Lastenhuone tässä vaiheessa

Toivoitte remppakuvia, niin tässäpä nyt niitä. Hirveästi ei ole taaskaan tapahtunut sitten viime kerran, mutta jotain.
Lastenhuoneen paneelit ovat vihdoin ja viimein vihreät.
Tosin ei Uulan purjo-vihreät, vaan Tikkurilan helmi perinneväreillä sävy 149D maalattu.
Siitä Uulan väriasiasta tuli niin iso ja vaikea, että mä luovutin ja kävin ostaa toista maalia. En jaksanut enää kun en saanut sitä mitä halusin. Tämäkään sävy ei ole täydellinen, mutta onpa ainakin vihreä!

Täällä huoneessa on vielä tekemistä, mutta oikeastaan viimeistelyä enää. Lattialistat ja reunalistat paikalleen, sähköt ja allaskaappi paikalleen. Myös ikkunan alta puuttuu vielä paneelit koska emme ole vielä ratkaisseet miten peitämme sillä seinällä putket ja johdot. Pönttöuuni pitää maalata.
Huoneesta silti jo alkaa näkemään että millainen siitä tulee!:)
Aion pian siivota huoneen ja viedä sinne leluja, jotta pojalla on kiva paikka missä olla ja leikkiä, kun iskä ja äiti touhuaa.

Tähän huoneeseen tulee valkoiset reunalistat, tuossa kuvaesimerkki miten ja miksi. Luultavasti lattialista tulee myös valkoiseksi. Mielestäni tuo valkoinen raikastaa, ja katkaisee paneelin erikseen, tuo vihreä kun ei ole samaa vihreää kuin tapetissa joten ne pitää vähän ”erottaa” toisistaan.

Lastenhuoneen lattia jäi ihan kamalan näköiseksi, kun maali oli täysin kuivunut niin huomasi miten jokainen kuoppa näkyy ilkeästi… Onneksi on olemassa matot, mutta kyllä harmittaa ison työn jälkeen… Keittiön lattia on parempi, yhden kokemuksen jälkeen osasi jo hioa enempi, mutta en tiedä olenko siihenkään tyytyväinen, katsotaan nyt.
Vähän siinäkin epäilyttää tuo maali, että olisiko sittenkin pitänyt vetää Tikkurilan Permolla niin saisi kunnon kiiltävät lattiat. Permolla ei vaan ole niin kivoja sävyjä, kun haluan esim sen eteisen kaakao-roosaksi. Toisaalta esim olohuone olisi ihana saada juhlavan kiiltäväksi kristallikruunuineen! Vaikeaa… Mielipiteitä kuulen tähän asiaan mielelläni, ettei tarvitse päättää yksin.:)

Ensi kerralla kuvia keittiöstä.

-Henna-

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Kivalta alkaa näyttämään 🙂 Mukavaa kun laitoit kuvia, tuo tapetti on kyllä niin kiva. Minäkin olen miettinyt lattiamaalien kanssa, olen ostanut keittiötä varten Uulan lattiamaalia, mutta aika monessa paikassa saa lukea ettei se ole oikein kestänyt, keittiössä se luonnollisesti on aika kovassa kulutuksessa lapsiperheessä jossa on kaksi koiraa ja jokunen kissakin..
  Muistelisin että Tikkurilan Permoa voisi sävyttää melkein millä vain Tikkurilan sävyllä, en nyt ole varma, mutta saahan tuon tarkistettua 🙂

 2. 3

  sanoo

  Eija: Kiitos!:) Niin sitä kestävyyttäkin olen miettinyt koska olen kuullut sekä kehuja että miinuksia…Me kyllä annettiin sen lattian rauhassa kuivua sen kuukauden mitä vaatii, se kun on tosi tärkeää siinä myös. Mutta kaipaan sitä kiiltoa…
  Voisin kyllä käydä kysymässä tuota että onko Permo sävytettävissä muilla sävyillä! Olen tosin ymmärtänyt että permo ei ole niin perinnemaali kuin Uulan puulattiamaali, mutta mutta…vaikeaa!:D

  Katariina: Kiitos, se on kyllä kaunis!:) Ei pahemmin tarvita tauluja kun tapetti itsessään noin näyttävä.:)

 3. 4

  sanoo

  Moikka, kyllähän Permoa pitäs saada sävytettyä muihinkin sävyihin, mitä siinä lattiamaalikartassa on 🙂

 4. 6

  sanoo

  Hieno tapetti ja hyvännäköset nuo laudat. Paremman näköset noin kuin jos olis ihan sävy sävyyn vihreät 🙂

 5. 7

  Anonyymi sanoo

  Permon ja betoluxin saa sävytettyä kaikkiin tikkurilan A ja C -pohjien sävyihin. Kumpikin passaa puulattialle ja sideaineena on 30-luvulla vakiintunut alkydiöljy. Ainoa tapa saada lattiaan "oikea" perinnemaali on tehdä se itse, mutta kesto on onneton ja kuivumisaika älytön. Lattian maalaaminen on muutenkin menneinä vuosikymmeninä ollut keino pinnoittaa lattia, jota ei jakseta tai voida puunata lakkauskuntoon.

  Kolot kannattaa käydä läpi hiontapölystä ja maalista/lakasta tehdyllä kitillä ennen maalausta. Pienemmät kolot saat piiloon kostuttamalla. Kostuttaessa painunut puusyy turpoaa ja ruttaantunut solurakenne palaa osittain muotoonsa pysyen sellaisena kuivuttuaankin. Jää toki peruspuuta pehmeämmäksi. Tikkuhionta on muutenkin fiksu tehdä ennen pinnoitusta, eli kostutat sumulla tai siveltimellä puuvalmiiksi hiotun pinnan ja sen kuivettua käyt läpi syyn suuntaan >=180 grit paperilla.

 6. 9

  sanoo

  Vuokko: Totta, kyllä toi on noin oikein hyvä:)

  Anonyymi: Kiitos paljon todella hyvistä vinkeistä! Jossain neuvottiin myös käymään lattia läpi pellavaöljyllä sivellen, se kai on tuo sama asia eli kostutus… Osaatko vielä kertoa kumpi olisi parempi, Permo vai Betolux vai mitä eroa niissä on?

  Niina: Niinpä, hih!:):)

 7. 10

  sanoo

  Mä olen maalannut lankkulattian betoluxilla (valkoisella ja vanhan sinisellä) ja oli helposti käsiteltävää maalia ja tuli ihunan kiiltävä lopputulos.. laitan sulle vaikka kuvan s-postiin.

 8. 11

  sanoo

  Entä jos tohon paneelin päälle laittais jonkun kauniin koristelistan joka henkisi vielä enemmän vanhaa aikaa?

 9. 12

  sanoo

  Outi: Joo, laita vaan kuvia!:) Meille tulee keittiöön joku tosi kaunis ja näyttävä koristelista siihen paneelin päälle, mutta lastenhuoneessa todettiin että laitetaan vaan noi yksinkertaiset.:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *