Pohjakuva kodin remonteista

Voi vitsi, eräs mun lukija toivoi juuri postausta josta innostuin heti. Tämähän mun onkin pitänyt toteuttaa, ja nyt teen sen heti!
Nimittäin kerron pohjakuvin mitä meillä on tehty, ja mitä tehdään. Mä silloin blogin alkuaikoina vajaa kaksi vuotta sitten postailin kuvia meidän talon pohjasta, johon olin suunnitellut että mitä meinataan tehdä minnekin. Ne suunnitelmat ovat tosin tainneet muuttua jo monesti…:D

Yläkuvassa siis valmiit huoneet. Tuo ”harmaa-alue” on meidän edellinen asunto. Sielä on itseasiassa uusi asukas tehnyt jo hurjia muutoksia, ja lupaan tehdä siitäkin postauksen jossain vaiheessa kun sielä on valmista. Asunnosta tulee nimittäin ihan erilainen, hieno, mutta tunnelmaltaan täysin erilainen kuin ennen koska mehän ei sielä ehditty kuin tehdä nopea pintaremontti. Nyt sielä on mm. viininpunainen olohuone.:D Erilaista kuin mitä mä laittaisin ikinä, mutta talon henkeen sopivaa.

Mutta siis meidän nykyinen asunto:
Ekana valmistui lastenhuone joka on tuo oranssi huone. Ainut huone jossa emme rapsutelleet kattoa. (olisi kyllä ehkä pitänyt) Sen vuoksi huone oli nopein tehdä. Keittiö, joka on tuolla nurkassa, radan puolella oleva violetti huone, oli seuraava. Keittiö oli tietysti se isotöisin putkitöineen sun muineen, huoneessa kun ei edes ollut ennen keittiötä.
Viimeisenä valmistui vaaleanpunainen huone, eli olohuone. Sininen huone taas oli pienenä sivuprojektina toteutettu pääoven pikkueteinen.

Kuten näkyy, niitä tekemättömiä huoneita on vielä aika monta…
 1. Makuuhuone. Kyseinen huone on tällä hetkellä työn alla. Huoneessa on myös toinen pieni wc sekä pieni suihkutila, jotka toistaiseksi jäävät nykyasuunsa. 
 2. Mikin huone. Tuota huonetta odotan tällä hetkellä eniten. Päätimmekin juuri pari päivää sitten, että kun tuo huone joskus vihdoin on tapetointi-ja sisustusvaiheessa, teemme kaiken Mikiltä salassa ja paljastamme sitten valmiin huoneen. Toisaalta olisi kiva suunnitella Mikin kanssa, mutta mä luulen että tuo salailu olisi kivempaa koska noi pieni mies ei kuitenkaan osaa oikein hahmottaa miltä valmis voisi näyttää.:) Odotan pojan huonetta myös siksi, etten oikein osaa visioida päähäni, että miltä tuo tulee näyttämään… Makkari kun on jo ihan valmiina mun päässä.
 3. Aula. Aulahan on meillä pakostakin käytössä jo, mutta remontti on vielä tekemättä. Aulaanhan tulee mm. maalattu ruutukuvio-lattia. 
 4. Mun ”ateljee” sekä vierashuone. Tässä vaiheessa meillä tulee varmaan riitaa että tehdäänkö ensin Samin vai mun huone, mutta koska mun huone on myös vierashuone, meinaan käyttää sitä valttikorttina ja saada oikeuden olla eka.:D 
 5. Samin huone. Samin huone on täynnä koneita, johtoja, tietokoneen osia, rompetta… Mulla on aika selkeä visio millaisen siitä tekisin ja mies itekin on kyllä ihan ideasta tyytyväinen. Mutta miten ihmeessä ne kaikki johdot sun muut saa järkevästi hyllyihin?:D Miehen huoneeseen kuuluu myös tuo pieni tila, entinen pimiö, josta tulee varmaan varastohuone hänelle.

Lisäksi rempattavaa on toinen pikkueteinen, wc:t, suihkutila, kiinteät kaapit haluaisin makkarissa ja mun huoneessa laittaa sisältäkin nätiksi, lisäksi mun huoneessa on tuo pikkuinen ”kodinhoitohuone” joka on suorastaan ylellistä, että meiltä sellainen löytyy. Sinne mahtuu vain allas ja pesukone, mutta siitäkin saa kivan hyllyillä sun muulla.

Lisäksi sitten tietty edessä pihan täysi uudistus, maa pitää myllätä ja varmaan vähän alentaa pintaa, kaikki laittaa uusiksi. Kukkapenkkiä, puskaa, nurmikkoa ym. Talon täysi maalaus, katon korjaus, kuistien korjaus, varaston maalaus, varaston katon paikkaus, mahdollisen pihasaunan rakennus ym. 
Huuh huh, ei oliskaan kannattanu luetella….:D Ei vais, tämä oli kiva juttu tehdä, toivottavasti myös teistä kiva! Mä ainakin itse monesti muiden blogeissa mietin että kunpa heidän kotoaan saisi pohjakuvan jotta pystyisi hahmottamaan että mikä huone on missäkin. 
Meidän kodissa on aika selkeä suora pohja, mutta huone- ja rojumäärästä johtuen kaikki eksyy aina tänne.:D 
Hei ehdottakaa rohkeasti lisää postausehdotuksia, itellä kun pää on välillä aika tyhjä… Mun töistä monet toivoo juttua, mutta sitä en valitettavasti voi toteuttaa vaikka haluaisin…:/ Enempi oon uskaltautunut itseänikin kuvaamaan, mutta mitään päivänasuja sun muita multa tuskin suoranaisesti saa, vaikka muodista oonkin kiinnostunut, mutta täällä ei varmaan hirveästi siitä kiinnostuneita lukijoitakaan ole. ja mulla on mun oma tyyli, ei mikään muodin mukana juokseva! Mutta vähän pääsette kurkkaa että kuka mä oikein olen, ujo tyttö täältä Vantaalta vaan.:)
-Henna-

Kommentit (14)
 1. Heippa!

  Oliko niin, että vuokrasitte osan asemasta vai myittekö?

  Ja postausideoita:
  – Säilytysratkaisut
  – Valaisimet
  – Kattauskuvia aina vaan lisää! 🙂
  – Joulujoulujoulua lisää! 🙂
  – Inspiraatiokuviasi, joiden pohjalta remppaat / sisustat
  – Lempiyksityiskohtasi (kuvina) talossa

  1. hennaasemalta
   21.11.2012, 14:23

   Moikka,
   Ei olla myyty, eikä missään nimessä myydäkään. Tässä olisi tosi hankalaa jakaa pihaa sun muuta jos toinen puoli olisi täysin jonkun muun. Ullakollakin pääsee kulkemaan läpi talon. Helpompi vuokrata tutuille jotka tietää mikä homman nimi.

   Hei suuri kiitos hyvistä postausideoista, niitähän tuli enempi kuin uskalsin toivoa!:) Pistän ehdottomasti muistiin ja annan ajatuksen muhia päässä.
   Mun mielestä bloggauksessa vaikeinta on keksiä uusia aiheita ja kuvia kun kuitenkin ne päivät on niin tavallisia…remppakin etenee hitaasti. Eikä aina jaksa keksiä. Joten KIITOS.:)

 2. Olipas kiva nähdä pohjakuva, noin sitä hahmottaa vähän paremmin kokonaisuutta!

  Ps. Laitoin sulle sähköpostia!

  1. hennaasemalta
   21.11.2012, 14:24

   No kiva! Niin mäkin aattelen kun muiden blogeja luen.:)
   Käyn katsomassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *