Blogit
Koti asemalla

Lastenhuoneen rempan aloitus

Mua jotenkin ahdisti ihan hirveesti kun tuo meidän keittiöremppa ei nyt etene. Pitää odottaa sähkömiestä ennen kuin voi jatkaa, keittiö pitäisi suunnitella ja tilata, mutta kun en vielä tarkkaan tiedä millainen jne. Homma vaan seisoi, mutta hirmuinen hinku oli päästä tekemään jotain konkreettista.
Päätettiin että aloitetaan sitten joku toinen huone. Se oli helppo päätös, hoitolasten huone. Ainut huone jonka tapetit ym tiedän jo, ja joka oli valmiiksi melkein tyhjä kaikesta roinasta, tästä olisi helppo aloittaa.

Ylläolevat kuvat on otettu kun ensimmäisiä kertoja kävin talolla. Siitä se ei ole sen jälkeen parantunut muutoin kun että ikkunassa ei ole enää levyä. Huone on kyllä suht hyvässä kunnossa, ei tageja seinissä, kaikki ovet suht hyväkuntoisia ja ne ovat kaikki vanhoja peiliovia.

Tänään siis revittiin vähän kaakeleita seinästä, vähän muovimattoja ja listoja.

Suunnitelma on seuraava:

Tapetiksi oranssia Hyasinttia. Alaosaan helmipanelointi, luultavasti perinteisesti 160 cm korkea, koska lapset taatusti repii tapettia jos siihen yltää. Paneloinnin väri ei ihan täysin selvä vielä. Ehdotuksia? Ehkä vanha vaalean vihreä tai luonnonvalkoinen… Ei saisi tulla liian tunkkaiseksi värit kuitenkaan.
Lattia maalataan vaalean ruskeaksi. Vesipiste mahdollisesti jätetään, siihen pieni allas ja pieni  siirreltävä/varastoitava hoitopöytä mahdollisia vauvahoitolapsia varten.
Meillä on tosi monessa huoneessa valmiina vesipiste, koska huoneisto on ollut eläinlääkäriasemana. Tämä on ihan kiva, koska wc:t on pieniä ja vettä tarvitaan monessa, esim mun käsityöhuoneessa kiva olla oma vesipiste.

Siinä se suunnitelma kaikessa yksinkertaisuudessa onkin. Huone on pitkulainen ja sinne vie jopa kolme ovea, olohuoneesta, Mikin huoneesta ja mun huoneesta, joten vähän hankalahan tuo on kalusteiden kannalta. Pari sänkyä, pöytä, ja paljon leluhyllytilaa pitäisi mahtua.
Huone on melko pieni, mutta toisaalta koen että hyvä näin, pienuus tuo tiettyä turvallisuutta uusille lapsille. Mikin huoneeseenkin voi sitten leluja levittää. Tärkeintä huoneessa olisi kodikkuus, helppous, turvallisuus ja se että sopii eri-ikäisille lapsille.

Että näin, katsotaan mitä tulee ja kuin pian. Ihanaa kun pääsi hommiin!

Ai juu, kun kerta kaikki muutkin, niin minäkin halusin, nimittäin Korson Asemakin pääsi Facebookiin! Aika alussahan tuo, lisäilen vielä kuvia, mutta siitä saa tykätä/fanittaa!:) Linkki siis oikeassa palkissa.

-Henna-

Kommentit (13)

 1. hennaasemalta

  Anonyymi: Kiitos puolustuksesta!:) Aivan. itseasiassa, mä olin sen tapetin jo päättänyt enkä siihen oikeastaan edes kysynyt mielipidettä jos tarkkoja ollaan, vaan vinkkejä paneelin väriksi. Arvostan silti oikeasti kaikkia mielipiteitä, täällä on saanut hirveästi apuja kommenteista ja omista kokemuksista!mutta toki lopulta päätän omien seinieni värin ihan itse eikä siitä voi minua moittia.:)

  Hanna: Aivan, sä sen sanoit mitä tarkoitan!:) Olen miettinyt että täällä on tylsä kun ei pääse hyödyntämään huonekorkeutta, vaan kaikki painottuu alaosaan. Nyt teemme vähän niin kuin toisinpäin. En myöskään usko että tapetti tekee huoneesta levotonta, koska se lastenkorkeus jossa on lelut ym, on paneloitu (Muistakaa että paneelista tulee yhtä korkea kuin minä olen pitkä!)
  Minä myös koen että juuri tällaisessa aseman rakennuksessa huoneiden seinät kuuluu olla "arvokkaasti" samaa tapettia. Eri asia olisi jossain "huvikumputyylisissä vanhoissa taloissa, jossa voi enempi leikitellä väreillä, omilla huoneratkaisuilla ym, kaataa vaikka seiniä tai rakentaa vaikka mitä sisälle. Täällä ei voi..Jo suojelunkin takia.
  Tämä siis mun mielipide, mutta oikeasti kiva kuulla muidenkin mielipiteitä!:)

 2. Anonyymi

  Hei!
  Tulin kurkistamaan kommentteja, kun aihe kiinnosti.
  Aika hyvä pointti sulla tuo korkean paneelin rauhoittava vaikutus tilaan.
  Ja unirauhaahan saa laittamalla vaikka pimennysverhot, jotka ei päästä varjoja heilumaan seinille.

  Mietin itsekseni aamupäivästä sun suunnitelmia, kun omia lastenhuoneita hiukan siivoskelin.
  Meillä lapset jo isompia mutta edelleen on yhden huoneessa puolipaneeli ja huoneen asukaskin tykkää siitä edelleen. Korkeus meillä on paneelilla 140cm mutta huonekin varmaan matalampi kuin teillä.
  Meillä paneeli on tiilenpunaista, lattia keskiharmaa. Seinien yläosa vaalea sävy, tiilenpunaisen värin kohdalta kartasta valittu ihan vaalea. Aikanaan paneelin yläreunassa oli kiva boordi, vanhoja taloja sopivissa väreissä.
  Joo tiedän, boordit on "so last season" mutta remppavuosi olikin 1996 🙂
  Nykyisin boordin paikalla kiertää seiniä teinin omat mangapiirustukset.

  Vihreähän on tunnetusti rauhoittava väri ja oranssi taas muistaakseni terapeuttinen. Eli ei huonot värivalinnat sun tapetissa.

  Itsekin pidän väreistä, meillä ei puhtaanvalkoista seinää ole missään asuintiloissa. Itse sisutan mielelläni 40-60-luvun tunnelmissa mutta yläkerran lastenhuoneissa annetaan asukkaillekin päätösvalta eli on erikoistakin ja modernimpaa ja parjattua Ikeaa. Kun muu perhe ei ihan kaikesta vanhasta tykkää lainkaan. Mies esim. kammoaa talonpoikaishuonekaluja vaikka niitäkin muutama meiltä löytyy.

  Mutta ainahan kodeissa on hieman kerroksellisuutta siis sisustuksessa. Onhan ennenkin ostettu uudempia huonekaluja vanhojen sekaan. Pelkästään yksi tyylilaji voi olla hieman liian kaavamainen, joskus jopa tylsä.

  Toisaalta hienosti toteutettu tyylipuhdas kokonaisuus saattaa olla ihan unelma. Riippuu niin tilanteesta.

  Pauliina

 3. Eva

  Tapettimallisi innoittamana aloitin surffaamisen ja löysin mallin alesta 😀
  http://www.tapettitalo.fi/mallit/68737.html

  Ei muuta kun ostoksille, jos et ole jo hommannut 😉

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *