Lastenhuoneen rempan aloitus

Mua jotenkin ahdisti ihan hirveesti kun tuo meidän keittiöremppa ei nyt etene. Pitää odottaa sähkömiestä ennen kuin voi jatkaa, keittiö pitäisi suunnitella ja tilata, mutta kun en vielä tarkkaan tiedä millainen jne. Homma vaan seisoi, mutta hirmuinen hinku oli päästä tekemään jotain konkreettista.
Päätettiin että aloitetaan sitten joku toinen huone. Se oli helppo päätös, hoitolasten huone. Ainut huone jonka tapetit ym tiedän jo, ja joka oli valmiiksi melkein tyhjä kaikesta roinasta, tästä olisi helppo aloittaa.

Ylläolevat kuvat on otettu kun ensimmäisiä kertoja kävin talolla. Siitä se ei ole sen jälkeen parantunut muutoin kun että ikkunassa ei ole enää levyä. Huone on kyllä suht hyvässä kunnossa, ei tageja seinissä, kaikki ovet suht hyväkuntoisia ja ne ovat kaikki vanhoja peiliovia.

Tänään siis revittiin vähän kaakeleita seinästä, vähän muovimattoja ja listoja.

Suunnitelma on seuraava:

Tapetiksi oranssia Hyasinttia. Alaosaan helmipanelointi, luultavasti perinteisesti 160 cm korkea, koska lapset taatusti repii tapettia jos siihen yltää. Paneloinnin väri ei ihan täysin selvä vielä. Ehdotuksia? Ehkä vanha vaalean vihreä tai luonnonvalkoinen… Ei saisi tulla liian tunkkaiseksi värit kuitenkaan.
Lattia maalataan vaalean ruskeaksi. Vesipiste mahdollisesti jätetään, siihen pieni allas ja pieni  siirreltävä/varastoitava hoitopöytä mahdollisia vauvahoitolapsia varten.
Meillä on tosi monessa huoneessa valmiina vesipiste, koska huoneisto on ollut eläinlääkäriasemana. Tämä on ihan kiva, koska wc:t on pieniä ja vettä tarvitaan monessa, esim mun käsityöhuoneessa kiva olla oma vesipiste.

Siinä se suunnitelma kaikessa yksinkertaisuudessa onkin. Huone on pitkulainen ja sinne vie jopa kolme ovea, olohuoneesta, Mikin huoneesta ja mun huoneesta, joten vähän hankalahan tuo on kalusteiden kannalta. Pari sänkyä, pöytä, ja paljon leluhyllytilaa pitäisi mahtua.
Huone on melko pieni, mutta toisaalta koen että hyvä näin, pienuus tuo tiettyä turvallisuutta uusille lapsille. Mikin huoneeseenkin voi sitten leluja levittää. Tärkeintä huoneessa olisi kodikkuus, helppous, turvallisuus ja se että sopii eri-ikäisille lapsille.

Että näin, katsotaan mitä tulee ja kuin pian. Ihanaa kun pääsi hommiin!

Ai juu, kun kerta kaikki muutkin, niin minäkin halusin, nimittäin Korson Asemakin pääsi Facebookiin! Aika alussahan tuo, lisäilen vielä kuvia, mutta siitä saa tykätä/fanittaa!:) Linkki siis oikeassa palkissa.

-Henna-

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Hienoja suunnitelmia! Itse laittaisin yksinkertaisempaa seiniin, sillä tuosta saattaa saada painajaisia. Itse näin pienenä painajaisia lastenhuoneen Marimekkoverhojen takia. Ja teidän hoitolapsilla voi olla rankkojakin taustoja.

 2. 2

  sanoo

  Painajaisia kuvion takia? Miksi?
  Eiköhän ne lapset näe painajaisia joka tapauksessa, valitettavasti…
  Tietysti jos joku muukin on samaa mieltä että kuvio saattaa aiheuttaa painajaisia,tai levottomuutta tms, niin sitten pitää vielä harkita.
  Tuota kuviotahan tulee siis vaan seinän ylälaita, puolet on sitä paneelia.

 3. 3

  sanoo

  Olin tulossa ihastelemaan suunnitelmia, ja ihastelen toki vieläkin mutta sitten luin Iinan kommentin ja muistin omia lapsuusjuttuja. Muutettiin mummulaan kun olin 6 ja mun huoneessa oli isokuvioinen vihreäsävyinen tapetti. Yön pimeydessä kuviot muuttui mielikuvituksen myötä yhä pelottavammiksi ja pelottavammiksi. Lopuksi oli pakko nukkua valot päällä.

  Empä oo tuotakaan muistanu, enkä ees ajatellu. Höh =/

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Hei!
  Ihana lukea näitä teidän remppasuunnitelmia. Meillä on itsellä vanha 50-luvun talo, joka on kertaalleen jo liki rempattu eikä rahavarannot salli nyt uusia suuria remppoja tehdä. Mukava lukea sitten blogeista toisten projekteista. Nyt rohkaistuin jo kommentoimaankin muutakin kuin arvontapostausta 🙂

  Mä kysyin mun lapselta mielepidettä tuosta tapetista. Samoi että on vähän kumma. Kuulemma tulee mieleen joku vanhan talon hieno ruokasali.
  Neljään lapsen äitinä komppaan kyllä hiukan tuota pelottavuutta. Meilläkin lapset ovat joihinkin verhoihin, tapetteihin ja kuviin reagoineet painajaisilla. Vaikka aikuisen silmiin esim. tapetti näyttäisikin ihan kauniilta ja levolliselta.

  Kaunishan tuo tapetti on mutta ei minusta ehkä kuitenkaan lastenhuoneen tapetti. Makuja on monia tottakai.
  Itse laittaisin jotain rauhallista ja levollista, kun tietää, että huoneen käyttäjät saattavat olla valmiiksi "rauhattomia".

  Värimaailma on kiva, vaalea lehmuksenvihreä paneeli kuulostaisi minustakin hyvältä. Paneeli on kätevä lastenhuoneessa, kun sen voi sitten maalata, jos sotkuja tulee ja pinta on helppo pyyhkiä.
  Entä jos laitatte yläosaan vaan luonnonvalkoista tms rauhallista vaaleaa pintaa. Voihan tilan tapetoida myöhemminkin. Tekstiileillä sitten jotain kuviomaailmaa huoneeseen, siis verhoilla ja päiväpeitoilla ja jollain kivalla matolla.
  Ja kyllähän lasten leluista tulee jo väriä huoneeseen.
  Remppaintoa teille, jään odottamaan innolla kuvia tulevasta.

  Pauliina

 5. 5

  sanoo

  Anna ja Pauliina:
  Hmm…Mä olen itse lapsena omistanut maailman pelottavimman mielikuvituksen ja nähnyt paljon painajaisia, joten todellakin olen nyt meittinyt tätä kuvioasiaa.
  Miehen kanssa vaan todettiin että ei me voida täysin valkoista huonetta tehdä jossa ei olisi mitään kuviota missään, ja ikkunan takana on puu josta tulee varjoja seinille. Meinaan vaan, että mikä tahansa voi laittaa sen lapsen mielikuvituksen liikkeelle, verhot, julisteet, pehmolelut…
  isossa pinnassa tuo kuvio ei edes mun mielestä näytä noin "pahalta". Yhdessä lehtijutussa se näyttää melko vaalealtakin seinässä. Plus et eteen tulee hyllyä sun muuta…
  Joten mä harkitsen asiaa edelleen…
  Tai lakkaan kuuntelemasta teitä, ettei kaikki menis näin vaikeaksi!!:D:D
  Vitsivitsi, se oli oikeasti hyvä huomio.
  Vielä Pauliina: haha, hauska tuo lapsesi "vanhan talon ruokasali".:D Onhan se ihan totta. mutta tämä onkin vanha talo ihan oikeasti, ja yritän laittaa tänne sen ajan tunnelmaakin, siksi lastenhuoneistakin tulee vähän erilaisia kuin "normaalisti" lapsilla. Tosin tätä kyseistä tapettia olen kyllä nähnyt muillakin blogeissa lastenhuoneissa. Siltakulmassakin tätä taisi olla just lastenhuoneessa….?

 6. 6

  sanoo

  Ko. tapetti ei todellakaan ole mikään lastenhuoneen tapetti, yhdyn Pauliinan lapsen kommenttiin. Miksi yleensä kyselet mielipiteitä, kun et hyväksy/huomio niitä kuitenkaan, selotat vain omia mielipiteitäsi?

 7. 7

  sanoo

  Moikka, tapetti on aika hallitseva (meillä on keittiössä ja eteisessä eri värisenä tosin).
  Mä laittaisin sitä, jos lastenhuone kyseessä, yhdelle seinälle lattiasta kattoon. Hylkäisin puolipanelit ja muut seinät maalaisin sävyllä, joka ois matta ja liki tapetin pohjaväriä. Lastenhuoneessa on paljon sälää ja väriä ja niillä saa sitä meininkiä ja kivaa juttua lisäiltyy aina minne haluaakin.

  Mun mielipide ois tämä :o)

 8. 8

  sanoo

  Unknown: Hmm…No kuule, mielestäni vastasin edelliseen että eipä ollut itsellä tullut tuo mieleen, että täytyypä sittenkin miettiä asiaa kun se tuli esille, vaikka olin jo tapetit päättänyt. Eli kuuntelin mielipiteitä ja harkitsin asiaa. Mutta mun koti, mun tapetit, eli enköhän mä kuitenkin ihan itse sen päätöksen lopulta tee. ja kuka sanoo mikä pitää olla lastenhuoneen tapetti? samat tylsät valkoiset seinät kuin kaikilla muillakin suomalaisilla, muuta ei hyväksytä vai?:O
  Niina: Ihan hyvä mielipide ja kuulostaa kivalta!:) Mä en vaan jotenkin ite yhtään lämpee ajatukselle että haluaisin mihinkään huoneeseen enää sitä "yksi seinä erilaiseksi"-tyyliä…Meillä oli edellisessä kodissa melkein joka seinässä yksi seinä maalattu värikkääksi, muut valkoiseksi ja tänne haluaisin enempi yhtenäistä.
  Tietty se mietityttää että jos tapetti on noin kirjava, ja sitten on sitä lasten värikästä sälää, et tuleeko liikaa kaikkea, mutta kyllä mä uskon että siitä lopulta ihan hyvä tulee.:) Toivottavasti.:D

 9. 9

  Anonyymi sanoo

  Eikö se kommentien kysyminen ole myös kivaa senkin takia että saa kuulla mielipiteitä. ei kaikkea kysytä sen takia että sen mukaan tehdään heti. harkintaa täytyy olla ja keskustelemaan täytyy pystyä.
  Tämä oli pieni puolustus blogin pitäjän puolesta.

 10. 10

  Anonyymi sanoo

  Itse lapsettomana en osaa ottaa kantaa painajaisten näkemiseen, mutta suunnitelma vaikuttaa ihanalta. Mun mielestä vanhaan taloon ei oikein sovi nykytrendi, jossa laitetaan just se yks seinä vaan jollain värillä/tapetilla, joten liputan (luonnonvalkoisen) paneloinnin puolesta. Valkoinen myös antais raikkautta tapetin vastapainoksi. Korkea panelointi kuulostaa kans hyvältä. Ei ainoastaan käytännöllisyyden vuoksi, vaan myös siksi, että usein lastenhuoneiden sisustus/kalustus keskittyy voimakkaasti huoneen alaosaan "lasten korkeudelle", joten korkea panelointi voisi tuoda ryhtiä korkeaan huoneeseen. Ajan henkeen sanon siis mä 🙂

  -Hanna

 11. 11

  sanoo

  Anonyymi: Kiitos puolustuksesta!:) Aivan. itseasiassa, mä olin sen tapetin jo päättänyt enkä siihen oikeastaan edes kysynyt mielipidettä jos tarkkoja ollaan, vaan vinkkejä paneelin väriksi. Arvostan silti oikeasti kaikkia mielipiteitä, täällä on saanut hirveästi apuja kommenteista ja omista kokemuksista!mutta toki lopulta päätän omien seinieni värin ihan itse eikä siitä voi minua moittia.:)

  Hanna: Aivan, sä sen sanoit mitä tarkoitan!:) Olen miettinyt että täällä on tylsä kun ei pääse hyödyntämään huonekorkeutta, vaan kaikki painottuu alaosaan. Nyt teemme vähän niin kuin toisinpäin. En myöskään usko että tapetti tekee huoneesta levotonta, koska se lastenkorkeus jossa on lelut ym, on paneloitu (Muistakaa että paneelista tulee yhtä korkea kuin minä olen pitkä!)
  Minä myös koen että juuri tällaisessa aseman rakennuksessa huoneiden seinät kuuluu olla "arvokkaasti" samaa tapettia. Eri asia olisi jossain "huvikumputyylisissä vanhoissa taloissa, jossa voi enempi leikitellä väreillä, omilla huoneratkaisuilla ym, kaataa vaikka seiniä tai rakentaa vaikka mitä sisälle. Täällä ei voi..Jo suojelunkin takia.
  Tämä siis mun mielipide, mutta oikeasti kiva kuulla muidenkin mielipiteitä!:)

 12. 12

  Anonyymi sanoo

  Hei!
  Tulin kurkistamaan kommentteja, kun aihe kiinnosti.
  Aika hyvä pointti sulla tuo korkean paneelin rauhoittava vaikutus tilaan.
  Ja unirauhaahan saa laittamalla vaikka pimennysverhot, jotka ei päästä varjoja heilumaan seinille.

  Mietin itsekseni aamupäivästä sun suunnitelmia, kun omia lastenhuoneita hiukan siivoskelin.
  Meillä lapset jo isompia mutta edelleen on yhden huoneessa puolipaneeli ja huoneen asukaskin tykkää siitä edelleen. Korkeus meillä on paneelilla 140cm mutta huonekin varmaan matalampi kuin teillä.
  Meillä paneeli on tiilenpunaista, lattia keskiharmaa. Seinien yläosa vaalea sävy, tiilenpunaisen värin kohdalta kartasta valittu ihan vaalea. Aikanaan paneelin yläreunassa oli kiva boordi, vanhoja taloja sopivissa väreissä.
  Joo tiedän, boordit on "so last season" mutta remppavuosi olikin 1996 🙂
  Nykyisin boordin paikalla kiertää seiniä teinin omat mangapiirustukset.

  Vihreähän on tunnetusti rauhoittava väri ja oranssi taas muistaakseni terapeuttinen. Eli ei huonot värivalinnat sun tapetissa.

  Itsekin pidän väreistä, meillä ei puhtaanvalkoista seinää ole missään asuintiloissa. Itse sisutan mielelläni 40-60-luvun tunnelmissa mutta yläkerran lastenhuoneissa annetaan asukkaillekin päätösvalta eli on erikoistakin ja modernimpaa ja parjattua Ikeaa. Kun muu perhe ei ihan kaikesta vanhasta tykkää lainkaan. Mies esim. kammoaa talonpoikaishuonekaluja vaikka niitäkin muutama meiltä löytyy.

  Mutta ainahan kodeissa on hieman kerroksellisuutta siis sisustuksessa. Onhan ennenkin ostettu uudempia huonekaluja vanhojen sekaan. Pelkästään yksi tyylilaji voi olla hieman liian kaavamainen, joskus jopa tylsä.

  Toisaalta hienosti toteutettu tyylipuhdas kokonaisuus saattaa olla ihan unelma. Riippuu niin tilanteesta.

  Pauliina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *