Loviisan vanhoista taloista omaan vanhaan taloon

 Meillä on kyllä takana kaikin puolin todella onnistunut viikonloppu. Ihan täydellinen lopetus Samin lomalle, jo säidenkin puolesta.
Lauantaina mä olin ystävän kanssa ensimmäistä kertaa Loviisan wanhat talot-tapahtumassa. Odotukset oli korkealla, mutta kaikki oli vieläkin upeampaa mitä olisin uskonut! Vaikka ihmisiä olikin paljon ja joka talossa ruuhkaa, oli silti mielenkiintoista käydä toisten kodeissa. Inspiraatiota sai ihan hirveästi! Erään talon pihalla oli aivan ihana keitto- ja kahvitarjoilu. Sää oli täydellinen, tunnelma ihanan kotoisa ja taustalla soi rauhallinen tunnelmaan sopiva musiikki.
Mitä taas tulee antiikkimarkkinoihin, palasimme kotiin auto pursuten vanhaa tavaraa. Siis oikeasti odotin että kaikki parhaat on viety päältä jo aamulla ja kaikki on ylihintaista, mutta luulin täysin väärin! Antiikkimyyntiä oli joka puolella Loviisaa ja hinnat olivat kohdallaan. Itse ostin mm. yllä olevan jätti-ison korin parilla kympillä ja ison vanhan matkalaukun vitosella. Molemmat löysimme myös vanhat arkut, ystävä löysi vanhan lettupannun jne. Ainoa miinus oli, ettei ehditty millään käydä läpi kaikkia taloja ja paikkoja, niin ja auto oli liian pieni, ens kerralla täytyy ottaa mukaan pakettiauto, heh!
Suosittelen kyllä tapahtumaa kaikille vanhojen talojen ja antiikin ystäville. Nostan myös hattua heille jotka viitsivät kotiinsa päästää tuhansia ihmisiä!

Mies se jaksoi vielä lomansa viime metreillä rutistaa ja laittoi urakalla kuistien koristeosia paikalleen. Saimme eilen ihan yllättäen apujoukkojakin, joten eilinen meni kivasti auringonpaisteessa rempaten. Miehet sahasi ja nakutti osia paikalleen ja me naiset maalasimme perässä. 

 Nyt on ensimmäisen ja viimeisen kuistin oikeastaan kaikki sisäpuolen listat paikallaan ja maalattu, pystytolpat tarvitsee vielä osittain maalia ja kuistien kiinteät penkit odottavat vielä kuivumista ja kiinnitystä.

Viimeiseen kuistiin miehet taiteilivat tuota sahalaitaista kuviota, ei kuulemma mikään ihan helppo homma! Niissä siis menee vielä jonkinaikaa ennenkuin ovat kaikki paikallaan. Silti tässä alkaa jo näkemään että miten ihanat näistä tulee!

Loppuun vielä kerron yhdestä haaveesta joka olisi tarkoitus toteuttaa ensi kesänä. Olemme jo oikeastaan tänne muutosta lähtien suunnitelleet tänne kesäkanalaa. Vielä olemme vääntäneet kättä että mihin se tulee ja koska ehdimme sen tehdä. Lopulta päätimme että hankimme/teemme kanoille ihan oman leikkimökin kokoisen kopin pihalle ja siihen verkkoaidasta iso ulkoilutila. Pihalle tulisi alkuun ainakin kolme kanaa ja kukko. (Hihii, niin hauskaa, mua hymyilyttää aina kun ajattelen tätä!)
Nyt alkuun kyselisin lähiseudun ihmisiltä, onko jollakin pihalla seisomassa turhan panttina leikkimökki/pihavaja tms tähän tarkoitukseen sopiva rakennus, jonka saisi tulla noutamaan edullisesti?

Entä kiinnostaisiko teitä kuulla lisää tämän projektin etenemisestä sekä kanojen hoidosta, onko teillä samanmoisia kesäkana-haaveita?

Eli jos ensi kesänä Korson asemalla aamujunaa odottaessasi kuulet kukon kiekunan, ei, et ole seonnut vaan se on täyttä totta, meiltä se kuuluu.

-Henna-

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Kesäkanat kiinnostais minuakin paljon! ja vielä enemmän jos ne olis ympäri vuoden kanoja mut alkuun kesäkanat 😉 Näin itse olen ajatellut.
  Molluska

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Laita ihmeessa kanajuttujakin jatkossa!
  Sanotaan että kanat on tyhmiä kuin.. hm.. kanat, mutta kovin herttaisia minun mielestäni. Niitä saa kuulemma ostaa munituskanaloista siinä vaiheessa kun eivät enää muni tarpeeksi "hienosti" ollakseen tuotantoeläiminä. Elinvuosia niillä kuitenkin vielä tuossa vaiheessa on jäljellä, ja mikään ei ole niin ihanaa kuin omat tuoreet kananmunat.
  (Voi olla että lapsetkin, omasi ja vierailevat, niitä tykkäisivät käydä katselemassa.)

  Kipsu

  • 2.1

   sanoo

   Joo me ajateltiin ottaa ensin lainaan kanoja, ettei tarvii syksyllä ryhtyä teurastuspuuhiin. Jos kaikki sujuu niin sitten voidaan ottaa ihan omatkin kanat.:)
   Mun mielestä ne on todella mainioita otuksia ja on jännä nähdä miten ne touhottaa ja kukko tepastelee komeana.:)
   Joo Mikihän on jo valmiiksi intona, saatikka sitten hoitolapset ja tuttujen lapset, veikkaan että täällä riittää lapsivieraita sinä kesänä kun kaikki haluaa nähdä kanat!:D

 3. 3

  sanoo

  Kanat on niin pop! Meille tuli muutama kananen viime kesänä ja nyt haaveilen kanahäkin laajennuksesta. Eli homma paisuu paisumistaan, mutta on ne vaan ihania tepastelijoita tossa pihassa.:) (..ja koirat on ihan yli-onnellisia aina kun saavat kanalasta tuoreita munia, nams!)

 4. 4

  sanoo

  Kiinnostaa!! Meilläkin ollaan tekemässä vanhasta autotallista, joka toimii nyt kanIlana, myös kanAlaksi sopivaa. Laitetaan syksymmällä hieman lisäeristyksiä, rakennetaan orsia ym.

 5. 5

  sanoo

  Me käytiin ystävän kanssa myös lauantaina Loviisassa ekaa kertaa. Ja oli kyllä aivan ihana tapahtuma! Ensi vuonna uudestaan, ja pitää varata ehkä koko viikonloppu että kerkeää kiertää kaikki talot ja kirppis-ja antiikkikojut läpi 🙂 ja toisiaan ottaa se pakettiauto mukaan 😉

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  Mahtavaa, kanoja! Pakko vielä sanoa, että tätä blogia on kiva lukea kun ei ole mennyt sellaiseksi sponsorihärpellykseksi… Pidä tämä linja, tykkään.

  T. Leena

  • 6.1

   sanoo

   Kiva kuulla! Rehellisesti, eipä mulle ookaan juurikaan tarjottu sponsorijuttuja, ja tavallaan oon ihan tyytyväinen koska kyllähän sitä olis vähän vaikeaa sanoa ilmaistavaralle ei.:D Kun en sit haluis tehdä tästä sellaista blogia…

 7. 7

  Justiina sanoo

  Mutta varoitan, että se kukko tosiaan kiekuu aikaisin , ja yllättävän lujaa! 😉 Mutta kaikkeen tottuu!

 8. 8

  sanoo

  Meillä on kavereilla kanala pihan perukoilla, Helsingin Länsi-Pakilassa, rintsikan pihassa siis! 🙂 Ja kanat että kukot kans tepastelavat siellä välillä ihan vapaana. Että siitä vaan!

  Loviisan tapahtuma on ihana. Itse en tällä kertaa päässyt, oli muita menoja koko vkonlopun. Ens vuonna sitten taas! 🙂

  • 8.1

   sanoo

   Joo mä oon kanssa kuullu että kanaloita pidetään ja voidaankin pitää melkein missä vaan.:) Oli sielä Loviisassakin yhdellä pihalla leikkimökissä kanoja.:)
   Joo sulta mä blogissa oon varmaan ekoja kertoja tosta tapahtumasta kuullukin, monesti miettinyt että pitäis mennä. Nyt vihdoin ehdin!:)

  • 9.1

   sanoo

   Kanalan piha-alueen ympärille laitetaan verkkoaitaa ja sen päällekin heitetään verkkoa jottei kukaan pääse mistään sinne sisälle. Kyllähän ne kissat siitä varmaan varsinkin alkuun sekoaa, niinkuin koirakin, mutta eiköhän se siitä.:) Senkin takia on hyvä ottaa kukko että se pääsee kateille näyttää että kuka komentaa ja ketä!:D

 9. 10

  sanoo

  Hihii, kivoja kotkotusuutisia! Mä muistan, että meillä mummilassa oli kanojen koppina maitolaituri. Ja vitsit mun miehen isä just rakensi sellaisen, mut en tiedä, se taisi mennä jo kaupaksi. Jospa sieltä läheltä löytyisi joku kiva koppero teiän kanoille.

  Milloinhan sitä itse pääsisi tuonne Loviisan tapahtumaan? Niin moni sitä kehuu, mutta joka vuosi menee itseltä ohi. Tosi kivan korin oot löytäny! Toi on sellanen, että melkein voi kuvitella jonkun boakäärmeen luikertelevan sieltä ulos, kun nostaa kannen ylös. 😉

  • 10.1

   sanoo

   Oi, maitolaituri olis makee! Mä yritin tossa tori.fistä jo katella jotain kopperoa mutta aika hintavaa oli. Ehtiihän tässä etsiä, tai sitten täytyy rakentaa itse!
   No ens vuonna meet, suosittelen kyllä kovasti! Heh, mullakin tuli käärme heti mieleen tosta.:D Vielä en oo keksinyt mihin käyttöön se tulee, toistaiseksi on vaan keittiössä koristeena. Oli vaan niin makee ja niin iso että pakko oli napata mukaan!:)

 10. 11

  sanoo

  Hei mahtavaa- kanoja Korson asemalla! Saatte luomumunat omasta takaa. Tästä projekstista haluan kuulla vielä lisää :o) ps. Täällä voisi olla ostaja niille luomumunille sitten…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *