Lisää tauluista

Se hieno robottijuliste tuli, ja kehyksetkin hain.
Olin kahden vaiheilla, tämä kehys näytti sielä niiiiin isolta. Toinen vaihtoehto olisi ollut vähän pienempi, ilman noita ”vaaleita reunoja”(miksi niitä sanotaan?). Äitikin oli makutuomarina ja sanoi että tämä.
Onneksi otin sen! Tuo on niin piste i:n päälle huoneeseen, ja juuri passelin kokoinen! Muksutkin tykkää.
Muitakin tauluja pääsi seinälle. (Todella huonot kuvat,valitan)
Kerroin aiemmin ostaneeni kortteja Korson asemasta. Nuo pääsi seinälle. Lemppari on tuo värikuva, joka on aito 70-luvun kortti. Siinä on osoite, postimerkki ja kaikki. Todella hyvä kuva meidän talosta.

Vitsi kun tämän talon saisi tuon väriseksi…Keltainen ja valkoiset ikkunanpielet…

Kehystin myös meidän Vantaan Sanomien jutun. Mies sanoi että noloa. Itse taas olen sitä mieltä että olemme nyt osa talon historiaa ja onhan tuota juttua hauska katsella vuosien päästä, kun olemme ehkä saaneet täällä jotain aikaiseksi.

Täällä on myös sattunut ja tapahtunut.
Olimme Samin kanssa tilanneet iiiison palan lasia (noin 160cm x 300cm) ja päätimme että nyt alamme leikkaamaan sitä. Työllä ja tuskalla ja rikkoutumisen pelolla, siirsimme sen huteralle pöytäviritelmälle. Sami sanoi että tämä on pikkujuttu leikata, ruvetaan hommiin vaan.
Sami otti mitat, haki ullakolta laudanpätkän jota vasten leikata, ja alkoi leikkaamaan. (Nyt huvittaa miten tyhmiä oltiin…) Seuraavaksi oli tarkoitus siirtää lasia pöydän reunaan jota vasten lasi taitetaan poikki. No eikä mitään, kun tuo leikattu pienempi osio rämähti lattiaan ja loppulasikin halkesi keskeltä vinosti…
No, ei siinä mitään, kyllä siitä vielä jotain saa. Yritettiin taas, ja taas ja taas. Kaikki epäonnistui ja sadan euron lasi oli tuhottu…

Niin, jos joku joka tietää yhtään laseista, lukee tätä, varmaan joko nauraa partaansa tai huutaa mielessään ”ei noin! ei noin!”
Eli homma ei ollutkaan niin helppo. Vasta sen jälkeen kuultiin ja luettiin että pöytä jolla leikataan, pitää olla täysin tasainen, ei roskia, ei mitään. Leikkausviiva pitää vetää kerralla suoraan jne…

Että silleen…Meillä on toinen vastaava lasi odottamassa, ja kumpaakaan ei huvita koskea siihen…Sitä ennen pitäisi myös rakentaa kunnon pöytä…Saa nähdä miten käy. Luulen että jatkossa tilataan valmiiksi leikattuja laseja, vaikka ovatkin kalliita. Ne rikkinäiset lasitkin tulee kalliiksi ja aiheuttaa vain harmaita hiuksia.

Mitäs muuta. Ai juu! Sami aloitti tänään varastojen tutkimisen. Yhdestä varastostahan löytyi jo aiemmin vanha sänky, ovi jne. Tänään toisesta löytyi monta, MONTA ovea! Ulko-ovia vissiin?,sisäovia, komeroiden ovia jne jne. Lisäksi vanha pieni työpöytä (Niiiiin varmasti mulla työn alla vielä joku päivä!) lattialistoja, ikkunankarmeja…vanhat kelkan jalakset….
Myös kaikkea roskaa löytyy ihan hirveästi, mutta siis kunnon aarreaitta tuo! Yksi ovi vielä avaamatta, saatikka kaikki sälä mitä tuon roskan alta ja takaa vielä löytyy…Huii kun jännää!!:)

(Huopahattutehtailija: Tulee niin sun uni mieleen!:D )

Viikonloppuna yritetään jotenkin ratkaista tämä lasiasia (potuttaa niin koko juttu…). Ikkunarempat lähti niin hyvin käyntiin, mutta nyt tyssäsi tähän, toivottavasti siis ratkeaa pian. Sisko tulee ehkä ystävänsä kanssa Mikin seuraksi niin pääsen minäkin hommiin.

Tosin olen mä ompeluhommia tehnyt, lasten peuhanurkan tyynyt ja patjat valmistuu kovaa vauhtia! Oi kuulkaa kun oli ihanaa kaivaa ompelukone pitkästä aikaa esille ja surruutella menemään. Niin terapeuttista!:)

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Hei!

  En tiedä, oletko seurannut minun blogia, mutta meille jäi yksi kohtuu iso (sellainen ehkä normikokoinen) ikkunalasi, kun teimme keittiöremonttia ja yhdessä sisäseinässä oli ikkuna. Haluaisitteko kenties sen? Ilmaiseksi saa, jos tulette Klaukkalasta hakemaan. Arvioitu koko on n. 150cm x130cm…en nyt jaksa lähteä ulos mittamaan 😀

 2. 2

  sanoo

  Robottijuliste kehyksineen näyttää oikein hienolta 🙂 !
  Voi hitsi kun meilläkin ois tuommoinen aarre-aitta.
  On meillä tosin varastossa kans muutama ikkuna ja ovi 🙂

 3. 3

  sanoo

  Kyllä tuli hieno taulu robottijulisteesta..usein se on juuri niin, että mitä isompi kehys, sitä paremmin sopii/hienompi tulee.
  Aivan ihana lastensänky teillä muuten – tosi kauniin värinen!

  Oi, onpas kivaa, että aitasta löytyy aarteita! Missä kunnossa aitta muuten on? Onko puuosat hyvässä kunnossa?

  Lisää kuvia kuvia! Aittalöydöistä ja sellaisesta 🙂

 4. 4

  sanoo

  Mehiläinen: Kuulostaa hyvältä! Tiedätkö onko se sellaista perus 3 millin lasi? On varmaan kun sisäikkuna kerta ollut..
  Sami sanoo (hoitaa yleensä tällaiset) että se vois kyllä tulla hakee. Kuinka kiire sillä on? Mua itseäni hirvittää että onko sekin pian siruina lattialla meidän taidoilla, mutta ehkä me voitais kokeilla…:D

  Niina: No onhan sekin jo jotain!:)

  Huopis: Niinpä, onhan se isompi näyttävämpi! Joo, tuo sänky saatiin sukulaisilta, oli heille ylimääräinen. Siinä on ihan pinkkiäkin maalia alla, onneksi ei enää ole pinkki…:)
  Joo kyllä tuo varasto taitaa ihan ok kunnossa olla, sisältä ainakin. Katosta en ole varma. Sekin tosin tietysti ulkoa sotkettu graffiteilla ja ovien päällä olevat ikkunat rikottu… Täytyy ottaa kuvia kun päästään kunnolla valoisaan aikaan sitä penkomaan.

 5. 5

  sanoo

  varmaan se on peruslasi :D…en oo tutkinut tarkemmin, kun ei meillä mitään tarvetta sille ole. Tuossa se on ollut pihakatoksessa jo pian kuukauden päivät, joten ei mikään hirveä hoppu…jos vaikka kuukauden sisään sen sais pois, kun sitten alkaa varmaan pihan kunnostus 🙂
  Ja tällä lasillahan on helppo kokeilla kun ilmaiseksi saa :D…

 6. 6

  sanoo

  Ihanaa kun on tuollaisia aarreaittoja omasta takaa. Meillä oli edelliset asukkaat tyhjentäneet kaikki ihanuudet pois, vain pari pikkutuolia ja lamppuja jäi. On nekin silti meillä käytössä, kun ihania ovat.

  Varmaan harmittaa kun menee iso lasi rikki. Me tilattiin lasit valmiiksi leikattuna, en edes ajatellut itse leikkaamista. Tulee niin paljon ruutuja, että jostain on tingittävä työn määrässä. Täytyy meidänkin silti muutama itse leikata pienemmäksi eli kiitos hyvistä neuvoista, puhtaasta pöydästä jne.

 7. 7

  sanoo

  Hauska tuo taulu! Ja ihania nuo kortit, just tollai useampi samassa kehyksessä, niin toimii 🙂
  Sitä varmaan joutuu asian jos toisenkin kantapään kautta oppimaan, kun ei ole alan koulutusta tai kokemusta. Toivottavasti nyt saatte viikonloppuna hommat toimimaan, kun apujakin tulossa. Ja mummostahan saatte Mikille leikkikaverin.

  ps. vitsit mitä aarteita olette jo kaivaneet sieltä varastosta…olisi kiva nähdä niitäkin…

 8. 8

  sanoo

  Mehiläinen: Ok, jos mä ilmoittelen sulle kun saadaan jotain aikataulua näihin meidän hommiin. Mieskin taas sairastu niin ei tiedä miten nämä hommat tästä nyt etenee…Ootteko arki-iltaisin pääosin kotona?
  Ja kiitos näin etukäteen!:)

  Rouva Kukko: Kyllä, ihan kuin olisi joulu taas kun saa tuollaisia ihania yllätyksiä varastosta kaivaa!:)
  Mä kyllä luulen että jatkossa tilataan valmiina leikattuna, tätä hommaa on ennestään jo tarpeeksi…ainoa hankaluus on se, että jokainen lasi on vähän erikokoinen, ettei voi könttänä tilata vaikka parikymmentä saman koon lasia…:/
  Ja ole hyvä, hauska jos meidän tumpeloiden neuvot auttaa.:D Tosin nyt mekin tiedetään miten homma PITÄISI tehdä, katsotaan miten se sitten käytännössä onnistuu…Toki sellaisia pienempiä laseja on helpompi leikata kuin noin isoa…

  Niina: No kyllä joutuu, potuttaa vaan kun rahaakin menee niin paljon hukkaan…Eniten potuttaa se miesten fiksun idean takia tullut iso lasku putkimiehille…:/
  Joo, no itseasiassa jasminekin varmaan tulee kaverinsa kanssa lastenvahdiksi viikonloppuna niin mäkin pääsen hommiin.
  Juu, mä laitan vielä kuvia aarteista..:)

 9. 9

  sanoo

  voihan ei…myrsky on riepotellut ulkona ollutta lasia ja se on haljennut…en vielä tutkinut tarkoin moneenko osaan ja minkä kokoisia palat ovat, mutta kirjoitan myöhemmin jos ne on vielä sen kokoisia että niistä jotain saa aikaiseksi…minkäkokoisia ruutuja te olette lasista leikkaamassa?

 10. 10

  sanoo

  Mehiläinen: Eikä! Onkohan tämä joku merkki, ettei meidän kannata leikata jatkossa itse lasia, kun kaikki lasit hajoaa, ilman että edes kosketaan niihin?:D
  Mä en kyllä usko että me niistä mitään saadaan, meidän lasit on kuitenkin jotain 60x40cm tai enemmän…vai?
  Kiitos kuitenkin suuresti!

 11. 11

  Anonyymi sanoo

  Passepartout on se (yleensä) valkoinen juttu taulussa kuvan ja kehyksen välissä. Ihana tuo robottijuliste!

  Terv. Lina

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *