Kirjojen maailma

Mä ajattelin tänään kirjoittaa kirjoista. 

Mä olen aina ollut aikamoinen lukutoukka. Se kiltti tyttö joka istui aina kotona lukemassa, kirjoittamassa, piirtämässä ja käsitöiden äärellä. Monet näistä harrastuksista on välillä saanut pitkiä taukoja tai jääneet melkein kokonaan. Suurin osa jäi teini-iässä mutta palasi taas näin oman perheen myötä.
Lukeminen taas on asia, joka on väistynyt harmi kyllä pääosin tämän koneen takia, jonka äärellä nyt istun. Mä en talvisin lue juuri ollenkaan. Kesällä luen mökillä ja pihalla, sekä lomareissuilla luen. Viime kesä meni Läckbergin mielettömän hyvien rikoskirjojen äärellä, ne luin suunnilleen yhdellä istumalla, sitä edellinen kesä meni Stieg Larssonin Millennium-sarjan kanssa. Myös äidilleni tartutin saman innon ja hänkin luki yhtä vauhdilla samat kirjat.
Nyt mä kysyisinkin teiltä kysymyksen, jonka äiti on ehtinyt kysyä multa jo monta kertaa viime aikoina. Mitä ihmettä me luetaan ensi kesänä??
Toki yksittäisetkin kirjat kiinnostaa, mutta varsinkin tuollaiset superkoukuttavat kirjasarjat, joita voi lukea läpi kesän. Kun yksi loppuu, voi jo aloittaa toisen eikä miettiä että mitäs seuraavaksi.
Mä itse tykkään niin rikos kuin hömppäkirjoista, ja mun äiti myös. Mä itse tykkään myös hyvästä fantasiasta, suomalaisista arjen tarinoista (Just luin Eve Hietamiehen kirjoja yksinhuoltaja-isästä) sekä sellaisista hyvistä, miksi niitä nyt sanotaan, elämäntapaoppaiksi tms jotka pistää miettimään että uskonko itse tuohon. Esim nyt mulla on luennassa Rhonda Byrnen salaisuus ja olen lukenut mm. Lorna Byrnen enkelikirjat. 
Heh, nyt kun tätä kirjoitan huomaan että luen mä sittenkin näin muinakin vuodenaikoina näköjään.:) Mä rakastan onnellisia loppuja, muista tulee vain kiukkuiseksi. Liian epäselviä, ja pikkuasioihin keskittyviä kirjoja vihaan, tai niitä jotka ei etene sitten millään. Sofi Oksasen puhdistuksenkin luin espanjanreissulla ihan vaan siksi koska halusin saada tietää sen ratkaisun, miksi ne naiset oli siinä tilanteessa, muutoin olisi saattanut jäädä kesken. Koin että kirja oli liian negatiivinen ja ankea ja ”liian hienosti kirjoitettu”.
Sisustusjuttuja luen taas vuorostaan ihan hirveästi, sisustuskirjoja, lehtiä, blogeja…. Äskenkin käytiin kirjastossa ja jälleen tarttui mukaan pari sisustus- ja neulontakirjaa. Se on vaan juttu jota rakastan, mutta romaaneja tarvitsen kesällä myös. Mä rakastan kirjakauppoja ja en malttais odottaa että pääsisin pokkarihyllyn ääreen ja siitä sitten korkkaamaan uuden mukaansatempaavan kirjan!
Joten kertokaa, mun, äidin ja muidenkin iloksi, mitä kesällä kannattaisi lukea? 
-Henna-
Kuvat: www.adlibris.com
Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Luin viime kesälomalla Jo Nesbo:n koko siihen astisen tuotannon. Se sattui olemaan kirjakerhossa erittäin hyvässä pokkaritarjouksessa ja ostaa päräytin kerralla koko sarjan. Hänen uusin kirjansa ilmestynee pokkarina juuri sopiasti kesäksi.

  Tänään työkaverini vihjaisi minulle Nicci French – nimellä kirjoittavasta pariskunnasta. Siitäpä aloitan itse uuden kirjaprojektin.

  nimim. tyttö Keravalta

 2. 2

  sanoo

  Itse tykkäsin Helena Wariksen Pohjankontu-trilogistasta. Uniin piirretty polku, Sudenlapset ja Talviverinen.

  Se hämmästyttää, että joku Ristiinalainen 'kotiäiti' pystyy luomaan tuollaisen mielikuvitusmaailman ja se vie lukijan mennessään.

 3. 3

  sanoo

  Mun mieleenpainuvimmat elämntosi kertomusket on Valkoinen masai ja aavikon kukka suosittelen samoin myös Susan kuglerin viidakko lapsi, paluu viidakkoon ja elämän viidakossa-mielenkiintoista tosielämää 🙂

 4. 4

  sanoo

  Mä tykkään kovasti noista Camilla Läckbergeistä. Ne paranee vaan. Ja kannattaa lukea järjestyksessä. Kotimaisista naisdekkaristeista Eeva Tenhunen ja Eppu Nuotio on kivoja.

  Lapsille luen ääneen Harry Pottereita ja varsinkin eka on tosi hyvin kirjoitettu.

  Edelleen Alice kertoo naisesta joka sairastuu Alzheimeriin, kirja on surullinen, mutta vaikuttava.

  Itse en ole lukenut Carlos Ruiz Zafonia, mutta sitä suosittelevat monet. Samaten Khaled Hosseinia.

  A

  • 4.1

   sanoo

   Jep, mä luin viime kesänä Läckbergit ja ne tosiaan täytyy lukea järjestyksessä, muuten menee puolet koko kirjojen ilosta!:)
   Meiän muksut on vielä liian pieniä Potteriin, ne olen tosin itse kyllä kaikki lukenut.:)
   Joo noi kaksi vikaa kuulostaa tutulta, ehkä jotain olen lukenutkin.
   Kiitos!:)

 5. 5

  sanoo

  Anneli Kivelän Katajamäki sarja! Niin ihana! Sellaista maalaishömppä luettavaa. Pieni maalaiskylä jonka ihmissuhteita ja muuta kirja sarja käsittelee. Sellaista iloisen mielen luettavaa kyllä! Ja kansikuvat niin ihania. Kesä ja maaseutu. Upposi muhun!

  sisustuskirjoista suosittelen kesäkoteja kirjaa. Onko tuttu?

  • 5.1

   sanoo

   Okei, mä olenkin niitä joskus pyöritellyt kädessä, olis varmaan mulle sopivaa kepeää kesäluettavaa!:)
   Kesäkoteja kuulostaa tutulta, mutta sisustuskirjoista oonkin varmaan kaikki uusimmat suomennetut lukenut.:D

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  Törmäsin itse vasta Annamari Marttisen kirjoihin, tutustupa sinäkin! 🙂

  Virpi

 7. 7

  sanoo

  Nora Robertsin kirjat on taattua hömppää(esim.meritriologia ja puutarhatriologia) :)Mutta löytyy häneltä fantasiaakin,triologiaan kuuluu Morriganin risti,Jumaltan tanssi ja hiljaisuuden laakso(yksi mun lemppari kirjasarjoja).

  • 7.1

   sanoo

   Joo mäkin olen lukenut Robertsin hömppää, se on sellaista varmaa luettavaa jos muuta ei keksi.:D Tosin noita trilogioita en ole lukenut!:)

  • 8.2

   Anonyymi sanoo

   Wallanderit kannattaa ehdottomasti lukea. Wallander-sarjasta on tehty parikin eri tv-versiota, jotka nekin ovat hyviä, mutta kirjat vie voiton!

 8. 9

  sanoo

  Jos tykkäät Camilla Läckbergistä, niin rakastat myös Anna Janssonia ja Åsa Larssonia. Oletko jo lukenut Enni Mustosen kaksi uusinta sarjaa? Niin kesälukemista 🙂

  Tuossa kuvan rivissä on neljä suosikkiani (ja tuohon Lornaan aion tutustua), joten tykkäät ehkä niistä mitä olen lukenut, jotain mainintoja täällä http://www.minityyli.fi/?cat=69

  • 9.1

   sanoo

   Joo noikin kuulostaa hyvältä! Nyt täytyykin päättää mitä näistä kaikist lukee, joku rikossarja täytyy aloittaa sekä jotain hömppää ja fantasiaa.:)
   Kiitos paljon!:)

  • 9.2

   Anonyymi sanoo

   Anna Janssonin sarja on kyllä hyvä. Juuri luin Arne Dahlin dekkarisarjan joka on myös luettava järjestyksessä. Koukutuin myös Michael Hjorthin ja Hans Rosenfeldtin Sebastian Bergman-kirjoihin. Oon dekkari-addikti 🙂

 9. 10

  sanoo

  Anna Godbersen HUUMAA -sarja on koukuttava ja laadukas hömppä kirjasarja. Suosittelen lukemaan, itselläni sujui viime kesä mukavasti niistä nauttien. Pitäisi itsekkin varata kunnon kirjapino kesäksi jos ennustukset vetisestä kesästä pitävät paikkansa..

 10. 11

  sanoo

  Minä luin melkein yhdellä istumalla norjalaisen Anne B Ragden sukutrilogian Berliininpoppelit, sitä saa yhtenä kokonaisena niteenä tai kolmessa osassa. Muut osat ovat nimeltään Erakkoravut ja Vihreät niityt.

  Henning Mankellin Wallander-sarja on tosi hyvä, samoin tykkään noista Åsa Larssoneista, niistä on tehty samoin kuin Wallanderista, tv-elokuvia ja sarjoja.

  Olen itse aika laiska lukija, mutta joskus kirja on niin hyvä, että ON PAKKO vaan jatkaa lukemista 🙂

  Dan Browneja olen lukenut joskus jopa englanniksi ja se on jo jotain se!

 11. 12

  Anonyymi sanoo

  mä aion lukea Läckbergiä, sitä just eräs suositteli.
  mä suosittelen ihan ehdottoman hyviksi kirjoiksi Peter Jamesin kirjoja. et tule pettymään jos tykkäät hyvästä jännityksestä.
  Sitten nyt en muista toista kirjailijaa jolta on kaksi hyvää jännäriä, toisen nimi on numeroleikki,
  harlam cobenin jännärit myös hyviä.

 12. 13

  sanoo

  Katherinen Pancolin Kilpikonnien hidas valssi ja mikäs sen ekan suomennetun kirjan nimi olikaan? Muistaakseni Krokotiilin keltaiset silmät.Ihanat tiiliskiven kokoiset kirjat, mutta eivät yhtään raskaat luettavat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *