Kissanpäiviä

Ihanat helteet ovat hellineet, ja meidän kissatkin ovat saaneet viettää raukeita kissanpäiviä. Kuuma on ollut toki heilläkin, niinkuin meidän koiralla Untollakin. On silti ollut hauskaa seurata mihin ja miten kissat vetäytyvät rennoille kesäpäivä-levoilleen.

Me päästiinkin Oskun ja Epun kanssa sopivasti mukaan Indiedaysin ja Primacatin kampanjaan, josta löytyy lisää tietoa täältä.

Meidän kissat ovat usein esiintyneet täällä blogissakin. Kissat ovat kauniita ja kuvauksellisia eläimiä, joten niiden touhuja ja uniasentoja on hauska kuvailla.
Kun aamulla nousen, kissat kipittää raukeasti venytellen olohuoneessa vastaan. Puskevat jalkoihin, ja moikkaavat Unto-koirankin lempeästi. Mies on saattanut päästää ne aamulla aikaisin uloskin, ja pian ne kipittävät sisään syömään.

Meillä taitaa kissa-kuninkaat saada ensin ruoan, sitten ihmiset ja lopuksi koira. Voi Unto parkaa, se kuitenkin tietää että kissat on pomoja.
Miki yleensä hoitaa meillä eläinten ruokailut. Kissat saattavat päivisin käydä syömässä vähän kuivaraksujakin, mutta aamuisin ja iltaisin on kunnon herkun aika. Silloin saa ihanaa ja mureaa ”märkistä” niinkuin me tuota annosateriaa kutsumme. Miki valitsee tarkkaan päivän ruoan, tänään tarjolla on Primacatin kanaa ja jänistä.

Primacatin ruoat ovat maistuneet meidän pojille tosi hyvin, vaikka Eppu varsinkin on yleensä todella nirso. Totesin itsekin heti ensi kokeilulla että ruoka on laadukasta.
Primacat on uusi suomalainen merkki. Esimerkiksi annospurkit sisältävät 70% lihaa, eikä niissä ole keinotekoisia maku-ja väriaineita. Ne myös tuoksuu hyvälle, melkein itsellekin tulee vesi kielelle!

Meillä kissat hotkaisee ruokansa kilpaa ja melkein taistelevat viimeisistä murusista. Eppu yrittää vähän silmät kiinni nautiskella, mutta Osku-rohmu seisoo vieressä vahdissa, joten pakko hotkaista!

Kun aamupala on syöty, kissat aloittavat hurjat pesusessiot ja siirtyvät nukkumaan sohvan nurkkaan tai pihalle viileään heinikkoon. Mustan Oskun lempiasento on keskellä lattiaa selällään, vaalea Eppu taas nukkuu sohvalla tms, puoliksi yli laidan roikkuen tai tiukasti kerällä.

Osku usein viihdyttää meitä seurallaan, varsinkin miestä. Kun mies tulee töistä, musta kissa seuraa kokoajan varjona perässä ja kaipaa huomiota ja silityksiä. Osku rakastaa rapsutuksia, ja häpeilemättä hyppää syliin, kyljen päälle, mun vauvamasun päälle tai jopa miehen olkapäälle, kunhan saa huomiota. Siitä se tapittaa isoilla mustilla silmillään ja kehrää onnessaan.
Eppu on kissoista se seikkailija, joka vain harvemmin alentuu meidän rapsutettavaksi ja viereen. Tosin ruokaa halutessaan se heittäytyy komeasti keittiön lattialle venyttelemään ja katsoo ilmeellä ”voi, minä tiedän olevani niiin kaunis ja upea ettette voi olla huomaamatta!”

Meidän kissat eivät juurikaan harrasta leikkejä sisällä. Mieluummin vaanivat ulkona hiiriä. Osku tosin on leikkisämpi, ja pussinsulkijat ovat sen lemppareita. Jos sulkijan unohtaa pöydälle, voi olla varma että pian alkaa kissan ja sulkijan hurja takaa-ajo ja sinkoilu jota koira hölmistyneenä seuraa vieressä!

Osku myös rakastaa laatikoita ja mustia paikkoja joiden päälle naamioitua. On se musta sitten Unto-koiran peti, läppärilaukku lattialla tai mikä tahansa muu. Kunhan on musta!

Illalla taas eläimet kerääntyvät keittiöön ruokittavaksi. Jos aamulla syötiin lihaa niin nyt on vuorossa kala eli tonnikalaa ja sardiinia paté.

Lisää Primacat-ruoista saat tietoa Indiedaysin sivuilta täältä. Sivuilta voi mm. lukea lääkäreiden vinkkejä ja sieltä löytyy myös reseptejä meille ihmisille. Sivuilla näet myös muiden Indiedays-bloggaajien kokemuksia Primacatista.
Lisäksi sivustolta pääsee osallistumaan kilpailuun, jossa voit voittaa yön designhotelli Klaus K:ssa valitsemassasi erikoishuoneessa ja tastingmenun sekä suositusviinit ravintola Farangissa kahdelle. (Itse olen käynyt tuolla syömässä, todella hyvät ruoat!) Arvontaan voit osallistua koko elokuun. Kannattaa siis kurkata sivuille!

Primacat on myös Instagramissa, ja sielä voit tagata oman kissasi kissanpäivistä #deluxeprimacat ja #kissanpäivät.
Myös Facebookissa voit käydä tykkäämässä Primacatista eli täällä.

Joku teistä pääsee myös testaamaan Primacatin ruokia osallistumalla arvontaan blogissani. Voit siis voittaa Primacatin runsaan tuotepaketin (arvo 25 euroa). Arvontaan voit osallistua vastaamalla tähän postaukseen tai sähköpostiini, kysymykseen Mitä Primacatin ruokaa sinä tarjoaisit kissallesi mieluiten? Vaihtoehdot löydät täältä. Osallistumisaikaa on tämän viikon loppuun eli sunnuntaihin 17.8 klo 18 asti. Muista merkitä kommenttiisi yhteystietosi, esim sähköpostisi, jos olet anonyymi.

Nyt siis osallistumaan arvontaan blogissani tai kurkkaamaan Primacatin kampanjasivulle josta pääsit kilpailuun täällä.

Meillä onkin just taas Oskun ja Epun herkkuhetken aika.

-Henna-

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Ihania kissakuvia! <3 Meidän pikku nirsoilija on hyvin tarkka ruoastaan, varsinkin märkiksestä. Hän tottui syömään KKY:n ensikodissa Royal Caninia ja oikeastaan mikään muu kokeilemani ruokamerkki ei ole kelvannut. Primacatia en ole tullut testanneeksi, joten sen voisi ottaakin seuraavaksi kokeiluun. Chicken Adult raksut voisi olla meidän Elsan mieleen. 🙂

 2. 3

  sanoo

  Ihania kuvia kissoista! Kissojen touhuja on niin mukava seurata ja kuvata, kauniita olentoja! Meidän kissa pitäisi varmasti eniten Kanaa ja jänistä pateesta. Vähän riistanmakua kaupunkilaiskissalle, joka rakastaa kun pääsee mökille saalistamaan 🙂

 3. 4

  Anonyymi sanoo

  Voi miten kiva kissapostaus! Meillä on myös kaksi kissaa, arvonsa tunteva, omistajiaan ja kissaseuraansa tympääntynein ilmein tuomitseva Leila ja Heimo, miessukupuolestaan huolimatta kaksikon rimpsessa. Näiden kissakumppanusten kanssa on kyllä saanut käyttää mielikuvitusta ruoka-asioissa, Leila kun on kovin nirso ja Heimolla taas on ehtymätön ruokahalu, kumpikin kuitenkin herkkävatsaisia. Voisin ottaa tarjoiluun noista Primacatin tuotteista mitä vain, vasta ruokalautasella sen näkee maistuuko ja sitten syömisen jälkeen, tietenkin, mitä herkkiskissojen vatsat sanovat. 🙂

  Sallamaari / maarikki at gmail.com

 4. 5

  Anonyymi sanoo

  Kanaa ja jänistä pateena, pitäisi kelvata nirsollekin!
  marianposti(a)wippies.com

 5. 7

  Anonyymi sanoo

  Söpöjä kissoja! Onko tuo ruoan antaja kuvissa tyttö vai onko teidän pojalla noin pitkät hiukset?

 6. 8

  sanoo

  Kissat on kyllä niin <3 Meijän Hilimalle maistuis aika varmasti joku missä on kanaa tai sitten jotain kalaa 🙂

 7. 9

  Anonyymi sanoo

  Nämä kissat näyttävät todella nauttivan elämästä!
  Mukana arvonnassa, tarjoaisin ensimmäisenä Salmon Adultia.
  Terv. Mussaka, mussaka(a)luukku.com

 8. 12

  Anonyymi sanoo

  Meidän kissoille maistuisivat varmasti kaikki. Eivät ole turhan nirsoja. Mutta eritoten uskon kana ja jänis pateen maistuvan. -Maarit maari80(at)gmail.com

 9. 13

  sanoo

  Nuo teidänkin kissit ovat niin suukoteltavia <3 en ole vielä tavannut yhtään kissiä, johon en olisi ihastunut. Meidän Lady Pumpuli on tietenkin meidän silmäterämme ja hänelle tarjoaisin raksuja, Turkey light. Hän on vähän omituinen ruokailun suhteen, raksut on parasta ja me hänen palvelijansa olemme huomanneet, että steriloinnin jälkeen hän tarvitseee light-version.

 10. 14

  Anonyymi sanoo

  Enpä oo tiennytkään Primacatin hyvistä ruuista, kiitos siis vinkistä! 🙂 Ehkäpä tuolle mun nirsoilijaneidillekin maistuisi, tai ainakin vanhempien 10-vuotiaalle kissaherralle. Tuota chicken sterilized -täysravintoa olis ainakin kiva testata!

  talvilapsi@hotmail.com

 11. 15

  Anonyymi sanoo

  Enpä ole minäkään näihin törmännyt ennen, täytyy huomenna kauppareissulla käydä ostamassa heti kokeeksi 🙂 Ja meillä onkin ollut aikomuksena kokeilla jotain uutta ja erilaista ruokaa kun nuo lähikaupan ruuat eivät oikein neidille maistu. Kokeeksi kissalleni voisi maistua tuo tonnikala ja kana paté. Nappuloista tuo chicken sterilized olisi sitten varmaankin sopivin 🙂
  apulanta1989@hotmail.com

 12. 16

  sanoo

  Meillä asustaa kolme leikattua uroskissaa, oikein ihania sylikissoja kaikki. Ruokana kelpaa melkein mikä vaan. Ovat ulkokissoja kaikki, kesäaikaan herrat piipahtavat vain syömässä sisällä, talvella taas lötköisevät sohvaperunoina. Valinta olisi kuitenkin Chicken sterilized, koska raksut maistuu aina meidän mirreille! Kaikki muukin kyllä varmaan maistuisi…
  merja.hamalainen@pp2.inet.fi

 13. 17

  Anonyymi sanoo

  Meillä asustelee kaksi kissavanhusta 15 v. ja 14 v.
  Uskoisin heille maistuvan kana-täysravinnon. Annospusseista ei nuo pateet jostain syystä uppoa…

  kpietila@gmail.com

 14. 19

  tuhatjuttua sanoo

  Meidän vuotias kissaneiti on kamalan nirso tapaus. Se rakastaa Applawsin tonnikalaruokia. Tätä merkkiä ei ole vielä tullut testattua, joten kaikki kalaisat maut ois varmaan meidän kissalle testattavia. 🙂

  mmaija92@gmail.com

 15. 20

  Anonyymi sanoo

  Kanaa ja jänistä pateena, kylläpä kuulostaakin ylelliseltä 🙂
  wonderwhy(a)netti.fi

 16. 21

  Anonyymi sanoo

  Kana ja tonnikala todennäköisesti maistuisivat parhaiten.
  -Wafer-
  wafer(a)suomi24.fi

 17. 23

  Anonyymi sanoo

  Kanaa ja tonnikalaa täällä tykättäisiin , toki kaikki kyllä kelpasivat.
  Ikävää tuollainen että ihmiset eivät kunnioita toisten ihmisten rajoja saati työpanosta . Toivottavasti ei tule aidan kaatajia.

  induskap@luukku.com

 18. 24

  Anonyymi sanoo

  Meidän kissan tykkää myös viettää päivät ulkona maalla kun asuu. Leikkimieltä riittää vielä välillä sisätiloihinkin varsinkin iltaisin. Lempileikki on maton alla räpeltävät sormet. Kisuli naulaa katseensa kiinni kohteeseen ja kohta sormet saa kyytiä jokon maton päältä tai koko kissa sukeltaa maton alle etsimään saalistaan.
  phonkane (at) hotmail.com

 19. 26

  sanoo

  Meidän Mikki on herkkävatsainen, joten nuo lisäaineettomat kävisi varmaan. Täytyypä kokeilla. Kana voisi olla herkkua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *