Blogit
Koti asemalla

Loviisan vanhoista taloista omaan vanhaan taloon

 Meillä on kyllä takana kaikin puolin todella onnistunut viikonloppu. Ihan täydellinen lopetus Samin lomalle, jo säidenkin puolesta.
Lauantaina mä olin ystävän kanssa ensimmäistä kertaa Loviisan wanhat talot-tapahtumassa. Odotukset oli korkealla, mutta kaikki oli vieläkin upeampaa mitä olisin uskonut! Vaikka ihmisiä olikin paljon ja joka talossa ruuhkaa, oli silti mielenkiintoista käydä toisten kodeissa. Inspiraatiota sai ihan hirveästi! Erään talon pihalla oli aivan ihana keitto- ja kahvitarjoilu. Sää oli täydellinen, tunnelma ihanan kotoisa ja taustalla soi rauhallinen tunnelmaan sopiva musiikki.
Mitä taas tulee antiikkimarkkinoihin, palasimme kotiin auto pursuten vanhaa tavaraa. Siis oikeasti odotin että kaikki parhaat on viety päältä jo aamulla ja kaikki on ylihintaista, mutta luulin täysin väärin! Antiikkimyyntiä oli joka puolella Loviisaa ja hinnat olivat kohdallaan. Itse ostin mm. yllä olevan jätti-ison korin parilla kympillä ja ison vanhan matkalaukun vitosella. Molemmat löysimme myös vanhat arkut, ystävä löysi vanhan lettupannun jne. Ainoa miinus oli, ettei ehditty millään käydä läpi kaikkia taloja ja paikkoja, niin ja auto oli liian pieni, ens kerralla täytyy ottaa mukaan pakettiauto, heh!
Suosittelen kyllä tapahtumaa kaikille vanhojen talojen ja antiikin ystäville. Nostan myös hattua heille jotka viitsivät kotiinsa päästää tuhansia ihmisiä!

Mies se jaksoi vielä lomansa viime metreillä rutistaa ja laittoi urakalla kuistien koristeosia paikalleen. Saimme eilen ihan yllättäen apujoukkojakin, joten eilinen meni kivasti auringonpaisteessa rempaten. Miehet sahasi ja nakutti osia paikalleen ja me naiset maalasimme perässä. 

 Nyt on ensimmäisen ja viimeisen kuistin oikeastaan kaikki sisäpuolen listat paikallaan ja maalattu, pystytolpat tarvitsee vielä osittain maalia ja kuistien kiinteät penkit odottavat vielä kuivumista ja kiinnitystä.

Viimeiseen kuistiin miehet taiteilivat tuota sahalaitaista kuviota, ei kuulemma mikään ihan helppo homma! Niissä siis menee vielä jonkinaikaa ennenkuin ovat kaikki paikallaan. Silti tässä alkaa jo näkemään että miten ihanat näistä tulee!

Loppuun vielä kerron yhdestä haaveesta joka olisi tarkoitus toteuttaa ensi kesänä. Olemme jo oikeastaan tänne muutosta lähtien suunnitelleet tänne kesäkanalaa. Vielä olemme vääntäneet kättä että mihin se tulee ja koska ehdimme sen tehdä. Lopulta päätimme että hankimme/teemme kanoille ihan oman leikkimökin kokoisen kopin pihalle ja siihen verkkoaidasta iso ulkoilutila. Pihalle tulisi alkuun ainakin kolme kanaa ja kukko. (Hihii, niin hauskaa, mua hymyilyttää aina kun ajattelen tätä!)
Nyt alkuun kyselisin lähiseudun ihmisiltä, onko jollakin pihalla seisomassa turhan panttina leikkimökki/pihavaja tms tähän tarkoitukseen sopiva rakennus, jonka saisi tulla noutamaan edullisesti?

Entä kiinnostaisiko teitä kuulla lisää tämän projektin etenemisestä sekä kanojen hoidosta, onko teillä samanmoisia kesäkana-haaveita?

Eli jos ensi kesänä Korson asemalla aamujunaa odottaessasi kuulet kukon kiekunan, ei, et ole seonnut vaan se on täyttä totta, meiltä se kuuluu.

-Henna-

Kommentit (22)

  1. kissatäti

    Hei mahtavaa- kanoja Korson asemalla! Saatte luomumunat omasta takaa. Tästä projekstista haluan kuulla vielä lisää :o) ps. Täällä voisi olla ostaja niille luomumunille sitten…

  2. Lievestuore As.

    Kanoista haaveillaan täälläkin, muutaman vuoden takaiset kanat lähtivät ilmeisesti haukkojen matkaan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *