Laatikkokeittiö

Mistähän mä aloittaisin…
Sanotaan näin, että mä meinasin tämän jutun otsikoksi laittaa ”Ikea=h*lvetti”. Tuo kuvaisi hyvin meidän päivää tänään….:D
Sanotaan nyt vielä näin että älkää hyvät ihmiset ostako Ikeasta kokonaista keittiötä lauantai-päivänä!
Me nimittäin tehtiin niin, ja voi tuska….
Voitte varmaan arvata että 5 tuntia ikeassa+jonotus suunnittelupisteeseen+ pitkä jonotus syömään+järkyttävän paljon ihmisiä+piiiitkä lista keittiötavaraa mitä piti kerätä itse+kolme kärryllistä keittiön ovia ym+piiiitkä jono tavaranluovutuksen+tunnin kodinkoneiden odotus+3 kärryllistä lisää kodinkoneita+autoon kärräys 6 kärryllistä+ajo kotiin täydellä autolla+6 kärryllisen tyhjennys kotiin, EI ollut paras tapa viettää lauantaita.:D
Kuulostaa niin kamalalta, mutta toi vedettiin pääosin aika huumorilla, oli pakko.
Mikä on lopputulos?
Tämä:

Meillä on keittiö!:D Miljoonassa laatikossa, miljoonassa osassa.:D

Mut oikeasti, mulla on aika voittajafiilis! Keittiö on suunniteltu ja haettu, joten pahin on takana. Mun mielestä se mieletön kasaaminen menee iisisti, kunhan ottaa oikean asenteen, laittaa lapset hoitoon, ottaa kupin kahvia (tai ehkä siideriä) ja ryhtyy hommiin.
Sitäpaitsi mä oon aina  tykännyt legoista ja aikuisena kaikenmaailman kokoamisesta. Tämä nyt on ehkä vähän isomman luokan Ikea-kokoaminen, mutta hyvin se menee.

Kunhan ensin on katto, seinät ja lattia valmis…

Ei päästä siis näitä vielä pitkään aikaan laittamaan, mutta haettiin nämä jo, koska Ikeassa on keittiöviikot ja näistä tuli ihan kiva lahjakortti meille. Nyt meillä on kolmen kuukauden palautus ja vaihto-oikeus, siihen mennessä pitäisi keittiö tehdä, jotta nähdään tarviiko mitään vaihtaa/palauttaa.

Itseasiassa pöytätasot vaihdan ainakin, tein toooosi tyhmän valinnan…halvan, mutta tyhmän…Mä haen vielä sen puutason, mitä täällä suositeltiin. Nyt otin ihan tyhmän vaalean laminaattitason kiireessä… Onneksi sen voi vaihtaa.

Oi, mä olen niiiiin intona vaikka tuolla odottaa iso kasa hommia!:D Hyvä etten halaillut mun uutta ihanaa posliini-allasta, hienoa hanaa ja valkoista uunia….:):) Taas hetki jolloin voin olla kiitollinen kaikesta työmäärästä mitä ollaan tehty, vaikka se kaikki työ on vielä edessä.

-Henna-

Ps. Vähän kyllä ahdistaa toi roskamäärä mitä noistakin tulee…Laatikot poltetaan (mihin menee varmaan vuosi) mutta muovia tulee kamalasti…Mutta minkäs teet…

Ihanaa lauantai-iltaa kaikille!

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Uh, tiedän miltä susta on tuntunut, ihan kokemuksesta.
  Meidän ei ONNEKSI tarvinnut Espoossa kerätä keittiötä itse. Vaan maksettiin se ja kuljetuspalvelu hoiti koko roskan ja kantoi parin viikon päästä kaiken taloon sisään. Tuosta maksettiin 95e kokonaisuudessaan, ei siis paha hinta ollenkaan. =)
  Keittiörempassa menikin sitten koko kesä…ja kyllä me vaihdettiin kahdesti vielä juttuja. Mutta valmis keittiö on ihana ja olo on aika upea kun on itse tehnyt alusta loppuun.
  Tsemppiä!

 2. 3

  sanoo

  Meillä on Ikean tammitasot enkä voi muuta kuin suositella. Öljysin ne uutena vuosi sitten ja kerran tässä välissä. Ei ime mitään itseensä ja toimii!

 3. 4

  sanoo

  Taisi olla aika monella tilipäivä. Lisäksi koululaisten lyhyt syyslomakin sattui loppuviikolle.

  Pahvi ei kannattaisi polttaa uuneissa, tulee vaan hirveesti roskajätettä siitäkin. Kannattaa kierrättä pahvit ja muut viemällä ne tuonne Kehä III:n lähellä sijaitsevalle kierrätyskadulle.

  http://www.technoworld.fi/epages/Stena.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/StenaTech/Products/%22KIERR%C3%84TYSKATU%22

  Milenkiintoista nähdä keittiö lopullisessa asussaan. Voimia työhön 😉 .

 4. 5

  sanoo

  Meilläkin on Ikean keittiö. Itse kerätty, kannettu ja koottu. 😉 Hyvin se sujuu. Ekan kaapin kun olet koonnut niin loput menee rutiinilla.

  Meillä on tasoista se paksumpi (oisko 6cm) laminaattitaso. Voin suositella. On kivannäkönen, ei tartte öljytä, ei tule jälkiä vaikka leikkaisi sen päällä.

  Ja pahveja en mäkään lähtisi polttamaan. Tulee vaan pirusti tuhkaa. Viekää kierrätykseen, pääsette paljon helpommalla. 🙂

  Tsemppiä!

 5. 6

  sanoo

  Eskurin emäntä: Niinpä,sen takia mä vältän Ikeaa yleensä lauantaisin, nyt oli vaan pakko mennä. Aina sitä vaan unohtaa miten kamala se ihmismäärä on…

  Anrinko: Kiitos! Joo ei kyllä paha hinta tuosta kaikesta! Meillä kun on oma paku niin ei viitsinyt kuljetusta ottaa. Ja nyt se on tehty.:)

  Katja: Jep, täällä on muutkin suositellut. Siinä oli vaan sellaista sählinkiä etten ajatellut ihan loppuun asti. No, äkkiäkös nuo pääsee vaihtamaan.:)

  Seija: Kiitos!
  Niin joo, totta. Eihän me mitään lomia tms osattu itse ajatella kun ei itsellä sellaisia ollut…Tosi huono ajoitus oli siis…

  Siis miten niin roskajätettä pahvinpoltosta? Tuhkaahan siitä tulee….? ja samalla ne tuossa menee kun muutenkin taloa lämmitetään monella uunilla.:)

 6. 7

  sanoo

  Hih, mekin päästiin vähemmällä kun postisetä toi kamat rekalla pihaan.

  (Sitä ei kyllä naurattanut kun kannettiin ne laatikot yläkerran kammariin varastoon, silloin oli helmikuu ja keittiön kimppuun päästiin vasta heinäkuulla. Sedän selkä höyrysi pakkasessa 😀 Ja tuli siinä hiki ittellekin, mies oli sopivasti töissä tietenkin…)

  Ja se kokoaminen, se on muuten helppoa kuin leegoilla leikkiminen, ne on kuitenkin pelkkiä laatikoita!

  Onnea uudelle keittiölle! 🙂

 7. 8

  sanoo

  Tsemppiä vain keittiönrakentamiseen!

  Pahvia ei tosiaan kannata polttaa, ainakaan savupiiput ja kakluunit ei tykkää siitä. Meillä ainakin nuohooja ohjeistanut näin. Olikohan se niin, että lämpötila nousee siinä hetkellisesti niin korkeaksi.

 8. 10

  sanoo

  Hyvä olla jälkiviisas, mutta me otettiin kotiinkuljetus 🙂 Maksaa toki jonkun euron, mutta kun tilaa samalla sen keittiöpalvelusta, voi päättää minä päivänä kuljetus tulee. Ei tarvitse tehdä mitään keräilyjä itse! Näin ainakin Espoon Ikeassa. Ostin siis keittiön jo viikko sitten, mutta se tulee vasta marraskuussa meille. Nimimerkillä kerran näitä Ikea-keittiöitä itse roudanneena ja paketit keräilleenä joku muu keino oli keksittävä 🙂

  Että ensi kerralla sitten, eiks vaan :-))

 9. 11

  sanoo

  P.S: Uuniin vaan pahvit ja kaikki mitä voi polttaa. Me ainakin poltetaan kamiinassa kaikki sellainen, minkä voi polttaa ja tuhkaahan sieltä vaan jää. Ehkä sieltä tulee ei-ekologista savua vähän, mutta tulee sitä autostakin, jos niitä alkaa jonnekin roudailemaan. Sitäpaitsi saa lämpöä samalla for free.

 10. 12

  sanoo

  Pilvitarha: Kiitos!
  Voi ei, kiva roudaaminen varmaan ollut silti.:D
  Niinpä, mäkin väittäisin että se on helppoa.:) Meillä on aina tapa että mä luen ohjeita ja neuvon, mies kasaa, toimii hyvin!

  Iina: Mä olen aika hämmästynyt että näin moni sanoo ettei pahvia saa polttaa.:O Kyllähän se nyt on ihan normaali tapa että maitotölkit ym poltetaan samalla kun muutenkin puulla lämmitetään. Eihän me noita pahveja olla kerralla uuniin työntämässä, vaan pikku hiljaa, puiden mukana.:)

  Niina: Jep, nyt se on ainakin hoidettu.:D ja toi on reissu jolle nauretaan varmaan vielä monesti kun istutaan sielä keittiössä syömässä tms.:D

  Hannis: Haha, niinpä, hyvä olla jälkiviisas.:D Tosin mun mies on niin pihi että se ei olisi silti maksanut siitä vaikka oltais tiedetty toi juttu.:D
  Kiitos Hannis, ton kommentin mä halusinkin kuulla!:D Olen todellakin samaa mieltä, sen takia hämmästyin ettei pahvia saisi polttaa.:O Me kyllä poltetaan silti, ei me saada niitä pahveja ikinä mihinkään vietyä kun hommaa on miljoona muutenkin…:/

  Ja mä en siis tarkoita että edelliset kommentoijat olisi jotenkin väärässä tms, mä vaan hämmästyin asiasta.:)

 11. 15

  Anonyymi sanoo

  KYÖKKI KOOTAAN SITEN,ETTÄ SIITÄ SYNTYY TOIMIVA KEITTIÖ JOSTA HÖYRYT MENEE ILMAAN.. SIIS ULKO.
  PAHVIT VAAN TIUKALLA TÖTTERÖLLE, NEHÄN ON KUIN PUUPALIKOITA.KUN EI LIIKAA KERRALLA ETTEI PIIPPU ALA HEHKUA. MAITOTÖLKEISSÄ VOI OLLA MUOVIA SISÄLLÄ, MUTTA MUUTAMA TÖLKKI PALANEE SILTI ONGELMITTA.

 12. 16

  sanoo

  Me haettiin meidän keittiö parin sadan kilsan päästä yhdellä kärryllisellä (laskin ennen matkaa, että lainatun ison kärryn kantokyky kestää just ja just), oli siinä h***tillinen palapeli saada kaikki kärryyn ja kuomu kiinni, nyt jo naurattaa sekin:). Me toki käytiin keräilemässä noita kamoja kahtena päivänä, muuten ei olis jaksanu… ja Ruotsissa kaikki vain toimii paremmin.

  Samaa sanon kuin muutkin, ensimmäisen kun kokoaa, niin loput menee vain niks-naks niinku legot (niistä kuuluu oikesti se niks, kun osa menee paikoilleen).

  Ja jos pahvia polttaa, niin ehkä vähän kerrallaan sit, nokeaa meinaan piippua tosi paljon, me uudelleen käytettiin nuo mikä missäkin.

 13. 17

  sanoo

  Onnittelut uudesta keittiöstä, siitä tulee varmasti hieno : ) Minä vasta haaveilen keittiön uusimisesta ja luultavasti Ikeasta meidänkin kalusteet tulee sitten kun sen aika on.

  Tämä ei ole edes tajunnut että pahvit vois polttaakin : D Kerätään aina kamala kasa terassin laatikkoon ja viedään noin kerran kuussa keräyspisteeseen peräkontillinen maitopurkkeja…

 14. 18

  sanoo

  Toivotan onnea palapelin rakentamisessa. Olimme samana lauantaina samassa paikassa, meille tuli vaan reilu 2 metriä leveä säilytysratkaisu. Arvaa vaan siihenkin oli suunnitteluohjelmalla tehtyyn suunnitelmaan kuitenkin mahtunut väärät palat :). Keskiviikkona sitten jonoteltiin palautuspisteellä ja haettiin sopivammat osat. Nyt homma hanskassa ja ollaan ihan tyytyväisiä.
  Kokoaminen oli vaan tosi kinkkistä kun ne osat ei olleetkaan ihan sopivia :DDD

 15. 19

  sanoo

  Voi ihanaa! Varmasti mahtava tunne!

  Ikeaan kannattaa tosiaan mennä arkisin keskellä päivää – rauhan tyyssija. Pahinta on mennä siihen aikaan, kun ihmiset ovat juuri päässeet töistä, hakeneet lapsensa päivähoidosta ja jonkun ihme älynväläyksen johdosta päättäneet viedä kakaransa iikkeaan. Väsyneet ja nälkäiset lapset rääkyvät. Väsyneet ja nälkäiset aikuiset raivoavat rääkyville lapsilleen. Voi parhautta.

 16. 20

  sanoo

  Anonyymi: Jep, No meillä ei mene höyryt hormin kautta ulos, vaan sielä on ne jotkut hiilisuodattimet. Tai näin ymmärsin.
  Jep, ei me kerralla paljon pahvia polteta mutta talvella pitää varmaan puuta polttaa joka päivä, ja jos aina samalla heittää mukaan vähän pahvia, niin eiköhän ne pahvit pian katoa.

  Kirsi: Haha, joo noi on just noita juttuja jotka jälkikäteen naurattaa, silloin ei varmaan naurattanut.:D
  Joo kyllä mekin sellaiset järkevän kokoiset laatikot usein säästetään ja uudelleen käytetään.

  Katsula: Kiitos!:) Vielä joku päivä sitten teillekin.:)

  Ai jaa.:D Niin, en tiedä jaksettaisko me kaikki maitotölkit ym kierrättää kanssa jos ei olisi uuneja…Kerrostalossa oli niin ihanan helppoa tuo kierrätyskin kun pahviroskikset oli alakerrassa…:)

  Mummo: Kiitos! Voi ei, se on sitten ärsyttävää kun alkaa kasaamaan ja joku osa puuttuu/on väärä, ja kaikki jää kesken ja levälleen….Mutta hyvä kun kun asiat lopulta hoitui.:)

  Susanna: No niinpä!:D Mä käyn yleensä aamupäivisin esim äidin kanssa, miestä en yleensä edes raahaa sinne kun tietää että se on miehille aina kidutusta (vaikka ihanan hyvin mies ja poika reissun jaksoi).
  ja siihen aikaan on kyllä ihanan rauhallista, ravintolakin melko tyhjä ja saa rauhassa juoda kahvinsa.

 17. 21

  sanoo

  Me ollaan poltettu kaikki pahvit, muovit ja muut roskat pihalla metallitynnyrissä, niinkuin maalla aina tehdään. 🙂 Kauhealta tuntuu polttaa muovia, mutta hyvin palaa eikä jää mitään kamaa jälkipolville kaatikselle. 🙂

 18. 23

  sanoo

  Kikkis: Hyvä, pääsee hyvin kaikesta eroon kerralla!:)
  Munkin tekis välillä mieli laittaa joku nuotio tonne pihaan ja heittää siihen kaikki turha roska mitä meillä on täällä talo täynnä!:D

  Timo: Haha, totta! Luultavasti ne päätyy siihen käyttöön hetkeksi kun muksut tajuaa asian tyhjät laatikot nähtyään.:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *