Pieni kesäprojekti

Meidän ”pikkuinen” kesäprojekti alkoi nyt sitten tänään. Suurella innolla aloitettiin ulkoseinän rapsuttelu talon eteläpäädystä. Ensin todettiin että ”tämähän lähtee irti ihan kivasti”, sitten ”vitsi kun on tiukassa”, sitten ”hemmetti kun tulee kädet kipeäksi”, sitten ”mut hei me päästiin alkuun ja ollaan jo aika hyvin tehty”, sitten käveltiin muutama askel taaksepäin ja katsottiin kokonaiskuvaa: ”Joo….”

Työtä siis riittää. Varsinkin miehellä. Mä tein tosta pienestä pläntistä ehkä yhden kymmenesosan jos sitäkään. Tuntui ettei se maali liiku mihinkään kun mulla, pienellä naisella joka ei kuntoile ollenkaan, ole mitään käsivoimia. Tosin tossa onkin sitten hyvä kesätreeni niin käsille kuin vatsalihaksille!

Hirvee homma mutta toisaalta tota on ihan kiva tehdä auringonpaisteessa ja toi on työ jota on helppo jatkaa aina kun on pienikin hetki aikaa. Lähinnä hirvittää noi korkeat paikat sitten, laskettiin että korkein kohta on radan puolella noin 9-10 metriä. Ne on todellakin kaikki miehen hommaa, mä en kiipeä mihinkään, hui!

Täydellinen talkoohomma olisi, 10 miestä ja telineet niin tuo olisi päivässä tehty tuo pääty. Katsotaan millainen porukka saadaan ekoihin talkoisiin kuun lopussa…:)

-Henna-

Ps. Narsissit alkaa kohta olemaan ohi, mitähän sitä tänä vuonna ostaisi tilalle…?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Muista törkätä noi narsissit sit maahan, niin on ensi keväänä ihanat kukkaset maassa valmiina. =)
  Mä siirrän sisältä kaikki loput kukat nyt maahan kun ovat aika slut.
  Teillä on "kiva" homma tuossa, mut talkoot kantsii pistää pystyyn! Ja ihan kivaakin porukassa. Musiikki vaan päälle ja hyvää juomaa ja ruokaa.

 2. 3

  sanoo

  Hui hiisi, siinä on tosiaan hommaa 🙂
  Meillä oli koko ulkovuori pakko vaihtaa joten säästyttiin tuolta hommalta, voin vaan kuvitella miten raskasta se on. Maalaminen on sitten mukavaa hommaa. Se projekti meilläkin jatkuu kunhan kevät kunnolla koittaa.
  Työniloa!

 3. 4

  Anonyymi sanoo

  Hei, blogisi teksti on mahdottoman pientä, aikaisempi kirjainkoko oli helppolukuisempaa. Mielelläni lukisin juttujasi, mutta en jaksa siristellä…

 4. 5

  sanoo

  Tsemppiä täältäkin urakkaan, hyvä siitä tulee! Jotkut laiskottelevat tuossa rapsuttelussa ja pianhan se sitten kostautuu, kun kalliit maalit lähtee kuoriutumaan samantien irti seinästä. Käsien ja niskojen päällehän tuo käy ihan varmasti, mutta eipähän tarvi lähteä lenkille 😉

 5. 6

  sanoo

  Anrinko: Katotaanko saanko aikaiseksi.:D Meillä kun ei ole vielä oikein mitään kunnon kukkapenkkiäkään…:D
  Niinpä, mä tykkään talkoilla, voisin mennä muidenkin talkoisiin jos joku järjestäis! Täällä kaupungissa ei vaan vissii harrasteta talkoita kuin rivareissa tms oman pihan kesken..:(

  Katja: Kiitos, juu eiköhän jos saadaan vaan porukkaa paikalle.:)

  Piupau: Kiitos!:) Joo maalaaminen onkin tosi kivaa, ja tosi nopea homma tähän nähden. Saa nähdä missä vaiheessa päästään siihen vaiheeseen…:D

  Anonyymi: En kyllä mielestäni ole vaihtanut kirjainkokoa, otsikoita vaan…? Saat omalta koneeltasi muutettua kokoa. Ainakin asetuksista voi lähentää ja loitontaa sivua.:) (Rippuu mikä selain sulla on?) Voin tietty katsoa jos saisin kirjaimet isommaksi mutta mun koneella ne on ainakin ihan "normaalikokoiset".

  Eija: Kiitos! Niinpä! Pitää kyllä vaan jaksaa tunnollisesti tehdä homma loppuun vaikka kuin potuttaisi…:D

 6. 7

  Anonyymi sanoo

  Mä tyrkkäsin viime keväänä narsissin raadot ihan vaan koivun juureen, ei mitään kukkapenkkiä tms. Ajattelin, että tuskin lähtee koivun vieressä kasvaa, mutta kyllä siellä keltaisia kukkia nyt on. Ja ihan kivan näköistä, vaikkei mitään hienoa penkkiä ole ympärillä.=)

 7. 8

  Anonyymi sanoo

  Anonyymi: kokeile painaa samaan aikaan ctrl ja plus. Siis tällä kyseisellä sivulla, pitäis suurentua jos olet vahingossa painanut ctrl ja hiiren rullalla kelannut samaan aikaan alaspäin. Joskus käy niin että vahingossa säätää jonkin tietyn sivun "pienemmäksi" ja muilla sivuilla tekstit ihan normaaleja.

  Toivottavasti auttoi.

  Mulla nimittäin näkyy ihan hyvän kokoisena tämä teksti.

  t. toivottavsti auttavakäsi

 8. 9

  Anonyymi sanoo

  Klara vappen!

  Oskari on hyvä, korvat kiertyy eri suuntiin ja jotenkin kuvasta on aistittavissa että pitääkö tonkin kuvata tossa. Eppua taas en huomannutkaan kun ekaa kertaa kuvia katselin, varsinainen linssilude, hah 🙂
  Timo

 9. 10

  sanoo

  Anonyymi: Täytyy nyt tyrkkää ne narsissit johonkin. Viime vuonakin laitoin mut unohdin leikkaa niistä ne kuolleet lehdet niin siksi ei ehkä noussut nyt.

  Timo: Niinpä!:D Joo Eppu kyllä puskee joka kuvaan vaikka väkisin.:D

 10. 11

  sanoo

  Heippa!

  Täällä sama homma edessä.. jospa aloittais ikkunoista niin sais vähän "esimakua"..
  Meillä on joku tonttu ehkä 60-70-luvulla maalannut punamullan päälle lateksin.. joten hirveä hinkutus on edessä siis :/ Mikä maali teillä kyseessä?

  Hanna Pikkaralasta

 11. 12

  Anonyymi sanoo

  Oletteko harkinneet koneella poistaa maalia, hiomakoneella laudan päältä ja rapsuttaa vain ne lautojen välit?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *