Blogit
Koti asemalla

Meillä asuu mökö

Välillä tällainenkin kuva.
Homma jota saa tehdä kyllästymiseen asti. Tiskit koneeseen, kone päälle, tiskit pois… Voi että kotihommat voi olla tylsiä. Tai no, ei ne olisi tylsiä jos niitä tekisi silloin tällöin mutta jokapäiväisenä se on tylsää. Varsinkin kun tässä talossa tuntuu että kaikesta työstä huolimatta on aina likaista ja tiskiä.
Tosin kyllä mä eilen totesin että onhan näitä tietty kivempi tehdä kun on näin kiva ympäristö. Totesin myös että useamminkin voisi pyytää lapsia auttamaan, mutta Miki on ollut niin kiukku-iässä viime aikoina että siitäkin olisi tullut vaan kinaa lasten välillä.
Muistaako muut äidit lapsillansa olleen kiukku-ikää tässä iässä, 5-vuotiaana? Jotain erityisen pahaa kiukku-ikää siis. Muistaakseni Mikin serkulla ainakin oli samanlainen vuosi sitten samassa iässä mutta sitä jo unohti varautua itse samaan. On tämä kyllä välillä aikamoista…

Meillä on suunnitteilla että ensi viikon viikonloppuna siskoni vie Mikin leffaan ja me sillä aikaa laitetaan pojan huone ”valmiiksi”. Sitten onkin yllätys pojalle! Jospa se oma huone ja oma tila vähän rauhoittaisi herraa, nyt kun se vihdoin valmistuu! Iän lisäksi huoneen jakaminen aina uuden/uusien hoitolasten kanssa väsyttää varmasti.
Kohta mä olenkin menossa hakemaan työpöytää, verhoja sun muuta. Viikonloppuna vielä loput paneloinnit ja maalaamiset. Muutamat listat ja altaan kiinnitys jää varmaan myöhemmäksi, mutta huoneeseen voi silti jo muuttaa.

Jospa mä saisin tehtyä Unto-koirallekin sitten huoneeseen oman nukkumapaikan, ehkä Miki kuitenkin Untonsa päästää huoneeseen vaikka kuulemma ”KUKAAN ei saa tulla sinne!”

-Henna-

Kommentit (28)

 1. Sari Riekkola

  Kiva keittiö ja nuo avohyllyt. Uhmaikää oli meilläkin tuossa 5 vuoden iässä, menee aika nopsaan ohi. Tiskikoneen täyttö ja tyhjennys on kieltämättä tylsää puuhaa. Odottelen innolla kuvia pojan huoneesta, tervetuloa meilläkin vierailemaan 🙂

  • hennaasemalta

   Kiitos! Mä todella toivon että menee nopeasti ohi,mutta kyllähän tässä on nyt niin moni asia mikä tuota poikaa painaa, että ei ehkä ihan heti ohi mene… Iän lisäksi kun tämä mun hoitotyö tuo oman haasteensa pojan elämään.
   Viikon päästä toivottavasti huonekuvia!:)

 2. Muumimamma

  En muista olenko ikinä jättänyt kommenttia.. Mutta kuulostaa tosi kivalle toi huoneylläri 🙂 Ja meillä on viisi vuotiaalla (kohta 6) tytöllä jo jonkin aikaa kestänyt uhmaikä. Tuntuu että riidellään joka päivä ihan kaikesta syömisestä, vaatteista, siivoamisesta ym. En tiedä milloin tämä loppuu :/

  • hennaasemalta

   Saa nähdä mitä poika itse toteaa ylläristä, pitäisi varmaan ihan videoida tuo hetki.:) Meillä poika lähinnä kiukuttelee lelujen jakamisesta, huomiosta, oikeudenmukaisuudesta jne…

 3. Marika T

  Teillä on todella kaunis koti, aivan mahtavaa katsella kaikkia kuvia ♥

 4. Anonyymi

  Tuolla uhmalla on nimikin: esikouluiän uhma. Useimmilla se kyllä tuntuu tulevan vähän aikaisemmin, ja meidänkin lapsille se tuli viisivuotiaana. Mutta tadaa, minulla on siihen lääke: anna lisää vastuuta! Työnnä kaupassa käteen (piirretty) miniostoslista, jonka tavarat lapsi saa itse kerätä kärryyn, anna lapsen maksaa itse jokin oma ostoksensa, opeta hänet keittämään sinulle muutama kupillinen kahvia… sellaista pientä! Tehosi meidän lapsiin kuin häkä.

  • hennaasemalta

   Ai on sillä oikein nimikin!:D Mutta kiitos, hyvä idea! Meidän poika saa kyllä nykyään aika paljon tehdä juttuja itse, mutta tuossa oli hyviä ideoita! Eikä tarvitse olla edes piirretty lista, poika kun osaa lukea.:) Niinkuin joku tossa aiemmin laittoi, eskari voi auttaa. Eli ehkä siksi se uhma tulee jo nyt, kun lapsi on kyllästynyt ja kaipaa enempi toimintaa ja kavereita…. En tiedä, mutta on pojalla muutenkin mennyt nyt vähän paremmin muutaman päivän.:)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *