Blogit
Koti asemalla

Kirjojen maailma

Mä ajattelin tänään kirjoittaa kirjoista. 

Mä olen aina ollut aikamoinen lukutoukka. Se kiltti tyttö joka istui aina kotona lukemassa, kirjoittamassa, piirtämässä ja käsitöiden äärellä. Monet näistä harrastuksista on välillä saanut pitkiä taukoja tai jääneet melkein kokonaan. Suurin osa jäi teini-iässä mutta palasi taas näin oman perheen myötä.
Lukeminen taas on asia, joka on väistynyt harmi kyllä pääosin tämän koneen takia, jonka äärellä nyt istun. Mä en talvisin lue juuri ollenkaan. Kesällä luen mökillä ja pihalla, sekä lomareissuilla luen. Viime kesä meni Läckbergin mielettömän hyvien rikoskirjojen äärellä, ne luin suunnilleen yhdellä istumalla, sitä edellinen kesä meni Stieg Larssonin Millennium-sarjan kanssa. Myös äidilleni tartutin saman innon ja hänkin luki yhtä vauhdilla samat kirjat.
Nyt mä kysyisinkin teiltä kysymyksen, jonka äiti on ehtinyt kysyä multa jo monta kertaa viime aikoina. Mitä ihmettä me luetaan ensi kesänä??
Toki yksittäisetkin kirjat kiinnostaa, mutta varsinkin tuollaiset superkoukuttavat kirjasarjat, joita voi lukea läpi kesän. Kun yksi loppuu, voi jo aloittaa toisen eikä miettiä että mitäs seuraavaksi.
Mä itse tykkään niin rikos kuin hömppäkirjoista, ja mun äiti myös. Mä itse tykkään myös hyvästä fantasiasta, suomalaisista arjen tarinoista (Just luin Eve Hietamiehen kirjoja yksinhuoltaja-isästä) sekä sellaisista hyvistä, miksi niitä nyt sanotaan, elämäntapaoppaiksi tms jotka pistää miettimään että uskonko itse tuohon. Esim nyt mulla on luennassa Rhonda Byrnen salaisuus ja olen lukenut mm. Lorna Byrnen enkelikirjat. 
Heh, nyt kun tätä kirjoitan huomaan että luen mä sittenkin näin muinakin vuodenaikoina näköjään.:) Mä rakastan onnellisia loppuja, muista tulee vain kiukkuiseksi. Liian epäselviä, ja pikkuasioihin keskittyviä kirjoja vihaan, tai niitä jotka ei etene sitten millään. Sofi Oksasen puhdistuksenkin luin espanjanreissulla ihan vaan siksi koska halusin saada tietää sen ratkaisun, miksi ne naiset oli siinä tilanteessa, muutoin olisi saattanut jäädä kesken. Koin että kirja oli liian negatiivinen ja ankea ja ”liian hienosti kirjoitettu”.
Sisustusjuttuja luen taas vuorostaan ihan hirveästi, sisustuskirjoja, lehtiä, blogeja…. Äskenkin käytiin kirjastossa ja jälleen tarttui mukaan pari sisustus- ja neulontakirjaa. Se on vaan juttu jota rakastan, mutta romaaneja tarvitsen kesällä myös. Mä rakastan kirjakauppoja ja en malttais odottaa että pääsisin pokkarihyllyn ääreen ja siitä sitten korkkaamaan uuden mukaansatempaavan kirjan!
Joten kertokaa, mun, äidin ja muidenkin iloksi, mitä kesällä kannattaisi lukea? 
-Henna-
Kuvat: www.adlibris.com

Kommentit (28)

 1. Eija

  Minä luin melkein yhdellä istumalla norjalaisen Anne B Ragden sukutrilogian Berliininpoppelit, sitä saa yhtenä kokonaisena niteenä tai kolmessa osassa. Muut osat ovat nimeltään Erakkoravut ja Vihreät niityt.

  Henning Mankellin Wallander-sarja on tosi hyvä, samoin tykkään noista Åsa Larssoneista, niistä on tehty samoin kuin Wallanderista, tv-elokuvia ja sarjoja.

  Olen itse aika laiska lukija, mutta joskus kirja on niin hyvä, että ON PAKKO vaan jatkaa lukemista 🙂

  Dan Browneja olen lukenut joskus jopa englanniksi ja se on jo jotain se!

 2. Anonyymi

  mä aion lukea Läckbergiä, sitä just eräs suositteli.
  mä suosittelen ihan ehdottoman hyviksi kirjoiksi Peter Jamesin kirjoja. et tule pettymään jos tykkäät hyvästä jännityksestä.
  Sitten nyt en muista toista kirjailijaa jolta on kaksi hyvää jännäriä, toisen nimi on numeroleikki,
  harlam cobenin jännärit myös hyviä.

 3. Wanhan Wallankumous

  Katherinen Pancolin Kilpikonnien hidas valssi ja mikäs sen ekan suomennetun kirjan nimi olikaan? Muistaakseni Krokotiilin keltaiset silmät.Ihanat tiiliskiven kokoiset kirjat, mutta eivät yhtään raskaat luettavat.

 4. Anonyymi

  Kun täällä ei enää näy kissakuvia niin pitää katsella niitä muualta.
  http://www.rupuranta.net/weblog/filet/130312/
  Timo

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *