Meillä asuu mökö

Välillä tällainenkin kuva.
Homma jota saa tehdä kyllästymiseen asti. Tiskit koneeseen, kone päälle, tiskit pois… Voi että kotihommat voi olla tylsiä. Tai no, ei ne olisi tylsiä jos niitä tekisi silloin tällöin mutta jokapäiväisenä se on tylsää. Varsinkin kun tässä talossa tuntuu että kaikesta työstä huolimatta on aina likaista ja tiskiä.
Tosin kyllä mä eilen totesin että onhan näitä tietty kivempi tehdä kun on näin kiva ympäristö. Totesin myös että useamminkin voisi pyytää lapsia auttamaan, mutta Miki on ollut niin kiukku-iässä viime aikoina että siitäkin olisi tullut vaan kinaa lasten välillä.
Muistaako muut äidit lapsillansa olleen kiukku-ikää tässä iässä, 5-vuotiaana? Jotain erityisen pahaa kiukku-ikää siis. Muistaakseni Mikin serkulla ainakin oli samanlainen vuosi sitten samassa iässä mutta sitä jo unohti varautua itse samaan. On tämä kyllä välillä aikamoista…

Meillä on suunnitteilla että ensi viikon viikonloppuna siskoni vie Mikin leffaan ja me sillä aikaa laitetaan pojan huone ”valmiiksi”. Sitten onkin yllätys pojalle! Jospa se oma huone ja oma tila vähän rauhoittaisi herraa, nyt kun se vihdoin valmistuu! Iän lisäksi huoneen jakaminen aina uuden/uusien hoitolasten kanssa väsyttää varmasti.
Kohta mä olenkin menossa hakemaan työpöytää, verhoja sun muuta. Viikonloppuna vielä loput paneloinnit ja maalaamiset. Muutamat listat ja altaan kiinnitys jää varmaan myöhemmäksi, mutta huoneeseen voi silti jo muuttaa.

Jospa mä saisin tehtyä Unto-koirallekin sitten huoneeseen oman nukkumapaikan, ehkä Miki kuitenkin Untonsa päästää huoneeseen vaikka kuulemma ”KUKAAN ei saa tulla sinne!”

-Henna-

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Jee mikä yllätys teillä suunnitteilla! Voi kun olis kiva nähdä Mikin ilme paljastushetkellä. 🙂 Ja mä kun luulin että pahimmat kiukuttelut olis jo täälläkin nähty mut ei sit vissiin. 😉 Mielenkiinnolla odotan mitä meidän herra vielä 4 vee jatkossa keksii.. Helpoin tapaus ei oo ollu tähänkään saakka. *huokaus* Mutta kiva mekko sulla! Mikäs tollasessa asussa on kotona hipsutellessa. 🙂

  • 1.1

   sanoo

   No joo, se kun on niin pitkään oottanut tota huonetta ja ei varmaan oikein osaa kuvitella sitä valmiina, niin hauska jotenkin tehdä se sitten noin!:) Herra saa sitten itse kyllä koluta lelut läpi ja miettiä niille paikan ja mitkä menee kirppikselle, mitä hoitolasten huoneeseen jne.:)
   Joo välillä musta tuntuu että Mikillä on aina vaikee ikä.:D Pääosin ihana ja fiksu ja rauhallinen muksu mutta vetää hirveitä raivareita joskus ja tekee pienistä isoja asioita. Se on niin pedantti monessa asiassa ja kun hoitolapset ei välttämättä hirveästi ole niin voi että siitä tulee ongelma…
   Kiitos! Just hm:ltä löysin kissamekon, eikä maksanut edes paljoa!:) Mä olen nykyään niin "ei mitään kiristävää!!"-ihminen että aina mekko tai legginssit ja pitkäpaita-vaatteissa oon.:)

  • 1.2

   sanoo

   Apua! Sun Miki-kuvaus kuulostaa niiin tutulta!! Ihan ku puhuisit meidän lapsesta. 😀
   Ps. Mullakin on H&M:n kissamekko, tosin hieman eri kuosilla. 🙂

 2. 2

  sanoo

  Oma huone on varmasti hieno juttu pojalle! Kyllähän sitä kuka vaan väsyisi, jos aina tulis uudet asukkaat samaan huoneeseen, minä ainakin 🙂 Ja kyllä koiruliini varmasti pääsee sisään seuraksi.

  • 2.1

   sanoo

   No sitä mäkin olen sanonut että olishan se kamalaa jos mulla olis se askarteluhuone ja sielä aina joku vieras asuisi ja sotkisi,lainaisi ja hajottaisi paikkoja. Kyllä muuten hermo menisi! Oma huone on ehdoton lapsella tässä työssä, meillä se ei vaan nyt ihan heti onnistunut…

 3. 6

  sanoo

  Teidän keittiö on kyllä todella ihana! ♥

  Mun tulee mieleen tuosta huone-yllätyksestä Melukylän lapset, ja kun siinä se tyttö sai oman huoneen synttärilahjayllätyksenä. Voi että se oli ihana tarina – mä aina lapsena haaveilin että kävispä mullekin sillä lailla… =) Tykkään edelleen ihan hirmuisesti Melukylän jutuista, meillä on kaksi DVD-elokuvaa niitä ja ne on ihanat! Olispa elämä sellasta kuin silloin ennen… *haaveilee*

  • 7.1

   sanoo

   No joo, se nyt olisi vielä kamalampaa tällä porukalla… Meidän edellisessä kodissa ei tiskikonetta ollut ja pahimmillaan se kolme lasta, niin kyllä oli ihan kamalaa! meni pitkään kun se tiskikone tuntui ihan luksukselta, mutta nyt senkin täyttely tympii.:D

 4. 8

  sanoo

  Teillä on niin valtavan kaunis keittiö!

  Ja haa, minä taas rakastan tiskikoneen täyttämistä ja tyhjentämistä. Minua ihan hymyilyttää joka kerta kun avaan sen luukun. Onnea on omistaa tiskikone.

 5. 9

  sanoo

  Teillä on todella kaunis koti!♥

  Joillakin lapsilla ilmenee uhmaa kuuden vuoden iän tienoilla. Luulen, että pikkuhiljaa teillä taas helpottaa:)

  Kyllä se tiskikoneenkin tyhjennys voi joskus tympiä, vaikka se ihan mahottomasti elämää helpottaakin;)

  Helin viesti Melukylän elokuvista, sai itsenikin haluamaan nähdä ne:)

  Ja hei – TSEMPPIÄ teille oikein kovasti!!!♥ Ihanaa, kun autatte!!:))

 6. 10

  Anonyymi sanoo

  Ensinnäkin; olet tällähetkellä mun lempibloggari! Teillä on niin kaunista ja kodikasta. Itsekin pidän kaikesta vanhasta ja teen paljon käsitöitä 🙂 Tosta kiukkuiästä haluan kommentoida, että meidän poika oli tosi äksy ja hankala siinä eskari-iässä, mutta nyt jo tasoittunut ja hyväntuulinen tokaluokkalainen. Noista kotitöistä, ne on niin tympeitä välillä ja puuduttavia, mutta sitten on kiva olo, kun hommat on tehty. Ja välillä pitää ottaa rennommin ja jakaa hommia muillekin..

  • 10.1

   sanoo

   Voi kiitos kunniasta, kiva kuulla!:)
   No joo, kyllähän niistä tehdyistä töistä tulee 5 minuutiksi hyvä olo, kunnes löytyykin taas iso musta karvakasa juuri imuroidusta matosta tai tiskivuori kasvaa heti seuraavan ruokailun jälkeen… Välillä niiiiiiiin turhauttavaa!

 7. 11

  sanoo

  Kiva keittiö ja nuo avohyllyt. Uhmaikää oli meilläkin tuossa 5 vuoden iässä, menee aika nopsaan ohi. Tiskikoneen täyttö ja tyhjennys on kieltämättä tylsää puuhaa. Odottelen innolla kuvia pojan huoneesta, tervetuloa meilläkin vierailemaan 🙂

  • 11.1

   sanoo

   Kiitos! Mä todella toivon että menee nopeasti ohi,mutta kyllähän tässä on nyt niin moni asia mikä tuota poikaa painaa, että ei ehkä ihan heti ohi mene… Iän lisäksi kun tämä mun hoitotyö tuo oman haasteensa pojan elämään.
   Viikon päästä toivottavasti huonekuvia!:)

 8. 12

  sanoo

  En muista olenko ikinä jättänyt kommenttia.. Mutta kuulostaa tosi kivalle toi huoneylläri 🙂 Ja meillä on viisi vuotiaalla (kohta 6) tytöllä jo jonkin aikaa kestänyt uhmaikä. Tuntuu että riidellään joka päivä ihan kaikesta syömisestä, vaatteista, siivoamisesta ym. En tiedä milloin tämä loppuu :/

  • 12.1

   sanoo

   Saa nähdä mitä poika itse toteaa ylläristä, pitäisi varmaan ihan videoida tuo hetki.:) Meillä poika lähinnä kiukuttelee lelujen jakamisesta, huomiosta, oikeudenmukaisuudesta jne…

 9. 14

  Anonyymi sanoo

  Tuolla uhmalla on nimikin: esikouluiän uhma. Useimmilla se kyllä tuntuu tulevan vähän aikaisemmin, ja meidänkin lapsille se tuli viisivuotiaana. Mutta tadaa, minulla on siihen lääke: anna lisää vastuuta! Työnnä kaupassa käteen (piirretty) miniostoslista, jonka tavarat lapsi saa itse kerätä kärryyn, anna lapsen maksaa itse jokin oma ostoksensa, opeta hänet keittämään sinulle muutama kupillinen kahvia… sellaista pientä! Tehosi meidän lapsiin kuin häkä.

  • 14.1

   sanoo

   Ai on sillä oikein nimikin!:D Mutta kiitos, hyvä idea! Meidän poika saa kyllä nykyään aika paljon tehdä juttuja itse, mutta tuossa oli hyviä ideoita! Eikä tarvitse olla edes piirretty lista, poika kun osaa lukea.:) Niinkuin joku tossa aiemmin laittoi, eskari voi auttaa. Eli ehkä siksi se uhma tulee jo nyt, kun lapsi on kyllästynyt ja kaipaa enempi toimintaa ja kavereita…. En tiedä, mutta on pojalla muutenkin mennyt nyt vähän paremmin muutaman päivän.:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *