Kissanpäiviä

Ihanat helteet ovat hellineet, ja meidän kissatkin ovat saaneet viettää raukeita kissanpäiviä. Kuuma on ollut toki heilläkin, niinkuin meidän koiralla Untollakin. On silti ollut hauskaa seurata mihin ja miten kissat vetäytyvät rennoille kesäpäivä-levoilleen.

Me päästiinkin Oskun ja Epun kanssa sopivasti mukaan Indiedaysin ja Primacatin kampanjaan, josta löytyy lisää tietoa täältä.

Meidän kissat ovat usein esiintyneet täällä blogissakin. Kissat ovat kauniita ja kuvauksellisia eläimiä, joten niiden touhuja ja uniasentoja on hauska kuvailla.
Kun aamulla nousen, kissat kipittää raukeasti venytellen olohuoneessa vastaan. Puskevat jalkoihin, ja moikkaavat Unto-koirankin lempeästi. Mies on saattanut päästää ne aamulla aikaisin uloskin, ja pian ne kipittävät sisään syömään.

Meillä taitaa kissa-kuninkaat saada ensin ruoan, sitten ihmiset ja lopuksi koira. Voi Unto parkaa, se kuitenkin tietää että kissat on pomoja.
Miki yleensä hoitaa meillä eläinten ruokailut. Kissat saattavat päivisin käydä syömässä vähän kuivaraksujakin, mutta aamuisin ja iltaisin on kunnon herkun aika. Silloin saa ihanaa ja mureaa ”märkistä” niinkuin me tuota annosateriaa kutsumme. Miki valitsee tarkkaan päivän ruoan, tänään tarjolla on Primacatin kanaa ja jänistä.

Primacatin ruoat ovat maistuneet meidän pojille tosi hyvin, vaikka Eppu varsinkin on yleensä todella nirso. Totesin itsekin heti ensi kokeilulla että ruoka on laadukasta.
Primacat on uusi suomalainen merkki. Esimerkiksi annospurkit sisältävät 70% lihaa, eikä niissä ole keinotekoisia maku-ja väriaineita. Ne myös tuoksuu hyvälle, melkein itsellekin tulee vesi kielelle!

Meillä kissat hotkaisee ruokansa kilpaa ja melkein taistelevat viimeisistä murusista. Eppu yrittää vähän silmät kiinni nautiskella, mutta Osku-rohmu seisoo vieressä vahdissa, joten pakko hotkaista!

Kun aamupala on syöty, kissat aloittavat hurjat pesusessiot ja siirtyvät nukkumaan sohvan nurkkaan tai pihalle viileään heinikkoon. Mustan Oskun lempiasento on keskellä lattiaa selällään, vaalea Eppu taas nukkuu sohvalla tms, puoliksi yli laidan roikkuen tai tiukasti kerällä.

Osku usein viihdyttää meitä seurallaan, varsinkin miestä. Kun mies tulee töistä, musta kissa seuraa kokoajan varjona perässä ja kaipaa huomiota ja silityksiä. Osku rakastaa rapsutuksia, ja häpeilemättä hyppää syliin, kyljen päälle, mun vauvamasun päälle tai jopa miehen olkapäälle, kunhan saa huomiota. Siitä se tapittaa isoilla mustilla silmillään ja kehrää onnessaan.
Eppu on kissoista se seikkailija, joka vain harvemmin alentuu meidän rapsutettavaksi ja viereen. Tosin ruokaa halutessaan se heittäytyy komeasti keittiön lattialle venyttelemään ja katsoo ilmeellä ”voi, minä tiedän olevani niiin kaunis ja upea ettette voi olla huomaamatta!”

Meidän kissat eivät juurikaan harrasta leikkejä sisällä. Mieluummin vaanivat ulkona hiiriä. Osku tosin on leikkisämpi, ja pussinsulkijat ovat sen lemppareita. Jos sulkijan unohtaa pöydälle, voi olla varma että pian alkaa kissan ja sulkijan hurja takaa-ajo ja sinkoilu jota koira hölmistyneenä seuraa vieressä!

Osku myös rakastaa laatikoita ja mustia paikkoja joiden päälle naamioitua. On se musta sitten Unto-koiran peti, läppärilaukku lattialla tai mikä tahansa muu. Kunhan on musta!

Illalla taas eläimet kerääntyvät keittiöön ruokittavaksi. Jos aamulla syötiin lihaa niin nyt on vuorossa kala eli tonnikalaa ja sardiinia paté.

Lisää Primacat-ruoista saat tietoa Indiedaysin sivuilta täältä. Sivuilta voi mm. lukea lääkäreiden vinkkejä ja sieltä löytyy myös reseptejä meille ihmisille. Sivuilla näet myös muiden Indiedays-bloggaajien kokemuksia Primacatista.
Lisäksi sivustolta pääsee osallistumaan kilpailuun, jossa voit voittaa yön designhotelli Klaus K:ssa valitsemassasi erikoishuoneessa ja tastingmenun sekä suositusviinit ravintola Farangissa kahdelle. (Itse olen käynyt tuolla syömässä, todella hyvät ruoat!) Arvontaan voit osallistua koko elokuun. Kannattaa siis kurkata sivuille!

Primacat on myös Instagramissa, ja sielä voit tagata oman kissasi kissanpäivistä #deluxeprimacat ja #kissanpäivät.
Myös Facebookissa voit käydä tykkäämässä Primacatista eli täällä.

Joku teistä pääsee myös testaamaan Primacatin ruokia osallistumalla arvontaan blogissani. Voit siis voittaa Primacatin runsaan tuotepaketin (arvo 25 euroa). Arvontaan voit osallistua vastaamalla tähän postaukseen tai sähköpostiini, kysymykseen Mitä Primacatin ruokaa sinä tarjoaisit kissallesi mieluiten? Vaihtoehdot löydät täältä. Osallistumisaikaa on tämän viikon loppuun eli sunnuntaihin 17.8 klo 18 asti. Muista merkitä kommenttiisi yhteystietosi, esim sähköpostisi, jos olet anonyymi.

Nyt siis osallistumaan arvontaan blogissani tai kurkkaamaan Primacatin kampanjasivulle josta pääsit kilpailuun täällä.

Meillä onkin just taas Oskun ja Epun herkkuhetken aika.

-Henna-

Kommentit (28)
  1. Pilviraitin Marjaana
    13.8.2014, 05:23

    Ihania kissakuvia! <3 Meidän pikku nirsoilija on hyvin tarkka ruoastaan, varsinkin märkiksestä. Hän tottui syömään KKY:n ensikodissa Royal Caninia ja oikeastaan mikään muu kokeilemani ruokamerkki ei ole kelvannut. Primacatia en ole tullut testanneeksi, joten sen voisi ottaakin seuraavaksi kokeiluun. Chicken Adult raksut voisi olla meidän Elsan mieleen. 🙂

  2. Kauniita kissoja!
    Kanaa ja jänistä meidän kissarouvalle nimeltään Rasmus 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *