihanaa joulun odotusta sinne asemalle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *