Perjantai-iltana

Meillä oli tänään siivouspäivä. Miki teki omassa huoneessaan viikkosiivouksen, minä imuroin ja siivoilin muun kodin. Ainakin pahimmat. Tuli samalla vähän kuvattuakin. Sinänsä tylsää räpsiä samoja kuvia aina, meillä kun ei kuitenkaan ihmeemmin mikään muutu. Olisi tosin pikkuhiljaa aika vaihtaa kevättyynyt sun muut, pääsiäinenkin olisi tulossa. Meillä tosin pääsiäisjutut taitaa jäädä taas pääsiäisruohoon ja suklaamuniin. Ehkä pari tipua kaivan jostain.
Facebookissa oli tänään pieni pupukeskustelu, ja mietin siinä että Miki on toivonut jo jonkin aikaa pupua. Kuinka hauskaa olisi antaa sellainen pääsiäislahjaksi! Pääsiäispupu! Pupuissa on vain se hankaluus että ne tarvitsee oikeasti aika paljon tilaa, ja kissat pitäisi pitää siitä erossa. Onko teillä pupuja? Kaipaako ne todella ison tilan, ja osaavatko nätisti vapaana juosta huoneessa? Mulla oli lapsena pupu, pidin sitä huoneessa vapaana aina välillä, mutta se kyllä nakersi aina sähköjohtoja… Meidän kanahaave taitaa sittenkin siirtyä vielä, pitäisi rakentaa koppi, eikä ole aikaa… Tosin pupullakin olisi kiva kesällä olla joku pihakoppi!

Meillä koira alkaa rauhoittua kaikinpuolin, yksinolot sujuu jo suht hyvin, se ei ole hajottanut mitään pitkään aikaan, ”koputan puuta”, mutta on levoton edelleen kun tullaan kotiin. Hihnakävelyt sujuu Unton kanssa vaihtelevalla menestyksellä, mutta parantamisen varaa on. Muuten se on todella kiltti ja kohtelias, tottelee ja osaa hyvin perusjuttuja. Kurakeleillä on ollut kiva kun se on oppinut käskystä menemään omalle paikalleen eteiseen pyyhkeen päälle kuivattelemaan. Sielä se pysyy, kunnes saa luvan. Eli kuivuttuaan. Pitäisi pitkästä aikaa opettaa sille jotain uusia juttuja.

Mun tekisi niin mieli karsia täällä kotona tuota tavaramäärää, joku keväinen siivousfiilis taas. Kaikki näyttää niin likaiselta ja tunkkaiselta, lyhdyt kerää tomua. Täytyisi raivata kaappitila lyhdyille, ei niitä tule kuitenkaan poltettua enää ennen syksyä.

Isäntä tuolla kolisee vielä mun huoneessa, hi-taas-ti on edennyt meillä remppahommat viime aikoina, mutta etenee kuitenkin. Pohjatöitä, levyjä lattialta irti, tapettien repimistä ja katon rapsuttelua.
Lapsilla on huomenna pelipäivä, jos me saataisiin sillä aikaa isosti remppahommat eteenpäin.

Kivaa viikonloppua kaikille!

-Henna-

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Mun serkulla on viisi kissaa ja heille muutti viime vuonna pupu. 🙂 Hyvin ovat tulleet juttuun, vaikka ilmeisesti sielläkin alkuun jännitettiin miten yhteiselo kissojen ja pupun kesken sujuisi. Serkku tietysti olisi paras antamaan tähän raporttia, mut että miksipä ei! Pääsiäispupu olisi ihana, ikimuistoinen lahja! 🙂 Ja sit noista kuvista. Se on jännä että itsestä tuntuu kuin kuvaisi yhtä ja samaa aina vain, mutta sit taas lukijoista kuvat on kuitenkin kivoja ja erilaisia. Mäkin löysin vaikka mitä uutta ihmeteltävää näistä sun otoksista. Jo tuo upeista korkeista ikkunoista lankeava auringon valo saa kaiken näyttämään erilaiselta. 🙂

  • 1.1

   sanoo

   Meillä sattuu tänä vuonna Mikin synttärit just pääsiäisviikolle, niin olisi jotenkin senkin takia hauska antaa pääsiäispupu synttärilahjaksi.:D
   Meillä kissat on paljon ulkona, ettei ne koko ajan olisi pupun kimpussa, ja eiköhän ne oppisi ettei tähän pupuun kajota.
   No tosi kiva jos löysit! Sitä kun ite tuijottaa näitä samoja kulmia aina, ja oon tosi huono tekee mitään asetelmia tai muuttamaan sisustusta, tykkään meidän kodista ihan näin. Mut itsestäkin on kivaa katsella kotiaan linssin läpi, kaikki näyttää niin erilaiselta!

 2. 3

  sanoo

  Hauska, minulla on ihan sama juttu näin keväällä; ärsyttää liiat tavarat ja koti tuntuu ahtaalta. Tekisi mieli viskata puolet tavaroista ja huonekaluista pois, pestä ikkunat ja ostaa narsisseja ikkunalaudalle 😀

  Minulla on koko aikuisikäni ollut kaneja ja nytkin meiltä löytyy kaksi persoonaa. Ne saa kulkea vapaana päivät, yöksi ne suljetaan yhteen huoneeseen (ihan vaan siksi, että herkkäunisena herään niiden liikkeisiin kun kynnet rapisevat lattiaan) Aika rauhassa on johdot saaneet olla ja suuri osa ollaan tietenkin laitettu johtokoteloihin ja -putkiin kulkemaan, muutenhan houkutus kävisi helposti liian isoksi 😉 Kanit nauttivat isosta tilasta ja tekevät huimia juoksupyrähdyksiä ja onnellisuusloikkia…ja rakastavat nukkua olohuoneessa muun perheen keskellä ja elämän tohinoissa mukana. Ja kaneja kannattaisi aina olla kaksi, ne nauttivat toistensa seurasta, pesevät toisiaan ja nukkuvat kylkikyljessä <3 Tyttökanit on yleensä "sähäkämpiä" tapauksia ja hyvin reviiritietoisia, poikakanit taas kannattaa leikata, niiden elämässä tuntuu olevan vain yksi tarkoitus sen jälkeen kun ne tulevat sukukypsiksi 😉 🙂

  • 3.1

   sanoo

   No niinpä! Mä yritän kyllä oikeasti ensi viikolla ryhtyä tuumasta toimeen, pari pahvilootaa esille ja kaappeja siivoamaan. Sitten kirppispöytä varaamaan. Kun saa edes kaappitilaa niin helpottaa kummasti!
   Kiitos tästä hyödyllisestä infosta! Olenkin miettinyt että olisiko hyvä olla kaksi… Kissojen takia ajattelin että ne olisi yöt häkissä ja päivät, kun ollaan kotona, ne saisi vaikka Mikin huoneessa olla vapaana niin että niitä vahdittaisiin kissoilta. Isoin työ olisi vain piilottaa kaikki sähköjohdot…

 3. 5

  sanoo

  Kaneissa tärkeintä on se, että niitä pitää olla vähintään kaksi 🙂 Ja sekä tytöt että pojat pitää leikkauttaa, pysyy sosiaaliset kuviot ja terveys hanskassa. Kyllä ne tarvii paljon tilaa, tuhoamisvimma ja sotkeminen on kanikohtaista, mutta siihen pitää varautua. Kanin elinikä on suurinpiirtein sama kuin koiralla, eli se on pitkä sitoutuminen. Musta kanit on melko työläitä lemmikkejä, en välttämättä suosittelisi lapselle ensimmäiseksi "omaksi" eläimeksi, mutta jos koko perhe niitä haluaa ja koti kestää mahdolliset sotkut ja hampaanjäljet, niin siitä vaan 🙂 Jos ulkotarhan laittaa "kaupunkialueelle", kannattaa tehdä hyvin tukeva ja ihmisvieraita varten munalukko oveen, valitettavasti…

  • 5.1

   sanoo

   Joo mähän sen silti pääosin hoitaisin, heh! Mutta vähän kyllä nyt pistin jarrua tälle ajatukselle, kanit kun tosiaan on vaativampia ja sotkevampia kuin esim gerbiilit. Jos meillä ei olisi kissoja niin sitten voisin ottaa puputkin, mutta nyt puputkin tähän härdelliin on sittenkin liikaa…

 4. 9

  sanoo

  Onpa tyylikäs Bompani-jääkaappi teillä! Olen haaveillut Smegistä, mutta nyt huomasin, että sillehän on vaihtoehtoja. Pikaisen googlauksen jälkeen taitaa myös olla hiukan edullisempi tämä Bompani? Onko se toiminut hyvin?

  • 9.1

   sanoo

   Joo Bompani on halvin mitä löysin, kun aikoinaan etsin kanssa retrokaappia. Jostain nettisivuilta löysin etsimällä halvimman, ja olen kyllä ollut tosi tyytyväinen! Toki meidän kokoisella perheellä olisi järkevämpää olla isompi jääkaappi, ja pakastin mutta muutoin olen kyllä tykännyt!

 5. 10

  sanoo

  Kanit on kyllä todella valloittavia ja kissatkin saattavat tyytyä siihen, että perheeseen muuttaa hörökorva. Meillä oli aikanaan koirat, kissat ja kanit sulassa sovussa keskenään.
  Kani on tosiaan kuitenkin aika työläs ja saattaa iskeä hampaansa listankulmaan, mattoon, vaatteisiin, kalusteisiin, lehtiin, kenkiin, sähköjohtoihin…ihan mihin vaan, aina yllätti se mitä ihmettä elukka olikaan keksinyt napostella. Tämän muistaminen saa minut jarruttelemaan uusien kanien hankintaa, vaikka muuten kyllä houkuttaakin, etenkin kun lasten perhepäivähoitajan puput saivat perheenlisäystä ja koittavat meillekin tarjota..
  Sisäsiistiksi kanit voi myöskin oppia, ihan täysin papanatonta elämä ei välttämättä ole 🙂

  • 10.1

   sanoo

   Mä oon tässä nyt tutkaillut vähän kanitietoa, ja tullut siihen tulokseen että taidan sittenkin unohtaa ne pupuset hetkeksi… Kun ajatus pupuista syömästä vastarempatussa kodissa pöydän jalkoja jne ei oikein houkuta… Tarpeeksi tulee sotkua jo näistä kolmesta eläimestä. Mä kyllä oon pupuista haaveillut jo pitkään, mutta ehkä mä vielä hetken jarruttelen. Helpompaa olisi joku häkkieläin, kuten meidän edesmenneet gerbiilit, joille oikeasti riittää se häkki.
   Kiitos siis tästä hyvästä "järki käteen"-vastauksesta!:D

 6. 11

  sanoo

  Uskomatonta, oon asunut Korson lähiympäristössä jo 6 vuotta, enkä ole tiennyt että asemarakennuksessakin nykyään asuu ihmisiä. Olen varmaan ajellut siitä laput silmillä ohi tai jotain… 😀 Mutta täytyy sanoa, että ihanan näköiseksi olette paikan remontoineet ja tuo sisustustyyli on mitä suloisin! Sopii älyttömän hyvin tuollaiseen vanhaan rakennukseen. Itse aina vain kuolailen näitä vanhoja taloja, kun oma avomies ei varmasti ikimaailmassa mihinkään remonttihommaan lähtisi, enkä itsekään osaa. Mutta vanhat talot ovat niin kauniita<3

 7. 12

  Anonyymi sanoo

  Mikä tuo teidän ovi- ja ikkunalista maalinne on? Aivan ihana sävy! Juuri tuon sävyisellä maalilla ajattelimme talomme maalata ulkoa, joten jos muistat vielä sävyn nimen ja valmistajan niin olisin todella kiitollinen!

  -Eeva

  Ja paljon onnea vauvasta <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *